10 Блоцкцхаин-ас-а-Сервице провајдера за мала и велика предузећа

Блоцкцхаин-ас-а-сервице (БААС) је нова авенија у рачунарству у облаку. Атрибути перформанси блокчејна чине га привлачним за све који желе да искористе предности његове непроменљивости и могућности ревизије.

Блоцкцхаин, једноставно речено, је технологија за складиштење података. Не контролишу га центри моћи као што су владе или гигантске корпорације. Корисници блоцкцхаина су они који су одговорни за одржавање ове технологије у животу и раду.

Поред тога, далеко је напреднији од уноса на комад папира. Заштићено је од неовлашћења. А са све већим дигиталним отиском корисника, све је већа потреба за ефикасним чуваром података.

Блоцкцхаин представља савршено решење за данашњи комерцијални пејзаж са великим бројем података.

Овај чланак ће поделити неке од БААС компанија и њихових производа за мала и велика предузећа. Хајде да почнемо да декодирамо шта ова нова технологија облака – блокчејн-као-услуга – има у понуди.

Преглед садржаја

Шта је Блоцкцхаин-ас-а-Сервице

Блоцкцхаин-ас-а-сервице користи стручност треће стране да би искористио предности блокчејна. Та помоћ може бити у облику инфраструктуре или шире.

И сходно томе, предузећа се наплаћују за коришћење изнајмљене блоцкцхаин инфраструктуре.

Предности Блоцкцхаин-ас-а-Сервице

Пошто је блоцкцхаин и даље практично ограничен на криптовалуте, није уобичајено користити ову дигиталну технологију дистрибуиране књиге у пословном обиму.

Већини нас недостаје стручност да израчунамо јасан повраћај улагања за његову употребу у предузећима. У овој ситуацији, компаније које користе блокчејн као услугу су несумњиво вредне.

Користећи њихове БААС могућности, може се искористити карактеристике блокчејн технологије отпорне на грешке.

БААС решења специфична за индустрију

Као што је већ речено, блоцкцхаин је технологија управљања подацима. Дакле, сва решења која се нуде у име блоцкцхаин-ас-а-сервице ће имати чување података у свом центру. Ова решења користе виталне особине блоцкцхаина како би ваше пословање учиниле имуним на сајбер крађу и транспарентним за своје клијенте.

Овај одељак ће објаснити најистакнутије апликације које се односе на одређене индустрије.

Аутомотиве

Главни изазов за аутомобилску индустрију је борба против фалсификованих делова и управљање ланцима снабдевања.

Блоцкцхаин обезбеђује свеобухватно доступне записе за транспорт делова аутомобила. Ово омогућава аутомобилским компанијама да прате и разликују оригиналне резервне делове од лажних.

  Постоји ли амерички симулатор камиона за Ксбок Оне?

Поред тога, блоцкцхаин омогућава ефикасно управљање ланцем снабдевања. То значи да нема недостатка виталних делова и оптималну производњу са минималним застојима.

Здравствена заштита

Здравство може у великој мери да користи блоцкцхаин-ас-а-сервице. Ова технологија може помоћи у одржавању транспарентне и универзалне верзије медицинских података особе.

Може бити од користи за сарадњу између различитих здравствених радника који тренутно или на други начин лече једног пацијента.

Осим тога, блоцкцхаин може помоћи у идентификацији аутентичности лекова. Сваки лек се може проверити до његовог извора. Ово такође може помоћи произвођачима да повуку одређене производе.

Финтецх

Финтецх индустрија је препуна доплата и посредника. Блоцкцхаин, за мир просечног потрошача, већину финансијских процеса чини лаким.

Блоцкцхаин додаје пријеко потребну транспарентност и непромјењивост како би се спријечили спорови. Његови паметни уговори могу помоћи у бржем поравнању средстава без дуготрајног процеса верификације од стране било које централне власти.

Уметност и забава

Блоцкцхаин решења омогућавају заједници уметника да прати и прима тантијеме за своје креације. Садржи евиденцију о свакој препродаји. Дакле, паметни уговори помажу оригиналном креатору да добије свој законити удео при свакој препродаји.

Слично томе, понуде БААС-а у индустрији забаве могу помоћи у праћењу употребе материјала са ауторским правима. Ово се може искористити за покретање структуре микро плаћања за услуге стримовања као што је Нетфлик.

Многи од нас се претплате на платформе за стриминг само да би гледали наше омиљене емисије. Блоцкцхаин може да прати коришћење садржаја. То ће на крају повећати базу корисника док ће претплата бити економична за многе потрошаче.

Транспорт

Транспортна индустрија се у великој мери ослања на верификацију идентитета за путнике и терет.

Са једним идентификационим токеном, овај процес се може учинити аутентичним и лаким за путнике. Неће морати да путују са више докумената. Варалице се могу идентификовати док се осигурава безбедност других.

Слично, то ће учинити управљање теретом и верификацију ефикасним и отпорним на грешке.

Коначно, принципи блокчејна могу да обезбеде сигуран механизам за индустрије које користе огромне количине података.

У следећим одељцима ће се представити неке компаније које се баве блокчеин као услуга без посебног редоследа.

Блок

Блок помаже вам да надоградите постојеће блокчејнове позајмљивањем њихове инфраструктуре.

Слично као и сваки ИааС (инфраструктура као услуга) уговор, добијате слободу да развијате своје апликације на врху блоцкцхаин технологије.

У позадини, Блок обећава да ће управљати вашим апликацијама и подацима на блокчејну.

Блок тренутно нуди своје услуге у два облика:

 • Повежите се и,
 • Чворови
 • Блок Цоннецт

  Блок Цоннецт је блоцкцхаин АПИ услуга (РЕСТ и Вебсоцкет) која вам помаже у развоју апликација преко блоцкцхаина. Омогућава вам да градите на главним ланцима блокова као што су Битцоин, Етхереум, Етхереум Цлассиц, итд.

  Блок Цоннецт обезбеђује скалабилност како растете. Такође се може похвалити вишеструким блокчеин подацима у реалном времену у милисекундама са својим интелигентним системом за кеширање.

    Да ли је Вхитепагес Премиум бесплатан?

  Блок Нодес

  Ова услуга одговара на ваше бриге у вези са подешавањем и управљањем блокчејн чворовима.

  Слично као Цоннецт, можете креирати своје чворове на успостављеним блокчејн мрежама са само неколико кликова. Ово вам помаже да избегнете техничке сложености које иначе долазе са подешавањем чвора.

  Чворови су тренутно доступни за седам блокчејн мрежа, укључујући БТЦ, ЕТХ, ЕТЦ, ЛТЦ, итд.

  Нодесмитх

  Нодесмитх нуди модификоване блоцкцхаин чворове како би понудио боље перформансе, време непрекидног рада и скалабилност. Гарантује брзо приказивање података захваљујући свом слоју паметног кеширања.

  Пре свега је намењен програмерима Веб 3.0.

  Нодесмитх је тренутно потпуно функционалан у три дата центра широм света. И, са својим рутирањем заснованим на кашњењу, осигурава да су сви АПИ захтеви усмерени ка најближем центру података.

  Тренутно, Нодесмитх подржава пет блокчејн мрежа, укључујући Етхереум, АИОН, ПОА КСДАИ, итд.

  Драгонцхаин

  Драгонцхаин обезбеђује лаку миграцију на блокчејн без да имате тим стручњака за блокчејн. Има доста пословних апликација које су специфичне за ваше потребе. Хајде да погледамо неке од ових.

  Борба против превара и усклађеност

  Под овим кишобраном, Драгонцхаин нуди сигурност, транспарентност и непромењивост за различите пословне сфере као што су финтецх, ланац снабдевања, идентитет и ИоТ (Интернет ствари) и управљање подацима сензора.

  Децентрализовани идентитет

  Ово служи за управљање идентитетом потрошача. То је покушај да се обезбеди приватност и спречи кршење података помоћу блоцкцхаин технологије.

  Користи криптографију за аутентификацију веб локације или услуге. Ово елиминише традиционалну употребу корисничких имена и лозинки.

  Истовремено, скида терет са компаније да чува осетљиве корисничке податке. Такође помаже у усклађености са регулаторним системима као што је ГДПР.

  Доказиво поштени системи

  Ово је применљиво ако често организујете такмичења. Може се користити и за поклоне. Помаже у доказивању вашим корисницима да су ваша такмичења заиста фер.

  Можете да обезбедите преко потребну транспарентност у овим ситуацијама чиме стекнете поверење и лојалност потрошача за своју платформу.

  Слично томе, Драгонцхаин има Лицеум платформу за тржиште образовања. Лицеј може помоћи у спречавању фалсификовања сертификата и промовише фер плеј у обуци. Поред тога, представља решења за подстицање људи да развију вештине специфичне за њихов посао.

  Цорда

  Укратко, Цорда је платформа за развој блокчејн апликација.

  Има пример портфеља који помаже програмерима да почну са својим блокчејн пројектима. Ови узорци представљају случајеве коришћења Цорда платформе и могу да покрену процес развоја апликације.

  Поред тога, сви узорци су лиценцирани за Апацхе 2.0, тако да програмери могу слободно да их користе за прављење својих апликација.

  Цорда користи паметне уговоре да помогне предузећима да обављају трансакције неприметно и у строгој приватности. Такође обећава да ће трошкови трансакција и управљања подацима бити на минимуму.

  Скуцхаин

  Следећи на листи најбољих БААС компанија је Скуцхаин.

  Са његовом веб локацијом можете лако пронаћи информације специфичне за вашу индустрију. Ово помаже у проналажењу тачног случаја употребе за ваш тип пословања и како Скуцхаин може да вам помогне са својом експертизом за блокчејн.

    Најбоља апликација за фото колаж за иПхоне

  Алтернативно, можете претраживати њихову листу производа.

  Блоцкстреам

  Блоцкстреам има кластер производа везаних за блокчејн.

  Али његов главни производ је Ликуид Нетворк, а бочна мрежа за брже и приватне трансакције. Поред тога, Блоцкстреам такође има врући новчаник (Акуа) и хардверски новчаник (Јаде) за течне и биткоин мреже.

  Они предлажу трогодишње рударење у облаку и за мреже биткоина. Блоцкстреам уверава своје кориснике да примене хладно складиште (попут хардверског новчаника) како би спречили сваки покушај хаковања од стране сајбер криминалаца.

  Паистанд

  Паистандкао што име наговештава, је компанија за платна решења која има бројне производе за широк спектар индустрија.

  Пружа Ентерприсе Блоцкцхаин у категорији блоцкцхаин-ас-а-сервице. Ово користи предности блокадних функција против неовлаштеног приступа и примењује их у одељку плаћања у вашем пословању.

  Паистанд користи хибридни блок ланац како би записе учинио лако проверљивим уз очување приватности било које стране.

  У истом тренутку, процес плаћања је брз у поређењу са јавним блоцкцхаином.

  иЦоммунити представља платформу за развој блокчејн апликација без кода.

  Даје могућност развоја на више блокова, истовремено осигуравајући да се сваки запис може пратити. Они такође додају сертификацију сваком уносу података поред следљивости.

  Обећавају да ће елиминисати проблеме са тестирањем на блокчејн платформи.

  Њихови АПИ-ји се могу интегрисати са неким од најпознатијих софтверских услужних програма (Схопифи, ВооЦоммерце, итд.) и системима за управљање садржајем (ВордПресс, итд.).

  ИБМ

  ИБМ, са својим повезан са блокчеином решења, има понешто за свакога.

  Има блоцкцхаин решења за све главне индустрије као што су аутомобилска индустрија, здравство, забава, путовања, телекомуникације итд.

  Њихове веб странице такође имају одељак за помоћ где се можете распитати о РОИ ваше инвестиције у блок ланац.

  АВС

  Ниједна дискусија о услугама у облаку није потпуна без разговора Блоцкцхаин којим се управља Амазон Веб Сервицес (АВС)..

  Омогућава лако придруживање јавним мрежама или управљање сопственим приватним скалабилним блокчејн мрежама.

  Њихова решења раде за два водећа блок ланца предузећа: Хиперледгер Фабриц и Етхереум.

  АВС обезбеђује поуздане блокчејн мреже за ваше пословање да гради и обавља трансакције у великом броју без икаквих уских грла.

  Њихова платформа вам омогућава да одаберете план у складу са бројем креираних чворова и складишним простором који је потребан на блокчејн мрежама.

  За детаљне цене, идите на њихов сегмент цена, а затим изаберите жељени блоцкцхаин.

  Завршне речи 👨‍🏫

  Блоцкцхаин је поуздан, али је у исто време и нов. Још увек постоји само неколико великих играча у домену БААС. Постаје императив израчунати повраћај улагања пре него што се одлучите за било какво решење везано за блоцкцхаин.

  Коначно, прођите кроз детаљну историју клијента, прошле пројекте, итд., Пре него што се пријавите у било коју компанију која се бави блоцкцхаин као услуга.