5 најбољих решења за филтрирање нежељене е-поште у 2023

Нежељена пошта е-поште је главна брига: не само да је сметња, већ може бити и део пхисхинг кампање. Зато је свима потребно ефикасно решење за филтрирање нежељене поште. Учење о најбољим филтерима за нежељену е-пошту је први корак у борби против напада нежељене е-поште и води ефикаснијим проценама ризика.

Хајде да погледамо најбоље услуге филтрирања е-поште које можете да користите за заштиту од пхисхинга и нежељене поште.

Како вам решења за филтрирање нежељене е-поште могу користити?

Како се употреба е-поште експоненцијално ширила, нежељена пошта (тј. нежељена, ирелевантна е-порука) се такође драматично повећала, што значи да су системи за филтрирање нежељене е-поште кључни за повећање ваше безбедности и продуктивности.

Непожељне е-поруке често садрже штетне везе и прилоге који могу да изазову инфекције малвером, пхисхинг преваре и друге ризике на мрежи. Брисање таквих е-порука коришћењем технологија за филтрирање нежељене поште штити вас и помаже у одржавању безбедности ваших система и критичних података.

Спам е-поруке такође троше битно време и ресурсе. Физичко препознавање и уклањање нежељених порука може бити напоран задатак који смањује радну ефикасност. Успешни системи за филтрирање нежељене поште аутоматизују овај процес, смањујући количину времена утрошеног на управљање нежељеним порукама и омогућавајући вам да се концентришете на важније задатке.

Вероватно се често борите да пронађете и сортирате критичне поруке е-поште у својим сандучићима због огромног броја промотивних и нерелевантних порука. Алатке за филтрирање нежељене поште пружају вам организованије и префињеније искуство е-поште тако што одвајају нежељене од оригиналних порука и бришу пријемно сандуче.

  6 услуга која ће вам помоћи да поправите Јоомла хаковане сајтове

Спам поруке такође непотребно оптерећују сервере е-поште, трошећи пренос података и ограничавајући капацитет. Филтрирањем нежељене поште на нивоу сервера, системи за филтрирање нежељене е-поште олакшавају загушење мреже и побољшавају брзину и ефикасност целог система е-поште.

СпамТитан је један од најпопуларнијих система за филтрирање нежељене е-поште, који има око 12.500 клијената.

Користи вишеслојни приступ који спаја новије технологије као што су вештачка интелигенција и машинско учење са традиционалним техникама. То укључује црну листу и белу листу, што је безбедносна листа која ограничава приступ, тако да само апликације, ИП адресе или адресе е-поште које су унапред одобрене могу да прођу.

СпамТитан-ови робусни алгоритми су у стању да прецизно идентификују и блокирају нежељену е-пошту док смањују лажне позитивне резултате и нуде изузетну заштиту. Такође пружа флексибилне смернице и конфигурације за прилагођавање система филтрирања према вашим захтевима.

Абнормал Сецурити користи бихејвиоралну вештачку интелигенцију да препозна и заустави нападе е-поштом. Он анализира понашање пошиљаоца, језичке трендове и садржај е-поште како би прецизно идентификовао валидност долазних порука.

У суштини, ово значи да идентификује нежељену е-пошту гледајући њихов садржај, на пример када долазе од неидентификованих добављача без имена компаније или када се шаљу на неколико прималаца унутар исте компаније, и даље узима у обзир преседан поруке. Овај ниво детаља значи да је Абнормал Сецурити генерално бољи у идентификацији циљаних напада као што је пхисхинг.

Аванан је решење за безбедност е-поште засновано на облаку које се интегрише са познатим клијентима е-поште као што су Мицрософт Оффице 365 и Гоогле Воркспаце. Нуди заштиту од нежељене поште, малвера, крађе идентитета и губитка података.

  Најбољи Блуетоотх адаптери у 2024

Аванан користи изворе података о претњама и алгоритме машинског учења, тако да може да препозна нападе нултог дана, што је свакако једна од његових најјачих карактеристика. Да би утврдио историјску поузданост пошиљаоца и примаоца, Аванан може да се осврне на све претходне е-поруке. Ово повећава вероватноћу да ће бити откривено лажно представљање корисника или лажне поруке.

Кроз коришћење облака, Аванан нуди сигурност е-поште у реалном времену без икаквих одлагања или прекида.

Цисцо Цлоуд Емаил Сецурити нуди напредне функције за шифровање е-поште (постоји много разлога за коришћење шифроване е-поште, тако да свакако треба бити свестан), заштиту од напада и спречавање губитка података (ДЛП). Захваљујући својим моћним филтерима, спречава нежељену е-пошту, покушаје крађе идентитета и штетне прилоге да доспеју у ваше пријемно сандуче.

Заштита од нежељене е-поште коју нуди Цисцо Цлоуд Емаил Протецтион користи ИронПорт филтрирање безвредне поште и Цисцо Интеллигент Мулти-Сцан Филтеринг, са циљем да корисниково пријемно сандуче остане без нереда тако што ће у потпуности зауставити нежељену пошту или је послати у фасциклу Нежељена пошта или нежељену пошту.

Баррацуда Ессентиалс континуирано анализира долазне поруке користећи напредну вештачку интелигенцију и алгоритаме машинског учења, тако да може да идентификује и блокира нежељену пошту, покушаје крађе идентитета, вирусе и друге претње засноване на е-пошти.

Користи бројне нивое безбедности, укључујући анализу репутације пошиљаоца, инспекцију садржаја и препознавање образаца, како би обезбедио солидан ниво тачности у идентификацији и елиминисању нежељене поште. Баррацуда Ессентиалс такође пружа флексибилне контроле и методе, тако да можете да измените правила раздвајања према вашим захтевима.

  Како да направите убедљиво пропратно писмо у Мицрософт Ворд-у

Изаберите право решење за филтрирање нежељене е-поште

Без обзира да ли сте појединац који тражи побољшано управљање пријемним сандучетом или корпорација која штити важне информације, улагање у моћно решење за филтрирање нежељене е-поште помоћи ће вам да се ефикасно борите против нежељене поште и побољшате целокупну сигурност е-поште.

Неопходно је одабрати поуздано и ефикасно решење за филтрирање када се борите против нежељене е-поште.