5 разлога за коришћење светлих података за потребе проксија и Веб Сцрапинг-а

Бригхт Дата је у суштини платформа за веб податке која омогућава својим корисницима да прикупљају и анализирају јавно доступне податке користећи веб сцрапинг и друге методологије на етички и законски усаглашен начин.

Бригхт Дата нуди решења као што су прилагођени скупови података и ИДЕ за веб сцрапинг. Идеја иза прилагођених скупова података је да можете приступити подацима када вам затребају. Можете то сматрати подацима као услугом.

Квалитетом, перформансама и испоруком података управља Бригхт Дата, тако да не морате да бринете о томе. Такође не морате да бринете о структури веб странице, јер Бригхт Дата прилагођава код према променама у структури странице.

Можете да развијете сопствену веб Сцрапер апликацију користећи Бригхт Дата интегрисано развојно окружење (ИДЕ).

Ово је био кратак поглед на то шта су Бригхт Дата и за шта се користе, али сада хајде да погледамо зашто би требало да користите Бригхт Дата за своје захтеве за гребање веба.

Проки Манагемент

Прокси сервери су суштински предуслов за скидање података са веба јер вам омогућавају да маскирате своју ИП адресу тако да вас не блокира сервер са којег добијате податке.

Користећи Бригхт Дата проки решења, можете превазићи ИП и ограничења локације из целог света и добити најбоље управљање проксијима у складу са законом о приватности.

Типови проксија које нуди Бригхт Дата укључују:

 • Анонимни проксији: Ови проксији маскирају вашу локацију као и ИП адресу како би спречили да будете блокирани.
 • Ротирајући проксији: Они стално мењају маскирану ИП адресу тако да не будете блокирани због слања превише захтева са исте ИП адресе. Такође се могу користити за гребање података са било ког места у свету.
 • Дељени проксији: Ови проксији су корисни када имате више администратора или више људи који постављају захтеве са исте ИП адресе. Долазе са системом подршке уживо 24/7.
 • Наменски проксији: Често се називају приватним проксијима, што значи да су додељени само једном кориснику.
  Како да погледате приватне Инстаграм профиле

Приватност је важна ствар коју треба узети у обзир када радите са подацима на вебу. Морате бити сигурни да су подаци које прикупљате дозвољени за јавну употребу. Због тога су многе земље увеле законе о заштити података и приватности како би заштитиле своје грађане од крађе података.

Бригхт Дата брине о приватности својих корисника. Када апликација користи СДК компаније Бригхт Дата, тражи од корисника њихову сагласност да деле неактивне ресурсе свог уређаја.

Према Бригхт Дата-у, „Сваки нови резиденцијални/мобилни корисник Бригхт Дата је темељно проверен и мора бити одобрен од стране службеника за усклађеност како би се осигурало да њихов случај употребе испуњава наше строге стандарде. Детаљни процес укључивања компаније Бригхт Дата захтева од клијената да поделе своју националну личну карту и потпишу нашу изјаву о усклађености међу разним другим техникама верификације идентитета.” Такође, лични подаци се не прикупљају док се одлучите да будете део мреже Бригхт Дата.

Скупови података и управљање

Са прилагођеним скуповима података, можете захтевати да скуп података буде испоручен на захтев, или можете да га закажете. Подаци које добијете могу се преузети у више формата и можете их чувати у облаку користећи Гоогле Цлоуд, Амазон, Азуре или друге добављаче услуга у облаку.

Једна кључна карактеристика прилагођених скупова података је да можете одржавати скуп података на основу структуре веб странице која се стално мења.

Интегрисано развојно окружење

Оно што је фасцинантно у вези са Бригхт Дата је то што нуди интегрисано развојно окружење кроз које можете да развијете сопствени веб сцрапер за неколико минута користећи већ постојеће шаблоне.

  Креирајте Обавезе из е-поште и додајте их у свој календар [iOS]

Бригхт Дата ИДЕ Темплатес

Након што изаберете шаблон, можете добити код и тамо га можете тестирати. На пример, можете дати унос по свом избору и покренути код да бисте добили преглед. Користио сам ИоуТубе шаблон као пример, али можете слободно да изаберете било шта са листе.

Унос шаблона у Бригхт Дата ИДЕ

Такође можете модификовати код према вашим захтевима.

СЕРП Дата АПИ

СЕРП је скраћеница од Сеарцх Енгине Ресултс Паге. Користећи СЕРП податке можете схватити шта је рангирано на претраживачу на основу упита за претрагу. Бригхт Дата СЕРП АПИ вам омогућава да трансформишете СЕРП податке у корисне информације које можете користити за анализу и побољшање постојећег производа или услуге.

Претраживачи које подржава СЕРП АПИ укључују:

 • Гоогле претрага
 • ДуцкДуцкГо Сеарцх
 • Бинг претрага
 • Иандек Сеарцх
 • Можете испробати СЕРП АПИ користећи игралиште које пружа Бригхт Дата.

  Бригхт Дата СЕРП АПИ игралиште

  Такође добијате преглед података које добијате за одређени упит за претрагу, заједно са кодом који треба да се изврши.

  Бригхт Дата СЕР АПИ Плаигроунд

  Можете сазнати више о опцијама конфигурације АПИ-ја тако што ћете кликнути на картицу „Водич за АПИ“ поред картице „Игралиште“.

  Претраживачи се доста мењају у одређеном временском периоду, тако да се АПИ прилагођава променама у структури резултата претраживача и трансформише податке у користан ХТМЛ или ЈСОН излаз и зато би требало да користите СЕРП АПИ уместо да одржавате сопствени сервер. Случајеви коришћења СЕРП АПИ-ја укључују истраживање тржишта, праћење кључних речи, поређење цена, пословну интелигенцију итд.

  Закључак

  Бригхт Дата је моћна и све-у-једном платформа за веб податке за све ваше захтеве за веб подацима. Он је пун функција, ефикасан, брз, поуздан и лак за конфигурисање и коришћење. Можете уштедети много времена коришћењем АПИ-ја и СДК-а које пружа Бригхт Дата уместо да одржавате сопствени сервер и код.

    Како присилити Цхромецаст да се ажурира

  Међутим, ако нисте задовољни са Бригхт Дата, можете да проверите неке алтернативе, као што је Окилабс.