5 алата за праћење УПС-а за ваше пословање

Сазнајте више о врхунским и популарним алатима за праћење УПС-а који вам омогућавају да надгледате своје УПС системе због прекида напајања за ваше мрежне системе.

Једна ствар електричних и енергетских система коју ће већина предузећа вероватно узети здраво за готово јесте праћење. Напротив, спада у најкритичније елементе инфраструктуре.

Да би ваши системи радили у случају нестанка, нова норма је имати резервни систем напајања, по могућности у облику непрекидног напајања (УПС).

УПС омогућава кориснику да настави нормално да ради током већине прекида рада и даје довољно времена да започне гашење система када напуњеност батерије достигне критичну тачку.

Критични системи би имали користи од УПС-а и генератора за продужене прекиде, али су трошкови често превисоки. Без бриге!

Данас у овом посту ћемо поделити 5 најбољих алата за праћење УПС-а за ваше пословање који неће нарушити банку!

Али пре тога, хајде да разумемо шта значи праћење УПС-а!

Шта је УПС надгледање?

Један од најчешћих проблема са којима се суочавају ИТ компаније су неочекивана гашења. То може бити фрустрирајуће, посебно ако радите на нечем важном. Па, УПС надгледање може бити решење за ову рану.

УПС монитор је софтверски програм који помаже у праћењу статуса различитих индикатора перформанси вашег УПС уређаја. Пружа информације о нивоу напуњености батерије, процењеном времену рада, напону, пуњењу, струји и још много тога. То се ради како би се осигурало да су стално на мрежи и да раде.

Праћење кључних индикатора перформанси је од суштинског значаја за време непрекидног рада, одржавање и надоградњу вашег електроенергетског система да би издржао дуготрајне прекиде.

Добијене информације могу бити критичне у случају нестанка струје, јер могу помоћи да се утврди колико дуго ће систем моћи да ради на батерију.

Поред тога, УПС монитор помаже у решавању проблема са УПС батеријом, на пример ако се не пуни правилно.

Осим тога, има више таквих предности уградње УПС мониторинга.

Хајде да детаљније погледамо како алатка за праћење УПС-а може помоћи вашем пословању!

Зашто су потребни УПС алати за праћење?

Постоји неколико могућих проблема који се могу појавити на време са рачунарским системом. УПС монитори могу помоћи да се дијагностикују проблеми са вашим УПС системом. Ако имате проблема са вашим мрежним системом, прво би требало да проверите УПС монитор. То ће вам помоћи да идентификујете све потенцијалне проблеме са УПС системом.

Осим тога, постоји много више аспеката у којима УПС алат за праћење може учинити чуда.

  • Прво, у случају нестанка струје, ако ваш систем неће имати резервно напајање, искључиће се. То може узроковати губитак или оштећење података, као и прекид било којег посла који можда обављате.
  • Друго, ако дође до струјног удара, ваши мрежни системи ће бити незаштићени и могу бити оштећени. УПС монитор може заштитити од нестанка струје и пренапона, што га чини суштинским делом за безбедност ваших система.
  • Алати за праћење УПС-а вам такође помажу да надгледате перформансе батерије и да проверите статус пуњења батерије тако да сте унапред спремни за све предстојеће изазове.
  • УПС монитор је важан алат за кориснике рачунара. Помаже да се осигура да систем прима исправну количину енергије, а такође пружа начин за праћење здравља вашег УПС система.
  • Рачуни за струју се такође могу смањити помоћу УПС монитора. Праћењем потрошње енергије вашег мрежног система можете осигурати да не користите више енергије него што је потребно.

Узимајући у обзир ове озбиљне разлоге, ако не користите УПС монитор, требало би да размислите о томе сада више него икад!

Функције на које треба пазити у УПС алатима за праћење

Ефикасан програм за праћење напајања УПС-а пружа виталне информације о напуњености батерије и перформансама и обавештава вас када нешто није у реду. Такође можете да модификујете свој систем напајања тако да толерише дуготрајне прекиде у зависности од величине мреже.

Испод су неке функције које морате имати које свако треба да тражи док бира алатку за праћење УПС-а:

Прилагођено праћење засновано на СНМП-у

Једноставни протокол за управљање мрежом је најинтегративнији протокол који помаже у праћењу мрежа и перформанси уређаја и тражењу проблема. Верује се да су УПС алати за праћење са праћењем корисника заснованим на СНМП-у ефикаснији од било чега другог ових дана и неопходни.

СНМП замке за тренутна упозорења

СНМП замке су агент протокола који говори кориснику о важном догађају о мрежним проблемима. Бићете одмах обавештени о свим проблемима путем е-поште или текстуалних порука.

Графикони, извештаји и контролне табле

Добар алат за праћење треба да приказује графичке приказе и информативне контролне табле како би вам помогао да ефикасно анализирате ствари око прегледа мреже. Помаже вам да разумете и дубоко испитате мреже.

Систем за аутоматско откривање за евидентирање свих мрежних уређаја

Аутоматска детекција заснована на СНМП-у вам помаже да идентификујете и надгледате све повезане уређаје и подржавате их на различитим платформама.

Објекат за анализу перформанси мреже током времена

Правовремена анализа мреже није предмет преговора када је у питању ефикасан учинак. Алат за УПС Монитор би требало да вам омогући да с временом пратите перформансе мреже како бисте их оптимизовали на боље.

Бесплатна пробна верзија или гаранција поврата новца за процену без ризика

Приликом одабира алата за праћење УПС-а, морате размотрити тражење демо или гаранције поврата новца у случају да алат не иде у обзир.

Пакети вредности за новац

Од толико доступних опција, потражите ону вредну ваше цене. Проверите да ли вас новац који улажете задовољавају карактеристикама.

Уз то, ево неких најбољих алата за праћење УПС-а који вас неће коштати превише и могу вам помоћи у ефикасном праћењу УПС-а.

Најбољи алати за праћење УПС-а

Без обзира на то коју величину пословања имате, постоји УПС алат за праћење који може задовољити ваше потребе. Са неколико различитих алата за праћење УПС-а доступних на тржишту данас, немају сви ови алати исте карактеристике.

УПС алати за праћење разликују се по свеобухватности и једноставности за коришћење, а избор алата за праћење за ваше потребе зависиће од неколико фактора, укључујући величину и буџет вашег предузећа.

Проналажењем одговарајућег алата за ваше пословање, можете осигурати да ваше УПС јединице увек исправно раде и да сте спремни за било какве нестанке струје.

Неке од најпопуларнијих и најефикаснијих опција укључују следеће:

ПРТГ УПС Монитор

Са огромном базом обожаватеља од 500.000 корисника, ПРТГ је један од најуноснијих алата за праћење УПС-а доступних за сваку врсту и величину пословања.

Као алат за праћење, ПРТГ вам омогућава да прегледате статус батерије вашег УПС система, који може бити у распону од нормалног до ниског до истрошеног. Уз ПРТГ, такође можете да проверите преостало време рада вашег система, време на батерији и потрошњу енергије током времена.

Резултат самотестирања (пролаз, упозорење, грешка, прекинуто, итд., ако је подржано), улазни/излазни напон за бољи надзор, број улаза ван толеранције (догађаји затамњења или високог/ниског напона), активни број аларма се такође може побринути за све помоћу овог алата за праћење УПС-а.

ПРТГ је више од само алата за праћење, јер такође добијате луксуз примања е-поште и упозорења о порукама у складу са прилагођеним пакетима за које сте се одлучили. То само чини ваше целокупно праћење много лакшим и практичнијим. Ако је то нешто што вас занима, требало би да погледате њихову бесплатну пробну верзију.

ОпМанагер

Још један популаран алат за праћење УПС-а је ОпМанагер. Овај алат је дизајниран за све типове пословања и омогућава вам да надгледате и управљате читавом мрежом и постигнете 100% непрекидног рада.

Софтвер је једноставан за коришћење и пружа различите функције, укључујући могућност даљинског надзора и контроле ваших УПС јединица и примања упозорења у реалном времену ако дође до нестанка струје. Са ОпМанагер-ом, можете бити сигурни да ћете решити проблеме пре него што се појаве.

ОпМанагер је робусно решење за праћење УПС-а које пружа свеобухватне могућности упита и управљања и могућност креирања прилагођених извештаја.

Њихов необичан приказ извештаја подиже корисничко искуство на други ниво, олакшавајући кориснику да тренутно идентификује грешке.

Сите 24×7 УПС надзор

Сајт 24*7 вам доноси 30-дневну бесплатну пробну верзију која вам помаже да схватите компатибилност овог алата са вашим пословним потребама.

Пружа основне могућности праћења УПС-а, укључујући преглед статуса УПС-а, потрошње енергије и трајања батерије. То је моћан алат за надгледање мреже који постоји већ дуго времена и који је стекао огромно поверење корисника широм света.

Осим тога, овај софтвер је дизајниран са неком готовом подршком, укључујући надзорне уређаје који подржавају мале, микро, средње и велике центре података; мрежни ормари; кућне канцеларије и још много тога. Може бити идеалан за мала и кућна предузећа.

Не само ово, већ и алатка за надгледање УПС-а Сите 24*7 такође долази са подразумеваним шаблонима за низ уређаја, укључујући АПЦ Смарт-УПС 1500, АПЦ Смарт-УПС 750, АПЦ УПС 9605, ЦиберПовер УПС, Делл УПС в4, Лиеберт УПС и још много тога.

Нагиос УПС монитор

Са Нагиос УПС монитором, можете да посматрате перформансе мреже током времена, анализирате историју, проверавате извештаје, добијате тренутне измене и све што вам је потребно од УПС алатке за праћење!

Овај софтвер је дизајниран за већа предузећа и организације. Пружа напредније могућности праћења УПС-а, укључујући преглед статуса УПС-а, потрошњу енергије, смањење оптерећења, управљање мрежом и још много тога.

Нагиос УПС монитор може да прати системе резервне батерије са брзим руковањем и функцијама тренутних обавештења.

Нагиос УПС алат за праћење такође нуди бесплатну пробну верзију, тако да је то добро за предузећа да виде да ли ради за њих. Да не спомињемо, милиони корисника им верују, укључујући мала и средња предузећа и компаније са листе Фортуне 500. Дакле, да вам је прилагођавање проблем, то више не би било!

Нагиос решења вам пружају два сјајна пакета, а ви можете да изаберете онај који одговара вашем џепу и потребама:

За предузећа која желе да контролишу само мала окружења, Нагиос КСИ такође има бесплатан план за њих.

10-Стрике Нетворк Монитор

Још један моћан алат за праћење УПС-а мора бити 10-Стрике Нетворк Монитор. Интегрисан са СНМП протоколом, овај алат спада у категорију најефикаснијих алата за праћење мреже.

Пружа исте карактеристике и могућности као и други софтвер за праћење УПС-а, али са додатном погодношћу приступа са било ког места у свету.

Алати за мрежни монитор 10-Стрике имају функцију обавештења која вас обавештава путем текстова или е-порука о сваком малом мешању унутра.

Најлакши алат за приступ информацијама о вашем УПС 10-Стрике Нетворк Монитору, овај специјални модул може да надгледа скоро сваку мрежу уз помоћ СНМП провера.

Добра ствар у вези са одабиром 10-Стрике Нетворк Монитора је то што њихов тим за помоћ остаје ту за повратне информације и помоћ. Њихов веб интерфејс је гладак, лак и брз, што овај алат чини поузданијим и практичнијим.

Ако планирате да наставите са овим 10-Стрике Нетворк Монитор-ом, побрините се да не пропустите њихову 30-дневну бесплатну пробну верзију.

Закључак

Као што вероватно знате, праћење ваших УПС система је важно за свако пословање. Непрекидно напајање је драгоцено за несметано функционисање ваших сервера и друге опреме. Зато је избор правог алата за праћење од виталног значаја. Надамо се да вам је наш чланак помогао да одаберете прави алат за ваше пословање. Пре него што изаберете било који алат, прво добро прегледајте карактеристике и функционалности.

Такође можете истражити неке најбоље алате за дијагностику мреже за мале и велике организације.