6 алата АИ Схоппинг Ассистант који ће вам помоћи да купујете мудро

„Желим да купим лаптоп који може да носи наслове ААА игара. Било би сјајно да има и велики екран и тону простора за складиштење.” За такав упит, ниједан претраживач или веб локација за куповину неће пронаћи прави лаптоп за вас, али алат за помоћ при куповини са вештачком интелигенцијом хоће.

Већина алатки за куповину користи унапред подешене филтере и кључне речи да би пронашли артикле које можда желите. За заиста персонализовано искуство, АИ алатка за помоћ при куповини може у потпуности разумети ваше потребе на природном језику и помоћи вам да пронађете тачну ставку.

И не само то, неки алати за куповину АИ такође могу помоћи у одлучивању шта купити нудећи више детаља о производу користећи његов опис и рецензије.

Ево кратког резимеа најбољих алата помоћника за куповину АИ о којима ћу расправљати у наставку.

Оруђе

Значајне карактеристике

Линк

Схоп.апп АИ

Панели за ћаскање и куповину, паметни упити, брзи резултати.

Буисмарт.аи

Претрага по категоријама, детаљне препоруке производа

Цларос

Детаљан Амазон помоћник за куповину, претрага заснована на питањима

СхопВитхАИ

Препоруке за стилове засноване на познатим личностима, претрага слика

СхопГуру

Цхроме проширење за Амазон, АИ одговара на питања

Потроши мање

Пронађите јефтине, високо оцењене Амазон производе, препоруке без нереда

У овом посту ћу разговарати о предностима коришћења АИ помоћника за куповину и о најбољим доступним.

Зашто ићи на помоћнике за куповину са вештачком интелигенцијом?

Постоји много традиционалних алата за куповину који ће вам помоћи да пронађете јефтине понуде за своје омиљене производе или пронађете производе који испуњавају специфичне захтеве. Међутим, не постоје алати који би вас могли разумети на личном нивоу и онда пронаћи оно што вам је потребно. АИ асистенти нуде то и још много тога. Испод су неки начини на које су помоћници за куповину помоћу вештачке интелигенције корисни:

  • Разуме природни језик.
  • Већина АИ поставља додатна питања у вези са производом да би боље разумела ваше потребе. Они такође долазе са повезаним унапред подешеним одговорима, тако да нећете морати ни да куцате.
  • Не морате да наведете тачан назив или тип производа; само причајте о томе за шта вам је потребна ставка и она ће је пронаћи.
  • Можете постављати питања о одређеном производу, а он ће одговорити на основу информација доступних на мрежи.
  • Они могу учити из понашања корисника и у складу с тим помоћи у будућим куповинама.
  • Можете лако да промените захтеве производа без покретања нове претраге.
  • Свеукупно брже искуство куповине јер не губите време радећи основне ствари попут управљања филтерима или ручног поређења артикала итд.
  Исправите неочекивану грешку која је довела до опоравка Цхроме ОС-а

Схоп.апп АИ

Схоп.апп АИ би Схопифи има таблу за ћаскање на десној страни и таблу за куповину на левој страни. Можете да пишете своје упите у ћаскању, а резултати ће се приказати на левом панелу. Аутоматски ће постављати додатна питања како би се сузила претрага и понудило 3-5 одговора које можете изабрати. Мада, можете и ручно одговорити ако желите.

Одлично прати претходне разговоре и мења филтер користећи нове захтеве. Табла за куповину приказује слику производа, назив и цену. Можете да означите производ као фаворит да бисте га погледали касније (потребна је регистрација) или да погледате сличне производе.

Иако можете да користите одређени распон цена у ћаскању, постоји и клизач да поправите распон цена ако желите.

У поређењу са другим алатима, овај АИ је најбрже показао резултате и на панелу за ћаскање и у продавници. Једини проблем који сам приметио је да почиње да показује небитне резултате када покушате да будете превише конкретни, а понекад показује 1 или 2 неповезана резултата заједно са другим резултатима.

Буисмарт.аи

Буисмарт.аи је све-у-једном алат за проналажење правих производа и сазнање више о њима. Осим заиста лепог интерфејса, има и кул систем категорија где можете да изаберете шта тражите да бисте започели претрагу. Не морате ништа да му кажете, само изаберите категорију, а затим производ и АИ ће почети да поставља питања како би пронашао праву ставку.

На пример, изабрао сам Електроника > Рачунари и питао сам да ли желим лаптоп, десктоп или таблет. Када сам одабрао лаптоп, почео је да ми говори о основним стварима за лаптоп које су купци тражили и навео све могуће захтеве које могу да изаберем.

Препоруке производа су наведене веома детаљно, заједно са истакнутим карактеристикама. Поврх тога, алат пише засебну листу предности и недостатака за сваки препоручени производ на основу рецензија пронађених на мрежи.

Тачно се помиње колико је веб локација за куповину претражило и колико је укупно сродних производа пронашло пре него што је дало препоруке. Иако се коначна препорука састоји од само 3-5 производа, они су добро истражени. Можете креирати бесплатан налог за чување историје ваших претрага.

  Шта је Редакција? 8 најбољих софтвера за редиговање за сакривање осетљивих података

Цларос

Иако је ограничен само на Амазон, Цларос је одличан АИ помоћник за куповину када више волите да имате детаљне информације. Неће одмах приказати резултате за ваш упит; поставља питања, а када има довољно знања, тек онда тражи предмете. Обично су потребна 2-3 питања да бисте започели претрагу.

Резултати су приказани на панелу налик слајду где можете видети слику производа, назив, цену и оцену. Алат такође приказује сопствену препоруку са листе производа, уз кратак опис његових карактеристика и зашто сматра да вам највише одговара.

Чак и након приказивања резултата, наставља да поставља питања како би додатно сузио претрагу. Покушао сам да сузим своје претраге што је више могуће и увек је враћао релевантне резултате.

Целокупна листа производа и писање сопственог одељка са препорукама су брзи, али део претраге захтева мало времена. Мени је било потребно 5-10 секунди да обрадим сваки упит. Такође ми се јако допало како све наводи у прозору који се може померати тако да сам увек могао да се вратим на претходне резултате.

СхопВитхАИ

Иако није ограничена на одећу, њен главни фокус је да вам пронађе најбољу одећу која одговара вашем стилу. СхопВитхАИ омогућава вам да тражите одећу користећи личности различитих познатих личности, као што су Џастин Бибер или Џон Ф. Кенеди млађи, итд. Познате личности генерисане вештачком интелигенцијом ће разговарати са вама у свом оригиналном стилу и препоручити у складу са тим.

Пошто се личност односи и на резултате претраге, уверите се да сте изабрали прави у зависности од тога шта желите да купите. Можете или да извршите претрагу засновану на тексту или да отпремите слике одеће која вам се свиђа. Међутим, АИ не поставља додатна питања, за разлику од других алата, тако да ћете морати сами да пратите.

Препоруке за куповину су наведене на левом панелу, заједно са сликом, именом и ценом. Можете да означите ставку као омиљену или пронађете сличне ставке, па чак и да вам се не свиђа нека ставка да више не видите сличне ставке.

Постоји и листа чекања којој се можете придружити за предстојеће функције премиум налога, укључујући могућност чувања историје и персонализације АИ.

Алтернативно, можете дати У продавници испробајте апликацију, која такође помаже у проналажењу праве одеће помоћу вештачке интелигенције.

СхопГуру

СхопГуру долази као додатак за Цхроме који ће вам помоћи да сазнате више о производима на Амазону помоћу вештачке интелигенције. Користећи описе производа и рецензије, одговориће на сва питања о производу ако је могуће. Није безбедан од лажних рецензија, али генерално добро одговара на питања користећи оно што је доступно.

  Зашто телефони експлодирају? (И како то спречити)

Само треба да постављате питања на природном језику и он ће одговорити у складу са тим, а можда чак и цитирати опис или рецензију да вам каже шта је тачно поменуто. Подразумевано, постоје упити да се наведу предности и недостаци или да се сумирају све рецензије. Такође можете креирати сопствене упите од опција проширења за будућу употребу.

СхопГуру ће додати ново дугме на било коју Амазон страницу коју посетите. Можете кликнути на њега да бисте отворили таблу на којој можете постављати питања. Вреди напоменути да не чува никакву историју и да ће након освежавања странице уклонити све претходне разговоре. Међутим, током сесије се сећа претходног разговора да би у складу с тим одговорио.

Сматрао сам да је проширење веома брзо реаговало, са скоро тренутним одговорима. Одговори су такође били веома детаљни, а многи од њих су помињали тачне речи коришћене у рецензијама.

Потроши мање

као и други, Потроши мање такође вам помаже да пронађете прави производ разговором. Међутим, посебно се фокусира на проналажење јефтиних, али високо оцењених производа на Амазону. Све што тражите, покушаће да пронађе производ који испуњава све захтеве, а да је и даље на јефтинијој страни.

Већина препорука које ми је дао биле су веома солидне у категорији и дефинитивно међу најјефтинијим у поређењу са сличним производима. Иако је дао само 2-3 производа одједном, сигуран сам да ћете ценити препоруке без нереда.

Производ приказује слику, цену, назив, попуст (ако постоји) и оцену. Такође додаје коментаре о производу да би се истакле његове привлачне квалитете и да би се разликовао од других препорука.

Главни проблем који сам имао са алатом је била његова спора обрада. За сваки захтев, чекало се 5-15 секунди да тражи производ. Штавише, чува комплетну историју ваших ћаскања, али не пружа дугме за њихово брисање. Такође нисам сигуран како прати историју када не захтева пријаву и прати чак и у анонимном режиму.

Завршавање 🛍

Ако морам да издвојим алат са ове листе, онда је Буисмарт дефинитивно најзаокруженији. Брз је, једноставан за коришћење, свеобухватан, а резултати су поуздани. Препоручићу вам да их користите заједно са традиционалним алатима за куповину јер неће помоћи са додатним стварима као што су проналажење купона и могућности поврата новца.