Све што треба да знате о анализи заглавља е-поште [+6 Best Analyzers]

Суочимо се с тим, сви смо искусили проблеме са испоруком приликом слања е-поште, а већину пута једноставно не знамо зашто се то дешава.

Ако можете да се повежете са овим, биће вам драго да сазнате више о заглављу е-поште. Иако можда већ знате за то, ипак ћемо вам рећи да овај одређени елемент ваше е-поште може да реши проблем ако га покренете кроз анализатор.

У ствари, то ће вам омогућити да дијагностикујете и решите ⚙ много различитих проблема са испоруком е-поште, као и да сазнате детаљније о вашим кампањама е-поште.

У овом посту ћемо научити о анализи заглавља е-поште и најбољим анализаторима које можете користити да одмах решите проблем.

Шта је заглавље е-поште?

Када отворимо имејл, видимо све његове основне елементе, као што су наслов и тело е-поште. А ту је и заглавље које садржи основне информације, као што су:

Оно што не видимо су скривени технички аспекти заглавља е-поште, које је тешко анализирати сами, што је један од разлога зашто нам оно није видљиво.

Очигледно, ако сте технички добро упућена особа, онда не бисте морали да користите анализатор заглавља е-поште, јер детаље можете схватити само гледањем. Међутим, ако нисте добри са техничким стварима, морате да читате даље.

Разлог зашто су заглавља е-поште толико важна је једноставна чињеница да садржи кључне информације о имејлу, које вам могу помоћи на различите начине, као што је добијање више информација о е-поруци, идентификовање да ли је имејл покушај пхисхинга 🕵‍♂, ако је са спам налога итд.

Предности заглавља е-поште

Заглавља е-поште играју веома важну улогу у бројним различитим ситуацијама. На пример, када желите да знате детаље о пошиљаоцу да бисте били сигурни да је е-пошта сигурна, можете да погледате кроз заглавље да бисте пронашли детаље као што су ИП адреса, повратна путања, статус аутентификације и још много тога.

Филтер за нежељену пошту такође користи заглавље да идентификује које поруке е-поште представљају нежељену пошту и покушаје „пецања“, а које су легитимне уз помоћ информација о пошиљаоцу, руте е-поште и других детаља.

Поред тога, начин на који вам компоненте заглавља е-поште помажу:

  • Чување ваше е-поште шифрованом уз помоћ ТЛС протокола
  • Олакшава одјаву и извештавање са одређених мејлинг листа
  • Праћење целе руте е-поште да би се идентификовали сви агенти за пренос поште кроз које је прошао
  • Аутоматско стављање сумњивих е-порука у фолдер нежељене поште

Све ове предности чине заглавља е-поште суштинским делом нашег искуства слања е-поште.

Како пронаћи заглавље из е-поште?

Иако вам сви провајдери поште дозвољавају да пронађете заглавље из е-поште, постоје различити кораци за сваки. Пошто многи од нас користе Гмаил, хајде да сазнамо како да добијемо заглавље из е-поруке коју сте примили на свој Гоогле налог.

Корак 1: Пријавите се на свој Гмаил налог и отворите одређену е-пошту.

Корак 2: Са десне стране кликните на 3 тачке.

Корак 3: Кликните на место где пише „Прикажи оригинал“.

Корак 4: Проширено заглавље е-поште би требало да изгледа овако:

Овде ћете пронаћи све детаље који су вам потребни.

Такође прочитајте: Начини управљања више Гмаил налога у исто време

Приметићете дугме за копирање свих информација у међуспремнику. Ово су исте информације које бисте морали да залепите на алатке за анализу заглавља е-поште.

Шта је анализа заглавља е-поште?

Колико год ово звучало једноставно, анализа заглавља е-поште је само читање заглавља е-поште да би се разумели његови технички аспекти. Садржи много корисних података који ће вам помоћи да идентификујете и решите проблеме и процените како су е-поруке обрађене.

Ако погледате техничке услове заглавља е-поште, вероватно бисте помислили да је боље да вам се све те информације не приказују на предњем крају. Због тога имамо анализаторе заглавља е-поште који ће обавити сав тежак посао за нас и представити га на врло лако разумљив начин.

Ови анализатори ће рашчланити цео исечак и пружити што је могуће више јасноће како бисте из њега извукли све корисне информације.

Уз то, скочимо на листу.

МкТоолбок

Овај МкТоолбок анализатор заглавља е-поште је врло једноставан и јасан алат. Након што налепите исечак заглавља који сте копирали из е-поште коју сте примили, ова алатка ће вратити информације на врло читљив начин, раздвојене колонама и табелама.

Када завршите са анализом, на дну постоји опција која вам омогућава да трајно избришете унос како би се поштовала ваша приватност.

Маилхеадер анализира сваки запис да би заглавље било што читљивије како бисте могли да пратите путању поруке од извора до одредишта.

Добићете резултат генерисан одмах након што налепите текст заглавља е-поште. Такође, овај алат не чува никакве записе, тако да је ваша приватност заштићена.

ДНСцхецкер

Можете да користите ДНСцхецкер-ов анализатор заглавља е-поште да бисте пратили информације о пошиљаоцу, као што су ИП локација и Вхоис ИП. Такође можете да видите друге детаље као што су статус нежељене поште, повратна путања, МИМЕ верзија и још много тога.

ВинтелГуи

Добијте све информације из заглавља е-поште у лако разумљивој табели користећи ВинтелГуи-ов алат за анализу заглавља е-поште. Више не морате да нагађате јер сада можете брзо доћи до сржи проблема тако што ћете добити информације помоћу овог алата.

МаилАутх Анализер

МаилАутх Анализер је још један користан алат за анализу заглавља е-поште. Ово је одлично решење када желите да проверите протоколе својих е-порука, јер вам омогућава да пошаљете празну е-пошту на аутоматски генерисану адресу.

Алат враћа резултате који садрже информације о усклађености ваше аутентификације како би се осигурало да су рањивости добро истакнуте. Такође извештава о проблемима са усклађивањем са вашим имејловима.

ИПлокација

Сазнајте тачне детаље о пошиљаоцу помоћу ИПлоцатион-овог анализатора заглавља е-поште. То је врло једноставан алат и добро обавља посао.

Након што налепите исечак заглавља е-поште у алатку, добићете све информације о е-поруци да бисте утврдили да ли је е-пошта легитимна или непожељна.

Завршне речи

Може бити тешко одредити тачан проблем иза проблема са испоруком наших е-порука. Такође може бити тешко утврдити да ли је емаил који сте примили од праве особе.

У тим случајевима, горе наведени алати за анализу заглавља е-поште ће вам од велике помоћи.

Затим погледајте ове СМТП алате да бисте дијагностиковали и тестирали безбедност е-поште.