5 највећих Андроид функција Гоогле је најављен на МВЦ 2024

Кључне Такеаваис

  • Гоогле је започео МВЦ 2024 са неколико нових функција за Андроид уређаје.

  • АИ поново заузима централно место са функцијама као што су Гемини АИ у Гоогле порукама и АИ резимеи у Андроид Ауто-у.

  • Гоогле је почео да уводи ове Андроид функције широм света.

МАКЕУСЕОФ ВИДЕО ДАНА

Гоогле је најавио неколико нових Андроид функција на МВЦ 2024 које су привукле нашу пажњу. Међу њима су додаци засновани на вештачкој интелигенцији који вам дају више начина за интеракцију са вашим Андроид уређајима. Овде смо направили ужи избор највећих карактеристика које заслужују вашу пажњу.

1 Забележите у Гоогле документима на Андроид-у

Несумњиво, најупечатљивије ажурирање за Андроид кориснике је могућност означавања докумената у Гоогле документима. Можете да шврљате и шкрабате на Гоогле документима да бисте додали коментаре, белешке, па чак и цртеже – шта год желите.

Иако ово изгледа као да је углавном фокусирано на поједностављење уређивања и брзи рад на компликованим документима, можете га користити као алат за сарадничку продуктивност.

Гоогле

2 Гемини АИ у Гоогле порукама

Гоогле доводи свог ЦхатГПТ ривала, Гемини АИ, у своју апликацију за размену порука за машински вођену испуну приликом креирања порука. Такође можете да разговарате са Близанцима о разним темама да бисте стекли знање или га искористили да повећате своју продуктивност скраћивањем времена које вам је потребно да планирате дан или смислите нове идеје.

Гоогле

3 ТалкБацк за објектив у Гоогле мапама

Гоогле објектив је моћан алат сам по себи. Користи вештачку интелигенцију за прикупљање информација како бисте могли да истражујете свет око себе са лакоћом. Док је Гоогле сочиво већ интегрисано у Гоогле мапе, ТалкБацк са објективом у мапама може да чита информације о местима и установама које пронађете преко камере паметног телефона.

Гоогле

4 АИ резимеа за Андроид Ауто

Захваљујући АИ интеграцији, Андроид Ауто може да сумира дугачке текстуалне поруке које примате током вожње како бисте могли да држите поглед на путу. Такође може да предложи одговоре и радње као што је дељење вашег ЕТА или започињање телефонског позива, тако да је одговарање на њих једноставно као једноставно додиривање екрана.

Гоогле

5 натписа за слике које генерише вештачка интелигенција

Гоогле поново користи вештачку интелигенцију како би учинио Лоокоут за Андроид бољим. Сада може аутоматски да генерише описе скоро сваке слике и да их чита наглас како би помогао слепим или слабовидим особама.

То чак нису ни све функције које је Гоогле најавио на МВЦ 2024. Пер Гоогле-ов блог пост, компанија такође доноси Валлет карте на Веар ОС сатове и упутства за јавни превоз на Гоогле мапе на Веар ОС-у. Што је још важније, апликација Фитбит сада може да приказује статистику из апликација и уређаја независних произвођача који подржавају Андроид платформу Хеалтх Цоннецт.

На крају, када слушате Спотифи, излазни прекидач на Андроид почетном екрану ће приказати Спотифи Цоннецт уређаје. Ово омогућава корисницима да слушају своју омиљену музику без прекида док прелазе између уређаја.

Скоро све функције које је Гоогле најавио имају за циљ да направе Андроид уређаје приступачнијим, помогну вам да будете продуктивни и скренете мање пажње са места где вам је потребна.

  Сакријте све и све врсте датотека на свом Андроид уређају [No Root]