11 најбољих безглавих ЦМС отвореног кода које можете испробати за своју следећу апликацију

ЦМС систем без главе може подићи вашу игру са садржајем на виши ниво са својим импресивним могућностима од традиционалних система.

Проблем са традиционалним ЦМС-овима је што нуде многа ограничења за дизајн и перформансе. Ова решења укључују фронтенд и бацкенд аспекте на једном месту што повећава потешкоће у уносу промена и поновном коришћењу садржаја.

Али редовно објављивање вредног садржаја је потребно ако желите да повећате своје присуство. То ће вам помоћи да досегнете више људи, претворите их у купце и повећате своје пословање.

Безглави ЦМС може вам помоћи да испуните овај захтев уз већу флексибилност, перформансе и скалабилност. Због тога је ова технологија у тренду, а предузећа сада прелазе на њу.

Према извештајуглобално ЦМС тржиште без главе достигло је 328,5 милиона долара у 2019. Очекује се да ће до 2027. достићи 1,628,6 милиона долара.

Сада можете пронаћи многе добављаче услуга који нуде безглава ЦМС решења, укључујући и плаћена решења и решења отвореног кода.

Дакле, ако вам је потребно најбоље ЦМС решење отвореног кода без главе за вашу следећу апликацију, навели смо неке од одличних.

Погледајте их!

Али пре тога, хајде да разумемо шта су ЦМС решења без главе и како њихова употреба има потпуног смисла.

Шта је Хеадлесс ЦМС?

Хеадлесс ЦМС је у суштини систем за управљање садржајем (ЦМС) са само позадинским системом, базом података за складиштење датотека и АПИ-јем за дистрибуцију садржаја. Нема фронтенд систем, па отуда и назив „без главе“.

Али ако нисте упознати са ЦМС-ом, то је систем или софтверско решење које се користи за управљање садржајем. Омогућава вам да лако креирате, складиштите, управљате и мењате свој садржај. Чак и ако немате никакво кодирање или техничку експертизу, можете да направите веб локацију и одмах почнете да објављујете садржај користећи добар ЦМС, као што је ВордПресс, Вик, Јоомла, итд.

Враћајући се на тему, ЦМС системи без главе управљају садржајем без слоја презентације или фронтенда; уместо тога, садржај ускладиштен у њему се дистрибуира преко АПИ позива преко уређаја и платформи.

Како функционише ЦМС без главе?

Традиционални ЦМС системи користе монолитну архитектуру где су фронтенд и бацкенд системи апликације или сајта повезани на једноставан начин. То значи да укључује оба – слој за презентацију сајта, тј. фронтенд као и позадину где се садржај чува.

Хајде да ово разумемо узимајући ВордПресс као пример. Његов фронтенд је ограничен. Иако можете подесити неке промене кроз шаблоне, иконе, итд., не можете их у потпуности променити. Такође ограничава рад са садржајем, дизајн, оптимизацију и перформансе.

Хеадлесс ЦМС помаже овде тако што у потпуности уклања „главу“ или фронтенд. Покреће се искључиво на бацкенд-у апликације и повезује фронтенд преко АПИ-ја. На овај начин, програмери имају пуну флексибилност да испоруче садржај било где.

Назива се „без главе“ као у – тело без главе, где:

Фронтенд = Хеад

Бацкенд = Тело

ЦМС архитектура = Фронтенд + Бацкенд

Дакле, ЦМС без главе складишти ваш садржај и користи АПИ за дистрибуцију садржаја где год желите, као што су веб-сајтови, таблети, мобилни уређаји, ЦРМ-ови, паметни сатови, итд. То је заправо флексибилнији облик ЦМС-а који такође елиминише потребу за домаћини; стога одржавање постаје лакше уз повећану продуктивност и сарадњу.

Које су предности Хеадлесс ЦМС-а за модерна предузећа?

Раздвајање предњег и позадинског дела система омогућава вам да користите позадину само за складиштење, организовање и управљање садржајем док оставите фронтенд део да дистрибуира садржај за одређени канал. Ово нуди многе предности програмерима и издавачима.

Повећана флексибилност

За разлику од традиционалних ЦМС-ова са доста ограничења, ЦМС-ови без главе су флексибилнији. Први ставља све – садржај, ЦСС и ХТМЛ на једно место, што вам отежава поновну употребу садржаја.

Насупрот томе, безглави ЦМС нуди већу флексибилност дизајна, перформанси и дистрибуције тако што одваја фронтенд и бацкенд и дистрибуира садржај преко АПИ-ја. Ваши програмери могу да раде са више оквира, алата и технологија по свом избору без бриге о садржају, који ће бити објављени независно. Такође можете дизајнирати сопствени фронтенд како год желите и трошити време на креирање више садржаја.

Скалабилност

Можете лако да управљате садржајем из тачке и уносите промене у своје оквире, алате и језике без утицаја на садржај. Поред тога, коришћење архитектуре засноване на облаку ће вам такође омогућити лако повећање и смањење без икаквих проблема. Можете чак и да прилагодите своју веб локацију без допуштања застоја.

Одлична компатибилност

Безглави ЦМС системи су компатибилни са свим уређајима, платформама и технологијама модерног времена. Дакле, можете лако да објавите свој садржај где год желите са доследним учинком. Поред тога, можете се интегрисати са више језика и кодних база како бисте ствари учинили једноставнијим.

Боља сигурност

Пошто одвајате фронтенд и бацкенд, чак и ако је један од њих компромитован, то неће утицати на други. Ово нуди бољу сигурност од традиционалних система где су оба дела комбинована. Поред тога, омогућава једну тачку контакта између вашег технолошког скупа и садржаја преко АПИ-ја; стога се површина напада значајно смањује.

Лакше одржавање

Уклањање фронтенда ће олакшати вашем тиму током одржавања. Ово смањује потребу за мање радне снаге, времена, новца и других ресурса и побољшава сарадњу између вашег тима јер они могу лако да деле ствари.

Гледајући импресивне предности безглавог ЦМС-а, има смисла прећи са традиционалног ЦМС-а и прихватити модерну, ефикасну архитектуру безглавих ЦМС система. А ако га тражите, наћи ћете много, сваки са одличним карактеристикама. Међутим, многи од њих су плаћени за напредне функције, које можда неће требати свима.

Дакле, ево неких од најбољих ЦМС система отвореног кода без главе које можете проверити.

Страпи

Набавите водећи ЦМС без главе отвореног кода за своје следеће апликације Страпи. Прилагодљив је, на првом месту за програмера и 100% ЈаваСцрипт, што чини лаком и једноставном изградњу ефикасног, прилагодљивог и самостално хостованог АПИ-ја за садржај.

Страпи је платформа отвореног кода јер је њена комплетна кодна база доступна јавно и одржавана на ГитХуб-у од стране многих сарадника. Прилагођавање АПИ-ја као и административног панела је једноставно, а можете проширити управљање садржајем за неколико секунди помоћу прилагођених додатака. Такође можете да користите АПИ са различитих клијената, као што су Вуе, Ангулар, Реацт, ИоТ уређаји или мобилне апликације користећи ГрапхКЛ или РЕСТфул.

Одржавајте приватност података помоћу садржаја који сами хостујете и преузмите контролу над свим подацима и трошковима. Решење ће вам такође помоћи да изградите флексибилну структуру података у року од неколико минута са робусним функцијама скројеним за вашу корист.

Лако дефинишите различите моделе и додајте релације да бисте дизајнирали богат изглед за садржај који вам је потребан. Можете да пишете, уређујете и управљате типовима садржаја без проблема са Страпи. Поред тога, можете да интегришете све услуге преко независних добављача и да наставите да правите апликације и да се повезујете са оквиром.

Поставите Страпи на било који традиционални хостинг сервер, као што су Рендер, АВС, Азуре, Хероку, 21ИунБок и још много тога. Пружа вам флексибилност при избору платформи за хостинг за ваше веб странице.

Уживајте у бесплатној услузи са ограниченим функцијама. Добијте више погодности са плаћеним планом почевши од 9 УСД/админ месечно.

Апостроф

Набавите флексибилан и робустан креатор веб локација отвореног кода – Апостроф – погодно за СааС компаније, предузећа, високо образовање, дигиталне агенције и још много тога. Може да побољша ваша дигитална искуства са исте контролне табле и омогућава вам да прилагодите фабрику веб локација без кода путем модерне технологије.

Апострофе омогућава уредницима превуци и испусти уређивач да уносе промене у реалном времену. Пронаћи ћете и алате за визуелни дизајн који се лако користе и који омогућавају динамично обликовање без нарушавања смерница бренда. Дакле, ваша тржишна брзина ће се повећати за 10к.

Интегришите своју технологију, укључујући Екпресс, МонгоДБ, нпм, Вуе.јс и Ноде.јс, са флексибилним и изворним АПИ-јима садржаја модула. Поред тога, Апостропхе обезбеђује једну контролну таблу за сваку операцију тако да вам никада неће недостајати у потрази за савршеним алатом за ваше веб странице. Такође можете да се интегришете са Јамстацк-ом да бисте креирали робусна прилагођена решења.

Набавите модуларни и прошириви систем који подржава прилагођене додатке и искористите најбоље планове и пакете у класи који подржавају ваше циљеве. Резервишите демо и видите како безглави ЦМС може да промени ваш начин прављења веб локација.

Вебини

Вебини ЦМС без сервера пружа флексибилно, скалабилно и агилно решење за ваше потребе садржаја. Пошто различита предузећа имају различите захтеве, нуди вредне алате за независну употребу у целој организацији, од развојног тима до маркетиншког тима.

Вебини-јев ЦМС без главе заснован је на ГрапхКЛ-у са моћним карактеристикама моделирања. Нуди моћан ГрапхКЛ и фину контролу дозвола за прављење одредишних страница за неколико минута. Можете да управљате садржајем на различитим језицима и више веб-сајтова са уграђеним мулти-тенанци.

Вебини апликациони оквир пружа све што желите да направите, архитектуру и примените апликације без сервера заједно са омниканалним чвориштем садржаја. Такође обезбеђује операције филтера и претрагу упита за брзе перформансе. Можете чак и да промените било који садржај у било ком тренутку преко моћног АПИ-ја.

Вебини АПИ вам омогућава да креирате или модификујете било који модел садржаја програмски и добијете потпуну контролу приступа над вашим операцијама. Скалабилан је, прилагодљив, сигуран, даје власништво над подацима, контролу дозвола, ниже трошкове власништва и још много тога.

Бесплатно креирајте комплетан веб без сервера уз ЦМС без сервера, оквир апликација и подршку заједнице. Дозволите Вебини-ју да обезбеди прилагођене цене у складу са вашим пословним потребама.

Дирецтус

Искусите најбољу платформу отворених података за тренутно претварање СКЛ база података у прелепе апликације и АПИ-је без кода са Дирецтус. Он покреће ваш пројекат савременим решењима и посебно је дизајниран за програмере.

Модуларна кодна база је у потпуности ЈаваСцрипт. Дирецтус користи снагу Вуе.јс 3 и Ноде.јс за ултра-брзе перформансе и једноставну проширивост. Такође ћете имати потпуну контролу над вашом постојећом или новом базом података без миграције на било који власнички модел података.

Можете да управљате садржајем за сваку апликацију, киоске, дигиталне ознаке, веб локацију и друго дигитално искуство. Дирецтус је флексибилна платформа која пружа бескрајна решења, од софтвера као услуге до управљања подацима и аналитике.

Штавише, пружа динамички ГрапхКЛ и РЕСТ АПИ кроз интроспекцију на основу ваше шеме базе података. Почните да креирате пројекат на самоуслужној контролној табли у облаку и учите дубље. Напајајте своје пројекте уз Дирецтус за 25 УСД месечно и беспрекорне погодности.

Можете покренути Дирецтус једним кликом на платформи Каматера.

Скуидек

Скуидек омогућава вам да управљате својим садржајем на модеран начин без потребе за другим системом за ваш садржај. Нуди једно место са структурираним, централизованим и беспрекорним интеграцијама са другим системима.

Сваком променом коју направите на веб локацији или апликацији управља се системом за управљање верзијама који вам омогућава да упоредите различите верзије садржаја. Такође можете да се вратите на претходни у било ком тренутку. Поред тога, беспрекорна интеграција са другим системима омогућава вашем садржају да реагује када се промене изврше. Такође можете поставити свој блог на Медиум и креирати твитове.

Скуидек чини ваш пут једноставним тако што елиминише компликована правила за преглед или објављивање садржаја. Своја правила можете применити помоћу Скуидек-овог убедљивог система тока посла. То је софтвер отвореног кода, направљен посебно за програмере са најбољом кодном базом у класи. Поред тога, Скуидек је једноставан за проширење, сигуран, доступан и лак за одржавање, што га чини пожељним за предузећа високог стандарда.

Региструјте се бесплатно и почните да креирате пројекте већ данас.

Дух

Започните своје безглаво ЦМС путовање са Дух и научите како да направите независне, лепе публикације. Пратите његов водич за подешавање од локалног окружења до развоја производа и лако инсталирајте софтвер. Подржава Убунту сервер за покретање инстанци које сами хостују.

Можете дизајнирати сопствене шаблоне користећи исти водич. Ако разумете Гхост-ову конфигурацију и архитектуру, никада вам неће недостајати у изградњи нових веб локација, апликација итд. Са оквиром за покретање тема отвореног кода, можете брже да пратите развој прилагођених тема.

РЕСТ АПИ омогућава програмски унос и излазак садржаја са лакоћом и омогућава вам да интегришете АПИ са различитим прилагођеним статичким или фронтенд оквирима независних произвођача. Такође можете да се повежете са заједницама, као што су ГитХуб, СтацкОверфлов, Реддит, форум за програмере и Твиттер да бисте стекли и делили знање.

Изградите свој креативни посао уз 14-дневну пробну опцију и копајте дубље за предностима.

Нетлифи ЦМС

Почните да правите флексибилне и брже веб пројекте користећи Нетлифи ЦМС заједно са генератором статичког сајта. Помаже вам да управљате својим садржајем за Гит радни ток, а коришћење статичне локације ће понудити скалабилност, сигурност и брзину кроз интерфејс за уређивање вашег садржаја који је једноставан за коришћење.

Нетлифи ЦМС складишти ваш садржај у Гит репозиторијум ради лакшег и једноставнијег управљања верзијама. Такође помаже у вишеканалном објављивању и руковању ажурирањима садржаја унутар Гит-а. Дизајниран је као Реацт апликација на једној страници; на тај начин, можете креирати УИ виџете, додатке за уређиваче, прегледе прилагођеног стила и додати позадинске елементе да бисте подржали различите АПИ-је Гит платформе.

Изаберите унапред конфигурисани шаблон са генератором статичког сајта и примените га у року од неколико минута једним кликом на глобални ЦДН. Такође можете да примените модерне алате за испоруку сигурнијих, скалабилнијих и бржих сајтова.

Поред тога, ваши уредници ће добити интуитиван радни ток и корисничко сучеље које испуњава захтеве за управљање садржајем. Такође укључује преглед у реалном времену, превлачење медија и опције за уређивање богатог текста.

Санити Студио

Добијте прилагођавање слободног облика и брзу конфигурацију са Санити Студио, ЦМС отвореног кода изграђен са Реацт.јс. Његови додаци и комплети алата вам помажу да креирате сопствене токове посла на начин на који желите и да почнете да управљате својим садржајем.

Ова апликација на једној страници може вам помоћи да инсталирате додатке или да их направите независно. Такође можете да опишете валидације садржаја, структуре корисничког интерфејса, моделе садржаја у ЈаваСцрипт-у да бисте их видели директно у следећем прозору.

Искусите слободу реорганизације навигације или приказивања аналитичких података поред уређивања. Не пропустите удобност уређивања док радите на садржају за вишекратну употребу. Уместо тога, можете очекивати враћање документа на нивоу сесије, модерне функције и сарадњу у реалном времену од Санити Студио-а.

Добићете предности, као што су ревизија докумената, прегледи типа зграде, рад на телефону или другим уређајима на додир, отпремање слика директно из међуспремника, лепљење форматираног текста са посла, веба или Гоогле докумената и још много тога. Штавише, користите обичне ЈаваСцрипт објекте и брзо конфигуришите корисничке интерфејсе и шеме садржаја. Такође можете да инсталирате корисничке интерфејсе за моделе података и побољшате своје токове посла.

Започните бесплатно или платите 99 УСД/пројекат/месечно и почните да правите веб странице и апликације.

Плоне

Плоне је врхунски ЦМС отвореног кода за предузећа који пружа мноштво функција, укључујући респонзивне теме, вишејезично уграђено и различите типове веб садржаја.

Плоне има задивљујућу прилагодљивост и функционалност ван кутије. Јединствен је међу осталим ЦМС без главе у смислу индустријске безбедности, снаге, детаљних дозвола, приступачности, скалабилности, флексибилности и документације.

Плоне комбинује напредне функције и безбедност са моћним и лаким за коришћење фронтенд веб технологијама. Долази са типовима садржаја Дектерити и Диазо темама заједно са Питхон-ом 3. Поред тога, нуди РЕСТ АПИ који ради као ЦМС без главе и покреће различите ЈаваСцрипт фронтендове.

Штавише, можете приступити различитим веб локацијама заснованим на Плоне-у да бисте искусили његову употребу, интеграције и још много тога. Пружа ресурсе за учење који се сами воде тако да можете брзо учити. Такође се можете придружити заједници за дискусије и комуникацију.

Флектипе

Добити Флектипе да искусите флексибилност, брзину и продуктивност за прављење садржаја и ефикасно управљање њима. Због своје уграђене паметне кеш меморије и елегантне архитектуре, познат је као ултра-брзи систем за управљање садржајем.

Док гради ЦМС, Флектипе се фокусира на једноставност и флексибилност како би произвео једноставан, али моћан АПИ. Његова запањујућа контролна табла вам омогућава да користите било који уређивач садржаја за писање свог садржаја. Поред тога, добићете потпуну програмску контролу над ЦМС-ом са његовим РЕСТ АПИ-јем и компактним ЈСОН корисним оптерећењем.

Флектипе нуди природу равне датотеке за дефинисање неограничених поља или динамичког садржаја. Поред тога, можете контролисати верзије преко Гита или другог система контроле верзија. Флектипе је погодан за различите пројекте, као што су изворне апликације, веб локације, киосци, подаци о игрицама, СааС платформе, носиви уређаји, е-трговина и још много тога.

Набавите платформу отвореног кода сада и унапредите своје пословање.

Кеистоне

Изградите бржи и скалабилнији садржај помоћу Кеистоне Безглава ЦМС платформа. Само опишите своју шему и добијте сјајан кориснички интерфејс за управљање и робустан ГрапхКЛ АПИ за податке и садржај.

Шаљите код са елегантним АПИ-јима без угрожавања флексибилности прилагођеног бацкенд-а. Нуди више типова поља, управљање сесијом, прилагођену шему, контролу приступа, миграције базе података, моћне филтере, релационе податке, куке за догађаје, аутоматизовани ЦРУД и још много тога.

Кеистоне-ов администраторски интерфејс је интуитиван и флексибилан да разуме ваше потребе и обликује ваш садржај у складу са тим. Поред тога, нуди следећу генерацију богатог текста ВИСИВИГ БИО прилагођеног Реацт-а. Можете га применити на Хероку, Рендер, Дигитал Оцеан, итд., или своју прилагођену инфраструктуру. Кеистоне може да се уклопи у ваш радни процес изградње заснован на гит-у и понуди аутоматизацију и ЦИ алате.

Изградите динамичке апликације, статусне сајтове, мобилне и веб апликације и комерцијална решења ефикасно уз Кеистоне. Оснажите свој тим овим алатом и унапредите своје пословање. Почните да градите данас са 5-минутним стартерима, нултим закључавањем и примером пројекта бесплатно.

Закључак

Хеадлесс ЦМС системи нуде модеран и ефикасан приступ креирању и дистрибуцији садржаја на више канала са високим перформансама, флексибилношћу, скалабилности и гомилом корисних функција.

Стога, ако тражите ЦМС без главе отвореног кода, погледајте горе наведене опције на основу ваших потреба. Ако тражите опције засноване на облаку, можете погледати листу Хеадлесс ЦМС-а.