Како преименовати ставке листе апликација у менију Старт у оперативном систему Виндовс 10

Када инсталирате апликацију у оперативном систему Виндовс 10, она се аутоматски додаје на листу апликација у менију Старт. Неке апликације могу питати да ли желите да се додају на листу апликација, али већина само претпоставља да јесте и додају се аутоматски. Апликације се додају сопственим именима, на пример, ако инсталирате Цхроме, видећете апликацију наведену као Цхроме на листи апликација. Сва имена су лака за употребу, али можете преименовати ставке листе апликација у Старт менију ако желите.

УПОЗОРЕЊЕ СПОИЛЕР: Померите се надоле и погледајте видео водич на крају овог чланка.

Постоје две врсте ставки на листи апликација; фасцикле и апликације. Преименовање фасцикли апликација уопште није лако. Име фасцикле се поставља када је апликација инсталирана и не можете је преименовати у ходу. Ако желите да преименујете фасциклу на листи апликација, мораћете да деинсталирате и поново инсталирате апликацију. Током инсталације, инсталатер ће питати у коју фасциклу желите да инсталирате апликацију и ту можете променити име фасцикле. За апликације или за друге корисничке фасцикле, преименовање на листи апликација је много лакше.

Преименујте ставке листе апликација

Отворите Старт мени и пређите на листу апликација. Потражите апликацију коју желите да преименујете. Ово ће функционисати чак и ако је икона апликације угнежђена у фасциклу. Кликните десним тастером миша на њега и изаберите Још>Отвори локацију датотеке.

Ово ће отворити Филе Екплорер на локацији на којој се налази пречица апликације Старт Мену. Преименујте датотеку у шта год желите. У неким случајевима, у зависности од природе апликације, можда ће вам требати административна права да бисте је преименовали, али у већини случајева можете преименовати ставке листе апликација без административних права.

  Поправите грешку ГеФорце ХРЕСУЛТ Е у оперативном систему Виндовс 10

Када преименујете пречицу апликације, отворите листу апликација у менију Старт и она ће одражавати промену коју сте направили. Апликације на листи апликација су поређане по абецедном реду тако да ће промена имена променити њихов редослед унутар листе сортираних по абецедном реду. Ако је апликација такође закачена за Старт мени, промена ће се и тамо одразити. Ова промена неће ништа сломити.

Ограничења

Раније смо споменули да не можете преименовати фасцикле на листи апликација. Горе наведено функционише за десктоп апликације и фасцикле које сте додали у Старт мени, али не и за УВП апликације. Са УВП апликацијама, мање-више сте заглављени са било којим именом са којим се инсталира. Ово није нешто што можете променити чак ни ако га инсталирате свеже, што је у најмању руку неугодно.