Закључајте састанак да бисте спречили нежељене кориснике

Састанци на мрежи не долазе са бравом на вратима; свако ко је позван на састанак може да се придружи у било ком тренутку. Неко касни на састанак април бити блокиран да се придружи ако је састанак постављен са чекаоницом. Домаћин састанка има опцију да забрани улазак корисницима када стигну у чекаоницу. Неки алати за састанке, као што је Зоом, имају начин да закључају кориснике.

Зумирање: закључавање састанка

Зумирање омогућава домаћину да закључа састанак. Ово је ручни процес који значи да је домаћин слободан да закључа састанак кад год жели, али не може да га аутоматизује, тј. када се одређен број корисника придружи или када прође одређено време.

Састанак закључавања зумирања – Десктоп/Веб

Да бисте закључали Зоом састанак, морате бити домаћин. На радној површини и вебу пратите доленаведене кораке да бисте закључали састанак.

Започните састанак и сачекајте да се људи придруже.
Када будете спремни да закључате састанак, кликните на дугме Учесници.
На панелу који се отвара са десне стране кликните на дугме Више опција.
Изаберите Закључај састанак.
Поновите горе наведене кораке и поништите избор Закључај састанак да бисте откључали састанак.

Састанак закључавања зумирања – мобилни/иОС/Андроид

Да бисте закључали састанак из Зоом иОС или Андроид апликација, пратите ове кораке.

Започните састанак и дозволите учесницима да се придруже.
Додирните дугме више опција у доњем десном углу.
Изаберите Безбедност из менија.
Укључите прекидач за закључавање да бисте закључали састанак.
Искључите прекидач за закључавање да бисте откључали састанак.

  Како направити обсидијан у Минецрафт-у користећи лаву и воду

Закључавање учесника састанка

Функција закључавања је корисна безбедносна функција за многе кориснике април бити у искушењу да га употребите казнено, односно да казните оне који касне. Ово април делује као добра идеја, али ако користите Зоом за онлајн учионице, размислите о коришћењу функције закључавања за ову сврху. Можете да обавестите учеснике да закључавате састанке унапред или можете да их откључате у малим интервалима које сте већ најавили.

Закључак

Закључавање Зоом састанка ради без обзира да ли учесник има везу и лозинку за састанак. Ни веза ни лозинка не гарантују улазак на састанак. Када закључате састанак, свима се каже да је закључан. Ако треба да закључате састанак да бисте спречили нежељене кориснике, обезбедите учесницима канал комуникације где могу да вас обавесте да покушавају да уђу како бисте могли да им се прилагодите.