Шта свеједно значи обавештење у иОС-у 15?

Ајфони су променили динамику паметних телефона од њиховог издавања. Помама и узбуђење коришћења иПхоне-а су без премца. Људи широм света користе иПхоне са великим дивљењем према њима. Са иОС-ом као оперативним системом, Аппле производи су на врхунцу свих времена и један су од најбољих паметних телефона поред Андроид-а. Да би одговарао убрзаном животу и новим технологијама, иПхоне наставља да ажурира свој оперативни систем. Једно такво недавно ажурирање на његовим уређајима дошло је у облику иОС-а 15. Заједно са ажурирањем, стигле су и многе друге функције укључујући Нотифи Аниваи. Ако сте неко ко жели да зна шта значи Нотифи Аниваи у иОС-у 15, онда сте дошли на праву страницу. У данашњем водичу ћете сазнати шта значи Нотифи Аниваи на иПхоне-у и која је његова сврха. Такође, водиће се дискусије о томе како да искључите Нотифи Аниваи на иПхоне-у и Нотифи Аниваи како укључите. Дакле, хајде да почнемо са нашим документом да истражимо овај нови додатак за иПхоне.

Шта свеједно значи обавештење у иОС-у 15?

Са новим ажурирањима, посебно са иОС 15, корисници иПхоне-а могу приступити функцији Фоцус. Ова функција служи као додатак за Профиле и Не узнемиравај. Помаже корисницима иПхоне-а да смање ометања и поставе границе да се више фокусирају. Такође вам омогућава да направите различите режиме прилагођене вашој рутини. Функција Нотифи Аниваи помаже да се заобиђе режим фокуса на вашем иПхоне-у. Можете испоручити важне поруке помоћу функције обавештења.

 • Ова функција се може прилагодити према задатку или активности коју обављате, на пример, на послу, личном или спавању.
 • Можете да управљате апликацијама и обавештењима које добијате на свом иПхоне-у у складу са својим захтевима уз помоћ режима Фокус.
 • Приликом слања иМессаге-а, ако случајно видите да је ова особа утишала обавештења, онда ћете наићи на опцију Нотифи Аниваи испод ове.
 • Ако особа има активан режим фокуса, он може да онемогући или одложи обавештења за компатибилну апликацију.
 • Дакле, статус за исто се дели са апликацијом.
 • Ово омогућава апликацији да зна да су ваша обавештења онемогућена и такође обавештава ваше пријатеље о истом.
 • Опција Нотифи Аниваи може вам помоћи да заобиђете активни режим фокуса да бисте испоручили хитно обавештење.
 • Још један најбољи део ове функције је то што можете да креирате сопствене прилагођене почетне екране само са потребним апликацијама.
 • Ова промишљена Аппле-ова функција је редизајнирала ДНД и СОС функције за хитне случајеве са много побољшања.

Шта ради функција Нотифи Аниваи?

Ипак, следеће су неке функције Нотифи.

 • Главна сврха и употреба функције Нотифи Аниваи је у хитним случајевима.
 • Ово је СОС опција коју корисник иПхоне-а може користити да заобиђе активни режим фокуса.
 • Помаже корисницима да испоруче важне поруке на време и са обавештењима о узроку ванредне ситуације.

Када би требало да користите функцију Нотифи Аниваи Турн Он?

У датим тачкама смо навели када треба користити ову функцију.

 • Пошто сте већ свесни шта значи Нотифи Аниваи у иОС-у 15 до сада, лако је закључити да користите ову функцију ДНД.
 • Требало би да користите Нотифи Аниваи само у хитним случајевима.
 • Овај режим је у суштини за ДНД ситуацију са различитим рутинама и аутоматизацијом.
 • Овај режим означава да контакт не жели да га ометају.
 • Корисник може да користи режим фокуса када је на важном састанку или је заузет личним догађајем.
 • Стога, у светлу свих ових могућности, функцију Обавести у сваком случају користите само када је то неопходно.

Како свеједно укључити Нотифи

Ако сте заузети или сте потпуно спаковани, морате окренути Режим фокуса на. Ово ће вам помоћи да заобиђете сва обавештења која добијате од апликација. Уз то, такође ће вам помоћи да укључите функцију Обавести свеједно коју ваши контакти могу користити у хитним случајевима. Дакле, да бисте укључили функцију Обавести свеједно за свој уређај, можете пратити доле наведене кораке:

Напомена: Када користите Фоцус на једном уређају, поставка ће се аутоматски применити на све Аппле уређаје који су потписани истим Аппле ИД-ом.

1. Отворите подешавања на вашем иПхоне-у.

2. Додирните Фокус у њему.

3. Сада додирните понуђене опције као што су Не узнемиравај, Лично, Спавање или Посао.

4. Затим тапните на Прилагоди фокус.

5. Сада подесите фокус за људе и апликације које желите.

6. Такође можете да додирнете Изабери за ПРИЛАГОЂАВАЊЕ ЕКРАНА да бисте ограничили ометања.

7. Такође можете АУТОМАТСКИ УКЉУЧИТИ опцију Смарт Ацтиватион да бисте аутоматски укључили режим фокуса или у одређено време или локацију.

8. Приликом подешавања Фокус, икона ће се појавити на вашој статусној траци и закључаном екрану.

9. Ваш статус ће се аутоматски приказати у апликацији Поруке.

10. Ако је неко покушао да вам пошаље поруку, моћи ће да види утишано обавештење и моћи ће да користи функцију Обавести у сваком случају у случају нужде.

Како свеједно искључити Нотифи на иПхоне-у

У случају да одлучите да искључите функцију Нотифи Аниваи, морате да онемогућите режим фокуса. Ако ово урадите, ваши контакти неће моћи да виде утишану поруку са обавештењима, а такође неће моћи да користе функцију Обавести свеједно. Ако се и даље одлучите да користите ову опцију, можете пратити доле наведене кораке:

1. Отворите подешавања на вашем иПхоне-у.

2. Отворите Фокус у подешавањима.

3. Сада изаберите опцију, на пример, Не узнемиравај или Лично у којој сте омогућили функцију Фокус.

4. Сада тапните на Статус фокуса.

5. У њему искључите опцију Схаре Фоцус Статус.

6. Ваша промењена поставка Фокуса ће се делити на свим вашим Аппле уређајима са истим Аппле ИД-ом. Уверите се да је опција Дели на различитим уређајима укључена да бисте применили подешавања на све своје уређаје.

Како свеједно искључити обавештење за одређени контакт?

Иако се можете одлучити за горе поменути метод да искључите Обавести свеједно за сваки контакт, такође можете изабрати други метод где можете посебно да искључите ову опцију за одређени контакт. Неки контакти су важни и можда ћете желети да преузмете њихов позив или поруку док сте у покрету, у том случају нека Нотифи Аниваи буде укључен за друге, али искључен за овај контакт. Да бисте сазнали више о томе како да га искључите за одређени контакт, погледајте кораке у наставку:

1. Додирните апликацију Поруке на вашем иПхоне-у.

2. Додирните разговор са овим конкретним контактом.

3. Сада додирните њихово име на врху екрана.

4. Сада искључите опцију Схаре Фоцус Статус.

5. Ово омогућава вашем одређеном контакту да не користи Нотифи Аниваи и омогућава им да се прикажу на вашој траци са обавештењима.

Често постављана питања (ФАК)

К1. Могу ли да искључим Нотифи Аниваи на свом иПхоне-у?

Анс. Да, можете искључити опцију Нотифи Аниваи на свом иПхоне-у тако што ћете искључити режим фокуса. Такође можете да проверите одељак који се налази у горњем документу посебно о томе како да искључите опцију Нотифи Аниваи.

К2. Зашто Аппле има функцију Нотифи Аниваи?

Анс. Функција Нотифи Аниваи на Аппле уређајима помаже корисницима да заобиђу онемогућена обавештења и пошаљу поруку свом контакту у хитним случајевима. То је савршено средство у СОС ситуацији и продужетак ДНД-а.

К3. Шта ће се догодити ако притиснете Обавести свеједно?

Анс. Притиском на опцију Обавести свеједно која се појављује испод упозорења о утишаним обавештењима, помоћи ће вам да пошаљете поруку свом контакту и поништите њихова онемогућена обавештења.

К4. Да ли ће неко добити обавештење ако га ставим на ДНД?

Анс. Не, ако сте некога ставили на ДНД, неће добити обавештење.

К5. Како могу да знам да ли ме је неко ставио на ДНД?

Анс. Да бисте сазнали да ли вас је неко ставио на ДНД или не, можете поново позвати ту особу. Опција Не узнемиравај омогућава пролазак позива ако исти број позове поново у року од три минута. Дакле, када поново позовете број ако чујете мелодију звона, то значи да сте стављени на ДНД.

***

Надамо се да је наш документ о томе шта значи Нотифи Аниваи у иОС-у 15 успео да разјасни све ваше сумње у вези са функцијом Нотифи Аниваи и да је одговорио на сва ваша питања о томе како да укључите и искључите ову функцију. Ако јесте, обавестите нас о томе. Такође можете оставити своја друга питања или предлоге у одељку за коментаре испод.