Шта су они и како добити приступ?

Од лансирања у новембру 2022., ЦхатГПТ је заузео свет на мрежи.

Брзо је постао фаворит јавности за ствари које може да уради. Можете му поставити било каква питања и вратиће се са одговорима за скоро тренутак. Прикупио је велико интересовање, са 25 милиона људи који посећују сајт сваког дана.

Иако је то одлична алатка за коришћење, дефинитивно постоје неке области које се могу појачати да би се обезбедила више функционалности, а то је могуће путем додатака.

Узбудљиво, ОпенАИ је недавно најавио да ће ЦхатГПТ почети да подржава додатке. Ово ће потпуно променити игру и створити огроман хаос (на добар начин). Могли бисте да постигнете много више уз уштеду времена у процесу.

Шта су ЦхатГПТ додаци?

ЦхатГПТ додаци су у основи прилагођени модули (мислите на њих као на алате) који се могу интегрисати у цхат бот ради побољшања искуства и, наравно, пружања више функционалности.

Ови додаци су посебно дизајнирани да раде заједно са ЦхатГПТ-ом како би неометано обављали различите задатке, као што је пружање „личнијих“ препорука и темељно укључивање у разговоре налик људима.

Уз помоћ додатака, моћи ћете да користите цхатбот на начин прилагођен вашим специфичним потребама. У ствари, познато је да без обзира на вашу индустрију; могли бисте да искористите његову флексибилну природу која се може прилагодити различитим случајевима употребе и индустријама, као што су:

 • Е-трговина
 • Здравствена заштита
 • финансије
 • образовање

Без обзира да ли вам је потребна помоћ при руковању корисничком подршком, пружању савета о продаји, одговарању на упите ученика или у било коју другу сврху, очекује се да ће вам додаци помоћи у томе. Не само предузећа, већ и појединци могу да га искористе да добију помоћ за своје свакодневне задатке.

  5 начина да ослободите меморију/РАМ на Мац-у

Такође прочитајте: Како користити ЦхатГПТ са Сири на иПхоне-у и иПад-у

Како би требало да функционишу додаци за ЦхатГПТ?

Сврха додатака за ЦхатГПТ није ограничена само на одлазак на интернет и проналажење најбољих одговора за вас. То је много више од тога. У ствари, може да изврши веома специфичне задатке за нас, као што су резервисање летова, куповина намирница итд.

Да бисте разумели како би додаци требало да функционишу заједно са ЦхатГПТ-ом, размотрите ово: уношењем текстуалног упита у ЦхатГПТ формулише се упит. Након тога, АПИ додатка обрађује упит и даје резултат. Коначно, ЦхатГПТ поново тумачи резултат који је дао АПИ додатака за најбољи могући исход и приказује вам га.

Једном када се додаци уведу, ЦхатГПТ ће открити потребу за њима и предложити да их користите на упитима који су изазовни за цхат бота. Ово се такође односи на случајеве када тражите од њега да вам да информације о нечему што само додатак може да испуни.

Очигледно ће постојати продавница додатака преко које корисници могу преузети или чак купити додатке по свом избору.

Додаци који су тренутно доступни

Наравно, пошто је могућност интеграције додатака недавно објављена, она нема огромну колекцију додатака која је спремна за коришћење. Тренутно је доступно само неколико додатака:

ПлугинФунцтион1. ЕкпедиаПретворите ЦхатГПТ у свој туристички водич и поставите сва питања у вези са путовањима. Омогућиће цхатбот-у да обавља задатке као што је провера доступности летова, хотела итд.2.ФисцалНотеДобијте приступ скуповима података у реалном времену за политичке, правне и друге сврхе.3.ИнстацартНаручите своју листу намирница из омиљених продавница. 4.КАИАК Добијте повољне препоруке и доступност било чега у вези са путовањима.5.Кларна СхоппингУпоредите цене жељеног производа у различитим онлајн продавницама да бисте уштедели новац.6.Мила Фамили АИАн АИ асистент направљен посебно за родитеље да управљају својим свакодневним радом дневне активности и ослободите њихов радни ток.7.ОпенТаблеНабавите најбоље цене ресторана и директну опцију да резервишете свој сто.8. Купујте на једном месту да бисте потражили милионе производа најбољих брендова широм света.9. Наставник језика који покреће СпеакАИ који вам помаже да неприметно говорите на другом језику.10.Волфрам Добијте приступ математици, рачунању и још много тога.11.ЗапиерОтвара свет интеграције популарних апликација да их неприметно користите у своју корист. Слацк и ЦхатГПТ.

  Како да подесите и користите иПхоне Кс, иПхоне КСР, иПхоне КСС или иПхоне КСС Мак

Иако су ово додаци треће стране, постоје и два додатка које креира сам ОпенАИ, а то су веб претраживач и тумач кода.

Веб претраживач решава претходни проблем да цхатбот није могао да пружи детаљне информације о одређеним упитима.

Додатак за веб претраживач у акцији

Сада ће користити интегрисани веб претраживач да прошири количину информација које може да узме са интернета и пружи тачне и детаљне одговоре без да вам каже да то није у стању да уради.

С друге стране, тумач кода ће вам омогућити да генеришете код и интерпретирате резултате.

Додатак за тумачење кода у акцији

Може да генерише и покреће код и да отпрема и преузима низ датотека за вас. Најбољи део овог додатка је што процењује излаз унутар интерфејса.

Могу ли корисници сами да креирају ЦхатГПТ додатке?

Тренутно је ЦхатГПТ омогућио само селективном броју програмера који су били на листи чекања да направе додатке користећи своју документацију. Међутим, ако сте програмер и желите да направите додатак за ЦхатГПТ, само је питање времена када ће се капије отворити за све.

Не би требало много да прође пре него што сваки програмер добије слободу да креира додатке за ЦхатГПТ.

Лично, не могу да чекам да постоји додатак за сваку сврху, а то је могуће само када ОпенАИ дозволи сваком програмеру да их креира.

Како добити приступ додацима за ЦхатГПТ

Сада, овде ствари постају незгодне јер додаци још увек нису у потпуности отворени за јавност (у време писања овог поста). Доступан је само за одређене програмере и инсајдере јер је још увек у изради.

  6 начина да зарадите бесплатне Валмарт поклон картице

Међутим, ако сте неко ко би волео да му приступи што је пре могуће, постоје две ствари које вам могу помоћи.

 • Долазе на њихову листу чекања
 • Претплата на ЦхатГПТ Плус (њихова плаћена услуга)
 • ОпенАИ је најавио да даје приоритет малом броју програмера и ЦхатГПТ Плус корисника, тако да ово треба да имате на уму.

  Шта је процес листе чекања?

  ОпенАИ је поставио веома једноставан процес да се нађе на листи чекања за приступ додацима. Једноставно одете на опенаи.цом/ваитлист/плугинс и попуните своје податке, као што су:

  • Име
  • Презиме
  • Емаил
  • Држава

  У следеће две опције, најбоље је да их у потпуности искористите.

  Морате да изаберете Да за „Да ли бисте били вољни да дате повратне информације о искуству са додацима?“ питање, а затим попуните следеће поље за питање са неким сјајним идејама додатака које можда имате, у зависности од ваших захтева.

  Коначно, ако намеравате да користите додатке, можете да изаберете опцију „Желим да испробам додатке у ЦхатГПТ-у“.

  Међутим, ако желите да креирате додатке као програмер, изаберите „Ја сам програмер и желим да направим додатак“. Притисните дугме Придружите се листи чекања и готови сте.

  Завршне мисли

  Без обзира да ли сте програмер или корисник, увођење додатака за ЦхатГПТ биће одличан додатак „већ невероватном“ алату.

  Много је узбуђења око тога, а свака друга особа на интернету ретко га користи, тако да ако сте попунили образац за листу чекања и корисник сте ЦхатГПТ Плус, већ сте на најбржем путу да покушате то сами.

  Затим погледајте најбоља проширења за Цхроме за коришћење са ЦхатГПТ-ом.