10 најбољих апликација за превођење које можете користити током путовања

Путовање је терапија за све нас, јер нуди прилику да истражујемо различите културе, кухиње и стилове живота.

Ово нам омогућава да проширимо своје видике, стекнемо нова искуства и створимо драге успомене. Ипак, језичке баријере могу се показати као значајна препрека, посебно када се путује у страну земљу. Шта ако сте гладни и желите да купите сендвич 🥪, али не знате шта да тражите?

Комуникација са локалним становништвом, кретање по непознатом терену и потпуно урањање у локалну атмосферу може постати изазов.

Али не брините, јер, уз моћ технологије, можемо превазићи ове препреке! Овде су корисне апликације за превођење, које омогућавају превазилажење језичких баријера и уживање у несметаном путовању без стреса.

Дакле, спремите се да спакујете кофере, извадите паметни телефон и крените на путовање широм света без језичких баријера.

Али пре него што кренете у обилазак, дозволите нам да боље разумемо шта су апликације за превођење.

Шта су апликације за превођење?

Апликације за превођење су апликације креиране за превођење писаног или говорног језика са једног језика на други. Ове апликације за превођење користе алгоритме машинског учења и вештачку интелигенцију (АИ) за превођење текста, говора или чак слика у реалном времену.

На пример, превођењем речи „спектакли“ са енглеског на чешки, алгоритам апликације ће анализирати реч, узимајући у обзир њен контекст и значење.

Он ће обезбедити одговарајућу чешку реч или фразу, која би у овом случају била „брыле“.

Поред тога, апликације за превођење такође имају технологију за препознавање говора која им омогућава да транскрибују говорни језик у писани текст који се затим може превести на жељени језик.

Штавише, неке апликације такође користе оптичко препознавање знакова (ОЦР) да препознају текст у сликама и преведу га у складу са тим.

Зашто су апликације за превођење спас на пословном путу?

Пословна путовања су неопходна за неговање и одржавање односа, истраживање нових тржишта и откривање нових могућности. Међутим, језичке баријере могу ометати комуникацију, што доводи до неспоразума и пропуштених пословних прилика.

На срећу, апликације за превођење могу да реше овај проблем тако што ће омогућити јасну комуникацију и разумевање између појединаца који говоре различите језике. Преводи у реалном времену и функције учења језика које нуде апликације за превођење помажу да се премости јаз у комуникацији. Ово ствара могућности за успешне пословне подухвате.

Коришћење апликације за превођење на пословном путу показује поштовање према језику и култури, гради поверење и везе.

Предности апликација за превођење

Због своје способности да руше језичке баријере, преводилачке апликације постају све популарније међу ученицима.

  Како ресетовати лозинку за СоундЦлоуд

Ево неких предности апликација за превођење:

  • Вишејезична комуникација: апликације за превођење олакшавају комуникацију са појединцима који говоре различите језике, посебно када путују у иностранство или комуницирају са људима из различитих култура.
  • Погодност: апликације за превођење су веома згодне, омогућавају тренутно превођење текста или говора, што их чини идеалним за ситуације у којима професионални преводилац можда није доступан или док је у покрету.
  • Исплативо: апликације за превођење могу бити исплативија алтернатива ангажовању професионалних преводилаца или тумача, јер су углавном бесплатне или доступне по ниској цени.
  • Уштеда времена: Сврха апликације за превођење је да вам уштеди време и енергију тако што елиминише потребу да се ослањате на речнике или покушавате да разумете стране језике. Апликација се бави преводом уместо вас.
  • Побољшано учење: апликације за превођење нуде тренутне повратне информације о граматици, речнику и изговору, што их чини одличним алатом за учење језика. Корисници могу научити нове речи и фразе и вежбати њихов изговор.
  • Боље разумевање: апликације за превођење помажу у разумевању страних језика и култура, побољшавају ефикасност комуникације и олакшавају развој односа са појединцима из различитих средина.

Хајде да заронимо у неке од најбољих апликација за превођење које можете користити током путовања.

Гугл преводилац

Можете бесплатно да преводите на мрежи помоћу Гоогле преводиоца. Ово подржава превод за више од 100 језика, укључујући текст, говор и слике. Омогућава корисницима да унесу текст или говор на једном језику и добију тренутни превод на жељеном језику. Поред тога, Гоогле преводилац може да преведе целе веб странице и обезбеди гласовни превод за одабране језике.

Током година, тачност превода Гоогле преводиоца се значајно побољшала. Такође укључује и друге функције, као што је преузимање језика за коришћење ван мреже и превођење камере. Ово омогућава превод текста у реалном времену преко камере мобилног уређаја.

Ово можете користити и на Андроид-у и на иОС-у.

преводим

иТранслате је популарна бесплатна апликација за превођење која омогућава корисницима да лако преводе текст. Такође се укључује у разговоре глас-у-глас на преко 100 језика. Функција Оффлине Моде апликације омогућава корисницима да преводе у иностранству без скупих трошкова роминга. Такође укључује речник, тезаурус и друге функције као што су транслитерација, дељење, фаворити и историја.

Додатне функције у иТранслате Про укључују превод камером у реалном времену, офлајн превод за 40+ језика, разговоре из гласа у глас и коњугације глагола. Све у свему, иТранслате је моћан и свестран алат за вишејезичну комуникацију.

Ова апликација је подржана и на Андроид и иОС уређајима.

СаиХи Транслате

СаиХи Транслате је апликација за превођење језика која омогућава корисницима да комуницирају на више језика у реалном времену. Апликација подржава преко 100 језика и може да преводи писане и изговорене текстове. Корисници могу да уносе текст, говоре у апликацију или чак цртају знакове за превод.

Аутоматски режим аутоматски открива и преводи говор без притискања дугмета. Ова функција чини апликацију корисном за природне разговоре, јер корисници могу да говоре без прекида. Укључује функцију препознавања гласа која детектује и преводи глас корисника на циљни језик. Функција историје вам омогућава да брзо пронађете претходне преводе.

  Све што треба да знате о Риппле уређивању у ДаВинци Ресолве 18

СаиХи Транслате је доступан у Плаи Сторе-у и Аппле Сторе-у.

Апликација Гласовни преводилац од БП Мобиле

Апликација Гласовни преводилац подржава превођење гласа и текста у реалном времену за преко 100 језика. Можете га користити за комуникацију, читање знакова и превођење текста са фотографија. Апликација такође укључује офлајн зборнике израза, детекцију језика и паметни режим текста у текст.

Поред тога, садржи режиме од човека до кућног љубимца и од кућног љубимца до човека у сврху забаве. Омогућава корисницима да комуницирају на било ком језику и преводе текст са фотографија или слика. Има офлајн речник са гласовним уносом, 3Д додиром и подршком за Аппле Ватцх. Са доступним мушким и женским гласовима, корисници могу да контролишу брзину гласа и изговоре преведену фразу наглас.

Можете преузети ову апликацију прилагођену кориснику из Аппле продавнице.

иТранслате Воице

иТранслате Воице је апликација за превођење језика која омогућава корисницима да преводе изговорене речи и фразе у реалном времену. Корисници могу природно разговарати са људима који говоре различите језике без чекања на преводе. Ова апликација пружа функцију претварања текста у говор, омогућавајући вам да слушате превод или комуницирате са неким другим.

Апликација такође подржава више дијалеката за многе језике, што олакшава комуникацију са људима из различитих региона. Можете да сачувате често коришћене преводе за брзи приступ и искористите предности функције прецизности препознавања гласа. Апликација такође нуди превод ван мреже, што је чини поузданим избором чак и без интернет везе.

Можете преузети ову апликацију за свој иОС уређај.

Мицрософт Транслатор

Мицрософт Транслатор је бесплатна, мултифункционална апликација за превођење која нуди преводе на више од 70 језика. Ово укључује текст, глас, разговоре и фотографије камере. Апликација такође укључује режим подељеног екрана за двојезично и превођење за више особа. Са могућношћу преузимања језика за употребу ван мреже, идеалан је сапутник на путовању.

Ово је доступно за до 100 људи на више језика. Такође нуди зборнике израза, алтернативне преводе и транслитерације. Такође може да сачува често коришћене преводе за будућу употребу. Поред тога, корисници могу да деле своје преводе са другим апликацијама и преводе текст у другим апликацијама путем превода контекстног менија.

Преузмите ову апликацију са Андроид-а или иОС-а.

Говори и преводи од Апалона

Спеак & Транслате је преводилац гласа и текста који омогућава корисницима да ефикасно комуницирају на преко 100 језика. Ово можете да урадите на даљину са његовим офлајн режимом без података или Ви-Фи. Превод текста омогућава корисницима да унесу реч, реченицу или фразу и добију тренутни превод на 117 језика. Гласовни превод такође може да преведе било коју изговорену реч или фразу на 54 језика. Корисници могу да бирају између мушког или женског гласа и његове брзине помоћу подешавања гласа.

  Како омогућити Финд Ми Девице на Андроиду

Апликација се такође интегрише са иЦлоуд-ом, омогућавајући да се ваша историја превода аутоматски синхронизује на вашем иОС уређају. Корисници могу лако да промене тему боје корисничког интерфејса апликације како би одговарали њиховом стилу са функцијом Теме боја. Корисници могу да користе апликацију потпуно без огласа са функцијом Без огласа.

Преузмите ову апликацију за свој иОС уређај.

Навер Папаго

Ова апликација за превођење подржава 13 језика и садржи превод текста, превод слика, гласовни превод, превод ван мреже, превод разговора, превод рукописа и превод веб сајта, као и речник и образовни алат за учење страних језика.

Папаго нуди тренутни превод текста, слика и разговора за разговоре један на један у реалном времену. Може креирати белешке за проучавање одломака и речи. Такође омогућава превод разговора, где можете да разговарате језиком једни са другима са странцем, и превод веб странице уносом УРЛ адресе. Поред тога, Папаго садржи Еду, који креира Моје белешке за проучавање пасуса и речи и пружа информације из речника за проверу додатних значења.

Ову апликацију можете преузети и са иОС-а и са Андроид-а.

Дијалог

Диалог је апликација за превод говора и текста која се лако користи и која подржава преко 100 језика. Његове карактеристике укључују превод камере, преводилац тастатуре, чвориште за путовања, режим ван мреже, апликацију Аппле Ватцх и виџет за почетни екран. Такође има напредно препознавање говора, детекцију језика и високу прецизност у преводима у реалном времену.

Дијалог пружа тренутне преводе једним додиром. Такође је корисна алатка за планирање путовања, као што је конвертор валута и језички подкасти. Дијалог је одличан избор за свакога ко треба брзо и тачно да комуницира на страном језику.

Можете лако да искористите ову апликацију из Аппле продавнице.

ТектГраббер од Абби

АББИИ ТектГраббер је апликација која дигитализује штампани текст, омогућавајући корисницима да зову, шаљу е-пошту и прате везе. Преводи се на 100+ језика, уређује, преноси глас и дели препознати резултат на било који погодан начин. Апликација снима и препознаје штампани текст ван мреже и издваја информације на 60+ језика.

Бесплатна верзија је подржана огласима и нуди три препознавање текста и превод. Сваки одштампани текст може да се сачува и преведе, укључујући текст са ТВ екрана, паметног телефона, признаницу, путну исправу или рецепт. Апликација има савете и трикове, укључујући како да користите АББИИ ФинеСцаннер за скенирање књига и докумената са више страница без губитка форматирања.

Доступан је на Андроид и иОС уређајима.

Напомена аутора

У закључку, ове апликације за превођење су корисне за разбијање језичких баријера и олакшавање комуникације са појединцима који говоре различите језике. Они нуде вишејезичну комуникацију, практичност, економичност, уштеду времена, побољшано учење и боље разумевање страних језика и култура. Свака апликација има своје предности и карактеристике.

Мој најбољи избор на овој огромној листи је Гоогле преводилац због његове свестраности. Али запамтите, на крају крајева, избор ће зависити од тога шта вам је најважније.

Ако имате веће захтеве за преводом од неколико линија разговора, као што је превођење једносатног видео записа или подкаста, можете испробати ове платформе за аудио превод.