12 најбољих алата за прављење незаборавних видео колажа

Без обзира да ли волите да лежерно делите неке увиде из свог живота на друштвеним мрежама или желите да постанете креатор садржаја, већ би требало да знате важност видео садржаја.

Међутим, дељење свега у једном видео клипу је често немогуће. Док постављате такав видео, морате мало да направите компромис и изоставите неке од добрих ствари. Ту долазе видео колажи. Видео колажи су одличан начин да истакнете своје омиљене делове из различитих видео записа и спојите их тако да ниједна важна ствар не остане иза.

Без обзира на вашу сврху, било да се ради о приказивању најважнијих догађаја са догађаја или промоцији вашег ИоуТубе канала, прављење видео колажа може вам помоћи да то постигнете. Тренутно је на тржишту доступно много видео уређивача, од којих сваки тврди да је у стању да произведе најбоље видео колаже.

Да бисмо елиминисали вашу конфузију, припремили смо најбоље алате за прављење незаборавних видео колажа. Читајте даље да бисте сазнали више.

Како видео привлачи више публике?

Позната је чињеница да видео садржај може ефикасно повећати ангажовање публике. Али питање је како? У наставку ћемо поменути неке од тих разлога:

Људи су познати по томе што имају кратак распон пажње. Пошто су видео снимци занимљивији, већа је вероватноћа да ће видео снимци задржати пажњу вашег гледаоца у поређењу са текстом или сликама. Такође, статистика показује да су људи 27 пута склонији кликању на дугме за видео него на статичну слику.

Занимљиво је да, према чувеној Меквијеви Форестер студији, видео вреди 1,8 милиона речи у минути. Да, 1,8 милиона. Није ни чудо зашто видео снимци више одјекују код публике од других врста садржаја.

Такође, утицај видео записа на задржавање је много већи од било ког другог типа садржаја. Регресија је ситуација у којој морате поново да прочитате текст целе странице након што сте управо завршили са читањем, јер сте или изгубили фокус на пола пута или се не сећате шта сте прочитали.

Регресија је честа појава при читању текстова. За поређење, студије показују да је проценат задржавања људског мозга 95% док гледа видео. Ово је огромна разлика у поређењу са 10% задржавања током читања.

Осим тога, људски мозак може боље да обрађује визуелне слике, што је 60.000 пута брже од текста. Зато се ваш ангажман публике повећава са видео снимцима. Студије су показале да 65% светске популације учи визуелно. Стога, сваки бренд који тражи бољи ангажман публике треба више да се фокусира на креирање видео садржаја него на текстуални или статички садржај.

  Разумевање злонамерног софтвера без датотека и како се од њега одбранити

Како се видео колаж разликује од обичног колажа?

Видео колаж је врста колажа за приказивање ваше фотографије или видео монтаже. За разлику од фото колажа, серије фотографија састављених заједно, видео колаж настаје када се више слика, видео клипова, ГИФ-ова, итд., састави на начин који привлачи поглед.

Произвођачи видео колажа су напреднији у погледу функција у поређењу са произвођачима фото колажа. Креатори видео колажа омогућавају корисницима да обогате своје колаже музиком у позадини, анимацијама, прелазима и још много тога.

Колажи слика су идеални само за статични садржај. Видео колажи, с друге стране, стварају динамичан визуелни садржај који изазива више интересовања код публике и подстиче ангажовање.

Хајде да сада видимо неке од најлепших креатора видео колажа који вам могу помоћи да направите врхунске видео колаже за своју публику:

ИнВидео

ИнВидео помаже корисницима да направе невероватне видео колаже од својих слика и видео записа на мрежи. Ова онлајн алатка долази са много сјајних функција, као што су уметнички шаблони видео записа, музика, видео прелази, део медија, анимације и још много тога.

Такође можете направити неколико комплета брендова и применити их на своје видео записе једним кликом. Корисници такође могу да додају своје тимове да би сарађивали са својим саиграчима. Осим тога, можете да снимате гласовне снимке за своје видео записе, па чак и да се одлучите за објекте за претварање текста у говор.

Тренутно, ИнВидео има бесплатан план са ограниченим функцијама. Појединци који су вољни да надограде и користе више функција могу да купе своје месечне или годишње плаћене планове почевши од 30 УСД месечно и 15 УСД месечно.

Цанва

Цанва је једноставан начин за прављење и прилагођавање видео колажа за различите намене. Цанвин произвођач видео колажа има функције као што су бесплатни шаблони, распореди, бесплатни видео снимци, музика без накнаде, звучни ефекти, анимације итд.

Поред фотографија и видео записа, ГИФ-ове можете користити и за прављење колаже. Лако преузимање и дељење Цанва чини све још лакшим. Такође, ако желите да користите налепнице, илустрације, иконе итд., у својим видео записима, они нуде огромну колекцију дизајнерских елемената за избор.

Иако Цанва нуди бесплатан план, он је ограничен у погледу функција. За премијум функције, корисници морају да купе своје плаћене планове почевши од 12,99 УСД месечно (наплаћују се месечно) и 9,99 УСД месечно (наплаћују се годишње).

Ваве.видео

Ваве.видео вам омогућава да правите микс бројних клипова један поред другог и са лакоћом креирате упечатљиве видео колаже. Такође пружа неколико других корисних функција као што су шаблони, снимци, распоред, интуитивни кориснички интерфејс, подршка за више платформи и још много тога.

Осим тога, Ваве.видео вам омогућава да додате БГМ, текстове, итд. у своје видео снимке како бисте својим гледаоцима пружили богатије искуство.

  Како ставити више слика у један пост на Инстаграму

Тренутно Ваве.видео има бесплатан план са ограниченим функцијама. Да би откључали додатне функције, корисници морају да купе један од својих месечних или годишњих плаћених планова почевши од 20 УСД месечно и 16 УСД месечно.

Адобе Екпресс

Адобе Екпресс помаже корисницима у прављењу фантастичних видео колажа за неколико минута. Функције као што су шаблони, титлови, ефекти који се лако примењују, лако дељење, фотографије, анимације итд., могу помоћи да ваше видео колаже подигнете на виши ниво.

Адобе Екпресс вам такође омогућава да одаберете тему и одлучите о укупном изгледу и осећају вашег видео садржаја. Непотребно је рећи да ово чини процес стварања колажа искуством без муке.

Адобе Екпресс са бесплатним и премијум планом који почиње од 9,99 УСД месечно, при чему први нуди основне функције, а други све премиум функције.

Капвинг

Капвинг вам омогућава да лако правите видео колаже или видео снимке на подељеном екрану. Помаже вам да креирате видео колаже користећи видео записе, слике, ГИФ-ове и још много тога, заједно са музиком у позадини. Капвинг је леп начин за прављење упечатљивих наратива са 60+ шаблона за избор.

Осим тога, можете додати налепнице, повећати/смањити јачину звука, спојити више видео клипова, сарађивати са другима, итд., за већу ефикасност и продуктивност.

Капвинг нуди бесплатан план за оне који тек почињу, са више ограничења. Напредне функције долазе само са њиховим плаћеним плановима који почињу од 6 УСД месечно (наплаћују се годишње).

Смилебок

Прављење дивних видео колажа је попут шетње уз Смилебок који вам је на располагању. Само изаберите своје слике или видео клипове, а Смилебок ће се побринути за остало. Овај практични алат има много функција, укључујући шаблоне, музику у позадини, лако дељење, неограничено складиштење, пословни потпис, анимације итд.

Смилебок омогућава корисницима да подешавају боје, додају текст, мењају позадину и још много тога како би направили видео колаже професионалног изгледа у року од неколико минута. А најбољи део? Смилебок је потпуно бесплатан за коришћење.

ВЕЕД

ВЕЕД-ов произвођач видео колажа је онлајн алатка која омогућава корисницима да праве запањујуће видео колаже без обзира на њихову намену. Поред практичних шаблона, ВЕЕД корисницима пружа гомилу сјајних алата за уређивање.

Такође, омогућава корисницима да побољшају своје видео колаже разним филтерима, емоџијима, СФКС-ом, налепницама, аутоматским титловима и још много тога. Његов минималистички, интуитиван кориснички интерфејс је такође велики плус.

Тренутно, ВЕЕД-ов ограничени план функција је бесплатан за све. Њихови плаћени планови имају више функција почевши од 10 УСД/кориснику/месечно (наплаћују се годишње).

Фликиер

Фликиер је једноставан начин за креирање визуелно привлачних видео колажа на мрежи директно из вашег претраживача. И не само то, Фликиер такође помаже корисницима у додавању текстова, текстова покрета, ефеката, музике, анимираних наслова, графике итд.

  Како користити виртуелне радне површине на Цхроме ОС-у

Након што је ваш видео колаж спреман, можете га лако преузети или поделити са највише седам онлајн платформи одједном.

У време објављивања, Фликиер-ов онлајн произвођач видео колажа је бесплатан за коришћење.

Абраиа

Прављење видео колажа са музиком постало је лако. Са Абраиом, можете без напора да мешате различите слике, видео клипове, итд., да бисте направили нешто заслепљујуће. Скалирајте, исеците или промените величину видео снимка тако да одговара вашим специфичним потребама.

Поред тога, корисници могу да прилагоде фонтове, стилове и шта не би могли да прилагоде својим видео колажема. Такође, можете снимити гласовне снимке и користити их у својим колажима. Абраиа аутоматски спаја и синхронизује звук. Дакле, увек можете очекивати процес прављења колажа без проблема.

За сада, Абраиа нема ниједну месечну/годишњу претплату. Уместо тога, они нуде опције куповине засноване на кредиту почевши од само 9 УСД.

Фастреел

Фастреел би Мовави је једноставан алат за креирање видео колажа професионалног изгледа за употребу где год желите. Постоји више шаблона за избор. За вашу информацију, ако користите више видео клипова, алатка ће аутоматски замотати краће клипове како би одговарала најдужем видео снимку. Минимални кориснички интерфејс лак за навигацију савршен је за оне са мало или нимало техничког знања.

Колажи направљени коришћењем бесплатног плана Фастреел-а долазе са воденим жиговима. За излазе без воденог жига, они су платили планове почевши од 5,95 УСД/видео. Такође има план са најбољом вредношћу од 49,95 УСД годишње, који даје приступ свим шаблонима и алатима.

Рендерфорест

Користећи Рендерфорест, можете направити импресивне видео колаже да повећате свој ангажман. Од мноштва шаблона до занимљивих палета боја до задивљујућих стилова – Рендерфорест има све да постане ваш идеалан креатор видео колажа.

Поред тога, Рендерфорест вам омогућава да додате привлачан БГМ или свој гласовни снимак који сте сами снимили да бисте у великој мери побољшали своје видео записе.

Тренутно, Рендерфорест има бесплатан план заувек са ограниченим функцијама. Цена премијум плана са додатним функцијама почиње од 9,99 УСД месечно.

Типито

Типито је онлајн алатка за прављење врхунских видео колажа мешањем различитих фотографија и видео записа и додавањем музике у позадини.

Развијте своју креативност уз Типито невероватне функције, укључујући преклапања, милионе премиум снимака, брзи преглед и извоз, комплет за брендове, једноставан уређивач за превлачење и испуштање итд.

Поред њиховог бесплатног плана, Типито нуди различите плаћене месечне и годишње планове са додатним функцијама, почевши од 18 УСД месечно и 15 УСД месечно (наплаћују се годишње), респективно.

Завршне речи

Да закључимо, видео колажи су занимљив начин да привучете више гледалаца и повећате ангажовање на друштвеним медијима/каналу. Овде смо навели најбоље алате за прављење незаборавних видео колажа.

Идентификујте своје потребе и погледајте овај чланак да бисте пронашли свог идеалног произвођача видео колажа. Ослободите своју креативност и покажите за шта сте заиста способни. Срећно!

Затим погледајте најбољи видео произвођач и уређивач за мацОС и Виндовс.