10 најбољих алата за проверу СЕРП-а за СЕО менаџере вдзвдз

Када је у питању оптимизација за претраживаче, увек је најбоље да будете радознали у сваком тренутку.

Што сте радозналији, боље ћете разумети како ваша веб локација ради и шта треба да урадите да бисте је побољшали.

Један од најбољих начина да останете „радознали“ током вашег СЕО путовања је да користите алате за проверу СЕРП-а.

СЕРП, што је скраћеница од Сеарцх Енгине Ресултс Паге, значи тачно оно што термин каже – резултате које видите на страници претраживача када тражите нешто.

Провера странице резултата претраживача је толико важна јер вас добро информише о томе како радите на Гоогле-у или било ком претраживачу за одређену кључну реч. Такође је сјајно завирити у своје конкуренте и видети колико им добро иде.

Важност провере СЕРП-а као СЕО менаџера 🔍

Будући да сте СЕО менаџер, морате водити рачуна о неколико аспеката рангирања веб странице и пружања стратегија.

Провера СЕРП-а је један аспект тога, и заиста је важна јер вас информише о статусу рангирања веб локације. Сазнаћете тачно коју страницу претраживача веб локација рангира за одређену кључну реч.

Извођење СЕРП анализе такође значи увид у оно што друге веб странице раде да бисте били на врху странице. На овај начин можете сазнати које су стратегије користили за рангирање својих страница, тако да можете поновити успех радећи нешто слично.

Горе наведено су неки од многих разлога зашто би требало да користите алате за проверу СЕРП-а да бисте били добро информисани о претраживачу:

  • Врхунске странице и шта утиче на њихов раст
  • Видео вртешке
  • Панели знања
  • Истакнути исечци

Уз све то на страну, хајде да погледамо неке од најбољих алата за проверу СЕРП-а.

СЕРПЦхецкер од Мангоолс-а

Уз поверење неких од највећих светских брендова, као што су Адидас, Алека и Аирбнб, Мангоолсов СЕРПЦхецкер алат вам омогућава да извршите прецизну СЕРП анализу како бисте остали у врху конкуренције.

Можете да унесете своју кључну реч, изаберете локацију и одаберете да ли желите резултате за мобилне или десктоп рачунаре. Након што их изаберете, можете притиснути дугме „Анализирај СЕРП“ да бисте добили резултате.

Приказује многе метрике, као што су ДА, ПА, ЛПС, итд. Такође можете проверити тежину кључне речи и укупан број резултата.

Семрусх-ови СЕРП алати за праћење

Семрусх има неколико алата за праћење СЕРП-а за различите сврхе који заједно помажу у праћењу вашег учинка на Гоогле-у.

Један од алата вам омогућава да пратите своју позицију у претраживачу и добро погледате све кључне речи, домене и конкуренте.

Такође прочитајте: Зашто је компанији за коју радите потребан Семрусх?

Такође можете да проверите рангирање одређених веб локација са најплаћенијим саобраћајем, плаћеним кључним речима и процењеним буџетом саобраћаја да бисте извукли податке на основу тих информација.

Веома добра карактеристика међу алатима за праћење СЕРП-а је могућност провере „променљивости“ претраживача на основу дневних промена у рангирању. Ово ће вам дати упозорење кад год се појаве знаци ажурирања алгоритма.

Можете погледати комплетне функције Семрусх-а које ће бити корисне за вашу веб локацију.

Ахрефс СЕРП Цхецкер

Овај Ахрефсов СЕРП проверач је бесплатан за коришћење и омогућава вам да анализирате 10 најбољих резултата претраживача за било коју кључну реч у преко 200 земаља.

Можете да добијете добру представу о различитим показатељима на најпопуларнијим страницама, као што су:

Такође вам показује историју позиција СЕРП-а, што ће вам олакшати да идентификујете које веб локације је лако надмашити, а које не.

СЕРП Цхецкер према СЕ рангирању

Потребан је само један клик да бисте проверили најбоље резултате Гоогле-а помоћу овог СЕРП проверача према СЕ Ранкингу.

Након што унесете кључну реч, можете одабрати локацију и дубину анализе, која иде колико и првих 5 само за бесплатну верзију. Штавише, можете одабрати резултате за десктоп/мобилне уређаје.

Овај алат прилично добро истиче метрику да бисте идентификовали са ким можете да се такмичите.

Вхатсмисерп

Потпуно бесплатан и прецизан, Вхатсмисерп вам омогућава да проверите Гоогле-ових 100 најбољих резултата претраге за више кључних речи. То је одличан алат за анализу СЕРП-а и сазнање шта се појављује за одређену кључну реч.

Штавише, можете бирати између мобилних и десктоп уређаја и локација ако желите резултате специфичне за земљу.

Бесплатна верзија вам омогућава да проверавате до 10 пута сваког дана. Да бисте откључали више, мораћете да приступите њиховом премиум плану, за који можете да почнете користећи бесплатну пробну верзију.

Ситецхецкер

Ситецхецкер је одличан за проверу како би одређена страница са ваше веб локације изгледала на Гоогле-у. Има подршку за више језика, а резултате можете гледати са десктопа/мобилног уређаја.

Веома добра карактеристика Ситецхецкер-а је то што приказује графикон са 100 најбољих резултата и промене у њиховим позицијама, што вам помаже да пратите динамику током одређеног периода.

Такође приказује богате исечке, истакнуте исечке итд.

СпиСЕРП

Проверите СЕРП резултате за Гоогле, Иахоо, Бинг и Иандек помоћу СпиСЕРП-а. Има много одушевљених рецензија корисника који су га користили и разумљиво је зашто га воле. Има све основне карактеристике СЕРП проверача које су вам потребне, као што су:

  • Резултати за мобилни/десктоп
  • Глобална/локална претрага
  • Више језика
  • Топ 10 или топ 100 резултата
  • Сниппетс
  • Извезите СЕРП резултате у ЦСВ формату

Такође вам омогућава да упоредите 10 најбољих резултата и анализирате кључне факторе који доприносе њиховом успеху.

АццуРанкер

Као што име наговештава, АццуРанкер-ов СЕРП проверавач ће вам дати тачне податке претраге за неколико секунди, укључујући локалне, огласе и органске резултате. Можете да изаберете земљу и тачан град да бисте добили ласерски циљане резултате.

Као бесплатан корисник, добијате до 5 претрага дневно, али ако се ваш захтев повећа, можете се претплатити на њихов плаћени план почевши од бесплатног пробног периода.

Серп Ватцх

Још један користан СЕРП Цхецкер, а овога пута га је направио Серп Ватцх. Ово је веома брзо и омогућава вам да унесете неколико кључних речи одједном и одмах добијете резултате.

Пружа вам прилагодљиве перформансе кључних речи и све информације на једном екрану, тако да не морате превише да петљате да бисте добили оно што вам је потребно. Можете почети бесплатно без отварања налога.

Серпробот

Овај бесплатни СЕРП цхецкер од Серпробот-а је прилично једноставан и једноставан, али има невероватан скуп функција. Осим што вам омогућава да унесете одређену земљу за претрагу, такође вам омогућава да изаберете између 3 различита уређаја: десктоп, мобилни и таблет.

Можете да унесете до 10 различитих кључних речи и да вам алатка у трену врати резултате за њих. Можете се регистровати за налог ако желите да унесете више кључних речи.

Завршне речи

Обратити велику пажњу на резултате претраживача је од суштинског значаја за разумевање како Гоогле и други претраживачи читају СЕО и које радње помажу страницама да се попну на врх.

Горе наведени алати за проверу СЕРП-а ће ову анализу учинити практичнијом и ефикаснијом.

Затим погледајте ове алате да анализирате СЕО на веб локацији ради бољег рангирања у претрази.