Шта треба да знате о Пардоту

Пардот је решење за аутоматизацију маркетинга које припада породици Салесфорце.

Маркетиншки стручњаци проналазе начине да побољшају своје маркетиншке напоре како би задовољили потребе купаца на високом нивоу и побољшали учинак и приход.

А све већа конкуренција захтева од њих да буду ефикасни у сваком кораку како би остали испред конкуренције.

Дакле, ако користе традиционалне ручне начине за обављање својих маркетиншких активности, то би био дуготрајан и заморан процес.

Овде је Пардот користан за трговце.

Овај популарни софтвер за маркетинг им помаже да аутоматизују маркетиншке активности кроз своје аналитичке и АИ могућности. Такође уједињује продајне и маркетиншке тимове како би повећао укупни учинак и потенцијалне клијенте.

У овом чланку ћу расправљати о Пардоту, његовим алтернативама и још много тога.

Почнимо!

Шта је Пардот?

Пардот, који се сада зове Салесфорце Маркетинг Цлоуд Аццоунт Енгагемент (СМЦАЕ), је најбољи избор за многе Салесфорце клијенте који траже алатку за Б2Б аутоматизацију. То је заправо платформа за генерисање потенцијалних купаца и негујућа платформа која долази са многим функцијама и предностима за повећање ваших маркетиншких напора.

Пардот омогућава организацијама да мере и прате ефикасност комуникације, стекну потпун увид у понашање публике и персонализују релевантан садржај у кампањама на основу бројних критеријума.

Уз Пардот, трговци могу да померају своје купце кроз сигуран ток продаје. Алат олакшава дизајнирање ефикасних е-порука и ангажује циљну публику правим садржајем.

Поред тога, можете осигурати да комуницирате са правом публиком у право време и у правом тону. Ово помаже продајним представницима да закључе више послова на основу доступних информација.

Штавише, трговци ће добити задивљујућу прилику да се ефикасно и брзо удруже са продајним тимом користећи Пардот функционалност. Можете пратити сваки корак корисника и бележити повраћај улагања у маркетинг. На овај начин можете побољшати корисничко искуство и базу корисника док генеришете више решења заснованих на подацима како бисте забележили већи раст.

Пардот је чврсто интегрисан у Салесфорце-ове основне објекте. Цена га чак чини доступнијим разним организацијама.

Користан је за вишеструке случајеве употребе, укључујући маркетинг путем е-поште, обрасце, историју ангажовања, сегментацију, оцењивање, бодовање, квалификацију потенцијалног клијента, маркетинг претраге, маркетиншку аналитику, вишеканални маркетинг и још много тога.

Маркетинг Аутоматизација са МЦАЕ

Пардот или МЦАЕ вам омогућавају да аутоматизујете задатке који се понављају и уштедите време да се фокусирате на велике циљеве. МЦАЕ нуди бескрајне функције маркетиншким тимовима да унапреде своје пословање повећањем базе клијената.

Можете открити комплетан пакет алата за аутоматизацију за генерисање више цевовода, оснаживање продаје и стварање релевантних веза како бисте брже закључили више послова.

Ево како вам аутоматизација Б2Б маркетинга може помоћи да повећате продају, повећате потенцијалне клијенте и постанете продуктивнији да трансформишете своје пословање.

#1. Маркетинг Аутоматион

Уз моћну аутоматизацију маркетинга, можете уклонити ручни рад са продајних и маркетиншких задатака и помоћи свом тиму да убрза маркетиншки процес:

 • Брже склапање више послова уз интелигентно неговање потенцијалних клијената: аутоматски шаљите е-поруке и обављајте све маркетиншке задатке на основу покретача као што су интеракције корисника, време и други прилагођени параметри.
 • Шаљите ефикасне поруке са динамичким садржајем: Користите збирне податке да бисте пружили боље корисничко искуство, беспрекорно развили путеве за неговање и слање е-поште, приказали циљане понуде и још много тога.
 • Повежите се са својим клијентима у правом тренутку: одговорите на потенцијалне клијенте и сазнајте шта се дешава између продаје. Добијајте обавештења у реалном времену да бисте се повезали са потенцијалним клијентима када је то важно и забележите акције потенцијалног клијента.
 • Детаљан приказ активности потенцијалних клијената: Креирајте релевантне разговоре и циљајте више продајних предлога уз помоћ детаљних података о активностима ваших потенцијалних клијената.

#2. Леад Генератион

МЦАЕ даје згодне опције за поједностављење процеса прикупљања висококвалитетних потенцијалних клијената. Можете да креирате одредишне странице са интеграцијом и прилагођеним изгледима помоћу креатора одредишне странице. Са МЦАЕ, могуће је додати обрасце на странице да бисте прикупили битне контакт информације о корисницима.

Добићете комплетну статистику о плаћеној и органској претрази, перформансама кључних речи итд., тако да можете анализирати сваку тачку и побољшати СЕО као и СЕМ напоре. Осим тога, добићете потпуну слику маркетиншких кампања на друштвеним мрежама и интеракције са публиком, захваљујући Пардот функционалности.

#3. Леад Манагемент

МЦАЕ вам омогућава да будете у контакту са својим корисницима путем порука на основу покретача, укључујући време, интеракције и друге прилагођене параметре. Можете прикупити најзанимљивије потенцијалне клијенте помоћу овог маркетиншког алата на основу метрике оцењивања и бодовања о корисницима.

Алат аутоматски дели потенцијалне клијенте на динамичке и циљане листе. Такође вам помаже да пратите интересовања и понашање клијената како бисте понудили релевантан садржај.

#4. Емаил маркетинг

МЦАЕ помаже у ефикасном и ефикасном извођењу маркетиншких кампања путем е-поште. Са визуелним и корисним алатом за прављење е-поште, можете да направите брзе и светле е-поруке прилагођене жељама купца.

Његове корисне функције као што су опција распореда, аутоматски одговори, визуелно неговање платна и још много тога помажу вам да шаљете релевантне поруке клијентима и прикупљате статистичке податке о садржају са најбољим учинком.

#5. Усклађеност са развојем

Предност коришћења МЦАЕ/Пардот-а је у томе што ће омогућити повезивање продајних и маркетиншких представника за постизање запањујућих резултата у кампањама за односе са клијентима. Можете лако да пратите поруке послате преко Гмаил-а, комуницирате са главним потенцијалним клијентима и одмах добијате упозорења у реалном времену.

#6. Извештавање о повраћају улагања

Можете анализирати утицај продаје и маркетинга на приход. Пардот креира више извештаја, као што су извештавање о животном циклусу, извештавање о поврату улагања и напредно извештавање путем е-поште. Поред тога, сада је могуће повезати различите маркетиншке алате и управљати интеракцијом са клијентима преко различитих канала.

#7. Вештачка интелигенција

МЦАЕ се интегрише са вештачком интелигенцијом да побољша продају и маркетиншке напоре, као и да ангажује више потенцијалних клијената. Можете да надгледате и анализирате понашање купаца, оцењивање потенцијалних клијената, увиде у маркетиншке кампање и активност ангажовања корисника користећи Ајнштајн алатку.

Машинско учење вам омогућава да пронађете квалификоване потенцијалне клијенте, користите приступ усредсређен на купца, видите поља утицаја и откријете нову публику. Осим тога, постоје и друге функције које помажу вашем пословању да скалира и аутоматизује ваш маркетинг. Они су следећи:

 • Прављење персонализованих и динамичних имејлова, као и одредишних страница са само кликовима, а не са кодом
 • Омогућите вашим продајним представницима потпуну видљивост у ангажовању купаца и неприметно прослеђивање потенцијалних клијената
 • Лако сегментирајте на основу ангажовања у вашој анкети, видео апликацијама и вебинару
 • Добијање Б2Б маркетиншке аналитике да види предиктивне увиде како би се маркетинг поново повезао са статистиком повраћаја улагања
 • Бодовање засновано на налогу како би се продаја и маркетинг ускладили на кључним налозима

Зашто Пардот (МЦАЕ)?

Салесфорце не замењује Пардот (МЦАЕ), већ користи исте карактеристике и функционалности заједно са ценама и паковањем. Хајде да разумемо зашто је Пардот промењен у Маркетинг Цлоуд Аццоунт Енгагемент.

 • Лако је препознати доследност и функционалност: Салесфорце мења називе својих производа како би их учинио описнијим. То ће помоћи људима да изаберу одговарајући производ за своје пословање и лако препознају употребу производа.
 • Обједињавање платформе: Салесфорце сегментира сваки производ у одељку о платформи тако да купци могу лако да траже своје захтеве. Главна идеја је да се свако решење стави под одређени одељак.
 • Флексибилност и издржљивост: Измишљање савршеног имена које укратко описује функционалност производа кроз његово име не захтева даљу промену у будућности.

Предузећа користе МЦАЕ из следећих разлога:

 • Идентификација, управљање и квалификација потенцијалног клијента или потенцијалног клијента
 • Управљање кампањом, историја и хијерархија
 • Функционалност за друштвене медије, циљани маркетинг и е-пошту
 • Стандарди процеса и усавршавање кроз шаблоне, сегментацију и аутоматизацију
 • Одредишне странице и обрасци који аутоматски повезују податке са евиденцијом потенцијалног клијента
 • Извештавање о повезаним апликацијама, кампањама, животном циклусу потенцијалних клијената и маркетиншким средствима уз праћење ствари, као што су утицај на цевовод и учинак кампање

Штавише, МЦАЕ вам помаже да пронађете више потенцијалних клијената, аутоматизујете маркетинг, идентификујете најтоплије потенцијалне клијенте, максимизирате повраћај улагања у маркетинг, управљате својим подацима, добијете моћне интеграције и још много тога.

МЦАЕ Прицинг

Велике компаније и предузећа могу да расту још брже са различитим издањима која нуди Салесфорце МЦАЕ која одговарају вашим пословним процесима. Можете бирати између следећих опција цена:

 • Раст: кошта 1250 долара месечно. Укључује функције као што су генерисање потенцијалних клијената, квалификација, управљање, маркетинг путем е-поште, персонализација е-поште, ограничења на 10.000 контаката, неограничене опције маркетинга путем е-поште, 50 образаца и одредишних страница, маркетиншки календар, А/Б тестирање и још много тога.
 • Плус: кошта 2.500 УСД месечно и укључује напредну аутоматизацију маркетинга, генерисање потенцијалних клијената, квалификацију, управљање, персонализацију е-поште и напредну аналитику.
 • Напредно: кошта 4.000 долара месечно за 10.000 контаката. То је најпопуларнији распон цена који нуди исте карактеристике као и Плус пакет са додатном опцијом сандбок-а за програмере, пословних јединица и вештачке интелигенције за маркетинг и продају.
 • Премиум: Набавите функције спремне за предузећа, персонализовану подршку за производе и предиктивну аналитику по цени од 15.000 УСД месечно за 75.000 контаката.

Можете се сами пријавити за БЕСПЛАТНИ обилазак да бисте разумели тачно како то функционише.

Алтернативе Салесфорце МЦАЕ

#1. ХубСпот маркетиншки центар

ХубСпот нуди маркетиншки софтвер који помаже трговцима и представницима продаје да привуку више публике, претворе посетиоце у праве купце и покрену комплетне маркетиншке кампање у великом обиму. ХубСпот Маркетинг Хуб је моћна платформа лака за коришћење.

Платформа вам омогућава да привучете посетиоце путем огласа, кампања на друштвеним мрежама, блоговања и још много тога. Прати повраћај улагања уз извештавање о приписивању. Сви маркетиншки подаци и алати су сада под једним кровом тако да можете уштедети време и добити контекст који вам је потребан да бисте понудили персонализовано искуство.

Можете креирати садржај за којим ваша публика жуди и учинити га атрактивним тако да ваши потенцијални клијенти не би пропустили понуду.

Направите скалабилну стратегију да бисте привукли све више посетилаца и претворили их у потенцијалне клијенте. ХубСпот Маркетинг Хуб пружа популарне функције, као што су маркетиншка аналитика, прилагођени објекти, интеграција салесфорце-а и још много тога.

ХубСпот нуди једноставне контролне табле и модеран интерфејс који је лакши за употребу у поређењу са Пардотом. Даје вам могућност обуке и подршке, као што је ХубСпот Ацадеми, где побољшавате своје вештине о томе како да користите моћ напредних функција.

У погледу аутоматизације, извештавања и корисничке подршке, ХубСпот има предност. Његова структура цена је веома једноставна. Моћи ћете да га користите бесплатно, али ћете пронаћи ХубСпот бренд.

Основне цене, где нећете пронаћи никакав бренд, почињу од 45 УСД месечно. Набавите бесплатну демо верзију за сва премиум издања. Пардот не пружа бесплатну пробну верзију, али можете кренути у бесплатни обилазак. Пардот може бити недостижан за мала предузећа због високих цена.

#2. Адобе Маркето Енгаге

Учините путовање вашег клијента несметаним уз Адобе Маркето Енгаге. То ће вам помоћи да пратите свако понашање ваших купаца и ангажујете правог купца. Можете брзо скалирати маркетиншке кампање и одредити како канали и маркетинг утичу на ваш пословни приход.

Искористите уграђену интелигенцију, софистициране токове путовања и податке о понашању да бисте идентификовали, убрзали и ангажовали своје најбоље опције како бисте путовање вашег купца учинили лакшим.

Адобе Маркето Енгаге нуди персонализацију садржаја, аутоматизацију, анализу утицаја, окружење маркетиншких података, продајно партнерство, међуканално ангажовање и још много тога.

Узмите персонализовану демонстрацију да бисте разумели решења за маркетинг ангажовања и детаљне карактеристике производа које покривају неговање, аутоматизацију, маркетинг путем е-поште и још много тога. Добићете једноставне пакете богате могућностима који вам помажу да унапредите корисничко искуство и унапредите своје пословање.

Маркето Енгаге пружа различите шаблоне са комбинацијама променљивих, модула, елемената и контејнера које можете да користите. Поред тога, БЕСПЛАТНО ћете добити шаблоне е-поште оптимизоване за мобилне уређаје. Промене направљене у шаблону могу се видети у десктоп и мобилним форматима.

Можете креирати, прегледати и одобрити обрасце, као и избрисати или преуредити поља и додати их из падајућег менија. На основу правила видљивости, имате опцију да прикажете или сакријете своје обрасце.

Маркето Енгаге нуди подешавања језика заснована на локацији, аутоматско попуњавање за потенцијалне клијенте на друштвеним мрежама и прогресивно профилисање за преусмеравање и преглед странице захвале или спољне УРЛ адресе.

У поређењу са Пардот/МЦАЕ, Маркето Енгаге побеђује у погледу унапред направљених шаблона, могућности прилагођавања, испоруке више функција везаних за форме, кампања на друштвеним медијима, БИ аналитике, маркетиншког календара, СЕО-а и још много тога.

#3. Зохо Маркетинг Плус

Маркетиншки стручњаци и продајни представници имају користи од обједињене платформе са Зохо Маркетинг Плус. Он обједињује све маркетиншке активности и ангажује ваше клијенте на више канала. Може помоћи да се повећа повраћај улагања маркетиншке потрошње и побољша продуктивност вашег тима.

Пошто можда истовремено управљате различитим каналима, маркетиншким колатералима, порукама, прегледима индустрије и још много тога, потребне су вам модерне маркетиншке кампање великог утицаја за ваш тим.

Маркетинг Плус даје приступ правом маркетеру, окупљајући тим и омогућавајући им беспрекорну сарадњу.

Маркетинг Плус подржава СМС, догађаје, друштвене медије, презентације, анкете, вебинаре и е-поруке, тако да можете ширити свој садржај на сваки канал где су ваши клијенти већ тамо. Дозволите свом маркетиншком тиму да са лакоћом планира и спроводи кампање са једне маркетиншке платформе.

Уверите се да је ваша маркетиншка кампања велики успех уз Маркетинг Плус. Можете креирати активности, пратити напредак, доделити власништво над задацима, сарађивати са својим тимом и дати својој публици оно што жели у реалном времену.

Зохо Маркетинг Плус је боља опција за мала предузећа или стартапе јер пружа 15-дневну БЕСПЛАТНУ пробну верзију. Добићете опцију управљања брендом, праћење конверзија, подршку за више корисника итд. у поређењу са Пардотом. Стандардне цене су приступачне за предузећа свих величина.

#4. Сендинблуе Маркетинг Аутоматион

Аутоматизујте своје процесе продаје и маркетинга за кратко време уз Сендинблуе Маркетинг Аутоматион. Уз подршку за више канала, будите свуда где се ваши клијенти већ налазе, као што су е-пошта, СМС, ћаскање, пријемно сандуче и још много тога.

Персонализујте сваки корак своје публике тако што ћете сваког купца сегментирати у смислу њихових потреба, локација, итд. Добићете обрасце за регистрацију, Фацебоок огласе и одредишне странице како бисте своје посетиоце претворили у вредне купце.

Интерфејс Сендинблуе је привлачнији и пријатнији за коришћење. То је лакши процес увоза и категоризације контаката у циљу комуникације са купцима. Нуди бесплатну пробну вожњу и приступачна је свима.

Напомена аутора

Пардот је несумњиво одлична платформа за аутоматизацију маркетинга која долази са напредним функцијама и нуди многе предности маркерима.

Користи моћ аутоматизације и вештачке интелигенције да вам помогне у обављању маркетиншких активности од генерисања потенцијалних клијената и неговања до маркетинга путем е-поште, циљања друштвених медија и управљања кампањом. Такође можете пратити свој учинак помоћу детаљне аналитике и извештавања.

Све у свему, платформа је одлична за предузећа и трговце са добрим буџетом. Међутим, ако из било ког разлога не сматрате да је привлачно, било да се ради о понудама или високој цени, можете потражити Пардот алтернативе наведене изнад. ‘

На крају, изаберите платформу за аутоматизацију маркетинга која ће одговарати вашим захтевима и која ће и даље бити испод вашег буџета. И сведочите да су ваши маркетиншки напори остварени!