10 најбољих апликација за калкулатор за лако решавање сложених математичких једначина (Андроид и иОС)

Признај! Математика је тврд орах.

Од сложених проблема до чак најосновнијих, решавање математичке једначине може бити изазов чак и за оне светлије.

За решавање сложених прорачуна потребно је много времена, посебно проблема као што су рачун и тригонометрија. Тада вам је потребан научни калкулатор. Међутим, ове научне калкулаторе не можете увек држати при руци.

Стога је овај пост поделио листу најбољих научних апликација за калкулатор.

Предности апликација за научни калкулатор

Апликације калкулатора помажу у решавању основних до напредних нивоа аритметичких проблема. Научни калкулатор не можете увек држати при руци. Зато се ове мобилне апликације могу показати као од велике помоћи за решавање математичких проблема.

Хајде да погледамо многе предности коришћења апликација за математички калкулатор:

#1. Једноставан за коришћење

Једна од главних предности коришћења апликација за калкулатор на мрежи је њихова лакоћа коришћења и приступачност. Ове апликације имају интуитиван интерфејс и може потрајати неколико секунди да реше математичке проблеме.

Све што треба је да испустите задатак и симболе у ​​правом редоследу, а калкулатор ће вам дати тачан одговор.

Најбоља ствар је што ће вас водити кроз корак по корак решавања проблема како бисте разумели концепт таквих проблема.

#2. Разноликост калкулација

Апликације за калкулатор нису само за решавање основног сабирања, одузимања и множења, већ и за решавање сложене аритметике и алгебре. Можете ефикасно да решавате проблеме узраста, области и запремине, квадратне једначине, па чак и рачун.

#3. Тачност и ефикасност

Традиционални прорачуни захтевају оловку и папир, а шансе за грешку су велике. Мрежни математички калкулатори нису само брзи већ и тачни. Ако унесете тачан унос, добићете тачан одговор у року од неколико секунди.

Осим тога, добићете детаљан опис предузетих корака.

#4. Прилагођено учење

Неке апликације за калкулатор такође имају функције за решавање математике где ученици могу да добију додатне тестове и задатке. Нуди функције као што су прилагођено искуство учења у решавању сложених математичких проблема.

Шта још? Неке премиум апликације за калкулатор нуде стручну помоћ за побољшање искуства учења.

У наставку смо навели неке одличне апликације за калкулатор које могу вешто да реше најдуже математичке прорачуне штедећи време. Већина ових апликација за калкулатор на мрежи које смо поделили доступна је у Аппле Сторе-у и Андроид-у.

Хајде да скочимо на листу најбољих научних апликација за калкулатор са њиховим врхунским карактеристикама:

Панецал Сциентифиц Цалцулатор

Панецал би Аппсис је апликација за научни калкулатор за иОС и Андроид кориснике. Ова 32-битна апликација за калкулатор вам омогућава да прикажете и уредите формуле тако да не правите грешке. Такође можете да сачувате претходне формуле да бисте започели одакле сте стали.

Такође је могуће користити променљиву меморију да промените неке вредности да бисте их коначно израчунали.

  10 забавних аркадних игара које ћете играти на свом Андроид телефону 2023

Можете да се крећете до било које формуле или броја на екрану или да се крећете кроз формуле. Панецал има различите покрете, као што је дуги додир за копирање и лепљење.

Брзе карактеристике:

 • Корисници могу вратити формуле и проверити историју одговора из интерфејса.
 • Аппсис омогућава израчунавање бинарних, децималних, окталних и хексадецималних бројева.
 • Изводи различите математичке операције као што су инверзне тригонометријске функције, логаритамске функције, функције степена, функције корена степена, факторијели, апсолутне вредности, прорачуни процената, прорачуни модула и поларне и картезијанске координате.

Доступно на: Гоогле Плаи Сторе и Аппле Сторе

Десмос

Десмос је апликација за графички калкулатор која је посебно дизајнирана за мапирање поларних и картезијанских координата. Све што требате је да једноставно унесете било коју једначину, а овај графички калкулатор ће нацртати линије и параболе у ​​року од неколико секунди.

Ова математичка апликација такође омогућава корисницима да исцртају поларне и картезијанске графиконе помоћу интуитивних клизача и алата за унос података.

Шта још?

Десмос може неприметно да нацрта тригонометријске једначине, реши рачунске и предрачунске проблеме, па чак и да демонстрира статистичке податке који одговарају подацима.

Брзе карактеристике:

 • Десмос такође има научни калкулатор који решава сложене математичке проблеме као што су квадратни корени, коцке, па чак и дневники.
 • Десмосу није потребна интернет конекција. Можете приступити апликацији чак и ван мреже.
 • Нуди читач екрана за снимање слике и цртање графикона.
 • Штавише, корисници такође могу да користе аудио трагове да би боље разумели цртање.

Доступно на: Плаи Сторе и Аппле Сторе

ГеоГебра

ГеоГебра је апликација за решавање математичких проблема која укључује функцију беле табле. Без обзира да ли желите да радите појединачно или да га представите учионици, ГеоГебра ради беспрекорно.

Ова бесплатна апликација за калкулатор решава различите математичке проблеме, укључујући рачун, статистику, геометрију и алгебру.

Можете креирати графиконе помоћу интерфејса за превлачење и испуштање. Осим тога, имате флексибилност да манипулишете графиконима помоћу клизача прстију.

ГеоГебра има једноставан интерфејс са доступношћу различитих облика и линија које можете користити у цртању и облагању.

Брзе карактеристике:

 • Корисници могу да мапирају прорачуне у реалном времену и контролишу променљиве на дну да би прилагодили графиконе.
 • Осим тога, постоји мноштво бесплатних активности учења које можете тражити из апликације.
 • Можете истовремено да прелазите између алгебре и приказа табеле.

Доступно на: Плаи Сторе и Аппле Сторе.

РеалЦалц научни калкулатор

Нећете бити задовољни његовим традиционалним корисничким интерфејсом, али врстом функционалности које решавају ове апликације за калкулатор.

РеалЦалц је апликација за научни калкулатор за Андроид кориснике. Има преко 20 милиона преузимања и разне рецензије са 5 звездица. Апликација калкулатор је направљена на начин који изгледа као прави калкулатор.

РеалЦалц решава сложене математичке проблеме попут степена, корена, експонента, тригонометријских функција, па чак и дневника.

У овој апликацији нема апсолутно никаквих звона и звиждаљки.

Реалцалц има функције као што су научна израчунавања, историја, сећања и конверзије јединица. Баш као и прави калкулатор, ова апликација подржава 12 цифара и долази у различитим стиловима и форматима.

Брзе карактеристике:

 • Апликација пружа и пејзажне и портретне приказе.
 • Подржава бинарна, октална и хексадецимална израчунавања.
 • РеалЦалц подржава различите графике и резолуције екрана свих величина.
  Како искључити пригушивање иПхоне-а на иОС-у 11.3

Доступно на: Плаи Сторе

Научни калкулатор

Ако вам је потребан једноставан научни калкулатор, препоручио бих научни калкулатор компаније Симпле Инноватион. Апликација за калкулатор долази са традиционалним интерфејсом који је једноставан за коришћење.

Међутим, не би вам било тешко да користите ову апликацију за калкулатор. Дуго притисните бројеве да бисте изабрали константе, променљиве и метрику као што је π.

Користећи ову апликацију за калкулатор, можете да изводите аритметичке операције, укључујући дневник, калкулатор графикона, квадратну једначину и матрице.

Доступно на: Плаи Сторе

ТецхЦалц научни калкулатор

ТецхЦалц је апликација за научни калкулатор која је погодна за решавање математичких и физичких проблема. Долази са 12 различитих начина рада. ТецхЦалц има 44 различите опције прорачуна, научну референтну секцију и периодни систем елемената.

Референтни одељак укључује различите прорачуне, укључујући физичке законе, математичку алгебру, основну алгебру, пХ калкулатор, БМИ калкулатор и још много тога.

Интерфејс прилагођен кориснику вам омогућава да увећате или умањите цифре помоћу дугмади + или –. Иако постоји бесплатна верзија апликације за Андроид, долази са рекламним банерима.

Можете платити почетну цену од 2,99 долара ако вам је потребна верзија без огласа.

Брзе карактеристике:

 • Апликација за калкулатор нуди 64-битни програмски режим који нуди хекса, окта, бинарне и децималне бројеве.
 • Корисници могу да прилагоде интерфејс калкулатора бирајући између различитих изгледа.
 • Прорачуни се могу снимати тако да корисници могу приступити историји прорачуна.

Доступно на: Плаи Сторе

Фрее42

Сећате се старих ХП-42С калкулатора? Фрее42 је тачна поновна имплементација тога.

Фрее42 је апликација за калкулатор отвореног кода која има традиционално корисничко сучеље и ради слично као ваш калкулатор старе школе. Апликација калкулатор има два приказа – стандардни и пејзаж.

Поврх тога? Можете бирати између широког спектра скинова и отпремити изглед по свом избору. Међутим, ако тражите калкулатор који решава сложене карактеристике као што су параболе и поларне и картезијанске координате, набавите побољшану верзију Фрее42.

Плус42 је побољшана верзија апликације за калкулатор Фрее42. Има укупно 8 редова и 22 колоне.

Брзе карактеристике:

 • Корисници могу да увозе и извозе податке.
 • Математички проблеми се могу одштампати и најкомпатибилнији су са ХП-82240 штампачем.
 • Фрее42 је доступан на Линук-у, Виндовс-у као и МацОС-у.

Доступно на: Плаи Сторе и Аппле Сторе

Апликација НЦалц Сциентифиц Цалцулатор

НЦалц је једноставна, али моћна апликација за калкулатор која ће вам омогућити да решите било који математички проблем, на пример како их пишете на парчету папира. Апликација заиста добро функционише са своја два режима – симболички и нумерички.

НЦалц може да реши сложене и основне проблеме као што су опште и кубне, квадратне и квартичне једначине. Штавише, такође можете израчунати изводе, интеграле и рачунске проблеме.

Додатно, функција табеле генерише базу табеле при уносу израза. Корисници могу генерисати историју прорачуна и извести прорачуне у року од неколико секунди. Да би пружила више украса, апликација долази са разним стилизованим темама и фонтовима.

Брзе карактеристике:

 • Децимални формат долази у пет облика; нормална, инжењерска СИ, наука и фиксна.
 • Осим математичких прорачуна, НЦалц решава и физичке једначине као што су вектори.
 • Апликација нуди различите распореде тастатуре, који подсећају на моделе 115 ес плус, 991 ес плус, 300 ес плус и 991 ек.
 • Једна од најбољих карактеристика је радни простор са више графова, где различити корисници могу да сарађују.
  Како да свој Андроид телефон пресликате на Цхромебоок

Доступно на: Аппле Сторе

Тривин калкулатор

Цалцулатор+ би Тривин је посебно дизајниран за иПхоне и иПад. Долази са привлачним интерфејсом и великим фонтовима на тастатури. Тривин нуди елегантан интерфејс сличан калкулатору који подржава многе напредне функције, укључујући напредно уређивање, копирање и лепљење, па чак и извоз и увоз.

Док бесплатна верзија ове апликације укључује научни калкулатор, надограђена верзија нуди широк спектар функционалности.

Апликација Тривин цалцулатор има функцију писања руком где корисници могу писати једначине користећи своје руке уместо тастатуре.

Шта још? Можете да решавате сложене математичке проблеме, укључујући полиномске једначине, линеарне једначине, графиконе и статистику.

Брзе карактеристике:

 • Тривин има разне теме и скинове у библиотеци дизајна.
 • Калкулатор валута укључује функције као што су девизни курсеви и приступ преко 150 валута.
 • Можете интегрисати калкулатор са својим Аппле Ватцх-ом и директно њиме управљати.

Доступно на: Аппле Сторе

ПЦалц Лите

ПЦалц нуди функције које су опсежније од других научних апликација за калкулатор. Савршен је за научнике, инжењере, програмере и све којима је потребан потпуно функционалан калкулатор.

На десној страни, апликација нуди РПН режим са екраном целог стека. Има променљиви распоред тастера који укључује и вертикални и хоризонтални распоред. Осим тога, постоји комплетан уређивач који је прилагодљив и који се може делити са другима.

Корисници могу да бирају између широког спектра тема, од минималистичких до најупечатљивијих. Оно што ми се највише допало код ове апликације за калкулатор су њен стилски интерфејс и 3Д приказ.

Брзе карактеристике:

 • Функција подељеног екрана вам омогућава да отворите два прозора истовремено.
 • Такође подржава Аппле Ватцх са функцијама које омогућавају гласовну претрагу и калкулатор савета.
 • Апликација калкулатор подржава хексадецимална, октална и бинарна израчунавања.
 • Нуди два режима распореда – Инжењерски распоред и Изглед траке.

Доступно на: Аппле Сторе

На шта треба обратити пажњу када бирате апликацију за научни калкулатор?

Апликације за научни калкулатор нуде свеобухватне функције наменског калкулатора.

Зависи од ваших захтева, да ли тражите напредну апликацију за калкулатор са свим значајкама или само једну са основним функцијама.

Ево кратке контролне листе фактора које треба да узмете у обзир када бирате апликацију за калкулатор:

 • Корисничко сучеље: Нико не воли неспретан кориснички интерфејс и претрпане функције на једном месту. Изаберите апликације са чистим интерфејсом са великим распоредом и јасним фонтовима на тастатури.
 • Једноставан извоз и увоз: Требало би да узмете у обзир и калкулатор који вам омогућава да истовремено извозите и увозите проблеме и решења.
 • Историја израчунавања: Већина апликација долази са овом функцијом. Апликација калкулатор треба да обезбеди историју прорачуна за претходне проблеме.
 • Подршка за паметне сатове: Није нужно, али ово је један од одличних фактора које треба узети у обзир. Ваша апликација за калкулатор треба да подржава паметне сатове као што је Аппле Ватцх тако да можете директно да јој приступите.

Напомена аутора

Научне апликације за калкулатор поменуте у овом чланку су лаке за коришћење упркос томе што нуде различите функције. Ако имате једноставне прорачуне, препоручујем вам да користите бесплатну верзију Фрее42.

Међутим, ако имате сложене функције које треба да урадите, користите ТецхЦалц, ГеоГебра и Тривин. Погледајте ове апликације за калкулатор и забавите се приближавајући се својој љубави према математици.

Не заборавите да погледате најбоље СТЕМ апликације за вашу децу да уче науку, технологију и математику.