Топ 12 практичних алата за претварање ИАМЛ у ЈСОН

Многи онлајн алати се претварају са једног језика на други, а да не знају ништа ни о једном од њих. Овај чланак ће говорити о неким од најбољих доступних алата за претварање из ИАМЛ-а у ЈСОН и обрнуто.

ИАМЛ је човеку читљив језик за серијализацију података који се користи за представљање структурираних података у текстуалном формату. У многим програмским језицима, ИАМЛ се користи као подразумевани језик шеме. Користи увлачење уместо витичастих заграда и размаке уместо тачке и зарезе.

Подскуп ИАМЛ-а познат као ЈСОН (ЈаваСцрипт Објецт Нотатион) се обично користи за пренос структура података између програма. Међутим, ИАМЛ није подржан од стране свих програмских језика и не може да складишти објекте у низовима или натера стрингове у бројеве, на пример.

Шта је ИАМЛ језик?

ИАМЛ је језик за серијализацију података који се обично користи за писање конфигурационих датотека. Питање је мишљења, ИАМЛ је скраћеница за Иет Анотхер Маркуп Лангуаге, или ИАМЛ није језик за означавање. Наглашава чињеницу да је ИАМЛ језик оријентисан на податке, а не на документе.

ИАМЛ је добро познати програмски језик јер је једноставан за разумевање и читљив људском оку. Такође је добар избор поред других програмских језика.

Пошто је ИАМЛ надскуп ЈСОН-а, може да анализира ЈСОН користећи ИАМЛ парсер. Екстензије које су део ИАМЛ-а укључују .иамл као и .имл. ИАМЛ спецификације омогућавају корисницима да дефинишу своје типове података и специфично куцање података. Најпопуларнији типови података који се користе у ИАМЛ-у су бројеви, стрингови, нулте вредности. Логички, датуми и временске ознаке, секвенце и угнежђене вредности.

Шта је ЈСОН формат?

ЈСОН (ЈаваСцрипт Објецт Нотатион) је језик независан, човеку читљив језик који се користи због своје једноставности и углавном се користи у веб апликацијама.

ЈСОН укључује функцију која вам омогућава да кодирате шест различитих типова података, укључујући објекте, низ, стрингове, нулл, бројеве и логичке вредности. ЈСОН је рачунарима далеко лакши за разумевање и изузетно је флексибилан у поређењу са ИАМЛ-ом, који дозвољава кодирање Питхон података, али има рањивости приликом декодирања. Зато је ИАМЛ изазов за тумачење.

Најчешћи формат за пренос података између програма је ЈСОН. Овај чланак ће говорити о неким од најбољих доступних алата за претварање из ИАМЛ-а у ЈСОН и обрнуто.

Онлине ИАМЛ алати

Брзо претворите други језик за означавање у ЈаваСцрипт помоћу Онлине ИАМЛ алати. Унесите ИАМЛ у поље за унос са леве стране и видећете ЈСОН приказан унутар излазног поља са десне стране. Унесите ИАМЛ, преузмите ЈСОН. Нема преузимања или огласа и све ради у вашем прегледачу.

ИАМЛ конвертор претвара ИАМЛ конфигурације и документе у ЈСОН конфигурације и датотеке. Нема додатне опције конфигурације. Само једна ствар коју можете да промените је ЈСОН-ов излаз. Имате три избора: увући ЈСОН користећи размаке или увући ЈСОН користећи табове и смањити ЈСОН излаз.

  Како брзо искључити досадна обавештења на Мац-у

ЈСОН форматер

ЈСОН форматер је још једна бесплатна веб локација која вам омогућава да бесплатно трансформишете ЈСОН у ИАМЛ на мрежи. Као и сви други сајтови у овом посту, можете да отпремите ИАМЛ датотеку или копирате ИАМЛ код на њу; након тога конвертује улазни ИАМЛ у ЈСОН и приказује излаз.

Након што добијете излаз форматиран у ЈСОН-у, можете одабрати да га сачувате у међуспремнику. Такође можете да сачувате ЈСОН излаз у текстуалну датотеку. Али, не постоје други алати или додатне функције које су доступне на веб локацији за коришћење. Само пошаљите ИАМЛ и добићете свој ЈСОН излаз. То је тако лако.

Посетите га тако што ћете кликнути на УРЛ, а затим копирати ИАМЛ податке у његов интерфејс да бисте приступили овој алатки. Уверите се да сте уметнули ИАМЛ податке у окно са леве стране. Када налепите улазне податке из ИАМЛ-а, он ће одмах приказати ЈСОН излаз, који можете да преузмете на свој лични рачунар. Такође можете да сачувате ЈСОН код и примените га на било које место које желите.

Беаутифи Цоде

Беаутифи Цоде претварач трансформише ИАМЛ текст у стварни ЈСОН објекат. То се постиже узимањем сваког дела ИАМЛ датотеке и превођењем у важеће ЈСОН својство.

ЈСОН у ИАМЛ

ЈСОН у ИАМЛ Алат је опремљен са два окна у које можете унети ИАМЛ податке у једно и добити резултат у ЈСОН-у у другом. Овај алат се може користити за обе конверзије: ИАМЛ у ЈСОН и ЈСОН у ИАМЛ. Да бисте извршили ову ИАМЛ конверзију у ЈСОН конверзију, све што треба да урадите је да копирате ИАМЛ код у његов интерфејс. За само неколико секунди добићете ЈСОН излаз.

Да бисте користили ову алатку на мрежи, посетите почетну страницу користећи горњи УРЛ. Након тога, копирајте и налепите ИАМЛ код у горњем десном окну. Након тога, аутоматски ће приказати шта је у ЈСОН детаљима у доњем окну.

Можете копирати ЈСОН податке и сачувати их у облику датотеке на свом личном рачунару. Подржава и обрнуту конверзију. Дакле, без обзира да ли желите да промените ИАМЛ у ЈСОН и ЈСОН у ИАМЛ, то ће моћи брзо да постигне.

Цоде Беаутифи

Цоде Беаутифи је једноставан сајт за претварање ИАМЛ у ЈСОН који можете бесплатно тестирати. Може директно да преузме ИАМЛ код или у њега можете да отпремите ИАМЛ датотеку. Након што прими ваше ИАМЛ уносе, програм ће одмах вратити свој ЈСОН излаз.

И не само то, већ ако поседујете ИАМЛ датотеку сачувану негде другде, могуће је да унесете УРЛ те датотеке да бисте преузели ИАМЛ податке и трансформисали их у ЈСОН. Тада је могуће сачувати ЈСОН податке као датотеку на свом рачунару и изводити шта год желите.

Да бисте почели да користите овај алат, посетите његову веб локацију користећи везу изнад. Затим можете да копирате ИАМЛ код или да отпремите ИАМЛ датотеку на свој рачунар. Такође можете да наведете УРЛ за вашу „.имл“ датотеку да бисте преузели ИАМЛ информације.

  10 важних Лодасх функција за ЈаваСцрипт програмере

Након спецификације ИАМЛ датотеке, притисните „ИАМЛ у ЈСОН“ или дугме „ИАМЛ у ЈСОН“ да бисте започели конверзију. Конверзија ће одмах приказати ЈСОН излаз који можете да сачувате на свом личном рачунару. То је тако једноставно.

ЦонвертЈСОН

ЦонвертЈСОН је међу најпопуларнијим веб локацијама које вам омогућавају да промените ИАМЛ податке у ЈСОН у трептају. Извлачи вашу „.имл“ датотеку из вас и шаље податке у ЈСОН формату. Могуће је директно убацити ИАМЛ код у његов интерфејс и добити ЈСОН излаз.

Поред промене ИАМЛ-а у ЈСОН-у, можете изабрати и алтернативе. Омогућава вам да одредите које крајеве реда желите да видите да буду укључени у вашу ЈСОН датотеку.

Ако желите да конвертујете ИАМЛ у ЈСОН преко ове веб странице да бисте приступили алату, идите на УРЛ изнад. Када то добијете, можете или да отпремите ИАМЛ датотеку на свој рачунар или да копирате ИАМЛ код у окно са леве стране. Када то урадите, мораћете да изаберете тип завршетака линија у доњем делу следећег окна. Затим започните конверзију.

ЦонвертСимпле

ЦонвертСимпле је још један онлајн алат који вам омогућава да лако претворите ИАМЛ у ЈСОН. Морате само да копирате свој ИАМЛ унос у поље за унос са леве стране и он ће га конвертовати у ЈСОН. ЈСОН излаз је у пољу са леве стране.

Ако постоји проблем у ИАМЛ датотеци и конвертор није у позицији да доврши конверзију, порука о грешци ће се појавити у излазном пољу, обавештавајући вас где је грешка откривена унутар ИАМЛ-а. Користите контролну кутију да изаберете опције које мењају конверзију.

ИАМЛ подаци су заштићени. ЦонвертСимплеов претварач не шаље ниједан од ваших ИАМЛ детаља на сервере које користе за конверзију. Процес се у потпуности обавља у вашем претраживачу. Зато је ЦонвертСимплеов конвертор најбезбеднији и најефикаснији конвертор који је доступан.

ВТоолс

ВТоолс олакшавају претварање ИАМЛ докумената на мрежи у одговарајући ЈСОН формат. Алат може да конвертује документе ИАМЛ Тхе Аин’т Маркуп Лангуаге (ИАМЛ) у ЈСОН (ЈаваСцрипт Обј Нотатион) документе, и то је потпуно бесплатна конверзија. Нема потребе да преузимате софтвер за конверзију.

Како то функционише?

Налепите свој ИАМЛ у поље за текст изнад. Кликните на „Конвертуј“ и моћи ћете да приступите ЈСОН подацима у следећем текстуалном подручју. Након конверзије, овај ЈСОН можете додати у своју апликацију или из било ког другог разлога.

Прегледање

Витх Прегледање, можете да отпремите ИАМЛ датотеку или налепите ИАМЛ код у њу. Након тога, конвертује улазни ИАМЛ у ЈСОН и приказује вам излаз.

Када добијете свој излаз као ЈСОН, могуће је да га копирате у међуспремник. Такође можете претворити ЈСОН излаз у текстуалну датотеку. Али, на сајту нема других алата или додатних функција које можете да користите. Пошаљите ИАМЛ и добићете ЈСОН излаз. То је тако лако.

Да бисте приступили овом алату, приступите му тако што ћете кликнути на УРЛ, а затим копирати ИАМЛ податке у његов интерфејс. Обавезно копирајте ИАМЛ податке у доње лево окно. Када налепите улазне податке у ИАМЛ формату, добићете ЈСОН излаз, који можете да преузмете на свој лични рачунар. Поред тога, можете узети копију ЈСОН кода и применити га на било које место које желите.

  8 Сјајан контролна табла за веб хостинг и софтвер за управљање сервером

Алати за конверзију је још један претварач ИАМЛ у ЈСОН. Можете бирати између различитих планова и користити његове услуге чак и без регистрације. Такође нуди прилагођени развој претварача за предузећа и професионалце за трансформацију датотека и обраду података.

Ево корака за коришћење овог алата –

  • Изаберите своје опције, а затим кликните на дугме „Покрени конверзију“.
  • Превуците и отпустите датотеку на дугме „Претражи“ или кликните на „Претражи“ да бисте изабрали датотеку.
  • Користите једну архиву или датотеку (зип 7з, рар, зип, кз) за конвертовање серије.
  • Изаберите број размака за увлачење.
  • Кликните на дугме да бисте започели конверзију.
  • Покрени конверзију.

Постављена су ограничења колико конверзија може да се изврши и величину датотеке за сваку конверзију. План конверзије одређује ограничења која изаберете. За кориснике који нису регистровани, постоји ограничење од 10 конверзија дневно, 10 МБ по учитаној датотеци—само се региструјте и надоградите бесплатно.

Туториал Воркс

Туториал Воркс је бесплатна алатка за претварање ИАМЛ датотека у ЈСОН. Сав ИАМЛ који овде унесете се не преноси на сервер нити се чува у било ком тренутку. Ваши лични подаци су заштићени.

Копирајте ИАМЛ који желите да конвертујете, а затим кликните на дугме Претвори. Добићете жељени резултат у доњем пољу.

Ацонверт

Ацонверт је такође одлично и безбедно место за претварање ИАМЛ улаза у ЈСОН излаз. Ево корака за коришћење овог алата –

  • Кликните на дугме „Одабери датотеке“ да бисте изабрали више датотека са свог рачунара. Или користите падајући мени да бисте изабрали онлајн датотеку са УРЛ адреса, Гоогле диска или Дропбок-а.
  • Изаберите циљни формат документа. Циљни формат за документе може бити ПДФ или ДОЦ или ДОЦКС и КСЛС. Остали формати укључују КСЛС, ППТ ХТМЛ, ППТКС, ХТМЛ ЦСВ, ТКСТ РТФ, ОДТ, ОДС, ОДП, КСПС или ОКСПС. Избор формата за циљ ће показати који формати из извора се могу конвертовати у одредишни формат.
  • Кликните на „Претвори сада!“ дугме да започнете групну конверзију. Конвертоване датотеке су приказане у одељку „Резултати конверзије“ у одељку „Резултати конверзије“. Кликните на икону да бисте приказали КР код за датотеку или сачували датотеке у онлајн сервисима за складиштење.

Закључак

ЈСОН је лаган формат за размену података заснован на тексту који постаје све популарнији. ИАМЛ је језик за означавање који се користи у различитим програмским језицима и другом развоју софтвера за описивање података. Конвертовање ИАМЛ-а у ЈСОН може вам помоћи да уштедите време и ресурсе.

Сада можете погледати увод у ИАМЛ у Питхон-у за почетнике и ЈСОН алате за рашчлањивање, форматирање и валидацију. Желите да конвертујете ЈСОН у Екцел? Испробајте ове алате.