Стратегије хаковања раста за придобијање нових корисника у 2023

Сваком предузећу је потребна доследност приликом стицања нових клијената или допремања до њих. Није битно да ли је компанија добро успостављена или само стартап. Неуспех у придобијању нових потрошача може ограничити потенцијал раста компаније и ризиковати њено дугорочно постојање.

Ипак, стицање нових корисника користи предузећима повећањем прихода, ширењем досега бренда и диверсификацијом базе потрошача. То може довести до стабилне и растуће базе клијената, што је неопходно за дугорочни успех и одрживост пословања.

Штавише, стицање нових корисника може пружити корисне повратне информације и увиде, омогућавајући предузећима да развију своје нове производе и услуге како би боље одговарали захтевима своје циљне публике.

Због тога су маркетинг и брендирање у данашње време нагло. Компаније сада схватају да лајкови на друштвеним мрежама не дефинишу само пословни раст; ради се о резултатима и генерисању прихода.

Постоји много маркетиншких стратегија; људи покрећу огласе и имају различите стратегије да придобију купце и буду на тржишту.

Хаковање раста је једна од оних стратегија које помажу предузећима да расту брже и лакше; такође помаже да се пронађе уско грло.

Међутим, неке компаније критикују ову стратегију. Дакле, у овом чланку ћете сазнати зашто је хаковање раста у току, како га можете користити за своје пословање и зашто људи кажу да ова стратегија није добра.

Преглед садржаја

Шта је хаковање раста?

Хакирање раста је метода заснована на подацима за препознавање и искориштавање могућности раста у компанији или организацији. Укључује тестирање и скалирање маркетиншких и производних стратегија које доводе до брзог развоја пословања користећи креативност, податке и технологију.

Хакирање раста тражи ефикасне методе за стицање и задржавање потрошача, повећање ангажовања и повећање прихода.

Предности хаковања раста

Претпоставимо да увек покушавате да пронађете начине да унапредите своје пословање или се трудите да унапредите своје пословање традиционалним маркетингом. Затим, требало би да испробате методе хаковања раста да бисте максимално искористили своје маркетиншке напоре и активности.

Ево неких предности методе хаковања раста: –

Стратешки раст

Хакирање раста помаже стартапима и предузећима да постигну брз раст у кратком периоду.

Исплативости

Хакирање раста се фокусира на развој јефтиних решења за аквизицију и задржавање купаца са великим утицајем, минимизирајући потребу за значајним маркетиншким ресурсима.

Приступ вођен подацима

Овај метод је фокусиран на тестирање и аналитику, омогућавајући доношење одлука на основу података и континуирану оптимизацију иницијатива за раст, што је важно на овом конкурентном тржишту.

Флексибилност

Хакирање раста омогућава брзо понављање и промене у било ком кораку вашег тока, омогућавајући фирмама да се окрену и брзо се прилагоде новим приликама и проблемима.

Конкурентска предност

Предузећа могу постићи конкурентску предност у својој области развојем иновативних и ефикасних метода раста.

Омогућава бржу монетизацију

Традиционалним техникама маркетинга и промоције ће бити потребно много времена да дају резултате. Коришћење хаковања раста од самог почетка омогућава вам да изградите свој бренд брже од традиционалних техника. Биће већег новчаног тока ако брзо стварате буку и придобијате нове појединце.

Омогућава вам да стекнете доминацију на тржишту

Једном када ухватите очи публике, већа је вероватноћа да ће људи знати и разумети ваш бренд. Такође, можда ћете се приближити томе да постанете познато име у својој области.

Омогућава вам да научите о новим пословним идејама и концептима производа. Хаковање раста вам даје дубље разумевање ваших потрошача и индустрије. И можете поставити стратегије које ће вам помоћи да зарадите новац. Морате експериментисати да бисте пронашли приступ који даје резултате.

  Како да вратите избрисану сличицу са Цхроме странице нове картице

ААРРР Метод за хаковање раста

ААРРР (познат и као Пирате Метрицс) процењује раст компаније. То је акроним за аквизицију, активацију, задржавање, приход и препоруку.

Он пружа оквир за мерење кључних параметара аквизиције, ангажовања и прихода купаца, који су критични за успех стартупа. Компаније би могле боље да разумеју своје потрошаче и унапреде своју стратегију раста мерењем ових варијабли

Аквизиција

Како се стичу купци и који су начини стицања?

Које канале користите да дођете до нових клијената? Може укључивати СЕО, друштвене медије, плаћене огласе итд.

Активација

Како се клијенти активирају и да ли људи предузимају нешто?

Да ли се пријављују за бесплатну пробну верзију или проверавају вашу веб локацију?

Ретентион

Како се одржавају клијенти и која је стопа задржавања?

Да ли ваши клијенти и корисници стално проверавају вашу веб локацију или се пријављују за ваш билтен?

Препорука

Како се препоручују купци и која је стопа препорука?

Да ли деле вашу објаву на друштвеним мрежама или деле кодове препоруке?

Приход

Како се ствара приход и колико зарађује сваки корисник?

Сада морате да проверите да ли се ваша инвестиција у маркетинг и праћење исплати.

Предузећа могу да идентификују где да усмере своје напоре за раст и да усаврше своју стратегију за оптималан утицај мерењем ових варијабли.

АААРРР оквир је користан за хакере раста, трговце и менаџере производа који желе да подстакну раст уз побољшање корисничког искуства.

Штавише, можете изградити стратегију, узимајући у обзир горе наведене смернице.

Стратегије хаковања раста

#1. Пренамена садржаја

Пренамена садржаја трансформише тренутни садржај (као што су постови на блогу, филмови, инфографике и тако даље) у нове формате за различиту публику.

Можете досећи нову публику и проширити свој досег прилагођавањем старог садржаја новим облицима или каналима (као што су друштвени медији, е-пошта или подкасти). То штеди време и ресурсе и не морате да креирате садржај од нуле.

Доследан, висококвалитетан садржај може повећати изложеност бренда и помоћи у развоју снажног бренда који се може идентификовати. Штавише, занимљив и квалитетан садржај може повећати ангажовање и конверзије. Дакле, служи за стицање и пажњу нових купаца или корисника.

#2. Користите Хитност и ФОМО

Хитност и ФОМО (Феар оф Миссинг Оут) су методе хаковања раста које користе психолошке концепте да мотивишу људе да предузму акцију. Можете подстаћи потрошаче да предузму акцију, као што је куповина, претплата или регистрација за услугу, стварајући осећај хитности или играјући на страх људи да ће изгубити добру шансу.

Можете да направите понуду за временски ограничени попуст или подстицај, стварајући осећај хитности код клијената да реагују пре него што понуда истекне.

Поред тога, ствара осећај оскудице ограничавањем доступности производа или услуге, чинећи их пожељнијим и повећавајући могућност да ће потрошачи деловати. На пример, тајмери ​​за одбројавање на одредишним страницама или веб локацијама.

Штавише, показивање друштвеног доказа да други користе предност понуде или производа повећава уочену вредност и ствара ФОМО.

#3. Оптимизујте своје присуство на мрежи

Неопходан је јер помаже корисницима да открију ваш бренд пре него што сазнају за његово постојање и сазнају више о вашој репутацији пре куповине. Оптимизација ваше веб странице, апликације и садржаја за претраживаче може вам помоћи да побољшате органски саобраћај, повећавајући своју изложеност и досег.

Можете побољшати број појединаца који купују или обављају друге жељене радње на вашој веб локацији тако што ћете повећати стопе конверзије користећи ЦРО. Снажно присуство на мрежи такође помаже у јачању репутације вашег бренда и позиционирању ваше компаније као лидера у индустрији.

#4. Користите платформе друштвених медија које недостају вашим конкурентима

Интернет тржиште има огроман потенцијал. Можете комуницирати са корисницима или клијентима на нове начине. Дакле, прво спроведите истраживање тржишта и идентификујте популарне канале друштвених медија међу вашом циљном публиком.

Градите односе интеракцијом са својом публиком, дељењем сјајних информација и одговарањем на коментаре и поруке. Аналитичке алатке вам могу помоћи да измерите учинак ваших платформских напора и промените приступ по потреби.

Ваша конкуренција и даље мора да садржи канале друштвених медија како би досегла нову публику, створила везе и промовисала свој бренд, производ и услуге као лидера у размишљању у вашем сектору.

  Можете ли онемогућити хитне позиве 911 на иПхоне-у?

#5. А/Б тестирање

А/Б тестирање је од суштинског значаја за процес хаковања раста јер вам омогућава да доносите одлуке засноване на подацима и побољшате своју веб локацију или маркетиншке напоре за боље резултате. Можете рећи које методе или приступи раде за вас, а који не.

На пример, позив на акцију или наслов е-поште, распоред видео записа и текста на одредишној страници итд.

Алати за А/Б тестирање такође дају витални увид у понашање и преференције потрошача, помажући вам да донесете образоване одлуке у вези са вашим маркетиншким и развојним иницијативама. То значи да се нећете морати ослањати на своју веб локацију или маркетиншку стратегију засновану на претпоставкама или инстинктима.

#6. Понудите опцију Фреемиум

Давање фреемиум опције је од виталног значаја у стратегији хаковања раста јер вам помаже да привучете нове потрошаче нудећи бесплатну верзију вашег производа или услуге; можете привући нове клијенте који иначе не би били спремни да плате унапред.

Пошто људи воле бесплатне, то би вам могло помоћи да проширите свој досег и повећате базу корисника.

Корисници који су имали прилику да бесплатно испробају ваш производ или услугу склонији су надоградњи на премиум верзију ако сматрају да је вредно труда. Фреемиум опција је такође важан аспект стратегије хаковања раста јер вам помаже да привучете нове клијенте, прикупите корисне податке и успоставите лојалност купаца, што може допринети вашем расту и успеху.

#7. Направите листу е-поште

Прављење листе е-поште је важно у методи хаковања раста јер вам омогућава индивидуализовани метод комуникације који вам омогућава да допрете директно до поштанског сандучета ваше публике, генеришући конверзије и повећавајући изложеност бренда.

Слање циљаних и релевантних е-порука помоћу алата за маркетинг путем е-поште може вам помоћи да побољшате интеракцију са потрошачима и успоставите везе са својим претплатницима. Можете поново циљати више понуда и промоција на претплатнике своје листе е-поште тако што ћете развити једну.

#8. Употреба маркетинга препорука

Реферални маркетинг може да произведе висококвалитетне потенцијалне клијенте за вашу компанију јер је већа вероватноћа да ће препоруке да конвертују купце од других потенцијалних клијената.

Функционише слично као „од уста до уста“.

Можете повећати лојалност и задовољство купаца тако што ћете наградити своје садашње клијенте да предлажу друге. То је кључна компонента стратегије хаковања раста јер вам помаже да привучете нове потрошаче, развијете лојалност купаца, повећате број конверзија и побољшате репутацију вашег бренда уз уштеду новца на маркетингу.

#9. Направите заједницу

Стварање заједнице је од суштинског значаја за хаковање раста јер вам помаже да створите ангажман, стекнете корисне увиде и развијете препознавање бренда.

Такође, омогућава вам да боље разумете своје клијенте, пружите помоћ корисницима и побољшате задржавање купаца. Дакле, чини вас приступачнијим и поузданијим у очима ваших купаца.

#10. Садржај маркетинга

Можете да користите маркетинг садржаја да повећате промет, развијете лидерство у размишљању, изградите везе, генеришете потенцијалне клијенте, побољшате СЕО, дате вредност и поново циљате своју публику.

Такође можете поново циљати своју публику помоћу алата за маркетинг садржаја са даљим понудама и промоцијама ако користите садржај маркетинга да повећате промет на својој веб локацији.

Као резултат тога, помаже вашој компанији у привлачењу нових клијената и потрошача.

#11. Сарадња са инфлуенцерима и брендовима

Сарадња са инфлуенсерима проширује ваш домет и привлачи много нових корисника јер потрошачи верују инфлуенсерима и ономе што они говоре. Они вам помажу да успешно опишете своју робу и услугу на мрежи. Сарадња са инфлуенсером је паметна идеја ако сте стартап или мало предузеће.

#12. Гостовање

Он генерише ауторитет и висококвалитетне повратне везе. Многа предузећа нису свесна предности објављивања гостију.

Писање чланака за веб локацију друге компаније познато је као гостујући блог. Генерално, гостујући писци доприносе упоредивим сајтовима у својој области да: врате посетиоце на своје веб странице. Повећајте њихов ауторитет у домену повезивањем са веб локацијама високог ауторитета.

Можете да досегнете нову публику и проширите свој досег објављивањем гостујућих чланака на веб локацијама које привлаче различиту или нову публику.

Као резултат тога, можете се обратити гостујућим писцима у вашој индустрији и замолити их да направе блог за вас. Може се платити и бесплатно.

  Како направити резервну копију својих ствари и прећи на нови Мац

Направите стратегију хаковања раста

Сада када разумете ААРРР метод и различите стратегије хаковања раста, важно је разумети како га ефикасно применити.

Да бисте изградили стратегију хаковања раста, следите ове кораке:

#1. Дефинишите своје циљно тржиште и публику

Дефинишите свој циљ за своје активности хакерског раста и направите личност купца да бисте разумели вашу циљну публику.

#2. Одредите своју понуду посебне вредности

Подесите свој УСП и вредност коју пружате својим клијентима. Шта вас разликује од ваших конкурената? Који проблем се бави вашим производом намењеној публици?

#3. Поставите циљеве раста

Поставите експлицитне, мерљиве циљеве и дефинишите успех ваших активности хаковања раста.

#4. Експериментишите са различитим каналима

Да бисте проценили шта се повезује са вашом циљном публиком, експериментишите са бројним маркетиншким каналима као што су маркетинг садржаја, друштвени медији, маркетинг путем е-поште и маркетинг утицајних људи.

#5. Пратите и мерите резултате

Користите аналитику и метрику да бисте пратили успех својих покушаја хаковања раста и прилагодили своју стратегију у складу са тим.

#6. Скала шта ради

Када пронађете успешан канал или тактику, повећајте га да бисте досегли више људи.

#7. Континуирано понављајте и побољшавајте

Наставите да експериментишете, усавршавате и прилагођавате своју стратегију хаковања раста како бисте континуирано подстицали раст.

Хаковање раста наспрам традиционалног маркетинга

Следе важне разлике између хаковања раста и традиционалног маркетинга:

ПараметриХакирање раста Традиционална маркетиншка филозофијаХакирање раста укључује идентификацију нових, заснованих на подацима и често неортодоксних техника за подстицање раста. Традиционални маркетинг се фокусира на добро утврђене најбоље праксе и испробане стратегије за достизање купаца и генерисање раста. различите стратегије као што су вирусни маркетинг, маркетинг препорука, маркетинг утицаја и прилагођавање тржишту производа. То укључује оглашавање, односе с јавношћу, догађаје и директну пошту. ОбјецтивесЕкпансион хаковање се фокусира на брз раст и постизање дефинисаних, мерљивих циљева, као што је стицање нових купаца или побољшање ангажовања. Фокусира се на повећање препознатљивости бренда и развој дугорочних веза са клијентима. Циљеви Хакирање раста се често дефинише његовом брзином и агилношћу, наглашавајући брзо тестирање и понављање више техника да би се утврдило шта најбоље функционише. Традиционални маркетинг је систематичнији и спорији – темпом, концентрисаним на стабилна, дугорочна примена утврђених метода. Хаковање вођено подацима у великој мери зависи од података и аналитике како би се водило доношење одлука и побољшале иницијативе за раст. Постаје све више вођено подацима, али и даље зависи од интуиције и искуства.

И хаковање раста и традиционални маркетинг могу бити драгоцени сами по себи, а специфичне потребе и циљеви организације ће одлучити о најбољој стратегији. Многа успешна предузећа користе комбинацију хаковања раста и традиционалног маркетинга да постигну своје циљеве.

Критика против хаковања раста

Неки људи верују да хаковање раста даје предност брзим победама и краткорочним предностима у односу на дугорочни раст и одрживост.

Штавише, одређене тактике хаковања раста, као што су слање нежељене поште или обмањивање људи, назване су неморалним или обмањујућим.

такође,

Неки хакери раста су кажњени зато што користе стратегије без јасне стратегије или схватања своје циљне публике, што резултира мање успешним приступом који је теже наставити. Они тврде да се хаковање раста често ослања на технологију, што може ограничити њену ефикасност у предузећима или тржиштима где је технологија мање успостављена и широко коришћена.

Упркос овим забринутостима, хаковање раста и даље може бити корисна метода за многе компаније које желе да подстакну раст, посебно оне у раним фазама развоја.

Међутим, тактике хаковања раста морају се користити пажљиво и као део већег плана раста који узима у обзир посебне захтеве и потешкоће предузећа.

Закључак

Хаковање раста је савремена стратегија за подстицање раста и стицање нових корисника. Пратите структурирани процес дефинисања ваше циљне публике, идентификовања ваше јединствене понуде вредности, постављања циљева раста, експериментисања са различитим каналима, праћења и мерења резултата, скалирања онога што функционише и непрекидног понављања и побољшања.

Кључ је да будете маштовити, креативни и жељни да експериментишете и мерите и мењате своје напоре да стално оптимизујете резултате. Можете остати испред кривуље и генерисати развој за своју фирму помоћу добро планиране и спроведене стратегије хаковања раста.

Такође можете истражити најбоље виралне маркетиншке кампање за повећање свести о бренду.