40+ често постављаних питања и одговора на интервјуу за Руби он Раилс [2023]

Руби он Раилс је вероватно најпознатији Руби фрамеворк. Његова једноставност употребе, МВЦ архитектура, заједница и скалабилност су разлози његове популарности.

Нека од великих имена која користе Руби он Раилс су ГитХуб, Дриббле, Схопифи, Аирбнб, Етси, Кицкстартер, Твитцх и Зендеск, да поменемо неке.

Ако сте средње или вешт инжењер Руби он Раилс, разумевање природе питања која ћете вероватно наћи у свом следећем интервјуу је паметан потез.

Интервјуи могу бити застрашујући ако нисте спремни. Међутим, ако сте добро припремљени, ваше самопоуздање ће порасти и можда ћете имати среће да добијете нову улогу у компанији из снова.

Ово су нека уобичајена питања за интервјуе за Руби он Раилс и њихови одговори.

Преглед садржаја

Шта је Руби он Раилс?

Руби је објектно оријентисани програмски језик са једноставном синтаксом.

Руби он Раилс је Руби оквир који програмери користе за креирање веб апликација.

Разговарајте о предностима Руби он Раилс

 • Мање кода од других језика: Можете постићи много са само неколико линија кода са Раилс-ом.
 • Обимна библиотека и драгуљи: Постоји много библиотека и драгуља за побољшање функционалности Руби он Раилс апликације.
 • Лако за учење: Руби он Раилс код изгледа као обичан енглески.
 • Велика заједница.

Разговарајте о ограничењима Руби он Раилс

 • У поређењу са Дјангом и Ноде.јс, брзина и перформансе Раилс-а су ниске.
 • Ограничена документација за неке од његових драгуља.
 • Руби он Раилс је тврдоглав, што ограничава флексибилност програмера.
  Како да стримујете иПхоне игре за трзање

Шта је Раилс контролер?

То је логички центар Руби он Раилс апликације. Раилс контролер управља, координира и надгледа све интеракције између корисника, модела и погледа.

Шта је Раилсов активни рекорд?

Ацтиве Рецорд је техника мапирања објектних односа (ОРМ). Овај слој Руби кода ради између логике кода и ваше базе података. Након што напишете Руби код, покрећете ‘миграције’ да бисте извршили промене у вашој бази података.

Шта је МВЦ и како функционише?

Архитектонски образац модел-виев-цонтроллер (МВЦ) одваја пословну логику од логике уноса и презентације.

 • Модел: обрађује сву логику података у Раилс апликацији.
 • Поглед: ово је део апликације коју корисници виде.
 • Контролер: је попут моста или брокера који омогућава моделу и погледу да комуницирају.

Шта је контролер акција у Руби он Раилс?

Ацтион Цонтроллер је Ц у МВЦ обрасцу. Контролор акција прима долазне захтеве, даје смисао захтеву и производи одговарајући излаз.

Шта је раке у Раилс-у?

Раке је покретач задатака за Руби он Раилс и Руби апликације. Раилс има унапред дефинисане Раке задатке за извођење тестова, покретање миграција и креирање база података.

Колики је принос у Руби он Раилс?

Ииелд је кључна реч која се користи унутар метода за позивање блока. Не постоји ограничење броја аргумената које Ииелд може проследити блоку. Блокови, у овом случају, су методе без имена које се могу проћи као додатни аргументи другим методама.

Шта је Гарбаге Цоллецтион Руби он Раилс?

Сакупљање смећа је процес контроле меморије коју користе рачунарски програми. Руби он Раилс прати које објекте користи програм, а не програмер. Програмери се тако могу фокусирати на логику и конвенцију уместо да брину о алокацији меморије.

Која је улога сакупљања смећа у апликацији Раилс?

Ослобађа меморију на вашој машини за извршавање других процеса. Сакупљање смећа ово постиже уклањањем неприступачних објеката које програм остави након извршења.

Шта је цевовод средстава?

Ассет Пипелине у Руби он Раилс обезбеђује оквир који минимизира и спаја ЦСС и ЈаваСцрипт средства. Овај оквир омогућава да се сва средства у вашој апликацији Раилс аутоматски комбинују са средствима из других драгуља.

Разликујте динамичку и статичну скелу

Скеле су процес генерисања главних делова Раилс апликације.

Статичка скела експлицитно уноси команду која производи потребне податке у одговарајућа поља. Да бисте довршили статичку скелу, морате покренути миграције.

Динамичка скела генерише садржаје и корисничке интерфејсе током времена рада. Овај процес се може користити за креирање, модификовање и брисање радњи у апликацији Раилс.

Шта је библиотека разреда?

Библиотека класа садржи домене у Руби он Раилс, а програмирање нити и типови података су примери таквих домена. Библиотека класа омогућава програмеру да креира апстракцију кода и тако користи исту логику унутар различитих елемената у апликацији.

Опишите полиморфну ​​асоцијацију у шинама

Полиморфна асоцијација је врста асоцијације активних записа. Полиморфизам значи да објекат може имати много облика. У контексту Раилс-а, Полиморфна асоцијација вам омогућава да дефинишете један модел који може бити повезан са другим моделима или припадати другим моделима без писања кода за понављање.

  Како препознати да ли вас је неко оставио на Снапцхату или вам није био пријатељ

Шта је интерполација низова у Рубију?

Интерполација стрингова је додавање чувара места који упућују на друге вредности у стринг објекту. Употреба оператора сабирања је најједноставнији начин за интерполацију вредности.

Размотрите овај пример:

name = "Titus"

puts "Hello " + name

Излаз ће бити;

Здраво Титусе

Шта је модел односа објеката (ОРМ)?

ОРМ је мост између база података и објектно оријентисаних програма. Однос објекта, у Раилс-у, означава када се класе мапирају у табелу у вашој бази података.

Објасните миграцију шина

Миграције помажу програмерима да на једноставан начин унесу промене у шему базе података. Програмери тако могу управљати увођењем и враћањем у шему базе података у контролисаном окружењу. Овај приступ вас спречава да управљате појединачним СКЛ скриптама да бисте дефинисали своје промене.

Објасните конвенцију именовања у Раилс-у

 • Класа и модул: користите МикедЦасе али немате доњу црту. Називи у разредима и модулима почињу великим словом.
 • Табела базе података: назив табеле базе података треба да буде у множини и великим словима.
 • Променљиве: слова која декларишу променљиве треба да буду написана малим и змијским словима са доњом цртом која их раздваја.
 • Модел: користите МикедЦасе да наведете модел и уверите се да је име у облику једнине.
 • Контролори: имена контролора су у множини.

Која је разлика између стринга и текста у Раилс-у?

:стринг је погодан када желите да сачувате кратак текст до 255 карактера. Можете га користити са именима, корисничким именима, имејловима, лозинкама и насловима.

:тект одговара дугим описима. Савршени примери коментара на посту на блогу или опису продавнице.

class CreatePosts < ActiveRecord::Migration

   def self.up

      create_table:posts do |t|

         t.string:description

         t.text :content 

      end

   end

Објасните фалсификовање захтева на више локација (ЦСРФ)

Фалсификовање захтева на више локација (ЦСРФ) је онлајн напад где нападач заробљава аутентификоване кориснике да изврше одређене радње у њихово име.

Раилс захтева од програмера да додају „протецт_фром_форгери“ у АпплицатионЦонтроллер да би избегли ЦСРФ нападе. Апликација ће увек захтевати ЦСРФ токен за аутентификацију корисника.

Објасните шта је микин у Раилс-у

Миксин нуди контролисан начин додавања функционалности класи. Много различитих миксина чини класу. Миксини искорењују потребу за вишеструким наслеђем.

Каква је употреба оптерећења и захтева у Рубију?

рекуире() се користи за увоз библиотека/драгуља

лоад() се користи за извршавање блока кода

Која је разлика између повратних позива и посматрача у Руби он Раилс

Раилс посматрачи се користе када метода није директно повезана са животним циклусом објекта. Њихов животни циклус је велики и могу се прикључити или одвојити у било ком тренутку.

Повратни позиви се могу позвати само у одређеним инстанцама у животном циклусу објекта. Примери таквих инстанци су ажурирања, креирање и провера ваљаности. Повратни позиви су активни само на кратко.

  Како користити Реацт Интл да интернационализујете своје Реацт апликације

Шта су појасеви и елементи у Руби-у?

Фикстуре се односе на начин организовања података које желите да тестирате. Могу се креирати у датотекама које се завршавају екстензијом .имл.

Харнессес је окружење или тест тркач за покретање Раилс тестова. Фикстуре су постављене у упртачима.

Која је разлика између проширити и укључити?

„Укључи“ додаје методу инстанце класи. Код ће тако бити доступан путем метода класе.

„Прошири“ додаје методе инстанце дефинисане у модулу проширеној класи.

Да ли су драгуљи и додаци исти у Рубију?

Гемс су упаковане Руби апликације које треба инсталирати. Они су опште намене и функционалност не зависе од Раилс-а.

Додаци у Руби он Раилс се примењују заједно са вашом Раилс апликацијом. Они модификују или додају основну функционалност Раилс-а.

Шта су железнички посматрачи?

Раилс обсервер нуди механизам где један објекат обавештава друге када се његово стање промени. Применљив је у односу један-према-више тако да када се један објекат промени, сви зависни објекти се аутоматски обавештавају и мењају.

Која команда се користи за креирање миграције?

bin/rails db:migrate

Покажите како да дефинишете класу, инстанцу и глобалне променљиве у Рубију

 • Променљиве класе: Могу се користити било где у оквиру своје класе. Потомци класе им такође могу приступити. Почињу са @@.
 • Променљиве инстанце: Користе се у локалном опсегу који је специфичан за инстанце креираног објекта. Могу се разликовати од једног објекта до другог. Почињу са @.
 • Глобалне варијабле: доступне било где у оквиру програма. Почиње са $.

Коју улогу игра ракефил доступан у демо директоријуму у Рубију?

Ракефиле помаже у тестирању и паковању Раилс кода. Датотека дефинише задатке који изводе тестове или демонстрирају карактеристике апликације.

Шта је чистач у Раилс-у?

Чистачи се понашају као терминатори у кеширању. Они делују као полу-филтери и полу-посматрачи и примењују повратне позиве за две улоге. ‘екпире_цацхе’ проналази све фрагменте кеша који треба да буду истекли и брише их,

Шта су филтери?

Ово су методе „пре” или „након” извршења радње контролора. Такве методе су наслеђене и покретаће се са сваким захтевом који ваша апликација прими све док их поставите у АпплицатионЦонтроллер.

Разликујте преусмеравање и рендеровање у Раилс-у

Рендер: користи се за приказивање шаблона и затим га шаље клијенту као одговор на захтев. Овај шаблон затим генерише страницу коју ће прегледач приказати.

Преусмеравање: шаље нови ХТТП захтев на другу УРЛ адресу. Ова радња преусмерава клијента на други контролер или радњу. Овај метод је згодан када желите да промените УРЛ адресу коју клијенти виде у прегледачу.

Разликујте позивање супер() и супер позива

 • Супер: шаље поруку родитељу тренутног објекта да позове све аргументе позване методе.
 • супер(): не шаље никакве аргументе родитељу.

Која је разлика између Процс и Блоцкс?

 • Блокови: Део кода окружен наредбама до/енд или витичастим заградама. Они се креирају и извршавају сваки пут када се метода позове.
 • Процеси: Блокови кода повезани заједно са скупом локалних променљивих. Овај код се може позвати у различитим контекстима и још увек приступа променљивим.

Која је разлика између наредби пут и принт?

Ставове користимо када желимо нешто да одштампамо на екрану. На пример,

puts “Hello World!!!”

Штампа Хелло Ворлд!!! на екрану

Користимо принт када не желимо да додамо нови ред на конзоли.

print “Hello World!!!” 

Излази Хелло Ворлд!!!, али нова линија неће бити додата на конзолу.

Шта су динамички претраживачи?

Динамички претраживачи омогућавају програмерима да траже записе у својој бази података без употребе сирових СКЛ упита. Они користе кључну реч финд_би_, која се затим прати атрибутом за претрагу.

Објасните како Раил имплементира ајак

 • Покреће се окидач, као што је слање обрасца или клик на дугме.
 • ЈаваСцрипт метода шаље податке о окидачу руковаоцу на серверу.
 • Руковалац на страни сервера ради на подацима и шаље ХТМЛ веб клијенту.
 • ЈаваСцрипт руковалац на страни клијента прима ХТМЛ садржај и ажурира тренутну страницу.

Објасните Диг, Флоат и Мак

 • Са методом Диг, можете издвојити вредности из угнежђених хешева или низова.
 • Флоат је Руби тип података који представља реалне бројеве са прецизношћу у покретном зарезу.
 • Мак је метод који се може користити са низовима и хешовима. Враћа максималну вредност у колекцији ставки/вредности.
array = [2, 9, 4, 7, 3]

maximum = array.max

Конзола ће исписати 9 јер је то највећи број.

Закључак

Изнад су нека питања која ћете вероватно наћи у свом следећем Руби он Раилс. Ако сте свеобухватни софтверски инжењер, погледајте ова питања за интервју за Ноде.јс. Уверите се да разумете опис посла Раилс инжењера пре него што присуствујете следећем интервјуу.