11 најбољих алата за проналажење дупликата датотека за одржавање чистоће вашег Виндовс-а и Мац-а

Можете да уштедите доста простора на свом систему тако што ћете избрисати дупле датотеке присутне на вашем уређају.

Да би ваш Виндовс и Мац несметано функционисали, морате да избришете дупликате датотека. Систем постаје спор и непоуздан када се чврсти диск напуни.

Овде је најлакше решење да набавите већи чврсти диск и проширите капацитет вашег система. Ако не желите да користите ову опцију, најбоље што можете да урадите је да избришете непотребне датотеке са вашег система. Није изводљива опција да седите и пронађете све дупликате датотека у вашем систему. Ту вам различити алати могу помоћи.

Уз помоћ софтвера за проналажење дупликата датотека, лако можете пронаћи дупликате на свом рачунару. Све што треба да урадите је да покренете софтвер и избришете све дупликате датотека једним кликом.

Дакле, хајде да директно скочимо на листу најбољег софтвера за проналажење дупликата датотека.

ЦЦлеанер

Ако тражите алатку која може пронаћи дупликате датотека и помоћи у другим стварима као што је приватност, размислите о коришћењу ЦЦлеанер-а. Помаже вам да лако и брзо пронађете све дуплициране датотеке присутне на вашем рачунару. Такође можете да тражите копију било које фотографије, видео записа, документа или других типова датотека на свом уређају. Овај алат ће прегледати све фасцикле како би пронашао одређене датотеке.

Још једна иновативна карактеристика је ПЦ Хеалтх Цхецк. Ова функција ће у потпуности анализирати ваш рачунар и препоручити неке исправке за оптимизацију. Ово ће учинити да ваш рачунар функционише брже и лакше. ЦЦлеанер аутоматски ажурира сав ваш софтвер који се користи на рачунару како би избегао све рупе које би могле бити искоришћене.

Ваш Мац или Виндовс систем ће почети да функционише брже уз помоћ ЦЦлеанер-а јер би избрисао све застареле датотеке и подешавања. Све непотребне позадинске апликације биће заустављене како би се избегло коришћење РАМ меморије на местима где није заиста потребно. Ово ће учинити да ваш рачунар ради глатко и прецизно.

Аваст

Аваст Цлеануп функционише као најбоља опција подешавања за чишћење и убрзавање рачунара. Како ваш рачунар стари, морате да користите различите начине да побољшате његове перформансе и спречите његово успоравање.

Ако се икада осећате као да вам понестаје простора, не морате да бринете јер вас је Аваст покрио. Аваст ће извршити процес скенирања сваке датотеке како би пронашао дупликате и такође уклонио нежељене датотеке ради несметаног функционисања вашег система. Овај алат се сматра одличном опцијом када тражите сет алата за подешавање.

Неке од кључних карактеристика Аваст-а су:

 • Режим спавања за држање апликација које троше ресурсе у хибернацији
 • Схортцут Цлеанер за уклањање свих мртвих пречица из система
 • Редовно аутоматско одржавање
 • Брише трагове колачића из свих претраживача
 • Блоатваре Ремовал за уклањање свих нежељених алата треће стране
 • Проверава и решава све проблеме на вашем диску

Осим тога, постоји много других функција због којих се Аваст Цлеануп Премиум исплати. Ваш рачунар ће радити као нов уз оптимизације направљене са Авастом.

Близанци

Пронађите сваки дупликат датотеке на свом Мац-у у року од неколико секунди са МацПав Гемини.

  Како груписати плочице у менију Старт у оперативном систему Виндовс 10

Његово интелигентно функционисање је довољно паметно да пронађе дупликате и поврати тоне простора на диску. Сада, нема потребе да копате по сваком углу система да бисте пронашли дупле датотеке јер Смарт Селецт то може учинити једним кликом.

Баш као и дупликати, чак и слични медији заузимају превише вашег простора. Близанци их проналазе за вас, а ви лако можете да изаберете оне које желите и да избришете остале. Можете погледати све фотографије са сличним визуелним приказима и задржати само најбољу. Гемини прегледа иТунес да види да ли има дупликата медијске датотеке.

Најбоља ствар овде је што Гемини алгоритам учи на основу начина на који пронађете дупликате и избришете их. Памтиће датотеке које чувате и оне које бришете. Кад год примети неке копије, Близанци ће вас обавестити. Уз ово, ваш Мац ће заувек остати без дупликата.

Ако грешком избришете нешто, нема потребе за бригом јер Близанци то одлажу у смеће тако да можете да га вратите једним кликом. Још једна невероватна ствар је Гемини-јев кориснички интерфејс. Људи воле да користе овај алат због његовог чистог и награђиваног УИ дизајна.

Гемини верује у то да ствари буду једноставне за кориснике јер то ради проналазач дупликата датотека.

ПассФаб

ПассФаб Дуплицате Филе Финдер вам помаже у одржавању чистог система откривањем и брисањем свих дупликата датотека на вашем систему. Без обзира који је формат датотеке, ако је дупликат, софтвер ће га се решити. Софтвер је веома добро компатибилан са Виндовс лаптоп рачунарима, десктоп рачунарима, интерним дисковима, па чак и екстерним дисковима као што су УСБ, СД картице итд.

Са превише датотека ускладиштених у вашем систему, често постаје тешко пронаћи дупликате. Али, можете се у потпуности ослонити на ПассФаб Дуплицате Филе Финдер јер ћете моћи да видите све дупликате датотека испред себе једним скенирањем. Дакле, сада нема потребе да трпите споре системе. У тренутку када осетите да више нема простора, потребно је само да избришете дупликате датотека.

Најбоља ствар у вези са овим алатом је то што ће вам показати поређење свих дупликата датотека. Ово ће вам олакшати преузимање дупликата и задржати само оригиналне. Интерфејс је прилично једноставан за коришћење и интуитиван. Све датотеке ће бити послате у корпу за отпатке како бисте могли да потврдите да ли су вам датотеке потребне или не.

Потребно је само да прођете кроз процес од 3 корака да бисте пронашли све дупле датотеке на вашем систему. Додајте све фасцикле које желите да скенирате. Изаберите режим скенирања. На крају, избришите све дупликате датотека. Сада је ваш систем спреман за рад.

Мацубе

Сваки Мац корисник ће наћи Мацубе као одличан алат за оптимизацију. Када је у питању корисничко искуство, главни део овог алата је да натера кориснике да осете праву моћ Мац рачунара. Ваш Мац ће увек остати као нов уз помоћ оптимизација доступних помоћу овог алата.

Функције које је Мацубе ставио на располагање су све неопходне за сваког корисника Мац-а.

 • Проналажење дупликата датотека
 • Паметни систем за скенирање
 • Обришите некоришћене датотеке на основу величине
 • Заштита приватности
 • Потпуно уклањање апликација и њихових података

Међу свим функцијама, најкориснија за све Мац уређаје је функција Дуплицате Филе Финдер. Нема потребе да пролазите кроз сваку датотеку у свакој фасцикли. Сада се можете у потпуности ослонити на ову функцију и пронаћи све дупликате датотека које заузимају простор на вашем диску.

  Како уклонити икону Мицрософт Оффице центра за отпремање у оперативном систему Виндовс 10

ДупИнОут

Једном када избришете дупликате датотека, подаци изгледају прилично организовано, а такође имате довољно простора на свом уређају. Али, заиста је досадан задатак тражити дупле датотеке међу свим вашим подацима. Овде ДупИнОут ради посао уместо вас како бисте могли да радите продуктивно и прецизно.

ДупИнОут се издваја међу осталим софтверима за проналажење дупликата датотека због неких кључних карактеристика.

Испустите фасцикле за претраживање и игнорисање

Софтвер има прилично једноставан интерфејс за почетнике. Све што треба да урадите је да испустите фасцикле у којима желите да тражите дупликате датотека у један одељак. У другом одељку морате да поставите фасциклу у коју желите да игноришете претрагу.

Дефинисање филтера за претрагу

Ови филтери за претрагу вам пружају предност док тражите дупликате. Можете ограничити процес скенирања за одређене типове датотека и ограничити величину датотеке. Можете користити унапред дефинисане филтере за претрагу који су доступни у софтверу или креирати сопствене филтере за боље резултате.

Избор датотеке једним кликом

Чак и ако вам софтвер обезбеди све дупликате, заиста је напоран задатак седети и прегледати све њих. Помоћник за аутоматски избор ради уместо вас. Можете означити стотине датотека једним кликом на основу шаблона који сте дефинисали. Поврх тога, биће вам драго да знате да ће софтвер чувати једну копију сваке групе како не бисте на крају изгубили све податке.

Организација датотека

Осим функције проналажења дупликата датотека, ДупИнОут је такође добар у организацији датотека. Ако на вашем уређају постоје хиљаде датотека, можете их лако организовати у различите фасцикле на основу њихових типова датотека, времена измене и датума креирања.

ДупИнОут је одличан софтвер за проналажење дупликата датотека, а његове друге функције су корисне за оптимизацију вашег рачунара.

Уклањање дупликата датотека

Извршите потпуну анализу свих фасцикли на рачунару да бисте са лакоћом пронашли све дупликате датотека. Уклањање дупликата датотека састоји се од алатке за уређивање медија за одвајање свих ваших медијских датотека и брисање њихових копија које заузимају простор на вашем уређају. Дакле, не морате више да бринете да ће вам понестати простора.

Моћи ћете да пронађете оригиналну датотеку и копије присутне у вашем систему. Најбоља ствар у вези са овим алатом је интерфејс прилагођен кориснику и интуитиван дизајн. Можете да прегледате све фасцикле, документе и медијске датотеке једним кликом. Софтвер вам омогућава да прегледате више од 100 формата датотека.

Док се ваш систем скенира у потрази за дуплираним датотекама, можете чак и прескочити неке датотеке које желите да задржите. Сортирање и организација датотека постају прилично лаки уз помоћ овог алата. Дакле, можемо рећи да то није само софтвер за проналажење дупликата датотека, већ ће вам такође помоћи у оптимизацији вашег рачунара за тачност и глаткоћу.

Дуплицате Цлеанер

Дупликати датотека се накупљају у вашем систему и на крају га успоравају. Редовно чишћење дупликата датотека је кључно за уштеду простора и несметано функционисање вашег уређаја. Дуплицате Цлеанер вам помаже да пронађете све дупликате датотека тако да не морате да их претражујете у свакој фасцикли.

Интерфејс који је једноставан за коришћење тражи место где желите да тражите дуплиране датотеке и фасцикле. Помоћник за избор алатке ће вам помоћи да одаберете све датотеке које желите да уклоните. Када софтвер покаже резултате, можете их или избрисати или променити њихово место.

  Како омогућити и/или онемогућити Цортану на вашем Виндовс рачунару

Чак и ако сте изрезали, променили величину, ротирали или уредили своје фотографије, Дуплицате Цлеанер ће и даље моћи да пронађе дупликате и обавести вас о њима. Дакле, више нема потребе да бринете о сличним фотографијама на вашем систему.

Више музичких датотека може се лако уклонити помоћу опција скенирања дупликата које пружа овај алат. Можете тражити дупликате датотека на основу наслова, имена, извођача или других ознака.

Алат ће такође прегледати зип датотеке да би добио тачне резултате ако постоје дупле датотеке у зип фасцикли.

КСИплорер

Управљање датотекама никада није било тако једноставно за кориснике Виндовс-а. Уз помоћ КСИплорера, можете се у потпуности ослонити на њега за комплетно управљање вашим датотекама. Софтвер је веома поуздан, заједно са неколико функција као што су јединствене методе за аутоматизацију неких понављајућих задатака, прилагодљив интерфејс алата, прегледање са картицама и моћна опција претраживања датотека.

Најбоља ствар код овог менаџера датотека је то што је потпуно преносив. Нема потребе за било каквом инсталацијом, а такође ће запамтити конфигурацију коју сте сачували. Алат је дизајниран да побољша вашу ефикасност и омогућава вам да се у потпуности усредсредите на ток посла.

Постоји много прилагођавања да би алат функционисао онако како желите. Без обзира да ли желите да избришете дупликате датотека или потпуно оптимизујете свој систем, можете се ослонити на КСИплорер за неометано функционисање рачунара.

МиндГемс

Јединствена ствар коју нуди МиндГемс је да ће упоредити садржај датотека и открити дупликате чак и ако користе различита имена. Ово вам омогућава да пронађете дупликате датотека упоређивањем њихових података.

Алат МиндГемс Дуплицате Филе Финдер користи напредне алгоритме за претрагу дупликата датотека. Алат може пронаћи дупликате датотека свих формата, укључујући слике, видео записе, документе и друге.

Цео процес је прилично једноставан. Прво, морате започети процес скенирања узимајући у обзир више начина откривања. Можете скенирати дупликате датотека на основу сличних имена датотека, 100% једнаког садржаја и сличних типова датотека. Алат ће аутоматски пружити резултате са свим дуплираним датотекама. Сада их можете прегледати директно у алату да бисте изабрали оне које желите да избришете. Можете чак и да преместите датотеке у фасциклу резервних копија или диск да бисте оптимизовали свој рачунар и учинили га брзим.

4ДДиГ Дуплицате Филе Делетер

4ДДиГ Дуплицате Филе Делетер из Теносхаре-а ради на фотографијама, видео снимцима, документима, музици итд., са тачношћу од 100% која се тврди.

Компатибилан је са интерним дисковима на Виндовс-у и Мац-у, екстерним дисковима, мрежним дисковима, па чак и складиштем у облаку као што је Гоогле Дриве. Осим тога, можете прилагодити филтере за претрагу тако што ћете изабрати одређене локације за скенирање дупликата.

Овај алат је подржан напредним алгоритмима који претражују датотеке на основу имена и садржаја. Поред тога, никада не чува никакве личне податке.

Даље, можете бесплатно испробати овај претраживач дупликата и надоградити на плаћене планове.

Последње мисли

Дуплициране датотеке могу успорити ваш рачунар, а покушај да их сами пронађете је досадан задатак. Дакле, боље је користити алат за проналажење дупликата да бисте обавили посао. Тако ћете имати оптимизован систем без дуплих датотека које остају у вашем систему. Изаберите алат према вашим захтевима и обавите посао.

Затим прочитајте о најбољем софтверу за оптимизацију Мац-а.