Шта РЦС порука која долази на иПхоне значи за вас

Кључне Такеаваис

  • Аппле-ова имплементација РЦС-а ће донети бољу интероперабилност међу платформама, пружајући олакшање корисницима који покушавају да шаљу поруке између Андроид и иОС уређаја.
  • РЦС нуди значајне надоградње у односу на СМС и ММС, укључујући потврде о читању, индикаторе куцања, висококвалитетне преносе медија и могућност слања порука преко мобилних података или Ви-Фи мреже.
  • Док ће иМессаге остати примарни и најбезбеднији начин комуникације са другим Аппле корисницима, РЦС ће бити доступан уз СМС и ММС.

На опште изненађење, Аппле је најавио да ће имплементирати РЦС (Рицх Цоммуницатион Сервицес) протокол за размену порука путем ажурирања софтвера касније у 2024. Али шта то значи за власнике иПхоне-а који покушавају да шаљу поруке корисницима који нису Аппле?

Овде ћемо разговарати о свему што треба да знате о Апплеовим плановима за подршку РЦС-у и утицају који би он могао имати на ваше искуство размене порука у наставку.

Како би РЦС утицао на ваше искуство размене порука?

Према саопштењу достављеном до 9то5Мац од стране портпарола компаније Аппле, интеграција РЦС-а ће омогућити бољу интероперабилност на различитим платформама. Иако Аппле-ова одлука да подржи РЦС долази усред притиска регулатора, она доноси значајно олакшање корисницима који се суочавају са изазовима слања порука између Андроид и иОС уређаја.

До сада, конвенционални приступ комуникацији између иПхоне-а и Андроид уређаја укључује ослањање на СМС или ММС, што има неколико недостатака које РЦС протокол жели да реши. За почетак, можете имати користи од потврда о читању, индикатора куцања, висококвалитетног преноса медија и могућности слања и примања порука преко мобилних података или Ви-Фи мреже, између осталих надоградњи.

  Како снимити Скипе позиве помоћу нове изворне функције снимања

Иако РЦС тренутно нема енд-то-енд енкрипцију, за разлику од иМессаге-а, Аппле је изразио своју посвећеност сарадњи са ГСМА како би побољшао безбедносне карактеристике протокола.

Вреди напоменути да ће дебата између зелених и плавих мехурића и даље трајати, јер ће иМессаге остати примарни начин комуникације са другим Аппле корисницима. Очекује се да ће РЦС служити као подразумевана опција за размену порука на више платформи док ради заједно са СМС и ММС-ом, за које Аппле каже да ће бити доступни као резервни по потреби.

РЦС ће побољшати размену порука на више платформи

Прихватање РЦС протокола за размену порука не само да ће увести нову еру динамичке размене порука, већ ће и обезбедити бољу интероперабилност. Како се Аппле-ова РЦС интеграција одвија 2024. године, корисници могу да се радују беспрекорном искуству размене порука на више платформи које се прилагођава њиховим потребама комуникације у развоју.