Ваш следећи алат за праћење грешака

Грешке су уобичајене у области развоја софтвера. Узроци грешака се крећу од недостајућих или нејасних захтева до погрешне комуникације између различитих тимских играча или чак технолошких промена. Када се открије грешка, она обично пролази кроз различите кораке пре него што се поправи.

Зохо Буг Трацкер је онлајн алат који тим за развој софтвера може да користи за слање, праћење и исправљање грешака. Овај прилагодљиви алат олакшава брзо снимање грешака и почиње да делује на њих.

Предности Зохо праћења грешака

Зохо Буг Трацкер долази са следећим предностима;

 • Централизовано место за праћење проблема: Типична организација може имати различита одељења. С друге стране, како апликација расте, број грешака ће вероватно расти. Праћење грешака пружа централизовано место за праћење свих ових проблема, постављање приоритета, додељивање различитим инжењерима и њихово решавање.
 • Ефикасно управљање временом: Праћење грешака омогућава тимовима да се позабаве различитим проблемима на основу њиховог приоритета. Такав тим ће тако увек знати шта прво треба да се позабави, а шта може да сачека.
 • Побољшава сарадњу: Праћење грешака пружа заједничку платформу за тим да реши све проблеме. Такви чланови ће тако радити као тим и решавати проблеме чим дођу.
 • Побољшан ток посла: Праћење грешака омогућава да се забележе проблеми онако како су забележени. Такве грешке су категорисане, што значи да тим не мора губити много времена на утврђивање како их треба решити.
 • Побољшан квалитет производа: Помоћу алата за праћење грешака, проблеми се могу уочити и поправити довољно рано пре него што се производ пошаље. Такав алат олакшава производњу софтвера који је спреман за купце.

Карактеристике Зохо БугТрацкер-а

 • Управљање проблемима: Зохо Буг Трацкер ће бити са вама током читавог животног циклуса грешака. Можете снимити грешку, одредити њену озбиљност, доделити је члану тима и пратити напредак док се ради на њој.
 • Мултиплатформа: Зохо Буг Трацкер можете користити на паметним телефонима и личним рачунарима. Доступност мобилних апликација за Андроид и иОС омогућава корисницима да управљају грешкама у покрету.
 • Подржава аутоматизацију: Задатке који се понављају можете аутоматизовати постављањем правила за покретање жељених радњи и аутоматизацијом е-поште.
 • Прилагодљиво: Зохо Буг Трацкер има подразумеване поставке које вам омогућавају да ухватите своје грешке. Увек можете да промените ове подразумеване вредности тако да одговарају вашим потребама.
 • Сарадња: Овај алат вам омогућава да додате чланове тима да раде на заједничком циљу. На пример, бесплатни ниво дозвољава тиму до три члана.
 • Фактурисање: Функција распореда радног времена олакшава бележење сати које сваки члан покрива. На тај начин можете да одредите наплативе и ненаплативе сате из овог алата.
 • Управљање корисницима: Омогућава администратору да креира различите тимове и додели им радни простор. Тако можете креирати модуле, додавати кориснике и додељивати улоге различитим члановима из истог простора.
 • ГитХуб интеграција: ГитХуб друштвено кодирање олакшава управљање кодом и свим грешкама. Све промене направљене у изворном коду хостованом на ГитХуб-у се аутоматски приказују на Зохо Буг Трацкер-у.
 • Вишејезички: Зохо Буг Трацкер је доступан на преко 27 језика, служећи корисницима из различитих средина.
  Како бесплатно уређивати ПДФ датотеке на Цхромебоок-у

Интеграција са другим платформама

Зохо Буг Трацкер интегрише различите алате потребне у типичном окружењу за развој софтвера. Ове интеграције можемо класификовати на следећи начин;

#1. Зохо Аппс

Зохо има разне апликације које могу да додају више вредности праћењу грешака. На пример, можете га интегрисати са Зохо аналитиком и додати податке својим проблемима. Зохо фактура је згодна ако ваш тим мора да креира фактуре.

#2. Гоогле Аппс

Можете да пратите догађаје и проблеме помоћу интеграције Гоогле календара. Такође можете да креирате, делите и мењате датотеке у покрету кроз интеграцију Гоогле диска.

#3. Мицрософт апликације

Овај алат за праћење грешака се интегрише са Мицрософт Схарепоинт и ОнеДриве-ом, чинећи додавање и испуштање датотека лаким.

#4. Ремоте Репоситориес

Можете лако да интегришете Зохо Буг Трацкер са Битбуцкет или ГитХуб и управљате својим репозиторијумима. Све промене послате на Битбуцкет или ГитХуб биће ажуриране на Зохо Буг Трацкер-у, што олакшава уочавање када се уведу нове грешке.

#5. Управљајте документима

Из овог алата можете бирати и испуштати документе из система за управљање датотекама као што су Дропбок и Бок.

#6. Тицкетинг Системс

Ову алатку можете интегрисати са Зендеском и Зендеск Селл-ом да бисте управљали проблемима купаца и пратили контакте и понуде.

#7. Аутоматизација

Уз Зохо Флов, можете интегрисати Зохо Буг Трацкер са преко 800 апликација без писања ниједног реда кода.

Како започети са Зохо-ом

Корак 1: Пријавите се на Зохо Буг Трацкер

Посетите Зохо и кликните на дугме „Започните“ у горњем десном углу.

Зохо је фреемиум платформа, али за сада ћемо користити бесплатну пробну верзију.

  Како савршено израчунати величину тржишта?

Корак 2: Унесите детаље ваше компаније

Такође можете изабрати да користите Гоогле или ЛинкедИн да бисте уштедели време.

Корак 3: Покрените свој налог

Када унесете све информације, можете креирати свој први пројекат. Контролна табла нуди неколико опција за избор.

Одаберите или „Истражите предлошке за праћење грешака“ или „Креирајте сопствене пројекте“.

За потребе демонстрације, одабрали смо прву опцију

Како функционише Зохо програм за праћење грешака

Сада сте спремни за слање, праћење и управљање грешкама на Зохо Буг Трацкер-у. Пратите ове кораке;

Корак 1: креирајте нови пројекат

У горњем десном углу контролне табле кликните на дугме „Нови пројекат“.

Корак 2: Дајте свом пројекту наслов

Идеално име ће зависити од конвенција о именовању које је договорио развојни тим. Наш пројекат можемо назвати „УИ тим“.

Корак 3: Дајте свом пројекту временски оквир

Најбољи пројекти су они који имају рокове. Пројекту можете дати дане или недеље у зависности од тежине.

Корак 4: Опишите пројекат

У једној или две реченице детаљно опишите шта је пројекат.

Корак 5: Доделите пројекат групи

Пошто правимо први број на Зохо-у, још увек немамо ниједну групу. Својој групи можете дати име на основу ваших конвенција о именовању. У сврху демонстрације, нашу групу називамо „фронт-енд“.

Корак 6: Додајте ознаке свом пројекту

Ознаке ће олакшати категоризацију и претрагу пројеката.

Корак 7: Дефинишите приступ пројекту

Свој пројекат можете учинити „приватним“ или „јавним“. Ако изаберете категорију „Приватно“, само корисници ће јој прегледати и приступити јој. С друге стране, „Јавно“ омогућава корисницима портала да виде, коментаришу и прате пројекат. Међутим, потпуни приступ имају само корисници.

Како послати грешку

Корак 1: Покрените грешку

Када креирате нови пројекат, бићете пребачени у нови прозор.

  Како лако штампати фотографије на свом Мац-у

Кликните на дугме „пошаљи грешку“ да бисте започели.

Корак 2: Дајте грешци описни наслов

Идеално име ће зависити од конвенција именовања око којих се договорио развојни тим и природе грешке. На пример, „Апликација се руши током обраде трансакције“ је сам по себи разумљив наслов за грешку.

Корак 3: Опишите грешку

У једном или два параграфа детаљно опишите шта се дешава да бисте закључили да постоји грешка. Можете објаснити да ли је то једнократна ствар или нешто доследно. Такође можете да нагласите како то утиче на корисничко искуство и да ли га треба ускоро решити или можете сачекати. Такође можете приложити неколико датотека као доказ грешке.

Корак 4: Доделите грешку/проблем групи

У падајућем менију ће се приказати сви корисници које сте креирали за свој пројекат. Изаберите одговарајућу групу и пређите на следећи корак. Можете подесити „подсетнике“ и додати „следбенике“ ако је потребно.

Корак 7: Додајте информације о грешци

Овај корак обухвата детаље као што су ознаке, озбиљност, рок и прекретница за издавање;

 • Ознаке ће олакшати категоризацију и претрагу пројеката.
 • Озбиљност одређује како грешка утиче на укупне операције. Баг категоришете као „Прикажи стопер“, „Критичан“, „Главни“ или „Мањи“.

Корак 8: Објавите грешку

Када снимите све детаље, притисните дугме „додај“ да бисте објавили грешку.

Имаћете овако нешто када крене уживо.

Зохо праћење грешака: најбоље праксе

 • Дефинишите процес праћења грешака: Пре него што почнете да користите Зохо Буг Трацкер, дефинишите како ће грешке бити дефинисане и додељене тимовима и како ће их тим решити.
 • Доделите проблеме правом тиму: Типичан тим ће имати људе са различитим вештинама. Ако је грешка проблем са базом података, доделите је бацкенд тиму.
 • Користите функције аутоматизације: Зохо Буг Трацкер вам омогућава да шаљете обавештења о грешкама и извештаје о напретку путем алата као што је е-пошта.
 • Користите извештаје и алатке за аналитику: Можете да стекнете увид у пројекат провером извештаја и контролне табле за аналитику.
 • Користите доследне конвенције о именовању: Да бисте избегли забуну, креирајте конвенцију о именовању за пријављивање грешака.

Окончање

Као што видите, Зохо Буг Трацкер је моћан алат који помаже у снимању и управљању грешкама у животном циклусу софтвера. Његове невероватне карактеристике и једноставност употребе су га увериле да је добио место међу најбољим алатима за праћење грешака које можете да користите.

Интегрише се са алатима за комуникацију, сарадњу и извештавање, што га чини важним додатком поставци за развој софтвера. Избор алата за интеграцију са Зохо Буг Трацкер-ом зависиће од природе софтвера који правите и крајњих циљева.