5 начина да прилагодите Ксбок Гаме Бар на вашем Виндовс рачунару

Ксбок Гаме Бар вам омогућава да брзо и лако приступите стварима без потребе да потпуно изађете из игре да бисте то урадили. Можда изгледа као мали додатак вашем искуству играња на рачунару, али има потенцијал да постане од велике помоћи ако га прилагодите тако да савршено одговара вашим потребама.

Многи играчи узимају Ксбок Гаме Бар здраво за готово или користе само његове најосновније функције. Али ако желите да сазнате више о Ксбок Гаме Бару и како можете да је персонализујете тако да одговара вашем савршеном искуству играња, овде имамо све информације које су вам потребне.

1. Направите прилагођене пречице на тастатури за своју Ксбок Гаме Бар

Ксбок Гаме Бар је опремљен са мноштвом пречица на тастатури како бисте учинили своје задатке што једноставнијим, тако да се можете брзо вратити игри.

Већина најчешћих пречица је већ ту и чекају да их користите као што су Виндовс Кеи + Алт + Принт Сцреен да направите снимак екрана (без Ксбок Гаме Бар-а који делимично покрива екран) или Виндовс тастер + Алт + Р да бисте почели да снимате своју игру .

Међутим, ово су подразумеване пречице и можда имате на уму сопствене идеје. Да бисте креирали сопствене пречице, отворите Ксбок Гаме Бар притиском на Виндовс тастер + Г и отворите подешавања. Изаберите Пречице и унесите нове или реструктурирајте постојеће да бисте направили савршен мени са пречицама. Притисните Сачувај да потврдите промене.

  Како променити сличице видеа у Филе Екплорер-у на Виндовс 10 и 11

2. Додајте фаворите на своју Ксбок Гаме Бар

Ксбок Гаме Бар има много доступних функција које ће вам олакшати искуство играња, али сви имамо фаворите. То што је једна од ваших омиљених функција којој најчешће приступате скривена дубоко у менијима ваше траке за игре, поништава сврху саме Ксбок Гаме Бар-а, а то је да вам омогући бржи и лакши приступ стварима током играња.

У овим случајевима можете да ‘омирите’ одређене карактеристике траке за игре, тако да се оне увек појављују на почетној траци. Да бисте то урадили, пронађите своју омиљену функцију и притисните икону звездице десно од ње. То ће означити вашу функцију као омиљену, тако да ће вам увек бити доступна кад год вам затреба.

Додавање практичних виџета на Ксбок Гаме Бар може знатно побољшати ваше искуство играња и пружити брз приступ стварима као што су штоперице за побољшање ваших способности трчања, тренери за нишан који ће вам помоћи да побољшате свој циљ, па чак и мапе за одређене игре.

Ови виџети се могу додати и прилагодити како год желите да направите своју савршену траку за игре. Можете да померате виџете тако што ћете кликнути, задржати и превући их на жељену позицију. Да бисте променили величину виџета, кликните, држите и превуците један од углова и закачите их на место притиском на икону игле у горњем десном углу виџета да бисте га закључали.

4. Додајте функције за игре својим играма или апликацијама

Већина игара је већ препозната као таква на Ксбок Гаме Бару, али повремено се ствари пропусте. Можда чак имате апликацију коју бисте желели да ваш Гаме Бар третира као игру.

  Како да поправите искључивање бежичног УСБ миша у оперативном систему Виндовс 10

Ако јесте, притисните тастер Виндовс + Г да бисте приказали Ксбок Гаме Бар док користите дотичну апликацију или игру. Идите на подешавања и означите поље за потврду које гласи Запамтите да је ово игра. Ако поље за потврду није доступно, апликација је већ препозната као игра и слободно можете да наставите да играте са свим функцијама које су вам потребне.

5. Подесите подешавања за Ксбок Гаме Бар

Постоји још много нових начина за коришћење Ксбок Гаме Бар-а осим горе наведених. Ако отворите Ксбок Гаме Бар и упутите се на одељак Персонализација у подешавањима, можете да прилагодите ствари као што су светли или тамни режим и омогућите или онемогућите анимације које се репродукују када користите одређене виџете.

Прилагођавање ваших преференција може вам помоћи да прилагодите Ксбок Гаме Бар вашој личној естетици или да спречите да вам се у току игре појављују ометајућа обавештења и да вам покваре фокус.

Играјте на свој начин

Ксбок Гаме Бар је подразумевано релативно основни, али уз неколико брзих измена и допуна може постати ваша највећа предност када играте игрице.

Персонализација је кључна када извучете максимум из своје Ксбок Гаме Бар, па следећи пут када будете играли на свом Виндовс рачунару, погледајте неке од опција да видите како можете да направите Ксбок Гаме Бар своју.