11 најбољих игара на потезу за интензивну тактичку борбу

Да ли сте љубитељ стратешких и тактичких игара? Ако сте климнули главом, онда вам ова листа најбољих игрица заснованих на потезу не би требало да прође.

Стратешке игре засноване на потезу истичу интелектуалније аспекте поџанра. Олакшање које пружају „окрети“ нам омогућава да размишљамо, разматрамо и планирамо своје акције са што је могуће већом стручном прецизношћу.

Шта су игрице засноване на потезу?

Игре засноване на потезу су прилично поткатегорија стратешких игара у којима играчи доносе одлуке или акције редом. Игра се затим креће на ред следећег играча након што сваки играч има унапред одређен период да заврши свој ред. Ове игре су доступне на многим платформама, укључујући видео игре, мобилне игре и столне игре.

Игре засноване на потезу су познате по својим промишљенијим играма и споријем темпу. Често позивају играче да испланирају неколико следећих акција и донесу стратешке одлуке на основу ситуације. Ове игре могу бити софистицираније видео игре или једноставне друштвене игре попут шаха и дама.

Игре засноване на потезу имају предност јер дозвољавају играчима да одвоје време и анализирају своје изборе. Дакле, постала је популарна опција за људе који више воле спорији темпо игре. Игре засноване на потезу су различите за различите преференције игара јер се могу играти сами или са пријатељима. Хајде сада да научимо како да приступимо овим играма.

Како приступити и истаћи се у игрицама заснованим на потезима?

За игрице засноване на потезу потребна је другачија стратегија него за игре у реалном времену. Следећи савети ће вам помоћи да успете у игрицама заснованим на потезима:

Препознајте механику игре

Пажљиво прочитајте упутства и потврдите да сте свесни како игра функционише.

Посматрајте стрпљење

Имате времена да организујете своје потезе у игрицама заснованим на потезима. Будите сигурни да бирате оптималан ток акције тако што ћете добро размислити о својој стратегији.

Предвидите потезе свог противника

Са доступним информацијама, покушајте да погодите шта ће ваш противник следеће урадити. Ово ће вам помоћи да одредите стратегију својих акција и одвратите њихове.

Успоставите равнотежу у нападу и одбрани

Будите сигурни да успоставите равнотежу између напада и одбране тако што се не концентришете само на обе стране. Идеална стратегија за успех је обично она која је уравнотежена.

Учити из грешака

Процените свој учинак и забележите све грешке које сте направили. Постаћете бољи играч, а ово ће помоћи вашој стратегији. Будите стрпљиви и концентришите се на дугорочни план.

Вежбајте, вежбајте и вежбајте

Играјте више, и биће вам боље, па вежбајте. На крају ћете моћи да успете у игри на потезу ако наставите да вежбате.

Због недостатка притиска да се одмах реагује на променљиве услове, игрице засноване на потезу могу бити мање узнемирујуће од оних у реалном времену. Игре засноване на потезу користе играчима на неколико начина. Они, пре свега, пружају играчима слободу да промисле и одвоје време, што може резултирати стратешким и интелигентнијим играњем.

Штавише, игрице засноване на потезу често имају снажну причу или компоненту приче, што може побољшати њихово урањање и привлачност.

Ево листе потезних игара које пружају најбоље искуство интензивног тактичког борбе и које вас држе залепљене за своја седишта до краја.

Аге Оф Вондерерс: Планетфалл

На лансирању, постоји шест фракција у игрици Аге оф Вондерерс: Планетфалл, свака са својим војницима и игром. Прилагодљива фигура вође која може да истражује свет, учествује у дипломатији, подржава тајне операције и шпијунске подухвате и објављује рат је оно што играч контролише као командант одређене фракције.

  Исправите грешку 0к87де2712 Ксбок Оне

Остали градови ће доћи под надлежност играча како расту, а сваки од њих се може управљати независно. Играчи могу да нападну непријатељске кампове како би узели њихову технологију и прикупили ресурсе на мапи за истраживање.

Играчи морају да управљају својим ресурсима, истражују нову технологију и преговарају са другим групама да би одржали дипломатске односе и учествовали у борби. Међутим, Аге оф Вондерс: Планетфалл је задивљујуће и изазовно искуство за љубитеље потезних стратешких игара са својом реалистичном научно-фантастичном позадином и замршеном стратешком игром.

Развио – Триумпх Студиос

Издавач – Парадок Интерацтиве

Датум објављивања – 6. август 2019

Доступне платформе – ПС4, Ксбок Оне и Виндовс

Баттле Бротхерс

Играчи у нискофантастичном средњовековном свету Баттле Бротхерс командују групом плаћеника којима је поверено обављање различитих послова, као што су чување насеља, брисање разбојника или чудовишта или пратња каравана. Играчи могу регрутовати нове ратнике, набавити и продати опрему и учествовати у борби са различитим непријатељима на динамички креираној мапи света у игри.

Борба заснована на потезу има неколико тактичких избора, укључујући бочне нападе, продужене нападе и контролу морала. Играчи морају управљати новцем своје компаније, опремом и везама са разним групама и насељима и учествовати у рату. Пермадеатх је карактеристика игре, што значи да губитак ратника у битци има трајни ефекат.

Штавише, Баттле Бротхерс је сложена и убедљива стратешка игра заснована на потезу која, да би била успешна, захтева стратешко планирање, микроуправљање и пажљиво планирање унапред. Љубитељи потезних игара ће волети да играју ову игру и остати укључени у интензивну тактичку борбу.

Развио – Оверхипе Студиос

Издавач – Оверхипе Студиос

Датум изласка – 24. март 2017

Доступне платформе – Стеам, ПС4 и Ксбок серија

Цивилизација ВИ

У тактичкој видео игрици Цивилизатион ВИ, заснованој на потезима, играчи се такмиче против АИ противника које контролишу компјутери како би проширили сопствену цивилизацију од једног племена до доминације над целим светом током бројних ера развоја.

Играчи надгледају цивилизацију коју бирају између праисторијске ере и блиске будућности и унапређују њену технологију, културу и систем управљања. Осим што путују на насумично створену планету и наилазе на друге цивилизације и варваре, они откривају градове и развијају их градећи руднике, фарме и друга побољшања.

АИ непријатељи сада имају нове циљеве који утичу на интеракцију играча. Неколико од ових циљева је специфично за сваког лидера, моделирајући његове личности, историјске тренутке и политику. Штавише, сваки АИ лик има тајни циљ који се може открити само путем шпијунаже.

Развио – Фиракис игре

Објавио – 2К гамес

Датум изласка – 16. новембар 2018

Доступне платформе – Нинтендо Свитцх, ПС4 и Ксбок Оне

Даркест Дунгеон

У игри улога Даркест Дунгеон, играч контролише групу хероја и истраживача који истражују различите тамнице и учествују у борби са створењима која бораве унутра. Пре него што уђе у тамницу, играч може да управља листом хероја и инвентаром у Хамлету, „главном центру“ игре, који је близу куће.

Игра је заснована на потезу. Хероји, међутим, имају мане, јер су подложни стресу и другим условима који могу нарушити њихову способност да се добро понашају у борби. Јединствени механизам стреса у игри тестира менталну чврстину хероја због ужаса са којима се сусрећу.

Херој који може да доживи претерано висок ниво стреса може доживети срчани удар, који би могао да га угрози ако се не лечи одмах након тога. Међутим, Даркест Дунгеон је сложена и евокативна игра која захтева пажљиво планирање и извршење да би преживела свој суморни и праштајући универзум.

  Како добити филтер без браде на ТикТок-у

Развио – Редхоок Студиос

Издавач – Редхоок Студиос

Датум изласка – 19. јануар 2016

Доступне платформе – Нинтендо Свитцх, ПС4 и Ксбок Оне

Ендлесс Легенд

Ендлесс Легенд је 4Кс тактичка игра заснована на потезу у којој играчи контролишу цивилизацију да би освојили, проширили, искористили и уништили свој пут до доминације у измишљеном свету званом Аурига. Игра има бројне различите фракције, свака са специјалностима, јединицама и технолошким напретком. Играчи морају успешно да управљају својим ресурсима, дипломатијом, истраживањем и борбом да би победили.

Игра има реалистичан временски систем, промену годишњих доба и јединствени оквир мисије за фракције који доприноси игривости и дубини приче. Дубоки и прилагодљиви механизам за изградњу града је укључен у игру, заједно са модуларним технолошким стаблом које омогућава играчима да изаберу пут раста своје цивилизације.

Мапа глобуса Ендлесс Легенда садржи различите регионе, за разлику од претходних 4Кс игара. Све у свему, Ендлесс Легенд је задивљујућа и изазовна стратешка игра која љубитељима 4Кс жанра пружа дубоко и забавно искуство.

Развио – Амплитуде Студиос

Издавач – Сега

Датум изласка – 18. септембар 2014

Доступне платформе – Виндовс и Мац ОС

Инто Тхе Бреацх

У игри Инто тхе Бреацх, човечанство се суочава са хордом огромних чудовишта познатих као Век. Корисник контролише ратнике који управљају џиновским меховима који могу бити опремљени разним пушкама, оклопима или другом опремом да би се суочили са њима. Борбени систем игре заснован на потезу омогућава играчима да планирају како ће њихов тим реаговати на непријатељске потезе и радње које предвиђају њихове ударе.

Штавише, играч ће контролисати три различита механа у борби против Века, а циљ сваке мапе ће имати одређени број окрета које треба завршити. Заштита цивилних зграда које подржавају електричну мрежу која напаја механизме је примарни циљ сваке мапе, али могу постојати и други циљеви.

Шах је коришћен за упоређивање играња игре Инто тхе Бреацх јер се више фокусира на задржавање контроле положаја и жртвовања јединица него на надмашивање противника.

Развио – Субсет Гамес

Издавач – Субсет Гамес

Датум изласка – 28. август 2018

Доступне платформе – Нинтендо Свитцх, Виндовс и Мац ОС

Алпха Центаури

Имерзивни поглед се користи за играње потезне стратешке игре Алпха Центаури, која има позадину научне фантастике. Игра се фокусира на седам вођа фракција које играч бира између 14 опција у Алпха Центаури, Алиен Цроссфире и Планет.

У борби за колонизацију и освајање Планете, играч контролише једног од вођа. Играчи такође могу да победе тако што ће освојити све супротстављене фракције, добити три четвртине гласова, управљати глобалним енергетским тржиштем, завршити тајни пројекат Уздизање до Трансценденције, или, за ванземаљске фракције, изградити шест Подпросторних Генератора.

Игра за једног играча, опције прилагођавања и више играча укључени су у Алпха Центаури. Играч може да промени игру тако што ће изабрати подешавања на почетку игре, користећи устаљени сценарио и уређиваче мапа, и променити датотеке игре за Алпха Центаури.

Развио – Фиракис Гамес

Издавач – Елецтрониц Артс

Датум изласка – 31. јануар 1999

Доступне платформе – Виндовс и Мац ОС

Унити Оф Цомманд ИИ

Тактичка ратна игра заснована на потезима која успоставља равнотежу између историјског реализма и апстрактног дизајна игре је Унити оф Цомманд ИИ. Кориснички интерфејс (УИ) игре је поједностављен да би се поједноставило кретање кроз бројне компоненте, укључујући управљање јединицама, борбу и логистику. Да би победили, играчи морају стратешки да користе сву своју робу, укључујући залихе и појачања.

Компонента кампање у игри укључује динамичке догађаје који могу утицати на то како се битке одвијају, а играчи могу одлучити да донесу историјске изборе који би могли да промене начин на који се рат одвија. Унити оф Цомманд ИИ такође укључује робустан режим за више играча, који омогућава играчима да се такмиче директно.

  Како радити са линијама тренда у Мицрософт Екцел графиконима

Играчи могу преузети улоге и војске Осовине и совјетске војске у различитим кампањама у овој игри, која се концентрише на Источни фронт сукоба. Све у свему, Унити оф Цомманд ИИ је сложена и убедљива стратешка игра заснована на потезу која представља оригиналан поглед на Источни фронт Другог светског рата.

Развио – 2×2 Гамес, Цоретеам

Издавач – 2×2 Гамес

Датум изласка – 12. новембар 2019

Доступне платформе – Стеам

Давн Оф Вар ИИИ

Давн оф Вар ИИИ је стратешка игра у реалном времену са елементима из онлајн ратних арена за више играча. Свемирски маринци, Елдари и Оркови су три фракције за игру у универзуму Вархаммер 40,000 где је радња смештена. Свака фракција има своје посебне јединице, вештине и стилове игре.

Играчи морају набавити ресурсе, изградити базе и управљати својим снагама да би добили бјесомучне борбе. Штавише, игра уводи моћне супер јединице које могу да преокрену равнотежу битке у корист играча. У Давн оф Вар ИИИ доступне су и опције за једног играча и за више играча, при чему овај други омогућава до шест људи да се такмиче у неколико сценарија игре.

За оне који уживају у универзуму Вархаммер 40,000 и аутентичним стратешким играма уопште, Давн оф Вар ИИИ нуди свеобухватно и привлачно стратешко искуство које испуњава гејмере узбуђењем и узбуђењем.

Развио – Релиц Ентертаинмент

Издавач – Сега

Датум изласка – 27. април 2017

Доступне платформе – Виндовс и Мац ОС

Играч у КСЦОМ: Енеми Ункновн преузима команду над врхунском војном силом којој је поверена заштита Земље од ванземаљске инвазије. Тактичка борба и управљање базом су два начина игре. Играч мора да додели ресурсе, истражи најсавременију технологију и обучи ратнике у режиму управљања базом да се припреми за предстојеће битке.

Играч командује групом војника у операцијама неутралисања ванземаљских претњи у тактичком борбеном режиму. Игра нуди неколико класа трупа са јединственим вештинама, путевима напредовања и многим алатима и оружјем. Посебне јединице и стратегије ванземаљаца помажу да игра буде узбудљива и изазовна.

За игру је доступна варијација нивоа тежине. Штавише, игра има механичку пермадеатх, што значи да када војник буде убијен у борби, они су заувек изгубљени. Ово повећава напетост игре и стратешку сложеност.

Развио – Фиракис Гамес

Издавач – 2К Гамес

Датум изласка – 9. октобар 2012

Доступне платформе – Ксбок 360, ПС3 и Виндовс

Лик играча у КСЦОМ 2: Цоллецтион је вођа КСЦОМ војне организације, која је смањена на групу која се бори против сталне ванземаљске контроле над Земљом. Захваљујући систему борбе на потезу, битке се могу планирати стратешки и одлучивати тактички.

Играч мора да координира своја средства и трупе да би постигао своје циљеве у игри. Постоје разне мисије, укључујући све од спасилачких операција до саботаже. Главна игра и четири ДЛЦ пакета—Алиен Хунтерс, Схен’с Ласт Гифт, Вар оф тхе Цхосен и Тацтицал Легаци Пацк— сви су укључени у КСЦОМ 2 колекцију.

ДЛЦ-ови дају играчима више прича, противника и могућности прилагођавања војника. Са задивљујућим наративом, многим могућностима прилагођавања и жестоким тактичким ратовањем, КСЦОМ 2 Цоллецтион пружа изазовно и забавно искуство стратегије засновано на потезу.

Развио – Фиракис Гамес

Издавач – 2К Гамес

Датум изласка – 5. фебруар 2016

Доступне платформе – Нинтендо Свитцх, ПС4 и Ксбок Оне

Закључак

Играње на потезу може бити забавно и узбудљиво за играче. Ове игре често захтевају стрпљење, стратегију и критичко размишљање, јер играчи морају пажљиво да процене своје игре и предвиде следећи потез свог противника. Штавише, игрице засноване на потезима пружају лежернији темпо игре, омогућавајући играчима да промисле и одвоје време без осећаја журбе или притиска.

Игре на потезу се такође могу играти сами или са другима јер многе подржавају режиме за једног играча и за више играча. Играње игара са окретима може бити сјајан начин да се опустите, изазовете мозак и забавите се уз пријатељско такмичење.

Такође можете истражити неке најбоље гацха игре.