11 Софтвер за наплату претплате за помоћ и управљање периодичним плаћањем

Желите да примате периодична плаћања од глобалних купаца? Испробајте било који од следећих софтвера за наплату претплате већ данас!

Понављајући обрачун за претплату на апликацију, производ или услугу је спас за свако онлајн пословање. Предузећа као што су видео стримовање, стриминг игара, онлајн часопис, физички часопис, теретана, пакети хране са сајтова за е-трговину, итд., углавном се ослањају на плаћање претплате.

Ако сте такође заинтересовани за систем наплате претплате и тражите веб апликацију која ће понудити понављајућа плаћања без напора, пронашли сте прави чланак. Наставите да читате да бисте истражили неки ручно одабрани софтвер за наплату претплате који ће вам помоћи да побољшате корисничко искуство, а тиме и приход.

Управљање претплатом и наплата за предузећа

Примарни изазов за било које пословање на мрежи са само пролазом за плаћање је да се у великој мери ослањају на клијента за благовремена плаћања. Ваши корисници такође у њихов професионални и лични живот. Они сигурно неће успети у плаћању или једноставно игноришу плаћање другог месеца ако је процес плаћања ручни.

Проблем се гомила када потрошачи такође морају да управљају својим претплатама слањем е-поште или позивањем вашег продајног тима.

Овде долазе услуге управљања претплатом и алати за наплату претплате.

Они осигуравају да се ваш клијент безбедно претплати и плаћа за први месец или годину. А затим, понављајућа плаћања настављају да стижу осим ако не откажу или измене претплату са сопственог профила.

Дакле, ви и ваш продајни тим можете да се усредсредите на стицање нових корисника, решавање проблема са производима/услугама или осмишљавање идеја за повећање продаје.

Шта је софтвер за наплату претплате?

Софтвер за наплату претплате је алатка за обраду плаћања која блиско сарађује са вашим алатом за управљање претплатом и пролазом за плаћање.

Такви системи омогућавају вашим корисницима да подесе аутоматска плаћања за недељне, месечне, годишње, итд. планове наплате. Алати безбедно чувају све детаље о начину плаћања уз двоструки систем шифровања (у транспорту и у мировању).

На тај начин, купци могу да плате без напора, а да се не суочавају са било каквим проблемима са сервисом.

Ове алатке такође аутоматски додељују циклусе наплате за нове кориснике тако да можете ефикасно да прикупљате уплате, подносите пореске пријаве, планирате проширење пословања и још много тога.

У овом тренутку, добро је разјаснити да сам систем наплате претплате не може да обрађује плаћања. И даље вам је потребно решење за обраду плаћања за е-трговину да бисте наплатили уплату на свом пословном текућем рачуну.

Укратко, алатка за наплату претплате осигурава да имате сталан ток прихода од ваше праве базе клијената.

Сада, откријте неки трендовски софтвер за наплату претплате на који се ослањају најуспешније веб локације за е-трговину и друга дигитална предузећа:

Зохо претплате

Ако сте предузеће које расте и тешко управља циклусом наплате претплате од краја до краја, препустите Зохо претплатама да управљају читавим процесом уместо вас. Можете добити помоћ од ове платформе да управљате претплатама, аутоматизујете периодичне наплате, шаљете професионалне фактуре и примате уплате на датум доспећа.

  Шта је Алли Граце Период?

Користећи функције као што су аутоматска пропорција и подешавање циклуса наплате, можете аутоматизовати процес наплате широм света, истовремено у складу са порезом. Такође подржава онлајн и офлајн прикупљање плаћања. Штавише, компаније могу да прихвате више валута за плаћање претплате.

Осим тога, Зохо Субсцриптионс нуди вашим клијентима прилагођено искуство претплате са функцијама укључујући самоуслужни портал, понуде купона, обједињене фактуре, странице за плаћање са белим ознакама, виџете за табеле са ценама, контролне табле са метриком и веб-хукове.

ФресхБоокс

Када су у питању мала предузећа, ФресхБоокс пружа комплетна рачуноводствена решења, укључујући и периодична плаћања. Овај софтвер може да обради ваше фактуре, плаћања и друге финансијске задатке.

Штавише, можете га користити за праћење ваших запослених и клијената. Платформа нуди клијентски портал који се лако користи који вам помаже да управљате клијентима и њиховим претплатама.

Такође можете користити његову бесплатну пробну верзију пре него што се одлучите за било који од његових планова.

Цхаргебее

Не морате да пролазите кроз прилагођене кодове за управљање периодичним операцијама наплате док вам представљамо Цхаргебее. Ова платформа управља читавим вашим процесом наплате од подешавања тока посла до аутоматизације фактура.

Коришћењем ове алатке за аутоматизацију фактурисања и наплате, можете се ослободити могућности ручних грешака. Чак и у сложеним сценаријима као што су глобална публика и вишеструки канали прихода, Цхаргебее може да вас спаси као професионалац.

Користећи овај софтвер, предузећа могу понудити понуде и креирати авансне фактуре за једноставан процес одобравања. Такође нуди функцију календарског обрачуна која вам омогућава да подесите датум обрачуна за појединачне купце, без обзира када су се пријавили за услуге.

Ваве

Док дозвољавате Ваве-у да аутоматизује периодични процес наплате ваше компаније, ваш тим се може фокусирати на нешто важније и хитније. Ова апликација вам омогућава да прелазите између ручног и аутоматског наплате и чини супер брзим подешавање плаћања кредитном картицом.

Корисници не могу само да користе овај софтвер за слање фактура већем броју прималаца, већ и да их прилагоде логотипом ваше компаније и бојом бренда. Користећи Ваве, компаније такође могу прилагодити фактуре за било који датум, временску зону и учесталост. Потврде о аутоматском плаћању, филтрирање фактура према статусу и уређивање превуци и испусти су друге истакнуте карактеристике ове платформе.

СуитеДасх

СуитеДасх је свеобухватни пословни софтвер који долази са свим потребним решењима за слање фактура и примање уплата. Користећи га, креирање и слање процена и фактура постаје беспрекоран процес.

Компаније могу да поставе прилагођене планове претплате који ће их аутоматски наплаћивати према распореду. Ако је потребно, можете га користити за генерисање периодичних фактура по редовном распореду.

СуитеДасх чува ваше податке у ПЦИ компатибилном процесору плаћања треће стране. Дакле, претплатници могу без икаквих брига чувати своје податке о плаћању на порталу. Такође користи енкрипцију на нивоу банке док шаље захтеве клијентима који траже информације о плаћању.

Зуора

Зуора претплата такође долази са решењима за наплату која организације могу да искористе да уновче своје иновације. Омогућава вам да аутоматизујете операције наплате и да поставите флексибилне стратегије одређивања цена како би ствари биле једноставне за купце.

Без обзира да ли желите да изаберете планове за периодичне, једнократне или наплате засноване на коришћењу, нуди вам више од 50 модела цена. Користећи Зоура, можете клијентима пружити паметне цене и неометано искуство, без обзира на њихов маркетиншки канал.

Ова платформа такође може комбиновати претплате и друге једнократне накнаде у једној наруџбини. Такође смањује ручне операције и централизује сложене операције наплате.

  Како да подесите Фаце ИД на иПхоне Кс

Цхаргифи

Да ли тражите апликацију која нуди флексибилна и аутоматизована решења за наплату која се понавља док повећавате своје пословање? Идите на Цхаргифи, апликацију која вам помаже да се ослободите писања и одржавања прилагођених кодова за обрачун.

Без обзира да ли је ваш пословни модел Б2Б, Б2Ц, унакрсна продаја или препродаја, можете користити овај алат за обављање сложених прорачуна. Користи подесива правила наплате која се понављају да би се прилагодила хиљадама пермутација у различитим пословним моделима.

Користећи Цхаргифи, можете понудити својим клијентима више опција плаћања као што су кредитне картице, ПаиПал, ручно плаћање и још много тога. Такође подржава интеграцију са 20+ популарних пролаза за плаћање и глобалних валута.

Биллсби

Ако се бавите претплатничким послом, можете да се ослоните на Биллсби за тачне и периодичне наплате без напора. Овај робусни софтвер вам поједностављује ваше приходе кроз прилагођавање и интеграцију.

Користећи своју напредну функцију наплате, компаније могу да прикупљају више сталних прихода. Они такође могу да уведу пословна правила и логику у ток посла док својим клијентима нуде флексибилне планове. Штавише, све ово може да се уради без кода или са ниским кодом.

Пре него што изаберете било који Биллсби план, такође можете резервисати демо да бисте проверили како платформа функционише. Такође, платформа је у потпуности усаглашена са ПЦИ-ДСС како би се осигурала побољшана безбедност.

2Цхецкоут

Да ли тражите решење за периодично наплату за поједностављено наплату претплате? 2Цхецкоут је апликација која ће максимизирати доживотну вредност корисника управљањем процесом током целог животног циклуса претплата.

Ова јединствена платформа вам је довољна за управљање клијентима, претплатама, фактурама и периодичним обрачуном. Такође вам помаже да подесите и прилагодите беспрекорно корисничко искуство на различитим каналима.

Верифоне вам омогућава да продајете претплате било које флексибилне цене и паковања на различитим продајним каналима. Такође можете да аутоматизујете процесе поруџбине, фактурисања и периодичне наплате ради брзог укључивања клијената.

Користећи овај алат, компаније такође могу лако да управљају надоградњом и смањењем нивоа. Поред тога, нуди вам опсежну подршку за глобално плаћање за периодично наплату и аутоматске обнове.

ФастСпринг

ФастСпринг је наменска платформа за СааС и софтверске компаније за глобално управљање претплатама и наплату. Ово комплетно решење за е-трговину помаже компанијама да управљају читавим животним циклусом клијента, укључујући активацију, надоградњу и обнову.

Сада искористите сваку потенцијалну прилику за продају помоћу флексибилних модела претплате који се понављају и распореда наплате. Ова алатка вам омогућава да креирате планове претплате или наплате који су најприкладнији за ваше пословање са основним карактеристикама, као што су фреемиум и плаћање по кориснику: нивои корисника, фиксна цена и цене које се плаћају по коришћењу.

ФастСпринг такође пружа самоуслужни портал за ваше кориснике да виде историју својих наруџбина и управљају начинима претплате и плаћања. Такође, ова платформа нуди локализоване опције плаћања за глобалну публику.

Квадрат

Са Скуаре-ом, процес понављања плаћања постаје много лакши. Ова апликација вам помаже да креирате предвидљиве токове прихода. Можете се придружити овој платформи бесплатно и нема месечних трошкова – само платите накнаду за обраду сваке трансакције.

Пошто је овај алат погодан за све индустрије, можете га користити за подешавање периодичних плаћања за чланарине, донације, професионалне услуге, итд. Штавише, можете неприметно додавати, паузирати, уређивати и наставити претплате. Такође, компаније могу прилагодити моделе наплате и искористити флексибилне методе наплате и фактурисања.

  Уклоните позадину слике помоћу овог уграђеног алата

Ако припадате традиционалном послу, можете креирати КР кодове и делити их са купцима. Такође, предузећа могу дозволити корисницима да се претплате путем е-поште, СМС-а и друштвених медија.

Предности софтвера за наплату претплате

Примарна предност алата за наплату претплате је понављање плаћања са стране клијента без напора и наплата на страни примаоца. Друге значајне предности су:

 • Можете да избегнете људске грешке у периодичном обрачуну путем ручних фактура и тако уштедите цурење прихода.
 • Пошто апликација за обрачун претплате аутоматски израчунава трошкове надоградње, пропорционалне повраћаје средстава, ад хоц куповине итд., избегавате ручна прилагођавања фактура.
 • Већина ових алата долази са ПСД2/СЦА, ПЦИ стандардом, итд. Дакле, можете се придржавати прописа о начину плаћања купаца.
 • Професионалци и купци који су упознати са технологијом преферирају онлајн наплату са аутоматским плаћањем. Ако можете да задовољите ове потребе, корисници ће остати са вашим брендом на дужи рок.
 • Прилагодите планове плаћања, функције услуга, куповину додатака итд., према жељама купаца.
 • Ако бринете о хиљадама до милионима претплатника, ове апликације су ваша једина опција за ефикасно наплату рачуна.

Функције које треба погледати у софтверу за наплату претплате

Прави систем наплате претплате мора да нуди следеће карактеристике и функционалности:

 • Аутоматски периодични обрачун са купонима, попустима, пропорцијама, календарским обрачуном итд.
 • Једноставан прелазак фреемиум корисника на премиум претплатнике
 • Могућност А/Б тестирања са плановима цена
 • Опција преласка на претплату да бисте задржали постојеће кориснике на старом плану цена. Поред тога, нови купци аутоматски виде нове графиконе цена.
 • Различите опције фактурисања као што су обједињене, прилагођене, напредне и аутоматизоване фактуре
 • Лака миграција свих производа под једним кровом са лако разумљивим графиконима цена
 • Опције плаћања једним кликом са аутоматским плаћањем. Такође, нуди ОТП и ручну аутентификацију за купце који су веома скептични у погледу аутоматских плаћања.
 • Алат може ефикасно да ухвати све ад хоц куповине и да их наплати у правим циклусима наплате.
 • Строга безбедност, шифровање и усклађеност са приватношћу за чување начина плаћања
 • Смањите неуспела плаћања тако што ћете понудити најбољу опцију плаћања кориснику када сачувају више картица

Софтвер за наплату претплате: Напомена аутора

Пошто се бавите бизнисом, знам да је веома изазовно улагати у истраживање веба за најбољи софтвер за наплату претплате. Стога сам истражио и изабрао неке од водећих алата за наплату који се понављају на које се свако предузеће може ослонити.

То ће вам уштедети време. Сазнаћете о функцијама, функционалностима и више о 11 популарних алата за наплату претплате у једном сажетом чланку.

Све апликације су добре за рад. Међутим, можете почети са апликацијама као што су Зохо Субсцриптионс, ФресхБоокс, ФастСпринг и Верифоне. Ако сматрате да им недостају функције које тражите, не заборавите да испробате остале.

Окончање

Софтвер за наплату претплате омогућио је данашњим компанијама у облаку да повећају прихватање понављајућих плаћања са било ког места широм света.

Штавише, такве апликације вам помажу у креирању прилагођених планова претплате за кориснике ваше веб странице или апликације како бисте им показали да вам је стало. Такође можете креирати сложене претплате, ад-хоц плаћања за додатке, прилагођавања циклуса плаћања, пропорционалне повраћаје средстава и још много тога.

Користите било који од алата одозго и сами видите разлику!

Следећи су најбољи готови шаблони фактура и генератори фактура које предузећа могу да користе за прикупљање плаћања са стилом!