Шта је то, његове предности и МЦМ софтвер за разматрање

Безбедност и продуктивност уређаја тренутно су неопходни за свако пословање. А са растућом употребом мобилних уређаја, потражња за МЦМ је нагло порасла. Омогућава вам да ефикасно управљате својим садржајем, осигурате његову сигурност и приватност и спроводите политике усклађености.

Ово вероватно објашњава популарност МЦМ-а. Али можда постоји још један разлог за то, раст културе рада на даљину и БИОД-а.

Са пандемијом која приморава људе да раде од куће, порасла је потреба за системима који могу да пруже беспрекоран рад на даљину. Коришћење МЦМ клијента може помоћи предузећима у таквим тешким ситуацијама. А сада, није само лепо имати већ и неопходност. Може помоћи у заштити ваших података и усклађености са регулаторним политикама и нуди одлично корисничко искуство уз повећање продуктивности запослених.

Да не спомињемо, нека предузећа су већ уградила БИОД и културу рада на даљину много пре пандемије. А алати попут МЦМ софтвера су се осмислили за њих да поједноставе свој рад.

У овом чланку ћемо открити неколико ствари о МЦМ клијенту и како он може помоћи вашем пословању. Такође ћемо проверити неке од МЦМ софтвера како бисте могли да га примените у својој организацији и уживате у његовим предностима.

Шта је МЦМ?

Управљање мобилним садржајем (МЦМ) се односи на тип система за управљање садржајем (ЦМС) који може да складишти, управља и испоручује услуге и садржај мобилним уређајима као што су паметни телефони, лични дигитални асистенти и још много тога. МЦМ системи могу бити дискретни системи или могу постојати као додаци, функције или модули већих ЦМС-ова који могу да испоручују садржај преко више канала.

МЦМ, који се назива и управљање информацијама на мобилном уређају (МИМ), је суштински део управљања мобилним уређајима (МДМ). Омогућава кориснику да приступи имовини компаније као што су медијски документи, датотеке итд., на мобилном уређају. Такође има за циљ да уравнотежи продуктивност запослених и безбедност података омогућавањем различитих ограничења и конфигурација. Као резултат тога, помаже у заштити имовине компаније тако да им неовлашћени корисници не могу приступити.

Шта је МЦМ клијент?

МЦМ клијент је МЦМ агент распоређен на мобилним уређајима као што су андроид телефони како би помогао корисницима да лако приступе медијским датотекама и документима путем безбедне методе аутентификације. Осигурава да датотекама могу приступити само овлашћени корисници/клијенти.

МЦМ решења постављају ове агенте на Андроид уређаје када дођу под управљање. Осим што омогућавају безбедно гледање и приступ подацима, они такође представљају нека ограничења за омогућавање безбедности података. Они такође могу помоћи у ублажавању ширења злонамерног софтвера јер МЦМ клијенти смањују захтеве за запослене да инсталирају апликације трећих страна за приступ подацима (што може довести до ризика).

Можете инсталирати МЦМ клијенте на Андроид паметне телефоне као што је Самсунг. Андроид агенти су додељени да управљају паметним телефонима помоћу МЦМ решења; тада се појављују МЦМ клијенти. Агент дозвољава овлашћеним особама да прегледају, преузимају и деле садржај, истовремено осигуравајући безбедност.

Карактеристике МЦМ клијента

Карактеристике МЦМ клијената су:

Контроле приступа

МЦМ клијент вам омогућава да контролишете приступ садржају путем аутентификације, ауторизације и одговарајућег одобрења приступа. Такође може укључити контролу приступа подацима специфичним за време, преузимања, додавања или уклањања корисника и још много тога. Плус, МЦМ клијенти морају имати неке основне системе аутентификације као што су лозинке и кориснички ИД. Они такође могу имати напредне мере безбедности за аутентификацију, као што је вишефакторска аутентификација.

Вишеканална испорука садржаја

МЦМ клијент омогућава испоруку садржаја на више канала као што су паметни телефони, таблети итд. Такође подржава испоруку података засновану на локацији за дистрибуцију садржаја на циљану локацију. Можете дистрибуирати огласе, информативни садржај, упутства, итд., својој циљаној публици из одређене географске области.

  Како пронаћи контакте у новом Гмаил веб интерфејсу

Подржава више формата датотека

МЦМ клијенти могу подржавати различите формате датотека. Они омогућавају корисницима да чувају и приступају садржају у Ворд, ПДФ, ПоверПоинт, Екцел, ХТМЛ и још много тога. Поред тога, може да подржава и друге формате као што су мп4, .ткт, доц, .пнг, .јпг, .пптк, итд.

Прилагодљиви шаблони

Традиционални ЦМС-ови углавном нуде шаблоне погодне за неке веб претраживаче. Међутим, МЦМ шаблони су веома прилагодљиви разним претраживачима и уређајима. Дакле, пружа одлично корисничко искуство.

Прегледач докумената

МЦМ клијенти имају уграђени прегледник докумената који подржава различите типове датотека и омогућава вам да лако прегледате своје документе. Стога, не морате да инсталирате ниједну другу апликацију треће стране за приступ датотекама које могу укључивати безбедносне ризике и неефикасност. Уграђени прегледник докумената биће сигурнији за ваше документе.

Сегрегација докумената

МЦМ клијенти дозвољавају администраторима да одвоје документе како год желе. Они то могу да ураде помоћу ознака, субјеката и других параметара. Ово чини управљање садржајем поједностављеним и нуди лак начин да пронађете садржај којем желите да приступите.

Сецуре Стораге

МЦМ клијенти користе безбедне и шифроване алгоритме који вам омогућавају да чувате свој садржај ван мреже у систему. Такође можете да омогућите систем вишефакторске аутентификације да додате још један ниво безбедности за ваше податке тако да нико други осим овлашћених корисника не може да им приступи.

Не само да чини ваш садржај безбедним, већ и креира офлајн резервну копију података. Дакле, ако нешто крене наопако или се ваша апликација сруши, и даље имате своје податке безбедно обезбеђене у систему ван мреже коме можете лако да приступите.

Еаси Цоллаборатион

МЦМ клијенти вам помажу да сарађујете на документима са својим колегама. Можете им дати приступ да прегледају и мењају било који садржај који желите како би могли да раде на њему у реалном времену. Они могу да приступе документу било када, било где и на било ком уређају који желе да раде са већом доступношћу. Поред тога, администратори могу прилично лако да ажурирају садржај тако што ће учитати измењену верзију на сервер.

Зашто је предузећима потребан МЦМ клијент?

МЦМ клијент нуди много предности предузећима, посебно када култура рада на даљину цвета. Ево како они могу помоћи предузећима различитих размера.

Врхунска безбедност 🛡

Безбедност података постала је кључна ових дана са свим сајбер злочинима који се дешавају широм света. МЦМ клијенти нуде већу заштиту за сав ваш садржај који се отпрема помоћу мера као што су аутентификација, ауторизација, контрола заснована на дозволама, шифровање података и још много тога. Ово осигурава да само овлашћено особље може да види и приступи вашем садржају, а не други. Такође осигурава да одговарајући садржај отпремају прави људи.

На овај начин можете да испоручите праву поруку својој публици са вредним информацијама. Поред тога, ово вам такође омогућава да ефикасно водите своје маркетиншке и промотивне кампање.

Глобално циљање 🎯

Мобилни клијенти долазе са могућностима као што је глобална испорука садржаја са већим радним временом и перформансама. Омогућава вам да циљате своју публику без обзира где се налази. Такође можете да испоручите праве информације, огласе и поруке својој публици на основу локације, преференција корисника и активности на мрежи.

Као резултат тога, помаже вам да проширите своје пословање преко националних и међународних граница како бисте досегли већу публику уз помоћ МЦМ клијената који вам омогућавају да ефикасно управљате својим садржајем. Такође можете да шаљете своје маркетиншке поруке које корисници могу да виде на својим мобилним уређајима са већом доступношћу и лакоћом и да им посветите више пажње.

Садржај заснован на сагласности

Са одговарајућим мобилним уређајем и ИП аутентификацијом, можете да шаљете садржај само оним примаоцима који су показали сагласност да примају ваш мобилни садржај. Ово је важно јер неки купци или корисници више воле да примају садржај само на лаптопима или кућним рачунарима. У том случају можете испоручити оно што ваши корисници очекују од вас и поштовати њихове преференције. То је доказ да вам је стало до своје публике и да ће она то ценити.

  Како променити јединице лењира у Мицрософт Ворд-у

Већа флексибилност

МЦМ клијенти нуде флексибилност корисницима јер могу да гледају садржај на било ком мобилном уређају по свом избору. Такође подржава различите формате датотека тако да могу да изаберу онај који им највише одговара. Поред тога, МЦМ клијенти могу различито приказати садржај на различитим уређајима. Добро функционише на уређајима различитих величина екрана и савршено се уклапа у садржај.

На овај начин корисници могу имати побољшано искуство читања вашег садржаја и већа је вероватноћа да ће бити заинтересовани за ваше понуде. Штавише, МЦМ клијенти такође нуде преносивост, што опет повећава удобност корисника.

Подржава друштвене медије

МЦМ клијенти вам помажу да ограничите своје трошкове тако што вам омогућавају да промовишете свој садржај путем друштвених медија. То штеди много трошкова јер не морате нужно да изаберете скуп маркетиншки метод. То је посебно корисно за нова предузећа и мала предузећа са ограниченим буџетом.

Олакшава рад на даљину

Чак и пре ове пандемије, организације су биле у култури рада на даљину. Али након што нас је пандемија погодила, све више организација је усвојило културу на даљину широм света. И то је био једини метод којим су могли да воде свој посао у овом изазовном времену.

Дакле, коришћење МЦМ клијента може се показати много кориснијим за испоруку садржаја путем мобилних уређаја корисницима. Такође омогућава вама и вашим запосленима да радите са било ког места без обавезног доласка у канцеларију. Дакле, то је благодат у доба рада на даљину.

БИОД Цултуре

МЦМ клијент је такође неопходан за БИОД културу. То је зато што када запослени доносе своје уређаје на посао, никад не знате колико су рањиви у погледу безбедности и приватности података. А ако нису безбедни, то би могло да обезбеди улазну тачку за штетне безбедносне проблеме као што су малвер, вируси, итд. Као резултат тога, они потенцијално могу да процуре ваше податке, позову на сајбер злочине и такође изричу казне за усклађеност. Ово је довољно да уништи посао финансијски и репутационо.

Међутим, ако користите МЦМ клијент, ови проблеми се могу минимизирати или спречити. Ваши запослени могу да инсталирају МЦМ клијент на своје уређаје и да раде са датотекама уз већу сигурност и приватност.

Ефикасно управљање подацима

Коришћење МЦМ клијената омогућава ефикасно управљање подацима. Он чини важан део управљања мобилним уређајима (МДМ) који има за циљ да правилно управља датотекама и безбедним документима на мобилним уређајима. Можете да складиштите, приступате и радите са садржајем са сигурношћу и практичношћу користећи МЦМ клијенте. Као резултат тога, повећава продуктивност запослених и ваше напоре у маркетингу садржаја.

Како одабрати доброг МЦМ провајдера?

Предузећа различитих величина могу користити МЦМ клијенте за ефикасно и сигурно управљање својим садржајем. Али они могу имати различите потребе и ограничења. Зато је важно изабрати МЦМ клијента на основу његових захтева.

Ево неких савета које можете узети у обзир пре него што изаберете МЦМ провајдера.

Доступност садржаја

Ако желите да пружите врхунско корисничко искуство, ваш МЦМ клијент мора да понуди лак приступ садржају који му је потребан. Мора да обезбеди већу доступност садржаја све време. То значи да се увек морате распитати о времену непрекидног рада да бисте успешно испоручили садржај својим корисницима на различитим уређајима и географским локацијама.

Компатибилност на више платформи

Корисници од вас очекују доследно искуство, било да се ради о приступу вашем садржају или преузимању ваших услуга. Због тога морате да обезбедите да МЦМ клијент који одаберете мора да подржава више уређаја, веб прегледача и оперативних система. То ће им олакшати приступ вашем садржају на жељени начин. На овај начин можете привући више купаца и осигурати да једна категорија корисника не буде изостављена.

Безбедност 🔐

Сигурност је заиста кључна кад год одаберете уређај, апликацију или систем. Морате осигурати да МЦМ клијент који одаберете нуди висок ниво заштите вашег садржаја и других организационих података.

С0, проверите какве безбедносне мере нуде у својим услугама како бисте могли да заштитите своје податке. Такође ће вам помоћи да осигурате да подаци ваших корисника остану безбедни како бисте одржали њихово поверење, одржали усклађеност и смањили ризик од кажњавања. За ово проверите аутентификацију, ауторизацију и друге безбедносне функције које нуде и колико су безбедне.

  Шта могу да урадим у вези са апликацијом није могуће преузети Грешка (495) [Android]

Дељење датотека 📁

Дељење датотека је важан аспект када је у питању сарадња. Дакле, ако желите да обезбедите неометану сарадњу између ваших запослених, морате имати систем који може да омогући безбедно дељење датотека.

Пронађите МЦМ клијента који може да понуди опцију да омогући или онемогући опције дељења датотека кад год пожелите. Помаже вам да спречите злонамерне покушаје одређених сајтова који могу да деле ваше податке или угрозе њихову безбедност. Стога, увек проверите опције дељења датотека и њихову безбедност пре него што одаберете МЦМ клијента.

Дакле, ако тражите ефикасан МЦМ софтвер, ево неких од провајдера које можете размотрити.

МанагеЕнгине

МанагеЕнгине Мобиле Девице Манагер Плус (МЕ МДМ Плус) је комплетно МДМ решење које може оснажити ваше пословање и дати вам моћ мобилности. Помаже у побољшању продуктивности ваших запослених, али никада не угрожава безбедност.

МЕ МДМ Плус вам омогућава да управљате садржајем на вашим паметним телефонима, лаптоповима, таблетима, телевизорима, стоним рачунарима и другим робусним уређајима. Подржава оперативне системе, укључујући Андроид, Виндовс, Цхроме ОС, иОС, мацОС, иПадОС и твОС.

Користите алат за управљање и дистрибуцију докумената на мобилним уређајима са неколико кликова. Омогућава овлашћеним корисницима да безбедно прегледају, приступају и чувају документе користећи поуздану апликацију на мобилним уређајима. Поред тога, документи који се једном дистрибуирају на уређаје се аутоматски ажурирају када нове верзије постану доступне.

Штавише, можете да ограничите апликације трећих страна да приступе вашим дистрибуираним документима и да их праве резервне копије у облаку. МЕ МДМ Плус подржава 10+ формата докумената којима можете управљати и дистрибуирати их. Поред тога, омогућава вам да одвојите личне и корпоративне податке на сваком уређају, што помаже у одржавању интегритета података и никада никоме не дозвољава да угрози њихову безбедност.

МЕ МДМ Плус нуди две врсте услуга – цлоуд и он-премисе. Можете изабрати било који од њих и изабрати БЕСПЛАТНУ пробну верзију. Што се тиче планова цена, они имају три издања – бесплатно, стандардно и професионално. Изаберите онај који најбоље одговара вашим потребама.

Мобилеирон

Безбедно управљање мобилним подацима са Мобилеирон може понудити много предности вашем пословању. Омогућава вашим запосленима да буду продуктивни без обзира на то где раде, тако да могу да приступе и прегледају садржај у било које време уз сигурност.

Мобилеирон може да заштити ваше поверљиве пословне податке од подршке модерној култури рада без успоравања ваше продуктивности. То подразумева да ваши запослени могу неприметно да приступају подацима и да сарађују са током рада на било ком уређају и мрежи без прекидања вашег тока посла.

Штавише, можете заштитити приступ својим ЕФСС системима преко безбедног мобилног спремишта података које може локално да шифрује податке. Такође може да подржи уређивање докумената и бележење, безбедно се повеже са позадинским складиштем и понуди дубљу ИТ видљивост података ускладиштених преко мобилних уређаја.

Можете да овластите приступ облаку и локалним ЕФСС системима као што су Оффице 365, Бок и Схарепоинт. Такође можете да омогућите контроле и смернице безбедности мобилних података да бисте ублажили неовлашћено дељење података.

Мобилеирон омогућава ИТ-у да избрише податке на даљину ако уређај није у складу са безбедносним захтевима. Поред тога, омогућава вам да искористите ФИПС 140-2 енкрипцију која помаже у заштити вашег садржаја на мобилним уређајима. Такође можете да користите конзолу да бисте применили и конфигурисали смернице за спречавање губитка података (ДЛП), као што су ограничења за копирање и лепљење и отварање.

Закључак

Са порастом сајбер злочина, БИОД политикама и удаљеном културом, постоји потреба да ефикасно управљате својим подацима и да их обезбедите. Коришћење МЦМ клијента може вам помоћи управо у томе. Такође може помоћи у повећању продуктивности наших запослених и осигурати да ваш рад на даљину тече глатко уз сигурност и усклађеност.