13 најбољих софтвера за упућивање запослених за поједностављење вашег процеса запошљавања

Да ли тражите најбољи софтвер за упућивање запослених да бисте поједноставили процес запошљавања?

Софтвер за упућивање запослених је платформа за препоруке запослених и омогућава вам да надгледате своје програме за упућивање запослених (ЕРП). Софтвер подстиче ваше послодавце да постану амбасадори бренда ваше компаније промовишући отварање радних места њиховим пријатељима и рођацима.

Али професионалци за запошљавање, ХР особље и менаџери за запошљавање виде највеће предности платформе за упућивање запослених. Омогућава им да ангажују квалитетне кандидате, убрзају⏲ процес запошљавања и управљају исплатама бонуса за препоруке запослених.

У овом чланку ћу поделити неке од најбољих софтвера за упућивање запослених који поједностављују упућивање на посао за запослене и убрзавају процес регрутовања тима за регрутацију – на добитку🤝 за обе стране.

Дакле, пређимо на чланак.

Значајне карактеристике производа РеферралсХубТранспарентне препоруке запослених, гамификовани процес регрутовања, подршка за мобилне апликације од стране Рецруитее-а. ЕРИНСистем упућивања са АИ-ом на првом месту, модули за обуку.ФресхтеамПрепорука једним кликом, интелигентно мапирање кандидата, управљање фондом талената.СкиллфуелПотпуна платформа за запошљавање, аутоматизоване повратне информације и интеграција друштвених медија.ХиреУпИскуство прве препоруке запосленог, брендиране кампање, мобилне апликације.Препоруке Беспрекорна интеграција, 6Кс лакши топли реферали, АИ могућности које пружа Теамабле.ВоркаблеПрепорука са вештачком интелигенцијом, транспарентан и приступачан систем, аутоматска упозорења.Теам ЕнгинеАутоматске текстуалне препоруке, ефикасан фонд талената, приступачан за мала предузећа.ЦВВиЗГамификовано праћење препорука засновано на АИ, могућности интеграције.ЈобвитеПотпуно управљање животним циклусом запослених и аутоматизоване кампање препорука.ХиреологијаПотпуно управљање животним циклусом запослених и аутоматизоване кампање препорука.БоонСкалабилан процес упућивања заснован на подацима и једноставан за коришћење.ЦлеверЦоннецтБеспрекорна препорука за запослене заснована на вештачкој интелигенцији, напредна мобилна апликација усклађена са ГДПР-ом.

Зашто користити софтвер за упућивање запослених?

Препоруке запослених су популаран и ефикасан начин за организације да пронађу нове таленте за попуњавање отворених радних места. Препорученом кандидату се често придаје већа пажња и приоритет у односу на друге кандидате јер је то препорука службеника од поверења.

Софтвер за упућивање запослених је модерна платформа за аутоматизацију и поједностављење процеса упућивања. Обично укључује карактеристике као што су:

✅ Праћење препорука: Софтвер за упућивање запослених омогућава запосленима да поднесу препоруке путем систематске платформе. Такође омогућава регрутерима да поједноставе напредак сваке препоруке.

✅ Управљање кандидатима: Са софтвером, регрутери могу лако да управљају и организују профиле кандидата и биографије како би олакшали бржу комуникацију.

✅ Комуникациони алати: Већина платформи за упућивање запослених има уграђене комуникационе алате који омогућавају глатку интеракцију између регрутоваца, запослених и упућених кандидата.

✅ Аналитика и извештавање: Ова софтверска решења вам помажу да управљате учинком и успехом програма за упућивање ваших запослених уз дубоку аналитику и благовремено извештавање.

✅ Управљање подстицајима: Многа софтверска решења омогућавају компанијама да поставе и управљају наградама за препоруке и подстицајима за запослене који успешно упућују кандидате који се запосле.

Такође, прочитајте Најбољи софтвер за укључивање запослених за ХР.

Предности платформи за упућивање запослених:

#1. Квалитетно запошљавање по нижим трошковима

Препоруке такође могу бити драгоцене за фирме смањењем трошкова повезаних са запошљавањем нових запослених. На пример, компаније морају да троше мање времена на вођење интервјуа и прегледавање животописа када се ослањају на препоруке.

Студије из социологије и економије су показале да препоруке могу помоћи у смањењу трошкова запошљавања. У просеку, упућеном раднику је потребно 29 дана да се запосли. С друге стране, запошљавање преко огласних плоча траје 39 дана, а са каријерних сајтова за невероватних 55 дана!

Такође, према ЦареерБуилдер-у, 82% запослених се сложило да препоруке нуде највећи РОИ и, као резултат, уштеде око 3.000 долара у трошковима регрутовања по запослењу.

#2.Побољшано задржавање

У једној од својих студија, иЦИМС је израчунао средње трајање запослења за запослене са препорукама и за запошљавање без препоруке. Студијом је обухваћено преко 50 компанија и 91.000 запослених.

Извор: иЦИМС

Студија је закључила да је више од 50% упућених запослених остало у компанији најмање 38 месеци. С друге стране, неупућени запослени су остали само 22 месеца – то је 70% мање промета.

#3.Позитивно брендирање послодавца

Успешан програм упућивања запослених може побољшати репутацију компаније као послодавца по избору, привлачећи врхунске таленте и подстичући брендирање послодавца.

Такође, подстицање постојећих запослених новчаним наградама додаје елемент забаве и мотивације за запослене, што доводи до повећаног учешћа. Многа софтверска решења за упућивање запослених такође имају опције друштвеног дељења, омогућавајући запосленима да се боље ангажују и буду више укључени у раст и успех компаније.

Најбољи софтвер за препоруке запослених

Ваши запослени могу да упућују кандидате органски или преко уграђеног АТС-а (система за праћење апликација), али се увек саветује да сарађују са наменским алатом за упућивање запослених.

Наменска платформа за управљање платформом за упућивање ваших запослених може повећати број препорука и омогућава вам да лако управљате, пратите и награђујете.

  Прегледајте и упоредите верзије прилога у Гмаил нитима [Chrome]

Ево листе неких од најбољих добављача препорука за запослене који вам могу помоћи да имплементирате успешан програм упућивања запослених.

РеферралсХуб

Регрут је добро познати систем за праћење кандидата (АТС) и софтверска платформа за запошљавање која нуди различите алате за управљање процесом регрутације, од објављивања радних места до праћења кандидата.

Један од недавних алата који имају у понуди је РеферралсХуб. Овај софтвер за упућивање запослених отвара могућност вашим запосленима да учествују у процесу запошљавања на транспарентан начин!

Подстакните своје запослене да учествују у запошљавању тако што ћете гејмификовати процес регрутовања – понудити награде, новчане подстицаје или чак путовање у Јелоустон. 😉

РеферралсХуб је популаран софтвер за управљање програмом за упућивање ваших запослених, јер га користи више од 5000 компанија широм света. Њихови корисници укључују Семрусх, Трансцом, Лемонваи и још много тога. Такође имају мобилне апликације за иОС и Андроид мобилне телефоне за упућивање, управљање и праћење у покрету!

Шта корисници воле 😍?

⭐ Модерни систем за праћење апликација (АТС)

⭐ Апликације за упућивање запослених за Андроид и иОС

⭐ Подешавање прилагођено кориснику

Можете комбиновати РеферралсХуб са другим производима Рецруитее-а и вишеструко објављивати на различитим каналима за запошљавање како бисте осигурали да ваша радна места види више људи. Такође можете да креирате и управљате паметним кампањама да бисте лако дошли до релевантних кандидата.

ЕРИН

ЕРИН је тржишни лидер у сегменту софтвера за упућивање запослених. Компанија тврди да је повећала запошљавање препорука запослених за 5Кс и смањила промет за 50% за своје клијенте.

ЕРИН-ова мисија је да помогне предузећима да постану што ефикаснији са управљањем људским капиталом и да их подржи у изградњи тимова који су им потребни за постизање успеха. Софтвер који ЕРИН користи покреће јединствени систем вештачке интелигенције.

Пошто је ЕРИН платформа која је на првом месту за мобилне уређаје, његов интуитивни интерфејс омогућава вашим запосленима да синхронизују своју мрежу са платформом и дају препоруке за препоруке за мање од 30 секунди. Његов приступ који се заснива на мобилним уређајима чини га погодним за све врсте препорука, укључујући и улоге плавих крагника које се традиционално занемарују од стране већине референтних технологија.

Шта корисници воле 😍?

⭐ Омогућава запосленима да се обрате за мање од 30 секунди

⭐ Потпуно аутоматизован и интегрисан АТС, е-поруке и мобилна обавештења

⭐ Интуитивни интерфејс за мобилне уређаје

ЕРИН такође укључује модуле обуке у свим својим пакетима. Модули укључују обуку администратора, регрутера и запослених.

Такође, прочитајте софтвер за управљање запосленима за мала предузећа.

Фресхтеам

Фресхтеам би Фресхворкс је модеран софтвер за упућивање запослених прилагођен почетницима који омогућава вашим запосленима да упућују кандидате само једним кликом!

Све што запослени треба да уради је да прегледа листу слободних радних места у компанији и кликне на „Препоручи кандидата“ да упути кандидата. Када се биографија учита, Фресхтеам преузима процес.

Платформа за упућивање запослених аутоматски издваја и попуњава све релевантне информације и додаје упућеног кандидата у цевовод за запошљавање.

Такође, запослени могу да знају статус својих препорука у реалном времену – последњи ажурирани датум, статус посла, анкетар, тренутна фаза, итд. Запослени може да види све са своје Фресхтеам Дасхбоард-а једним погледом.

Фресхтеам вам такође омогућава да архивирате кандидате који су добри, али нису способни за тренутне отворене позиције. У будућности, ако се отвори одговарајућа позиција, сигурно желите да контактирате овог запосленог. У таквим случајевима, можете додати профил кандидата у Фресхтеам Талент Поол.

Ово може бити драгоцени фонд талената који може убрзати ваше будуће процесе запошљавања. Када пронађете оно што вам одговара, можете доћи до кандидата једним кликом.

Једна јединствена карактеристика коју бих желео да истакнем у вези са Фресхтеам-ом је да предлаже одговарајуће профиле за отварање радних места интелигентним скенирањем базе талената. Тако да понекад нећете морати чак ни да тражите правог кандидата; можда их већ имате у свом фонду талената!

Шта корисници воле 😍?

⭐ Апсолутна транспарентност. Нема скривених трошкова.

⭐ Једноставан систем упућивања једним кликом

⭐ Интелигентно мапирање профила кандидата у фонду талената

Ако тражите бесплатан софтвер за упућивање запослених, Фресхтеам нуди бесплатну пробну верзију од 21 дан за све своје планове. Након пробног периода, можете наставити са планом или прећи на нови план који одговара вашим потребама.

Скиллфуел

СкиллфуелСофтвер за праћење препорука запослених има за циљ да елиминише главобоље ручног праћења препорука аутоматизацијом дистрибуције и праћења упућених кандидата.

Напредни алгоритам софтвера промовише друштвени ангажман међу вашим запосленима помоћу оптимизованих обавештења/порука.

Скиллфуел-ова функција за управљање подстицајима вам омогућава да са лакоћом управљате својим талентима и подстицајима за препоруке. Такође може да аутоматизује пробне периоде и обавештења о платном списку за исплате, обезбеђујући боље праћење и одговорност.

Омогућите беспрекорно искуство регрутовања тако што ћете се повезати на Скиллфуел-ов ХР регрутовање и АТС. Такође даје вашем тиму за запошљавање могућност да консолидује све профиле кандидата и препоруке запослених у јединствену базу података.

Шта корисници воле 😍?

  Како уклонити подвучене хипервезе у ПоверПоинту

⭐ Бесплатна пробна верзија

⭐ Препоруке за таленте подржане машинским учењем

⭐ Све информације у једној бази података

Скиллфуел-ов софтвер проактивно прати и идентификује кандидате који најбоље одговарају у постојећој колективној мрежи ваше организације. Због технологије машинског учења, препоруке временом постају све боље. Такође, добијте приступ флексибилним групама талената са могућностима мобилног упућивања.

ХиреУп

ХиреУп је популаран софтвер за управљање ангажовањем запослених и програмима препорука. Омогућава вам да креирате искуство прве препоруке запосленог и користе га велике компаније као што су Келли, Персонифи, КПМГ и друге.

Са ХиреУп платформом, ваши запослени могу лако да деле слободна радна места на својим друштвеним профилима. Ово поједностављење даје вашим радним местима већу изложеност и промовише позитивно брендирање запослених.

ХиреУп-ова ажурирања у реалном времену и прилагођена обавештења омогућавају тиму за запошљавање, кандидату и референту да остану у току. Можете чак и да креирате кампање и обавестите своју тренутну мрежу запослених о отвореним могућностима упућивања.

Шта корисници воле 😍?

⭐ Калкулатор здравља препоруке да проверите снагу ваше тренутне културе препоруке

⭐ Мобилне апликације за иОС и Андроид

⭐ Брендиране кампање препорука

Гамификујте цео процес упућивања, понудите награде и подстицаје, интегришите се са другим алатима за беспрекоран процес запошљавања, креирајте брендиране кампање и промовишете дељење на друштвеним мрежама помоћу мобилне апликације прилагођене кориснику – урадите све то уз ХиреУп.

Препоруке

Да ли желите да праћење и управљање програмом упућивања запослених буде природно продужетак вашег процеса запошљавања?

Препоруке би Теамабле вам то омогућава. Искористите своју тренутну организациону мрежу да бисте с лакоћом повећали, управљали и пратили свој програм упућивања на посао. Подстакните своје запослене да учествују у регрутовању и искористе њихове везе за изградњу вашег тима из снова.

У ствари, Теамабле тврди да је 6 пута лакше убедити топле препоруке да се придруже вашој компанији. Теамабле-ов механизам за упућивање глатко се интегрише у ваш ток посла. Ово штеди време и осигурава да извучете најбоље од свих доступних могућности за препоруке.

Шта корисници воле 😍?

⭐ Могућности скалирања интеграцијом са другим Теамабле производима

⭐ Једноставне препоруке једним кликом

⭐ Аутоматско праћење и управљање програмом упућивања запослених

Можете комбиновати препоруке и са другим Теамабле производима. На пример, Теамабле нуди проширење за Цхроме које вам омогућава да добијате са било ког места на интернету само једним кликом. Такође можете да искористите њихове АИ способности да бисте убрзали процес запошљавања.

Воркабле

Ако желите да видите како вам вештачка интелигенција може помоћи да искористите моћ мреже ваших запослених, покушајте Воркабле. То је једна од најпопуларнијих платформи за посао за рад на даљину.

Слободњаци и људи који траже посао на даљину већ годинама користе ову платформу, али она такође има функције за запошљавање које омогућавају менаџерима за људске ресурсе и тимовима за запошљавање да запосле кандидате лакше него икад.

Воркабле-ово спремиште долази са напредним алатима који поједностављују процес упућивања и чине процес регрутовања брзим и беспрекорним. Запослени треба само да пошаљу биографију, наведу име и поделе везу до свог онлајн профила – то је тако једноставно.

Воркабле је један од најбољих софтвера за упућивање запослених ако желите интуитиван интерфејс прилагођен кориснику. Такође вам помаже да повећате учешће запослених напредним праћењем препорука, наградама за учинак и дељењем на друштвеним мрежама. Ова врста гамификованог програма упућивања чини процес регрутовања занимљивим.

Шта корисници воле 😍?

⭐ Транспарентан и приступачан систем упућивања

⭐ Помоћник за писање са АИ

⭐ Аутоматизована упозорења о пословима и праћење препорука

Софтверски помоћник за писање који покреће вештачка интелигенција омогућава вам да креирате невероватне описе послова за неколико секунди и започнете процес регрутовања за кратко време.

Теам Енгине

Теам Енгине поједностављује процес упућивања ваших запослених тако што шаље аутоматизоване текстуалне поруке вашој тренутној мрежи запослених и дозвољава им да поднесу препоруке само укуцавањем имена и броја кандидата.

Омогућите аутоматско праћење ваших упућених кандидата помоћу алатке за препоруке Теам Енгине-а. Организујте све на једном месту, елиминишите праћење табела или одложене датуме исплата.

Алгоритам Теам Енгине-а вам омогућава да шаљете аутоматске текстуалне поруке упућеним кандидатима у року од сат времена од упућивања. Уз Теам Енгине-ов АТС, смањите цену по ангажовању, олакшајте брже запошљавање и држите своје препоруке и запослене у кругу.

Шта корисници воле 😍?

⭐ Једноставан интерфејс

⭐ Ефикасан скуп талената

⭐ Повољни планови за мала предузећа

Ако тражите основни софтвер за упућивање запослених, Теам Енгине је прави избор за мала предузећа.

ЦВВиЗ

ЦВВиЗ је софтвер за упућивање запослених који се фокусира на праћење препорука засновано на вештачкој интелигенцији и гамификовано ангажовање запослених. Софтвер користи механику игре као што је систем наградних бодова, тимско такмичење и ранг листе.

Ова врста гамификације чини програме упућивања ваших запослених интерактивним, забавним и ефикаснијим. Уз ЦВВиЗ, дозволите својим запосленима да упућују своје другаре и пустите им да прате све препоруке својих запослених, бонусе за препоруке, тренутну фазу запошљавања итд.

ЦВВиЗ-ов преглед животописа који покреће АИ скенира доступне биографије и идентификује оне најбоље. АИ способности софтвера вам такође омогућавају да аутоматски откријете најбоље кандидате из претходних препорука запослених.

  Шта је заправо „Гацха“ видео игра?

Шта корисници воле 😍?

⭐ Провера резимеа са АИ-ом

⭐ Могућности интеграције

⭐ Гамификовано ангажовање запослених

ЦВВиЗ такође олакшава неометану интеграцију са другим системима за праћење кандидата (АТС) за несметано запошљавање. Ако желите да дате готовинске бонусе за успешне препоруке, интегришите ЦВВиЗ са својим платним системом.

Јобвите

Јобвите је потпуна платформа за запошљавање која може помоћи у свему у току регрутовања. Можете добити и управљати кандидатима помоћу уграђеног ЦРМ-а; можете креирати и управљати токовима посла да бисте комуницирали са менаџерима за запошљавање, па чак и добили дубоке увиде и аналитику преко прилагођених контролних табли и извештаја.

Јобвите омогућава запосленима да се упућују преко својих профила на друштвеним мрежама. На пример, прилагођена Фацебоок апликација која омогућава запосленима да својим везама пошаљу приватне позиве да се пријаве за отворене послове.

Шта корисници воле 😍?

⭐ Аутоматске повратне информације и шеме награђивања

⭐ Опсежне способности праћења

⭐ Интеграција друштвених медија

Јобвите је одличан алат ако тражите пакет за управљање талентима који такође олакшава одличан систем упућивања запослених. Са Јобвите-ом, можете набавити, унајмити, укључити, итд. – Јобвите може све.

Хиреологија

Хиреологија је све на једном месту за регрутовање, запошљавање и управљање запосленима. Омогућава децентрализованим предузећима да изграде своје најбоље тимове пружајући ХР и пословним лидерима подршку и алате који су им потребни за управљање читавим животним циклусом запослених на једној беспрекорној платформи.

Хиреологи користи преко 7.500 предузећа у различитим индустријама, укључујући малопродају аутомобила, здравство, професионалне и потрошачке услуге и угоститељство, како би им помогла да поставе људе у центар својих организација.

Уз Хиреологи, можете да креирате и покрећете аутоматизоване кампање за упућивање са прилагођеним КР кодовима и ТектАппли – власничком функцијом Хиреологи-а. Такође можете да покренете аутоматизоване интерне кампање е-поште и текстуалне кампање да бисте зарадили препоруке са више канала

Шта корисници воле 😍?

⭐ Реферал ХРИС и АТС интеграције

⭐ Дубока аналитика и увиди у апликацији

⭐ Пасивни канали талената

Хиреологи такође нуди интерну мобилност тако што отвара интерна радна места тренутним запосленима. Уз податке и аналитику у апликацији, пратите ефикасност свог програма и прилагодите свој програм препорука у складу са тим.

Боон

Боон се каже да је програм за упућивање запослених број 1. За софтвер се каже да даје доследне резултате, а његова скалабилност га чини погодним за било коју индустрију или величину предузећа. Боон користе гиганти као што су Интел, СпацеКс, Туринг и други.

Јединствена, али забавна карактеристика која ми се свиђа код Боона је то што платформа прикупља податке о различитим критеријумима и даје запосленима „Боон Сцоре“. Овај резултат се заснива на броју препорука које запослени даје и колико добро те препоруке раде у процесу запошљавања.

Боон се може неприметно интегрисати са вашим постојећим системима за запошљавање – на пример, АТС – или га можете користити као самостални софтвер за препоруке. Његов интуитиван дизајн вам омогућава да аутоматизујете ажурирање статуса за сваку фазу запошљавања.

Шта корисници воле 😍?

⭐ Беспрекоран процес упућивања на мобилном уређају и вебу

⭐ Јединствени и прилагођени прегледник за препоруке

⭐ Искуство брзог подешавања

Боон обећава да можете поставити успешан програм упућивања запослених за мање од 30 секунди – без пријављивања, без регистрације. Послови се аутоматски повлаче и ажурирају са ваше тренутне странице каријере. Боонов једноставан виџет за препоруке омогућава вашим запосленима да шаљу препоруке са било ког места.

ЦлеверЦоннецт

У Европи, ЦлеверЦоннецт је тржишни лидер у СааС решењима за прибављање талената. Његова платформа Цандидате Екпериенце комбинује вештачку интелигенцију и људску интелигенцију како би створила беспрекоран мост између компанија и њихових кандидата.

ЦлеверЦоннецт-ов „Талент Енгагемент Енгине“ нуди напредну мобилну апликацију, гејмификовано искуство, наменске кампање е-поште и још много тога. Све ове функције вам дају слободу да поставите занимљив, једноставан и транспарентан програм упућивања запослених.

Шта корисници воле 😍?

⭐ Програм упућивања запослених у складу са ГДПР-ом

⭐ Прилагођавања програма и награда на основу упражњеног радног места, локације, радног стажа итд.

⭐ Аутоматска обавештења, е-поруке, билтени, па чак и приче о успеху

ЦлеверЦоннецт користи 2.500+ компанија и 9М+ кандидата сваког дана за огласне табле, препоруке запослених, видео интервјуе, мапирање талената и још много тога. У јуну 2022, ЦлеверЦоннецт се спојио са Талентри (Немачка) како би ојачао своје упориште у Европи. Тренутно је софтвер присутан у Француској, Немачкој, Италији и Шпанији.

Последње мисли

Већина компанија је повећала своја средства за набавку и регрутовање, али не успевају да измере повраћај улагања својих инвестиција. Прави софтвер за упућивање запослених може вам помоћи да дефинишете циљеве и са лакоћом измерите свој РОИ.

Доказано је да су препоруке запослених најефикаснији извор запошљавања. Компанија мора да шири свест међу својим запосленима тако што ће их наградити за њихове конвертоване препоруке, а такође и гејмификовати процес регрутовања ради веће ангажованости.

Платформа за упућивање послова прилагођена корисницима олакшава вашим запосленима да поделе могућности са својом мрежом. У ствари, компаније које обезбеђују линкове тако да радници могу да деле послове на друштвеним мрежама и путем текста виделе су 3к више учешћа запослених.

Решења за упућивање запослених помажу компанијама да оптимизују своје програме упућивања запослених и пруже боље искуство регрутаторима, кандидатима и запосленима.

Шта следеће читати? Прочитајте о софтверу за проверу прошлости запослених.