Виндовс је сада апликација за иПхоне, иПад, Мац и ПЦ

Кључне Такеаваис

  • Мицрософт је најавио нову Виндовс апликацију која омогућава корисницима да се повежу са Виндовс 365, Азуре виртуелном радном површином и удаљеним рачунарима са било ког уређаја са интернет везом.
  • Виндовс апликација служи као чвориште за Мицрософтове услуге виртуелизације десктопа и апликација, слично као што је апликација Мицрософт 365 пролаз ка апликацијама за продуктивност.
  • Апликација је доступна за преглед на Виндовс, мацОС, иОС, иПадОС и веб прегледачима, а може јој се приступити преко веб претраживача или се може инсталирати из Мицрософт Сторе-а или ТестФлигхт-а. Тренутно захтева пословни или образовни Мицрософт налог, са потенцијалном доступношћу на Андроид-у у будућности.

На догађају Игните 2023, Мицрософт је најавио Виндовс апликацију за иПхоне, иПад, Мац и ПЦ. Апликација једноставног назива омогућава корисницима да се повежу са Виндовс 365, Азуре виртуелном радном површином, Мицрософт Дев Бок-ом и удаљеним рачунарима са било ког места са интернет везом. Апликација је сада доступна за јавни преглед.

Виндовс је сада апликација за удаљену радну површину за друге уређаје

Слика: Мицрософт

Виндовс апликација је дизајнирана да омогући корисницима приступ Мицрософтовом ОС-у на различите начине на различитим уређајима. Виндовс апликација је чвориште за Мицрософтове услуге виртуелизације десктопа и апликација као што су Азуре Виртуал Десктоп, Виндовс 365 и Ремоте Десктоп Сервицес. Можете замислити то као да је апликација Мицрософт 365 капија за све ваше апликације за продуктивност као што су Ворд, Екцел и ПоверПоинт.

  Како да укључите функцију Хандофф у оперативном систему Виндовс 10

Виндовс апликација је доступна у прегледу за Виндовс, мацОС, иОС и иПадОС и веб прегледаче. Пре напуштања прегледа, апликација може да претрпи неколико промена да би постала боља верзија себе и боље служила корисницима. У време писања, апликација није доступна на Андроиду, али то би се могло променити у будућности.

Како користити Виндовс апликацију за повезивање са удаљеним Виндовс системом

Мицрософт је навео оперативне системе на којима можете покренути Виндовс апликацију. Али пошто можете да је отворите преко веб претраживача, можете отворити Виндовс апликацију са било ког места, све док уређај може да покреће модеран веб прегледач.

Да бисте отворили Виндовс апликацију у веб прегледачу, посетите виндовс.цлоуд.мицрософт. Можете да инсталирате Виндовс апликацију из Мицрософт продавнице за Виндовс уређаје или ТестФлигхт за Аппле уређаје. За сада се можете пријавити само помоћу пословног или образовног Мицрософт налога. Тхе Документација за Виндовс апликацију детаљи о томе како се можете повезати са различитим уређајима.

Након инсталирања апликације на свој уређај, прва радња је да се пријавите на апликацију користећи свој пословни, школски или лични налог. Важно је напоменути да би требало да користите налог повезан са свим виртуелним рачунарима којима желите да приступите.

Не морате да инсталирате ниједан други софтвер. Али без обзира који уређај користите, Виндовс апликација вам омогућава да искористите предности периферних уређаја и функција на локалном уређају. На пример, можете да користите више монитора, веб камеру, аудио, уређаје за складиштење и везе штампача са удаљеним Виндовс системом. Апликација такође подржава прилагођене резолуције екрана, динамичке резолуције екрана и скалирање.

  Како омогућити нови Блуетоотх мени у брзим подешавањима оперативног система Виндовс 11

Први кораци са Виндовс апликацијом

Рад на виртуелном Виндовс ОС-у са било ког места је природан развој за мобилну радну снагу. Виндовс апликација може постати нешто боље од везе са удаљеном радном површином када можете да приступите моћним Мицрософтовим алатима и платформама преко облака.