12 едукативних ИоуТубе канала за децу на које вреди претплатити се

На ИоуТубе-у постоје хиљаде канала за децу који нуде и забаву и образовање погодно за децу.

Међутим, нису сви канали сигурно уточиште за децу да се забављају и уче.

Ако желите да повећате знање свог детета користећи ИоуТубе видео записе, онда ћете морати да будете веома опрезни. Последња ствар коју желите да урадите је да дозволите свом детету да гледа било који видео само зато што пише „за децу“. Ваша деца неће стећи никакво добро знање гледајући видео снимке на којима се види измет на Елзином лицу ИРЛ или деца која убијају огромне бубе помоћу кухињског прибора.

ИоуТубе-ова дефиниција „за децу“ је веома лабава, тако да морате да будете пажљиви као родитељ. Апликација родитељског надзора може да их заштити од неприкладних канала.

Једном сам направио грешку што сам дозволио својој деци да се слободно крећу каналима прилагођеним деци, и некако су увек завршили на каналима које нисам сматрао прикладним за учење (или чак гледање из забаве). Зато сам направио наменски ИоуТубе налог за своју децу и претплатио се на многе канале које сматрам правим за њих. Ово задржава њихове препоруке сличнима, а ја их морам мање модерирати.

Ако желите да урадите исто, знам многе ИоуТубе канале за децу који су веома поучни и забавни у исто време. Наставите да читате и наћи ћете неке од најбољих образовних ИоуТубе канала безбедних за гледање деце.

СциСхов Кидс

Као што име говори, то је канал који помаже деци да уче о науци. СциСхов Кидс користите тон прилагођен деци и графички материјал да подучавате о забавним чињеницама и открићима науке. Не постоји посебан фокус канала; можете пронаћи видео записе о прављењу нечега, зашто и како се неке природне ствари дешавају, нова научна открића, чињенице о стварима и скоро све докле год то спада под науку.

Обично постављају нови видео једном недељно, а видео снимци трају скоро 5 минута. Њихове смешне шале и поставка прилагођена деци која укључује маскоту забављају децу док стичу знање.

  Најбољи бесплатни софтвер за музичку продукцију за почетнике

ТЕД-Ед

Још један одличан извор знања, али се не фокусира на одређену нишу. ТЕД-Ед покрива 5-минутне анимиране образовне видео записе о скоро свему. Ово укључује дизајн, науку, историју, религију, па чак и актуелне светске догађаје. Различити дизајнери и наратори праве видео записе, тако да се анимације и стил испоруке могу разликовати од видеа до видеа.

Канал се ажурира новим видео снимком 2-3 пута недељно. Такође имају наменске одељке за видео снимке који покривају математичке чињенице, природу, Ајнштајнова открића, песме, кодирање, вирусе и још много тога.

Улица Сезам

Сигуран сам да већ знате за Улица Сезам. Имају и Јутјуб канал, где су доступне све њихове емисије. Већина њихових видео снимака су забавне приче и активности које индиректно помажу деци да науче многе аспекте живота, као што су етика, чистоћа, уради сам занат и још много тога.

Они такође имају директне академске видео записе о бројању, основној математици, АБЦ-у, уметности, историји итд. Видео снимци обично трају 1-5 минута осим ако није компилација, а постављају 4-5 нових видео записа недељно.

Смитхсониан

Инспирисано Смитхсониан Институтион музеја и истраживања, Смитхсониан ИоуТубе канал нуди видео записе о историји, животињама и култури. Међутим, већина видео снимака је о животињама које приказују забавне чињенице, јединствене интеракције и ранг листе.

Видео снимци су обично документарног стила са правим клиповима и сликама, а неки од њих садрже и интервјуе. Већина видео записа о животињама траје 2-5 минута, али историјски документарни филмови обично трају преко 30 минута.

Симпле Хистори

Ако желите да ваша деца уче историју света, онда Симпли Хистори је савршено место. Симпли Хистори ради невероватан посао оживљавања историјских догађаја тако што их анимира. Анимације се понављају и нису превише сјајне, али добро раде за причање приче.

Међутим, нећу вам препоручити да их покажете малој деци јер покривају и историју ратова, укључујући крв и повреде, итд. Покривају многе приче из историје које нису баш популарне, посебно приче о херојима прошлости које многи људи не знају за. Видео снимци су такође дуги 5-8 минута и постављају 2 видео снимка сваке недеље.

Алпхаблоцкс

Алпхаблоцкс је место на једном месту за ваше дете за учење абецеде, правописа и начина на који се речи формирају. Канал се састоји од анимираних емисија у којима су свих 26 слова абецеде цртани ликови са посебним идентитетом. Када се ова слова повежу, стварају реч која такође магично оживљава значење речи.

  Разер БлацкВидов В4 Про: брз и богат функцијама

На основу тога, ова слова се укључују у забавне активности и праве речи које такође говоре причу о епизоди. Такође раде невероватан посао римовања речи. Такође можете да се одјавите Нумберблоцкс ИоуТубе канал који ради сличне активности, али са бројевима.

ПБС Кидс

ПБС такође има наменски ИоуТубе канал за децу где се постављају неке од њихових најпопуларнијих емисија за децу. Ат ПБС Кидсваша деца могу да пронађу емисије као што су Молли оф Денали, Елинор Вондер Вхи, Ворд Ворлд, Артхур, Мистер Рогерс’ Неигхборхоод и још много тога.

Осим ТВ серија, ПБС Кидс такође води неке од својих емисија у којима деца говоре о својим размишљањима о различитим стварима и укључују се у друге забавне активности. Већина њихових емисија траје 13-30 минута и обично постављају најмање 5 видео снимака недељно.

АбоутМагиц

Учење магијских трикова такође може бити одлично искуство учења које је такође прилично забавно. АбоутМагиц приказује брзе магичне трикове који се лако могу извести помоћу обичних кућних предмета. Користећи законе физике и неке илузије, ваша деца могу научити забавне магичне трикове које је немогуће извести док се тајна не открије.

Поред магичних трикова, на каналу се налазе и видео снимци за учење прављења предмета од балона или трикова са картама као што је мешање једном руком или без промене редоследа. И трик и његова тајна се откривају у истом видеу, а видео снимци обично трају од 15 секунди до 5 минута.

Минуте Пхисицс

Као што име каже, Минуте Пхисицс има брзе видео записе о темама везаним за физику који трају само неколико минута. Видео снимци се углавном састоје од анимација на табли заједно са стварним сликама и клиповима који помажу у разумевању концепта.

Иако се већина видео снимака односи на физику, постоје и неке друге врсте видео записа; али сви они потпадају под науку. Нажалост, њихов распоред отпремања је мало спор; они постављају само 1-2 видео снимка месечно. Међутим, сваки видео вреди погледати, па је добро да се претплатите.

  Најбољи глупи телевизори без паметних функција у 2023

Веритасиум

Још један ИоуТубе канал са темама везаним за науку. Међутим, на Веритасиум, Дерек Муллер има мало другачији приступ тако што директно доводи у питање неке научне концепте или се расправља о неким мање познатим концептима.

Видео снимци су углавном директни интервјуи других научника и експерименти које је спровео Дерек или они које интервјуише. Већина видео снимака траје преко 15 минута, а можете пронаћи 2-3 нова видео снимка месечно. Осим објашњавања науке експериментима, постоје и неки документарни видео снимци историје науке.

Морам напоменути да су ови видео снимци обично добри за тинејџере јер говоре о напреднијим концептима и такође нису директно намењени деци.

Мистери Доуг

Ат Мистери Доуг, деца постављају питања везана за науку, а они на њих одговарају користећи и анимиране и стварне клипове. Како већину питања постављају деца, то су обично једноставне мисли о стварима које су око нас.

Они такође покривају неке друге теме на основу захтева или актуелних светских догађаја, попут „Да ли друге земље славе Дан захвалности?“ или „Како мађионичари преваре људе?“. Све видео записе су направили и приповедали Доуг Пелтз себе, и он се стара да буду пријатељски расположени за децу.

Научни канал

Знам да је ово још један ИоуТубе канал који говори о науци, али бих посебно желео да препоручим Научни канал за његову серију „Како се прави“. У овој серији, Научни канал показује нам како се одређени производи праве у фабрици правећи видео записе комплетног процеса како се дешава.

Деца могу да науче тачно како се ствари праве, као што су пецање, фудбалске лопте, крема за кожу, чоколадне нане, ватромет и многе друге ствари. У тренутку писања, постоји преко 220 видео записа у овој серији, а видео се поставља сваке недеље и показује како се нешто прави.

Такође имају серију видео записа о галаксији, историји Земље и лудим научним експериментима.

Завршетак мисли

Ови канали нуде едукативни материјал на забаван начин, било са тоном прилагођеном деци или анимацијама које их привлаче. Штавише, скоро половина ових канала је директно или индиректно повезана са науком, али сви различито покривају теме, тако да се на све вреди претплатити.

Затим сазнајте неке од најбољих дечјих трацкера за бољу безбедност.