2 најбоље веб локације за бесплатно тестирање брзине интернета

Брзе везе

Кључне Такеаваис

 • Користите Оокла Спеедтест за тачне резултате са евиденцијама историје и графиконима.
 • Фаст.цом се фокусира на тренутно приказивање брзине преузимања без огласа, уз доступне опције апликације.
 • Схватите кључне метрике као што су брзина преузимања, кашњење и губитак пакета да бисте проценили квалитет интернета.

Спор интернет може да тестира ваше стрпљење, посебно ако сте купили врхунски пакет велике брзине. Али како можете да утврдите да ли добијате брзину коју плаћате?

Па, имамо два бесплатна алата за брзо и једноставно тестирање брзине интернета и уверавање да добијате оно што плаћате!

Оокла-ин Спеедтест је име од поверења у тестирању брзине интернета, са преко 11 милиона дневних тестова и укупно 50 милијарди од лансирања 2006. Његових 16.000+ сервера широм света обезбеђује да добијете тачне локалне резултате који одражавају ваше могућности интернет везе у стварном свету.

Кликните на велико дугме „Иди“ и Спеедтест ће почети да мери ваш пинг (латенцију), брзине преузимања и брзине отпремања, пружајући детаљан увид у то како ваша интернет веза функционише.

Спеедтест такође нуди згодан дневник историје резултата и визуелно привлачну функцију графикона за праћење перформанси ваше интернет везе током времена.

Спеедтест има апликације за све главне платформе: Андроид, иОС, Виндовс, мацОС, Аппле ТВпа чак и а Цхроме додатак. Тако да можете тестирати своје брзине било где, било када, у транзиту или код куће.

Поред тестирања брзине, Спеедтест нуди засебну ВПН услугу под називом Спеедтест ВПН, која је доступна само за иОС и Андроид уређаја. Добијате бесплатну месечну доделу података од 2 ГБ за безбедно, приватно прегледање. Или можете платити 4,99 УСД месечно за њихов премиум неограничен ниво без огласа ако вам треба више пропусног опсега.

  Како на једноставан начин инсталирати Гноме Схелл екстензије помоћу Ектенсион Манагер-а

Фаст.цом је једноставан алат за тестирање брзине интернета прилагођен кориснику који покреће Нетфлик. За разлику од других веб локација за тестирање брзине, фокусира се искључиво на приказивање брзине преузимања вашег интернета — кључног фактора за несметан стриминг.

Интерфејс Фаст.цом је чист и неоптерећен, без реклама које ометају. Тест брзине интернета се аутоматски покреће када отворите веб локацију преко свог веб претраживача, било на паметном телефону, лаптопу или паметној телевизији. Иако подразумевано приказује само брзину преузимања, више детаља као што су кашњење и брзина отпремања можете да видите кликом на Прикажи више информација.

Ако више волите искуство са наменском апликацијом, можете да преузмете ФАСТ Спеед Тест на иОС и Андроид уређаје за тестирање брзине вашег мобилног интернета у покрету.

Разумевање резултата теста брзине интернета

Када покренете тест брзине интернета, добијате снимак перформанси ваше везе у том тренутку. Резултати теста вам показују важне метрике које вам помажу да разумете квалитет и могућности ваше интернет везе. Ево шта ти бројеви и показатељи значе:

 • Брзина преузимања: Ово мери колико брзо подаци теку са интернета на ваш уређај. Већа преузимања значе брже прегледање веб локација, глаткији стриминг видео записа, брже преузимање датотека итд, и то је један од главних разлога за побољшање брзине интернета.
 • Брзина отпремања: Обрнута брзина преузимања, брзина отпремања, показује колико брзо можете да шаљете податке са свог уређаја на интернет. Већа отпремања омогућавају лакше дељење фотографија или видео записа, боље видео позиве итд.
 • Латенција (Пинг): Ово мери одзив ваше интернет везе. Време је повратног пута да подаци оду са вашег уређаја до сервера и назад. Мање кашњење је идеално за онлајн активности у реалном времену као што су игре и видео позиви.
 • Јиттер: Ова метрика прати варијације у кашњењу током времена. Стабилна веза са малим подрхтавањем је идеална за активности које захтевају конзистентан ток података, као што су ВоИП позиви или онлајн игре.
 • Губитак пакета: Ово квантификује проценат пакета података који недостају током преноса. Губитак неких пакета је нормалан, али прекомерни губитак може довести до проблема као што су застој видео записа, испрекидани звук или прекид везе.
 •   Да ли је Пхасмопхобиа на Ксбок Оне?

  Савладајте ове метрике и знаћете да ли ваш интернет има зип за подршку вашим активностима на мрежи или треба да запалите ватру под вашим ИСП-ом.