11 најбољих бесплатних Екцел шаблона за личне финансије за буџет

Ако вам је потребан ефикасан и једноставан за коришћење Екцел шаблон за лични буџет или личне финансије, дошли сте на право место.

Управљање личним буџетом и финансијама су неопходне радње које вам помажу да уштедите новац. Међутим, управљање личним финансијама или буџетом може бити незгодно када имате много ствари о којима треба да се бринете на послу и код куће.

Овај чланак заокружује 15 најбољих бесплатних Екцел шаблона који су такође бесплатни за преузимање. Наставите да читате да бисте сазнали како ће вам ови шаблони табела помоћи да уштедите више путем паметног буџетирања.

Шта је Екцел шаблон за лични буџет?

Екцел шаблон за лични буџет је у суштини датотека прорачунске табеле. Садржи све колоне, редове, заглавља, формуле и стилове, тако да не морате да улажете време у форматирање. Све што треба да урадите је да отпремите датотеку на свој ОнеДриве и пратите своје личне финансије.

Шаблон вам такође омогућава да прилагодите заглавља података, додате или избришете редове/колоне и форматирате стил радног листа. Можете да добијете шаблон на основу тога колико детаљних података желите, као што су двонедељни, месечни или годишњи буџет.

Сви доле наведени шаблони ће вам омогућити да преузмете Екцел датотеку на рачунар или отворите шаблон у претраживачу за праћење на мрежи.

Предности бесплатних Екцел шаблона за личне финансије и буџет

Предности праћења личног буџета на Екцел листу су следеће:

Приватност података: Екцел шаблони су поуздани и безбедни јер не морате да уносите своје личне финансије на веб локацију или апликацију треће стране. Своје податке задржавате за себе, тако да не брините о крађи података.

Приступ било када: Можете да задржите копију датотеке на свом десктоп рачунару и да је отпремите на ОнеДриве. Екцел ће аутоматски ажурирати онлајн датотеку сваки пут када направите било какве промене на свом десктоп рачунару. Штавише, можете приступити радној свесци на својим Андроид или иОС уређајима јер можете бесплатно добити Екцел мобилну апликацију.

Погледајмо сада бесплатне шаблоне за лично планирање буџета у Екцелу:

Лична табела месечног буџета

Ако тражите разрађени шаблон буџетирања за личну употребу, свакако би требало да га испробате Табела личног месечног буџета шаблон. Омогућава вам да поједноставите како да искористите свој месечни приход током целог месеца за максималну уштеду. Шаблон је такође заиста лак за коришћење јер не морате да правите превише измена.

  Како се одјавити са Роблок-а на свим уређајима

Табела долази са више заглавља трошкова којима већина домаћинстава треба да управља сваког месеца. На пример, можете буџетирати становање, превоз, осигурање, храну, кућне љубимце, личну негу и тако даље. Такође постоје два одвојена поља прихода као што су примарни и секундарни извори.

Екцел шаблон такође пореди пројектоване и стварне трошкове са пројектованим и стварним приходима. Такође добијате могућности персонализације јер шаблон нуди подкатегорије које се могу уређивати. Можете задржати копију на свом Мицрософт ОнеДриве налогу за уређивање на мрежи и добити одштампану копију за коришћење ван мреже.

Основни лични буџет

Тхе Основни лични буџет табела вам помаже да анализирате комплетне податке о годишњим приходима и расходима. Овај лични алат за буџетирање је такође подједнако користан ако треба да управљате потрошњом било ког малог пројекта. Када добијете јасну слику о текућим или годишњим трансакцијама из претходне године, можете пронаћи више области смањења трошкова.

Шаблон је бесплатан за свако преузимање. Добро функционише са десктоп софтвером Екцел или Екцел на мрежи. Екцел радна свеска долази са два наменска Екцел радна листа као што су Резиме и Трошкови. Потребно је да унесете све трошкове у картицу Расходи, а приходе у картицу Резиме.

Месечни трошак у односу на статус готовине ће се аутоматски приказати на радном листу Резиме. Одељак о трошковима има стандардне категорије и поткатегорије које ћете можда морати да одредите у буџету. Штавише, шаблон нуди једноставно сортирање и филтрирање.

Једноставан месечни буџет

Ако желите да знате како трошите и шта зарађујете, можете испробати Једноставан месечни буџет Екцел шаблон. Такође вам омогућава да визуализујете природу потрошње, попут предмета на које највише трошите. Ако планирате краткорочне или дугорочне циљеве, не постоји бољи начин за управљање личним финансијама од коришћења овог бесплатног шаблона табеле.

Његов радни лист са резимеом показује вам свеобухватну слику месечних прихода, укупних месечних трошкова и уштеда. Вертикални и хоризонтални тракасти графикон даје елегантан поглед на контролну таблу.

Можете користити наменски радни лист прихода и расхода за унос података о трансакцијама. Картица трошкова долази са популарним главама трошкова. Али, можете их уредити или додати нове редове према вашим захтевима.

Месечни буџет колеџа

Праћење личних трошкова је од виталног значаја током факултетских дана јер се лако можете занети сметњама и потрошити више него што желите. Тхе Месечни буџет колеџа је бесплатна Екцел радна свеска коју можете преузети за десктоп апликацију. Такође можете да га отпремите на свој ОнеДриве налог за онлајн приступ, одштампајте га за ручно праћење буџета.

  Све најбоље пречице на тастатури за Гоогле табеле

Ако сте родитељ детета које иде на факултет, можете персонализовати овај Екцел лист према потребама вашег детета. Родитељи и деца могу поделити лист ради бољег разумевања трошкова.

Управљање трошковима је једноставно јер је потребно само да унесете износе трансакције у одговарајућа поља. Шаблон има графиконе, Спарклинес и глатке клизаче који претварају лични буџет у забавну активност.

Калкулатор буџета

Калкулатор буџета је алатка која се лако користи за управљање вашим трошковима и приходима месечно у Екцел десктоп апликацији, Екцел онлајн и ван мреже. Шаблон долази са ћелијама које се могу уређивати за прилагођавање заглавља трошкова и прихода. Шаблон је погодан за месечно буџетирање. За следећи месец једноставно дуплирајте радне листове.

Образац за унос података о трансакцијама прихода и расхода сличан је ручном праћењу буџета заснованом на бележници. Приливе и одливе готовине можете записати у једну листу. Када треба да додате ново заглавље одлива готовине, једноставно га унесите у колону Опис и изаберите категорију у колони Категорија.

Једноставан лични буџет

Једноставан лични буџет Екцел радни лист вам омогућава да откријете дубински образац ваших личних финансија. То је савршен алат за праћење месечних трошкова и прихода без напора са посла или код куће. Отпремите персонализовану верзију на свој ОнеДриве налог за лак приступ преко мобилног телефона, рачунара или таблета.

Шаблон је посебно прикладан ако тражите преглед свих ваших трошкова и прихода на једној страници. У наменске ћелије постоје уграђене формуле за израчунавање годишњих и месечних укупних износа.

Постоје Спарклинес поред сваког заглавља прихода или расхода за визуелизацију података и аналитику. Можда бисте желели да одмах испробате овај шаблон ако желите да уштедите новац за будући циљ или да контролишете своје трошкове на бољи начин.

Управљај мојим новцем

Управљај мојим новцем је још једна брза табела за праћење личног буџета за Екцел. Морате да направите његове копије за сваки нови месец пошто је то месечни трагач. Велика привлачност ове радне свеске је контролна табла заснована на тортном графикону која вам даје преглед трансакција од 360° као што су приходи и расходи.

Шаблон пореди приходе са расходима и генерише бројке уштеде. Због тога је потребно да унесете приливе готовине у картицу Месечни приходи, а одливе готовине у радни лист Месечни трошкови. На крају, добијате преглед прихода, уштеђевине и расхода на једном месту. Такође можете да визуелизујете стање готовине са контролне табле.

  Како олакшати стриминг Нетфлик-а користећи пречице на тастатури

Месечни буџет домаћинства

Да ли желите да управљате месечним породичним буџетом на прави начин? Можете преузети Месечни буџет домаћинства бесплатни шаблон и почните одмах. Његова картица за преглед даје јасан преглед стања, прихода и трошкова. Такође ћете видети разврставање трошкова по категоријама одмах испод контролне табле са резимеом.

Екцел шаблон долази са више од 50 заглавља трошкова. Дакле, постоји мања шанса да ћете морати да унесете било које заглавље ручног одлива готовине јер постојећа листа покрива све. Једноставно прилагодите заглавља пројектованих и стварних трошкова у радном листу Месечни трошкови да бисте почели да пратите трошкове.

Шаблон буџета за венчање

Планирање венчања је велики пројекат за свакога, па би стога требало да постоји и поједностављен планер буџета за венчање. Можете пробати Шаблон буџета за венчање да Екцел визуелизује све трошкове у реалном времену. Такође, можете модификовати фонтове и боје табеле како би се ускладили са планером трошкова са темом вашег венчања.

То је алатка за буџетирање која вам приказује сва заглавља трошкова у једном прозору. Једноставно се померите надоле да бисте сазнали све трошкове. Табеле вам такође дају визуелни знак да ли идете изнад или испод буџета за венчање.

Планер буџета за одмор

Уверите се да путујете са адекватним готовином и да не прелазите свој буџет користећи ово једноставно Планер буџета за одмор алат за Екцел. То је у суштини табела са уобичајеним заглављима путних трошкова као што су авионске карте, смештај, превоз и још много тога.

У овом Екцел радном листу постоје две табеле. Први визуализује широке категорије као што су превоз и смештај. Друга табела се бави поткатегоријама које се налазе унутар главних заглавља трошкова. Такође можете додати јединствена заглавља одлива готовине.

Месечни буџет за храну

Понекад морате да се фокусирате на одређено заглавље трошкова као што је месечни буџет за храну, забаву или куповину. Помаже вам са детаљним прегледом одређене потрошње која често превазилази буџет. Користите Месечни буџет за храну за безбрижно планирање буџета.

На почетку месеца унесите буџет. Затим почните да уносите куповину хране у картицу трошкова да бисте пратили своју потрошњу на намирнице. Такође можете преименовати оквир за текст испод заглавља слике да бисте променили буџет за храну у нешто друго.

Завршне речи

Горепоменути бесплатни Екцел шаблони треба да покрију све ваше личне потребе буџетирања. У зависности од сценарија, попут породичног буџета, буџета за храну, трошкова дечјег факултета, можете одабрати било који бесплатни Екцел шаблон и почети да штедите новац.

Такође можете сазнати више о управљању личним новцем користећи ове одличне алате и апликације за личне финансије.