12 најбољих Инстаграм филтера за ваше фотографије

Разумевање који Инстаграм филтери функционишу у различитим сценаријима помоћи ће вашем профилу да се истакне. Наставите да читате да бисте открили неке од најбољих Инстаграм филтера, заједно са врстама слика за које треба да користите сваки од њих.

1. Цурење боје: за естетику у стилу филма

Инстаграм је објавио Цолор Леак у новембру 2023. и то је одлична опција ако волите фотографију у филмском стилу. Филтер личи на оно што понекад видите након развијања фотографија са филмских камера, са суптилним нијансама црвене, жуте и наранџасте.

Цолор Леак је један од најбољих Инстаграм филтера за слике са пуно светлине или светлих боја у позадини. Међутим, мало је тешко користити на сликама где је позадина прилично тамна, јер може изгледати неуредно, а црвене боје могу постати превише очигледне.

2. Лудвиг: Свестрана опција

Лудвиг је један од најстаријих и најпопуларнијих Инстаграм филтера. То је такође једна од разноврснијих опција на овој листи.

Када користите овај филтер, добићете топлије тонове и оштрији контраст. Бољи је од Цолор Леак-а за фотографије које укључују тамније позадине, јер су његови ефекти суптилнији.

Штавише, можете га користити и за портрете и селфије. Разлог зашто добро функционише са сликама људи је тај што су промене суптилне, а такође може да смањи мало јасноће ако је ваша слика раније била превише оштра.

  Поређење кукица за преузимање података у Реацт-у

3. Осло: За суптилна побољшања

Осло Инстаграм филтер је још једна одлична опција ако желите да додате суптилне промене на своју слику. Када користите овај филтер, повећаћете контраст на слици и смањити сенке. Али у исто време, експозиција ће расти.

Осло је фантастичан Инстаграм филтер за архитектонске, урбане и уличне фотографије. У поређењу са Лудвигом, добићете расположенији изглед—што је савршено ако боље одговара вашем стилу. Такође можете користити овај филтер ако желите нешто једноставно што ће учинити да црте вашег лица боље заблистају.

4. Меко светло: савршено за снимке Златног сата

Софт Лигхт је један од многих Инстаграмових увода филтера у новембру 2023. То значајно смањује јасноћу ваше слике, тако да добијате више замагљен изглед, а контраст се такође смањује.

Ако сте заинтересовани за фотографије златних сати, Софт Лигхт је одличан избор. То ће побољшати топле тонове на вашој слици, посебно у поређењу са облачним даном – где коришћење овог филтера може учинити да ваша фотографија изгледа прилично бљутаво. И пре него што објавите своју слику, зашто не користите један од ових савршених натписа за златни сат.

5. Једноставно: побољшајте своје селфије и портрете

Симпле филтер ради управо оно што име сугерише; додаје једноставне измене вашој слици. Из тог разлога, то је један од најбољих Инстаграм филтера, а такође и један од најсвестранијих.

Када користите овај филтер, ваша слика ће се повећати у контрасту. Ако желите да снимите портретне фотографије на којима особа носи тамну одећу и желите да се истичу, ово је фантастична опција.

Поред већег контраста, Симпле ће такође мало повећати експозицију и осветљеност ваше фотографије. То је фантастичан избор за побољшање ваших портретних снимака и селфија по облачном дану.

  9 Екцел ДАТЕ функције које треба да знате

6. Мелбурн: добра опција за сунчане фотографије

Мелбурн је веома сличан Ослу, али филтер ће значајно повећати вашу изложеност у поређењу са Ослом. Штавише, овај филтер не побољшава контраст у толикој мери као његов колега.

Када користите филтер Мелбурн, ваша слика неће имати много додатног засићења и изгледаће мало равније. Из тог разлога, Мелбурн је бољи избор од Осла за фотографије људи и пејзажа у сунчаним данима. Штавише, то је добра опција за слике златних сати — било да се ради о људима или локацијама.

7. Ло-Фи: Појачајте засићеност и контраст

Ло-Фи је филтер високог засићења и високог контраста. То је веома добар избор за слике које већ садрже неколико светлих боја, али бисте желели да се оне још више истичу. А ако желите да снимите боље фотографије при јаком осветљењу, овај филтер ће чешће учинити да ваша слика изгледа много боље по сунчаном дану.

Ло-Фи филтер је прилично тешко користити на портретима јер може додати превише засићења и контраста, што резултира неприродним изгледом. Без обзира на то, добар је избор за архитектонску и биљну фотографију ако желите да ваши субјекти изгледају импозантније.

8. Фаде: Тоне Ит Довн

Фаде је још један од најбољих Инстаграм филтера ако желите нешто суптилније. Филтер ће смањити контраст на вашим сликама, што га чини добрим избором ако желите да уклоните мало оштрине са својих фотографија — укључујући слике које имају већу засићеност него што бисте иначе желели.

Када користите филтер Фаде, он боље функционише на фотографијама које већ имају доста осветљености. Ако га користите на тамнијим сликама, понекад може изгледати превише нерасположено за укус многих људи.

  12 Виртуелних канцеларијских решења за ваше пословање

9. Валенсија: За свакодневне снимке

Валенсија је један од најстаријих Инстаграм филтера и до данас остаје популаран избор код многих корисника. Филтер повећава експозицију на вашим фотографијама, чини видљивијим више сенки слике, а такође ћете добити мало више незасићеног изгледа.

Валенсију можете користити у више ситуација, али је веома популарна посебно за селфије и фотографије у уличном стилу.

10. Аден: Савршено за фотографије природе

Аден је још један од најпопуларнијих Инстаграм филтера који постоји већ неко време. То ће повећати засићеност ваше слике и дати вам више избледели изглед. Понекад је то бољи избор за фотографије природе него као што су Осло и Ло-Фи—Ло-Фи има превише контраста за многе снимке природе, док је Осло понекад превише пригушен.

Ако желите да ваша сцена изгледа живахније, а не драматичније, Аден је добар избор. Из тог разлога, може радити и са неким снимањем у затвореном простору.

11. Спавање: За суптилни сјај

Спавање је упоредиво са Лудвигом, али овај филтер има неколико кључних разлика. Додаје више топлине и смањује контраст на вашој фотографији, стварајући пријатан, примамљив амбијент.

Филтер за спавање можете користити за снимке природе, а може добро да функционише и за неке портрете и селфије. Међутим, боље је користити филтер за ове врсте фотографија у ситуацијама када нема много сунчеве светлости. Такође је бољи избор од Осла ако желите нешто мање суптилно без компромиса у погледу елеганције.

12. Широки угао: Поставите свој објекат напред

Да ли нисте успели да исечете своју слику како бисте желели током постпродукције? Не брини; још увек можете да извршите суптилна подешавања пре него што отпремите своју слику на Инстаграм. Широкоугаони филтер не мења ниједну боју или осветљење на вашој фотографији, али ће мало зумирати вашу слику.

Након примене овог филтера, ваш главни предмет ће постати истакнутији. Међутим, немојте бити превише груби, иначе би средњи део ваше фотографије могао да изгледа надувено.

Свим овим Инстаграм филтерима можете приступити бесплатно и врло је лако експериментисати са свима њима пре него што своје слике поделите са светом. Различити филтери су најприкладнији за различите сценарије, а временом ћете знати када да користите сваки, што ће подићи ваш профил изнад осталих.