Тест губитка пакета је једноставан са ових 6 алата

Стабилна мрежна веза је од виталног значаја за свако пословање.

Није ни чудо зашто људи улажу у квалитетну интернет везу и Ви-Фи, а истовремено осигуравају да све тече глатко како би извршили своје организационе операције.

Упркос свему овоме, можете доживети огромне количине губитка пакета који могу утицати на вашу повезаност, доступност апликација и перформансе. Као резултат тога, можете приметити честа кашњења и смањену оперативну ефикасност.

Стога је кључно знати како да спречите или зауставите различите врсте губитка пакета који укључују вашу интернет везу, пинг или Ви-Фи.

Решење за тестирање и праћење губитка пакета је дизајнирано да служи управо овој сврси.

У овом чланку ћу вас упознати са концептом пакета података, губитком пакета, његовим утицајима и како то можете пратити и поправити да бисте одржали стабилну мрежу.

Почнимо.

Шта су пакети?

Пакети података су мање јединице података које путују дуж мрежне путање. У ствари, свака активност на интернету је направљена од пакета, од прегледавања веба, преузимања датотека и слања е-поште до чега другог.

Ове јединице можда немају смисла појединачно јер су делови поруке који се преносе од извора до одредишта упаковани у неколико слојева. Али када се ови пакети укупне поруке комбинују, они нешто значе.

Пакети се крећу кроз различита чворишта током свог путовања, као што су оптичка влакна, бакарни каблови и бежични рутери. Када пакети успешно стигну на своје одредиште, они имају временски жиг.

Шта је губитак пакета?

Губитак пакета се дешава када један или група пакета који путују дуж мрежне везе не стигну на своје коначно одредиште. То значи да су пакети „изгубљени“, одложени или изгубљени негде у чвориштима док путују кроз њих.

Када пакет касни, на крају ће истећи, а други ће га заменити. А када се не пошаље пакет за замену, прималац би примио неке делове тражених података или поруке некохерентно, некомплетно, мањкаво или оштећено. Временом ће стићи сви пакети, али касни са лошим перформансама мреже.

Узроци губитка пакета су грешке или проблеми у преносу података преко дате бежичне мреже или због загушења мреже. Проблеми могу бити неисправни каблови, недовољан пропусни опсег или хардвер, софтверске грешке, безбедносне претње, преоптерећени уређаји итд.

Како то може утицати на ваше пословање?

Губитак пакета доводи до великог броја мрежних проблема, посебно у бежичним мрежама и мрежама ширег подручја (ВАН).

Генерално, то ће смањити пропусност и брзину дате мрежне везе.

Понекад губитак пакета може да умањи квалитет протокола или апликација осетљивих на кашњење, као што су ИП адресе за пренос гласа, стриминг видео записа, видео конференције итд. Такође може повећати оптерећење процесора за обраду додатних мрежних трошкова.

Поред тога, можда ћете доживети смањену брзину приликом преузимања датотека и више кашњења и кашњења за апликације у реалном времену. Сви они ће на крају довести до смањене организационе ефикасности која може пореметити ваше пословање.

  Како заказати поруке на Слацк-у

Међутим, уз тестирање губитка пакета, можете открити проблеме који су одговорни за губитак пакета и поправити их пре него што би могли да нашкоде вашем пословању слабљењем перформанси ваше мреже, доступности апликација итд.

Дакле, хајде да погледамо нека од најбољих решења за праћење и тестирање губитка пакета како бисте своје пословање спасили од ових проблема.

Тест губитка пакета

Тест губитка пакета користи напредну ВебРТЦ технологију која вам помаже да БЕСПЛАТНО проверите кашњење, подрхтавање кашњења и губитак пакета ваше интернет везе у вашем претраживачу.

Ови проблеми су узроковани различитим разлозима које можете открити и поправити помоћу овог најлакшег решења. Укључује традиционални тест брзине који мери кашњење и брзину ваше мреже. Брзина је од суштинског значаја за опште прегледање веба, видео стримовање и преузимање датотека, али није баш очигледна за перформансе када укључује више комуникативних задатака.

Задаци као што су гласовно ћаскање и играње игара не захтевају већи пропусни опсег, али захтевају поуздане и брзе одговоре. Такође, неки програми не успевају да поново пошаљу информације, а пакети се губе током процеса. У ове сврхе користе ВебРТЦ који игра виталну улогу у модерним претраживачима.

Са ВебРТЦ-ом можете брзо тестирати губитак пакета без инсталирања компликованог алата. Уместо тога, лако се користи и једноставно морате да подесите величине пакета, учесталост, трајање, прихватљиво кашњење, сервер и апроксимацију да бисте започели тест и видели резултат.

Паесслер ПРТГ

Идентификујте узрок губитка пакета са Паесслер ПРТГ. ПРТГ Пинг сензор се користи за мерење губитка пакета на основу процента. Повратни сензор квалитета услуге (КоС) вам омогућава да надгледате мрежу како бисте измерили губитак пакета и смањили га.

Долази са Цисцо ИП СЛА сензором који мери стопу губитка пакета на уређајима. ПРТГ прати мрежни саобраћај на веб локацији и открива врхове оптерећења. Такође прати перформансе уређаја како би открио уска грла. Можете да примените Виндовс ЦПУ Лоад и СНМП ЦПУ Лоад Сенсор за праћење ЦПУ-а и држите на оку хардвер да бисте открили изненадне промене у очитањима уређаја.

Такође можете уочити грешке у софтверу тако што ћете креирати сензор евиденције догађаја за читање порука и софтверских дневника. ПРТГ вам помаже да надгледате све уређаје, апликације и саобраћај помоћу једног алата за праћење и омогућава вам да примате упозорења у случају било каквих проблема. Такође помаже у постизању вашег циља постизања 0% губитка пакета; стога ћете добити пакете без грешака и високих перформанси који путују мрежом.

Испробајте ПРТГ уз 30-дневну бесплатну пробну верзију и дозволите му да задржи фокус на читавој мрежи. Такође можете изабрати плаћене планове по почетној цени од 1750 долара и искористити предност коришћења више сензора.

СоларВиндс

Побољшајте перформансе своје мреже тестирањем губитка пакета са СоларВиндс. Схватите узрок губитка и брзо решите проблем помоћу овог решења лаког за коришћење. Дизајнира ВоИП и Нетворк Куалити Манагер (ВНКМ) како би испитао мрежне услове неопходне за ВоИП испоруку.

  Како да подесите ПОП3 или ИМАП налог у Мицрософт Оутлоок-у

СоларВиндс може да добије податке о позивима од Цисцо Унифиед или Аваиа Аура Цоммуницатионс Манагера тако да можете брзо да сазнате проблем кашњења, буке позива и подрхтавања. Са метричким праћењем и подацима о позивима, можете брзо да решите проблем губитка пакета.

Овај алат за праћење пакета у реалном времену помаже вам да откријете узрок, проверите решења и измерите губитак пакета да бисте добили брже резултате. Пронађите основни узрок тако што ћете пратити и анализирати губитак током датог времена за све проблеме са везом.

Ако желите да добијете бржи одговор, СоларВиндс вам даје ПерфСтацк функцију. Ова функција вам помаже да повежете губитак пакета са ширим опсегом података како бисте брже открили основни узрок. Поред тога, СоларВиндс се интегрише са ВоИП статистиком како би вам у реалном времену показао податке о паду квалитета који може изазвати губитак пакета.

ВНКМ дизајнира контролну таблу да вам покаже путање позива на графикону, баш као дизајн брзиномера у аутомобилу. Такође, визуелизација је прецизнија због употребе статуса кодова боја који вам помажу да видите здравље сваке путање.

ЕМЦО Пинг Монитор

ЕМЦО Пинг Монитор помаже вам да надгледате квалитет везе и стање мрежних уређаја горе/доле. У ту сврху, ЕМЦО Пинг Монитор користи ИЦМП и процењује стабилност везе на основу метрике подрхтавања, кашњења и губитка пакета.

Са тестом губитка пакета, добићете податке о одступању латенције, проценту непрекидног рада, просечној латенције, листи прекида, итд. Пинг Монитор вам помаже да лако пронађете хостове са различитим карактеристикама квалитета и стања како бисте добили детаљне информације.

Софтвер подржава Виндовс Траи, звучна обавештења, е-поруке и прилагођена обавештења. Поред тога, његови уграђени алати вам омогућавају да примате извештаје и податке у реалном времену. Такође може да надгледа 8000+ хостова са прецизношћу кашњења од 0,01 мс преко специјалног механизма перформанси.

Овде се квалитет везе оцењује као упозорење – добро, критично или лоше, користећи метрику праћења. Прилагодите критеријуме процене према вашим потребама да бисте добили тачне резултате у реалном времену. Можете да проверите метрику која се мења током времена на графиконима.

Сваки пинг се чува да бисте видели све пингове на графикону и проверили како се мењају. Поред тога, можете да извезете пинг податке да бисте их отворили за анализу у спољном алату. Генеришите ХТМЛ и ПДФ извештаје са детаљним статистичким подацима тако да их можете сачувати, отпремити на ФТП или послати е-поштом.

Упоредите издања пре него што изаберете и изаберите оно које одговара вашем буџету и захтевима. Можете купити БЕСПЛАТНО или плаћено издање по почетној цени од 199 долара.

иПерф3

Ако тражите алатку која може да врши активна мерења како би се постигао максимални пропусни опсег на свакој ИП мрежи, идите на иПерф3. Помаже у подешавању различитих параметара који се односе на бафере, протоколе (ТЦП, СЦТП, УДП са ИПв6 и ИПв4) и тајминг.

За сваки тест показује губитак пакета, пропусни опсег и друге параметре. иПерф3 је развио Лавренце Беркелеи Натионал Лаборатори/ЕСнет и издао је у оквиру БСД лиценце са три клаузуле. Састоји се од многих функција које вам помажу да пратите све податке.

  11 најбољих кућних сигурносних камера за мир

СЦТП и ТЦП мере пропусни опсег, извештавају о величини МТУ/МСС, посматрају величине читања и подржавају ТЦП величину прозора кроз бафере утичнице. Поред тога, УДП може израчунати губитак пакета и мерити кашњење у метрици подрхтавања.

Штавише, сервер може да обрађује више конекција након теста. иПерф је такође додао неке нове функције као што је подешавање циљног пропусног опсега за ТЦП и УДП, постављање ознаке тока ИПв6, добијање излаза у ЈСОН формату и још много тога. Штавише, можете испробати овај врхунски алат за тестирање губитка пакета да бисте израчунали ограничења брзине мреже и интернет неутралности.

ОпМанагер

ОпМанагер нуди поједностављено решење за праћење губитка пакета које је супер једноставно за инсталирање, покретање и коришћење. Прилагодљив је различитим потребама администратора за надгледање мреже и долази са богатом колекцијом функција које вам помажу да ефикасно управљате губитком пакета.

Решење за праћење џепова у реалном времену – ОпМанагер – нуди мобилну апликацију за Андроид, иПад и иПхоне тако да можете стално да надгледате пакете и решавате проблеме.

Такође можете да примате аларме и обавештења и да будете у току са доступношћу мреже, информацијама о пакетима, перформансама мреже, листом повезаних уређаја и здрављем целокупне ИТ инфраструктуре, без обзира где се налазите. Поред тога, софтвер вам омогућава да прилагодите контролну таблу да бисте добили брзи преглед свих метрика на једном екрану.

Још једна значајна ствар у вези са ОпМанагер-ом је то што има високо скалабилну архитектуру за надгледање, а ви имате више додатака које можете изабрати да бисте проширили његов обим. ОпМанагер такође има транспарентан и приступачан модел лиценцирања.

Бонус савети за поправку губитка пакета

Осим коришћења решења за праћење или тестирање губитка пакета, обавезно следите неке праксе да спречите или поправите губитак података:

  • Проверите да ли су сви портови и каблови правилно инсталирани и повезани
  • Користите кабловске везе уместо бежичне да бисте побољшали квалитет мрежне везе
  • Ако користите Ви-Фи, користите жичану везу
  • Ако наиђете на грешке или грешке, можете покушати да поново покренете хардвер и рутере у вашој мрежи.
  • Надоградите мрежну инфраструктуру заменом неисправних или застарелих хардверских система
  • Уверите се да су сви ваши уређаји ажурирани да бисте смањили грешке и одржали безбедност
  • Одредите приоритет у коришћењу апликација како бисте били сигурни да користите најважније, а истовремено одржавате пропусни опсег мреже и избегавате преоптерећења
  • Уклоните изворе који изазивају сметње у вашој мрежи, као што су камере, бежични телефони, звучници, електрични водови итд.

Закључак

У овом дигиталном добу, стабилност мреже је кључна за несметано одвијање ваших пословних операција. Никада не дозволите да губитак пакета поремети ваш ток рада откривањем проблема који су одговорни за то и решавањем на време помоћу решења за праћење и тестирање губитка пакета о којима смо управо разговарали.