5 најбољих ВАПТ заснованих на облаку за мала и средња предузећа

Пејзаж е-трговине је драматично побољшан у последње време напретком у интернет технологијама које омогућавају много већем броју људи да се повежу на Интернет и изврше више трансакција.

Данас се много више предузећа ослања на своје веб странице као главни извор генерисања прихода. Стога, сигурност таквих веб платформи мора бити приоритет. У овом чланку ћемо погледати листу неких од најбољих ВАПТ (процена рањивости и тестирање пенетрације) алата који су данас доступни и како их могу искористити стартуп, мала и средња предузећа.

Прво, власник предузећа заснованог на вебу или е-трговини треба да разуме разлике и сличности између процене рањивости (ВА) и тестирања пенетрације (ПТ) како би вас обавестио о одлуци када доносите одлуке о томе шта је најбоље за ваше пословање. Иако и ВА и ПТ пружају комплементарне услуге, постоје само суптилне разлике у томе шта они желе да постигну.

Разлика између ВА и ВТ

Када врши процену рањивости (ВА), тестер има за циљ да осигура да су све отворене рањивости у апликацији, веб локацији или мрежи дефинисане, идентификоване, класификоване и приоритет. За процену рањивости се каже да је вежба оријентисана на листу. Ово се може постићи употребом алата за скенирање, које ћемо погледати касније у овом чланку. Неопходно је извршити такву вежбу јер то даје предузећима критички увид у то где су рупе и шта треба да поправе. Ова вежба је такође оно што пружа неопходне информације за предузећа приликом конфигурисања заштитних зидова, као што су ВАФ (заштитни зидови за веб апликације).

С друге стране, вежба теста пенетрације (ПТ) је директнија и каже се да је усмерена ка циљу. Овде је циљ не само да се испита одбрана апликације већ и да се искористе откривене рањивости. Сврха овога је симулација сајбер-напада у стварном животу на апликацију или веб локацију. Нешто од овога би се могло урадити коришћењем аутоматизованих алата; неки ће бити набројани у чланку и могу се урадити и ручно. Ово је посебно важно да предузећа буду у стању да разумеју ниво ризика које представља рањивост и најбоље да обезбеде такву рањивост од могуће злонамерне експлоатације.

Стога бисмо то могли оправдати; Процена рањивости даје инпут за спровођење теста пенетрације. Дакле, потреба за потпуним алатима који вам могу помоћи да постигнете и једно и друго.

Хајде да истражимо опције…

Астра

Астра је ВАПТ алат базиран на облаку са пуним функцијама са посебним фокусом на е-трговину; подржава ВордПресс, Јоомла, ОпенЦарт, Друпал, Магенто, ПрестаСхоп и друге. Долази са пакетом апликација, малвера и мрежних тестова за процену безбедности ваше веб апликације.

Долази са интуитивном контролном таблом која приказује графичку анализу претњи блокираних на вашој веб локацији, с обзиром на одређену временску линију.

Неке карактеристике укључују.

  • Примена Статичка и динамичка анализа кода

Са статичким кодом и динамичком анализом, која проверава код апликације пре и током времена рада како би се осигурало да су претње ухваћене у реалном времену, што се може одмах поправити.

Такође врши аутоматско скенирање апликација у потрази за познатим малвером и уклања их. Слично томе, разлика у датотекама проверава да би се потврдио интегритет ваших датотека, које су можда злонамерно модификоване од стране интерног програма или екстерног нападача. У одељку за скенирање малвера можете добити корисне информације о могућем малверу на вашој веб локацији.

Астра такође ради аутоматско откривање претњи и евидентирање, што вам даје увид у то који делови апликације су најрањивији на нападе који делови су највише експлоатисани на основу претходних покушаја напада.

  • Тестирање платног пролаза и инфраструктуре

Покреће тестирање пролаза плаћања за апликације са интеграцијом плаћања—исто тако, инфраструктурне тестове да би се осигурала безбедност инфраструктуре за држање апликације.

Астра долази са тестом пенетрације у мрежу рутера, прекидача, штампача и других мрежних чворова који би могли да изложе ваше пословање интерним безбедносним ризицима.

Што се тиче стандарда, Астрино тестирање се заснива на главним безбедносним стандардима, укључујући ОВАСП, ПЦИ, САНС, ЦЕРТ, ИСО27001.

Инвицти

Инвицти је решење за средња до велика предузећа спремно за предузећа које има бројне карактеристике. Може се похвалити робусном функцијом скенирања која је заштићена као Прооф-Басед-Сцаннинг™ технологија са потпуном аутоматизацијом и интеграцијом.

Инвицти има велики број интеграција са постојећим алатима. Лако се интегрише у алате за праћење проблема као што су Јира, Цлубхоусе, Бугзилла, АзуреДевопс, итд. Такође има интеграције са системима за управљање пројектима као што је Трелло. Слично, са ЦИ (континуирана интеграција) системима као што су Јенкинс, Гитлаб ЦИ/ЦД, Цирцле ЦИ, Азуре, итд. Ово даје Инвицти могућност да се интегрише у ваш СДЛЦ (животни циклус развоја софтвера); стога ваши цевоводи за изградњу сада могу да укључују проверу рањивости пре него што уведете функције у своју пословну апликацију.

Обавештајна контролна табла вам даје увид у то које безбедносне грешке постоје у вашој апликацији, њихове нивое озбиљности и које су исправљене. Такође вам пружа информације о рањивости из резултата скенирања и могућим безбедносним рупама.

Одржив

Тенабле.ио је алатка за скенирање веб апликација спремна за предузећа која вам даје важне увиде у безбедносни изглед свих ваших веб апликација.

Лако је подесити и почети да ради. Овај алат се не фокусира само на једну апликацију коју користите, већ на све веб апликације које сте применили.

Такође заснива своје скенирање рањивости на широко популарним ОВАСП Топ Тен рањивостима. Ово олакшава сваком стручњаку за безбедност да започне скенирање веб апликације и разуме резултате. Можете да закажете аутоматско скенирање да бисте избегли понављајући задатак ручног поновног скенирања апликација.

Пентест-алати скенер вам даје потпуне информације о скенирању рањивости које можете проверити на веб локацији.

Покрива отиске прстију на вебу, СКЛ ињекцију, скриптовање на више локација, даљинско извршавање команди, локално / удаљено укључивање датотека, итд. Бесплатно скенирање је такође доступно, али са ограниченим функцијама.

Извештавање приказује детаље ваше веб локације и различите рањивости (ако их има) и нивое њихове озбиљности. Ево снимка екрана бесплатног извештаја ‘Лигхт’ Сцан.

У ПРО налогу можете да изаберете режим скенирања који желите да извршите.

Контролна табла је прилично интуитивна и даје потпун увид у сва обављена скенирања и различите нивое озбиљности.

Може се заказати и скенирање претњи. Исто тако, алатка има функцију извештавања која омогућава тестеру да генерише извештаје о рањивости из спроведених скенирања.

Гоогле СЦЦ

Безбедносни командни центар (СЦЦ) је ресурс за надзор безбедности за Гоогле Цлоуд.

Ово пружа корисницима Гоогле Цлоуд-а могућност да подесе безбедносни надзор за своје постојеће пројекте без додатних алата.

СЦЦ садржи разне изворне изворе безбедности. Укључујући

  • Откривање аномалија у облаку – Корисно за откривање деформисаних пакета података генерисаних од ДДоС напада.
  • Цлоуд Сецурити Сцаннер – Користан за откривање рањивости као што су скриптовање на више локација (КССС), коришћење лозинки са чистим текстом и застареле библиотеке у вашој апликацији.
  • Цлоуд ДЛП Дата Дисцовери – Ово показује листу складишних кошева који садрже осетљиве и/или регулисане податке
  • Форсети Цлоуд СЦЦ конектор – Ово вам омогућава да развијете сопствене прилагођене скенере и детекторе

Такође укључује партнерска решења као што су ЦлоудГуард, Цхеф Аутомате, Куалис Цлоуд Сецурити, Реблазе. Све се то може интегрисати у Цлоуд СЦЦ.

Закључак

Безбедност веб локације је изазовна, али захваљујући алатима који олакшавају откривање шта је рањиво и ублажавање ризика на мрежи. Ако већ нисте, испробајте горенаведено решење данас да бисте заштитили своје пословање на мрежи.