10 најбољих ресурса за учење за БЕСПЛАТНО савладавање ХТМЛ-а

Језик за означавање хипертекста или ХТМЛ је основни темељни блок за креирање веб локација. Дакле, то је неопходна вештина за амбициозне веб дизајнере и програмере. За проучавање ХТМЛ-а постоји много скупих ресурса за учење доступних на мрежи.

Међутим, постоје и бесплатни ресурси који су на сличан начин ефикасни. Тако ћете моћи да креирате исплативе веб странице које су корисне и визуелно запањујуће.

Познавање ХТМЛ-а омогућава веб програмерима да направе добро структуриране, приступачне и прилагођене веб сајтовима. Такође, служи као полазна тачка за учење додатних веб технологија као што су ЦСС и ЈаваСцрипт.

Разумевање ХТМЛ-а је предуслов за улазак у област веб развоја и драгоцена је способност за све који праве или управљају веб локацијама.

Овај чланак ће вас упознати са најбољим бесплатним ресурсима за учење за савладавање ХТМЛ-а. Чак и ако сте почетник, лако можете научити основе веб развоја (ХТМЛ) тако што ћете проћи кроз ове ресурсе.

Важност учења ХТМЛ-а

Учење ХТМЛ-а је корисно из неколико разлога, а ево неких од њих:

Дизајнирање веб локација: Све веб странице су направљене помоћу језика за означавање хипертекста (ХТМЛ). Структуру, изглед и садржај веб странице обезбеђује језик за означавање, који се користи за генерисање веб страница. Дакле, у сврху прављења и објављивања веб страница, познавање ХТМЛ-а је важно.

Могућности за запошљавање: ХТМЛ стручност је веома тражена на тржишту рада. Познавање ХТМЛ-а је неопходно за многе каријере везане за веб. На пример, веб програмери, дизајнери, произвођачи садржаја и онлајн трговци.

Разумевање веб развоја: Разумевање ХТМЛ-а је први корак ка томе. Служи као основа за учење напредних алата за веб развој као што су ЦСС и ЈаваСцрипт.

Персонализација и решавање проблема: ХТМЛ знање вам омогућава да мењате и поправљате теме и шаблоне веб локација. Стога можете персонализовати и променити изглед и функционалност веб локације помоћу ХТМЛ кода.

Комуникација са веб програмерима: Ако сте упознати са ХТМЛ-ом, можете ефикасније комуницирати са веб програмерима. Штавише, разумећете захтеве вашег клијента и креирати дизајн према њиховим жељама.

СЕО побољшање: ХТМЛ је од суштинског значаја када је у питању оптимизација СЕО сајта (оптимизација претраживача). Када се ХТМЛ елементи правилно користе, претраживачи су у стању да боље разумеју садржај веб странице. Тако постаје лакше индексирати и рангирати сајт у резултатима претраге.

Хајде да истражимо неке од најбољих ресурса за учење који ће вам омогућити да савладате ХТМЛ бесплатно.

Реплит

Реплит је онлајн платформа на којој програмери могу да кодирају, праве и сарађују на софтверским пројектима. Можете компајлирати, извршавати и делити ХТМЛ, ЦСС, ЈС и више језика преко свог претраживача. Стога вам неће бити потребан никакав специјализовани софтвер или хардвер да бисте добили комплетно развојно окружење.

Кључне карактеристике:

 • Подржава неколико програмских језика као што су Питхон, Јава, Ц++, Руби, ЈаваСцрипт и још много тога.
 • Пружа онлајн уређивач кодова који омогућава корисницима да креирају и мењају код унутар претраживача. Едитор обезбеђује аутоматско довршавање, истицање синтаксе и додатне функције које поједностављују кодирање.
 • Нуди уграђени компајлер и тумаче за бројне програмске језике, омогућавајући корисницима да покрећу код у свом претраживачу.
 • Функције сарадње кодова у реалном времену омогућавају корисницима да лако раде у групама и размењују код са другима.
 • Хостовање веб сервера и апликација, што олакшава дељење и примену програма са другима.
 • Пружа разне алате за учење, као што су туторијали, курсеви и изазови, који помажу корисницима у усавршавању способности кодирања.
 • Укључује успешну заједницу програмера која дели пројекте и поставља питања и одговара на питања, нуди помоћ и коментаре.
 • Алати за интеграцију и контролу верзија као што је Гит олакшавају управљање и праћење модификација кода.
 • И бесплатне и плаћене опције где бесплатна верзија нуди приступ свим основним функцијама. Премиум опције пружају додатне функције, укључујући персонализоване домене, више простора за складиштење и побољшане апликације за тимски рад.
  Како замаглити позадину на зумирању?

В3Сцхоолс

В3Сцхоолс је добро позната веб локација за учење на мрежи која нуди обиље материјала за учење ХТМЛ-а. Добићете туторијале, референце и игралиште за кодирање за вежбање и примену ХТМЛ-а. Штавише, можете научити и друге програмске језике као што су ЦСС, Питхон, ПХП и још много тога.

Кључне карактеристике:

 • Набавите обимну колекцију туторијала о ХТМЛ-у, који покривају све, од основа до напредних тема. Примери и вежбе треба да буду лаки за разумевање и спровођење.
 • Нуди детаљну ХТМЛ референцу која детаљно описује све ХТМЛ ознаке, својства и догађаје. Осим тога, ова референца олакшава учење и коришћење пружањем примера и објашњења функције сваке ознаке.
 • Нуди хтмл уређивач у реалном времену где корисници могу експериментисати са ХТМЛ кодом и одмах видети резултате. Ово је фантастичан метод за тестирање нових концепата и посматрање како ХТМЛ заиста функционише.
 • Обезбедите ХТМЛ сертификат корисницима након успешног завршетка курса и полагања процена о сродним темама. Стога можете показати своје ХТМЛ вештине и додати их у свој ЦВ да бисте добили бољу прилику за посао.
 • Платформа укључује огромну корисничку заједницу која је доступна да одговори на упите и пружи помоћ. Дакле, то је драгоцен ресурс за учење преко искустава других корисника и добијање решења за сложена питања.

Цодецадеми

Цодецадеми је портал за учење на мрежи који пружа часове неколико програмских језика и технологија. Нуди бесплатан ХТМЛ курс који укључује основни преглед ХТМЛ-а, стандардног језика за означавање који се користи за генерисање веб страница.

Бесплатни ХТМЛ курс на Цодеацадеми је одлично место за почетак ако сте почетник и желите да научите како да креирате веб странице. Пошто се курс нуди онлајн, можете га научити било када користећи интернет везу са било ког места. Након завршетка курса, моћи ћете да креирате ХТМЛ код који је добро структуриран, да приказује податке у табелама и дизајнирате веб странице.

Кључне карактеристике:

 • Стекните практично искуство у учењу ХТМЛ-а кроз материјале за курс и примере кодирања.
 • Интерактивни задаци су укључени у курс како би помогли студентима да ојачају своје разумевање ХТМЛ принципа и синтаксе.
 • Пружа пројекте из стварног света који студентима омогућавају да своје знање искористе у изградњи корисних веб локација.
 • Ученици могу да заврше курс својом брзином тако што ће се уписати онлајн. Такође, да би у потпуности схватили идеје и урадили задатке, дозвољено им је да одвоје своје време.
 • Прилагођене повратне информације су обезбеђене за сваку активност на курсу. Због тога ученици могу да процене свој напредак и идентификују области побољшања.
 • По успешно завршеном бесплатном ХТМЛ курсу студенти добијају сертификат. На тај начин могу да покажу сертификат потенцијалним послодавцима или да га додају у своје биографије.

Научите ХТМЛ

Леарн ХТМЛ вам даје свеобухватне туторијале за прављење веб локација користећи ХТМЛ и ЦСС на начин корак по корак. Основни курс ће вас водити кроз прављење странице користећи Боотстрап ЦСС оквир. Али напредна лекција ће вас научити свему што треба да знате о ХТМЛ-у и ЦСС-у.

Кључне карактеристике:

 • Платформа пружа лекције које су и практичне и интерактивне. Свака сесија долази са детаљним објашњењем основа ХТМЛ-а, заједно са корисним примерима и задацима. Тако ученици могу да тестирају своје знање и вештине.
 • Структурирани наставни план и програм ове платформе покрива све основне аспекте ХТМЛ-а. Дакле, студенти могу да заврше курс сопственим темпом, па чак и да комплетирају сложени материјал како постану вешти.
 • Предавања су унапређена визуелним помагалима, као што су слике и дијаграми. На тај начин ученицима је на курсевима лакше да схвате теме.
 • Нуди прилагодљив дизајн који чини платформу доступном са било које платформе, укључујући десктоп, лаптоп, таблет и паметне телефоне.
 • Нуди питања за квиз на крају сваке сесије како би помогао ученицима да ојачају своју компресију предмета.
 • Ученици могу да користе примере кода веб локације као ресурс док раде на сопственим ХТМЛ пројектима.
 • Док ученици пролазе кроз наставни план и програм, активна подршка заједнице на леарнхтмл.орг може пружити помоћ и одговорити на питања.
 • Због његове бесплатне доступности, свако може да научи ХТМЛ истражујући целу веб локацију.
  4 врсте ИЕМ конектора и како се разликују

Веб.дев

Веб.дев је покренуо Гоогле како би веб програмерима понудио најновија знања и најбоље праксе у индустрији. ХТМЛ курс који нуди ова платформа нуди темељан увод и комплетан преглед.

Дакле, и почетници и искусни програмери могу да усаврше своје способности креирања ХТМЛ веб страница. То је бесплатан курс који почиње са основама и напредује до сложених тема као што су приступачност, семантички ХТМЛ и СЕО оптимизација.

Кључне карактеристике:

 • Пружа интерактивне примере који помажу у учењу ХТМЛ-а и учењу кода са примерима.
 • Дизајн курса промовише учење кроз практично искуство.
 • Добијте свеобухватну покривеност ХТМЛ-а, почевши од основних ознака и атрибута до напреднијих тема као што су приступачност, респонзивни дизајн и технике СЕО оптимизације.
 • Самостално окружење за учење које ће вам омогућити да учите уз интернет везу и са било ког места.
 • Уз стручне смернице веб програмера, добићете све најновије и најбоље праксе.
 • Курс ће вам омогућити приступ додатним ресурсима како бисте могли да унапредите своју развојну способност.

Удеми

Удеми је популарна платформа за учење на мрежи која покрива широк спектар тема као што су развој веба, програмирање, дизајн и још много тога. ХТМЛ курс који нуди ова платформа покрива све основе и један је од најомиљенијих курсева. Покрива различите теме о ХТМЛ-у, укључујући синтаксу, компоненте, ЦСС стил, изглед странице и још много тога.

Кључне карактеристике:

 • Структурирани процес учења који олакшава ученицима да схвате основе ХТМЛ-а. Али курс на крају прелази на сложеније теме.
 • Даје студентима практично искуство дајући им различите пројекте и задатке које треба да заврше.
 • Курсеви се нуде преко стручних тренера са дугогодишњим искуством у развоју ХТМЛ веб страница. Такође, студентима дају савете, критике и охрабрење.

Садржај курса је доступан студентима 24 сата дневно, 7 дана у недељи и могу га завршити у сопственом темпу.

 • По успешно завршеном ХТМЛ курсу студенти добијају сертификате.

Симплилеарн

Ако сте вољни да научите принципе ХТМЛ-а и генеришете запањујуће веб странице, погледајте Симплилеарн-ов Увод у ХТМЛ курс. Курс је структуриран тако да пружи темељно разумевање ХТМЛ-а од нуле.

Почиње са основама и прогресивно напредује ка сложенијим темама. Добићете јасна и концизна објашњења, примере и квизове који покривају све аспекте ХТМЛ-а.

Кључне карактеристике:

 • Ученици могу да заврше курс по сопственој брзини и времену.
 • Курс је доступан свима који имају интернет везу
 • Покрива све битне аспекте ХТМЛ-а, укључујући структуру документа, елементе, атрибуте, форматирање, везе, слике, табеле и још много тога.
 • Укључује квизове, вежбе и пројекте који помажу ученицима да провере своје знање и вештине.
 • Ученици могу добити подршку од ове платформе за учење кад год треба да реше било који проблем.
 • Након успешно завршеног курса полазници добијају сертификате. Тако могу потенцијалним послодавцима и купцима показати сертификат о својим новим способностима.
 • Курс је бесплатан за 90 дана приступачности, а плаћени курс је такође приступачан.
 • Ученици такође могу приступити курсу са мобилних уређаја и учити док су у покрету.
  Колико сексуалних преступника живи у вашој близини?

Греат Леарнинг

Греат Леарнинг је платформа за учење на мрежи која нуди широк избор курсева, укључујући веб развој, науку о подацима, вештачку интелигенцију и још много тога. Бесплатни ХТМЛ курс који пружа ова платформа има за циљ да научи ХТМЛ почетнике заинтересоване за веб развој. Покрива све битне теме као што су ХТМЛ синтакса, обликовање текста, обликовање табеле, хипервезе, слике и још много тога.

Кључне карактеристике:

 • Са темељним наставним планом и програмом, курс почиње са основама и прелази на сложеније теме.
 • Интерактивни процес учења је комбинован са видео записима, квизовима и интерактивним активностима.
 • Искусни инструктори доступни за учење и побољшање вештина веб развоја.
 • Ученици ће добити пуну флексибилност за учење сопственим темпом и према сопственом распореду.
 • Курс се састоји од примера кодирања из стварног света и вежби које изоштравају вештине ученика.
 • Ученици ће добити приступ форумима ученика и наставника на којима могу постављати питања и добити упутства.

БранСтатион

Бесплатни курс Увод у ХТМЛ и ЦСС који нуди БраинСтатион има за циљ да вам помогне да почнете са веб програмирањем и креирањем веб локација. Као резултат тога, моћи ћете да савладате основе изградње веб странице користећи ХТМЛ и ЦСС.

Приручник ће пружити увод у ХТМЛ и ЦСС, заједно са кратким прегледом терминологије, принципа и основне синтаксе.

Кључне карактеристике:

 • Курс који је лак за учење и који траје сат времена да бисте завршили целокупне основе ХТМЛ-а и ЦСС-а.
 • Цео курс укључује 17 лекција са детаљним референтним документима који ће подржати учење и изградњу.
 • Добијте детаљно знање о бројним ХТМЛ ознакама, укључујући наслове, пасусе, листе, везе, слике, табеле и још много тога.
 • Уз ХТМЛ, такође добијате основне ЦСС стилове као што су боја, типографија, изглед и одзив.
 • Стекните знање о додатним функцијама за веб странице, укључујући СЕО, компатибилност прегледача, приступачност и још много тога.
 • Ученици могу практично да раде на групним пројектима и да праве сопствене веб странице или веб страницу користећи своје вештине.
 • Ученици ће добити повратне информације и подршку од наставника и вршњака, као и честе евалуације својих задатака и пројеката.
 • Добијте увид у индустрију од стручњака, гостујућих предавача и професионалаца из индустрије.
 • Приступ екосистему вршњака и бивших студената за умрежавање, тимски рад и изгледе за посао је доступан студентима.

Сцалер

Сцаалер је платформа за учење која нуди бесплатне ХТМЛ туторијале који нуде обуку и менторство. Стога ученици који желе да унапреде своје вештине и каријеру веб развоја могу имати користи од тога. Након што науче овај курс, ученици могу да почну да развијају веб странице, да унапреде своје вештине, да ревидирају ХТМЛ концепте и да ураде много више користећи материјале за учење.

Кључне карактеристике:

 • Набавите детаљну документацију о ХТМЛ ознакама преко веб локације.
 • Сви туторијали се сами воде и укључују упутства за почетнике и чланке на вебу.
 • Набавите књиге за учење ХТМЛ-а које вам је препоручила платформа
 • Видео туторијали и курсеви преко интернета се односе на учење ХТМЛ-а на мрежи
 • Добијте знање које се може применити на подешавање ИДЕ (ВС код) и реалних пројеката.

Последње мисли

Овладавање ХТМЛ-ом је од суштинског значаја за оне који се надају успеху у домену веб развоја. Он чини основу за генерисање и организовање онлајн садржаја на веб страницама. Платформе и курсеви поменути изнад пружају различите могућности учења које су прилагођене различитим стиловима учења и нивоима способности.

Међутим, бесплатни ресурси могу обогатити ваше вештине и припремити вас за будуће пројекте веб развоја. На овим курсевима ћете добити интерактивне туторијале, детаљан приручник и организоване материјале за курс. Као резултат тога, потенцијални веб програмери могу безбедно да крену својим путем ка савладавању ХТМЛ-а и креирању привлачних сајтова и садржаја.