Зашто сада морате да набавите виртуелну радну површину?

Облак, облак, облак. Ових дана стално слушате о „облаку“, али ван решења за рачунарство у облаку као што су Дропбок или Аппле-ов иЦлоуд, да ли сте заиста уградили „облак“ у свој живот?

Иако су ово сјајни производи, они само мало користе могућности рачунарства у облаку. Они чувају само датотеке у облаку, али ако треба да измените или креирате датотеку, онда вам ти производи не могу помоћи и морате да пронађете рачунар да то уради уместо вас.

Дакле, ако желите да складиштите датотеке у облаку, зашто не бисте такође уређивали и креирали датотеке у облаку?

Изгледа логично, зар не?

Зато је виртуелна радна површина следећи корак у еволуцији рачунарства у облаку. Једноставно речено, то је ваш лични рачунар којем се може приступити са било ког уређаја. Као и код Дропбок-а, где му можете приступити из мобилне апликације или из претраживача, ваш виртуелни десктоп рачунар се не разликује и може му се приступити из апликација или прегледача, што значи да сваки уређај са овим опцијама може постати „ваш” рачунар. Било да се ради о паметном телефону, таблету или чак вашем Смарт ТВ-у, можете приступити виртуелној радној површини.

Решења попут Шкољке су сада доступни, што виртуелну радну површину чини што једноставнијом.

Дакле, следеће питање које можда себи постављате је: „Зашто ми треба виртуелна радна површина?“

Свака особа на овом свету ће имати другачији разлог зашто им је потребна виртуелна радна површина, али ево неколико разлога зашто би сада требало да набавите виртуелну радну површину.

  10 Питхон Линтер платформи за чишћење вашег кода

Уштедите новац тако што ћете надоградити свој стари рачунар виртуелном радном површином

Са неколико кликова, можете имати рачунар високих перформанси који ради на претраживачу било ког уређаја, било да је то ваш стари рачунар или јефтини рачунар који сте добили у залагаоници. Сваки уређај се може надоградити за неколико минута да би имао најновију технологију.

То је сигурније

Колико људи заправо прави резервне копије својих рачунара пре него што се деси нешто катастрофално?

Виртуелне радне површине имају опцију за аутоматско прављење резервних копија само једним кликом. Дакле, без обзира да ли имате плави екран смрти, баците рачунар у воду или вам је рачунар чак украден, ваши подаци ће увек бити безбедни и сигурносна копија у облаку. Ваши подаци су безбедни на вашој виртуелној радној површини чак и када ваш рачунар није.

Потребан вам је Виндовс, али имате Мац

Можете задржати свој Мац!

Само набавите виртуелну радну површину коју можете да отворите у претраживачу вашег Мац-а, а ваша виртуелна радна површина може имати Виндовс. Дакле, не морате да купујете нови рачунар, а за неколико минута можете покренути било коју Виндовс апликацију на свом Мац-у.

Провајдер виртуелне радне површине, Шкољке нуди једно од најбржих подешавања Виндовс виртуелних десктопа. За мање од пет минута можете покренути своју виртуелну радну површину.

У породици имате два рачунара, али четири члана породице

Са виртуелним десктопима, ти рачунари су сада само брод. Можете набавити четири виртуелна десктопа и покренути их на било ком од тих рачунара, тако да свако има своје рачунарско окружење без обзира на то колико физичких рачунара имате. Ох, и успут, ти други уређаји попут таблета или ТВ-а сада могу бити и рачунар!

  6 Поуздан ТИПО3 хостинг за мала и средња предузећа

Као што је раније поменуто, свака особа ће имати другачији случај употребе на основу могућности и карактеристика виртуелне радне површине. Кодер може имати један уређај за тестирање и имплементацију свог софтвера. Стартуп може имати ИТ инфраструктуру лаку за имплементацију без потребе за стручњацима. Ученик може да ради домаћи задатак на свом телефону док је ван куће. Дигитални номад може да ради све своје рачунаре са иПад-а или таблета, нема више тешког лаптопа. Могућности су бескрајне, али је јасно, виртуелни десктоп је будућност.

Да ли сте уживали у читању чланка? Шта кажете на дељење са светом?