Да ли треба да ангажујете удаљеног програмера или не?

Многи послодавци желе да њихова радна снага има флексибилно радно време од куће како би уравнотежили своје животе. Како се тренд рада на даљину наставља, многи програмери софтвера желе да раде на даљину.

Запошљавање кандидата на даљину по први пут може бити изазов за тим који запошљава. Такође зависи од захтева пројекта и способности менаџера да води удаљени тим. Уз пажљиво планирање, евалуацију, валидацију и доношење одлука, организација може одредити шта је најбоље за њену продуктивност.

Ове суштинске промене у радним моделима доводе до питања: да ли организација треба да ангажује програмере софтвера на даљину?

Штавише, запошљавање удаљених програмера може дати програмерима предности, док се организација може суочити са изазовима. Пре доношења било какве одлуке за организацију, потребно је пажљиво размотрити предности и недостатке.

У овом чланку ће се расправљати о предностима и недостацима ангажовања удаљеног програмера који ће помоћи вашем предузећу да донесе најбољи избор.

Предности ангажовања удаљеног програмера

Ево неких од предности ангажовања удаљеног програмера.

Нема путовања на посао

Запослени који користе модел рада од куће имају користи од тога да не путују на посао. Никакво путовање на посао не може смањити стрес и побољшати равнотежу између посла и приватног живота и задовољство послом. Такође штеди време, новац и енергију.

Уштеде

Програмери на даљину обично имају ниже плате од интерних програмера. Запослени који раде од куће могу уштедети новац на канцеларијским трошковима и другим погодностима. То чини запошљавање на даљину исплативим за предузећа и организације. Истраживање од Улица показује да су компаније уштеделе 11.000 долара по запосленом преласком на рад на даљину. Укратко, организације штеде овај новац на канцеларијском простору и повезаним ресурсима.

  Препознавање именованих ентитета (НЕР) објашњено лаички

Глобал Хиринг

Једна од главних предности рада са удаљеним радницима је приступ најбољим софтверским инжењерима у свим крајевима света. Ангажовање даљинских кодера омогућава послодавцима да пронађу компетентне софтверске инжењере ван њихове локалне локације.

Продуктивност

Даљински кодери раде продуктивније када раде од куће. Они слободније раде са отвореним умовима и негују креативне идеје и доприносе. Мање интерперсоналних ометања и рад у одговарајућем окружењу чине програмера продуктивнијим са својим кодом. Према Галупов извештај о истраживању35% запослених се осећа продуктивнијим када раде на даљину.

Избегавајте канцеларијску политику

Ружна истина сваке канцеларије је унутрашња политика. Једна од најбољих предности рада од куће је избегавање непотребних трачева и политике. Такође омогућава радној снази конструктивну и сврсисходну интеракцију са својим колегама. Рад на даљину има тенденцију да запослени професионалци буду мање интерактивни и продуктивнији.

Недостаци ангажовања удаљеног програмера

Сада, хајде да проверимо недостатке ангажовања удаљеног програмера.

Безбедносна забринутост

Безбедносни проблеми могу бити повезани са радом на даљину ако се њима не управља на одговарајући начин. Ангажовање удаљеног програмера може да вас изложи безбедносним проблемима, укључујући цурење података или неовлашћени приступ систему. Предузећа могу да се позабаве овим безбедносним проблемима нудећи виталне алате и мере заштите удаљеним радницима како би спречили сајбер нападе и крађу података.

Комуникациони недостаци

Програмери доживљавају јаз у комуникацији са својим саиграчима док раде од куће. Ови комуникацијски изазови настају због недостатка интеракције лицем у лице, или су можда прекинути због недостатка размене знања са својим вршњацима.

Понекад разлике могу настати и због језичких баријера. Неусаглашена очекивања и недостатак комуникације такође ометају активности чланова тима. Такође руши квалитет производа и међуљудске односе, доносећи недостатак кохезије међу саиграчима.

Вође тимова могу да реше овај проблем тако што ће редовно комуницирати са тимом и сазнати да ли имају проблема на послу.

Менаџмент тим

Управљање тимом програмера издалека понекад може створити хаос. Проблем настаје када је неколико чланова тима из различитих временских зона. У таквим тренуцима, програмер ће можда морати да сачека да се његови саиграчи из различитих временских зона пријаве.

  Како да поправите кашњење за дељење екрана Дисцорд

Пословним лидерима понекад можда недостаје поверење у своје запослене због флексибилности понуде за рад од куће. Такође постаје тешко пратити тим и њихове свакодневне активности.

Компаније могу да управљају операцијама развојног тима користећи алате за управљање пројектима и радне моделе засноване на облаку да би решили овај проблем.

Емплоиее Стругглес

Као аналитичар програма, рад од куће понекад може бити неодољив због количине посла. Због тога, програмер који занемарује баланс између посла и живота може се осећати усамљено или под стресом.

Такође се могу осећати искључено из своје компаније због дужег рада на даљину. Организације често узимају програмере здраво за готово и оптерећују их бескрајним радом. Оптерећење посла оптерећује програмера, смањујући његову продуктивност и здравље.

Компаније могу да превазиђу овај проблем интеракцијом са тимом и равномерном расподелом посла тако да ниједан члан тима не буде имао проблема. Да би се запослени осећали повезаним са компанијом, попут интерног особља, могу такође да осмисле интерактивне сесије.

Када компанија треба да ангажује удаљеног програмера?

Организација мора да ангажује удаљеног програмера када је то потребно

  • Да бисте изградили разнолик тим: Разноврснији тим доводи до квалификованије радне снаге. Професионални тим за кодирање може да изнесе најбоље идеје и иновације компаније. Компанија може да ангажује удаљеног програмера да изгради јак развојни тим који је тешко регрутовати локално.
  • Да бисте изградили тим за стартап: Стартуп може да ангажује удаљеног програмера да брзо изгради тим уз буџет. Компаније обично плаћају удаљеним програмерима мање од интерних програмера.
  • Да бисте уштедели новац: Ако предузеће жели да уштеди новац, може да ангажује удаљеног програмера софтвера, било да је стартап или предузеће. Као што је горе поменуто, компаније плаћају мање за удаљене програмере него програмере у кући.
  • Да би испунила одређене захтеве: Фирма може да ангажује удаљеног софтверског програмера како би задовољила захтеве клијената или раст производа.
  • Повећати свој тим: Скалирање тима подразумева проширење тима без коришћења додатног времена или ресурса уз повећање прихода компаније. Укратко, то значи да компанија жели да повећа производњу без додавања у тим. За такве сценарије, компанија може ангажовати удаљеног кодера.
  • За повећање величине тржишта: Компанија може унајмити удаљеног програмера да уђе на нова тржишта и треба јој специјализовани програмер да разуме одређену робу или услугу.
  Превуците кроз картице са упутствима када пратите рецепт [iOS]

Платформе за запошљавање удаљених програмера

Ево неколико платформи за запошљавање удаљених програмера:

#1. Топтал

Топтал је платформа која пружа предузећима и организацијама потенцијалне програмере слободног софтвера. То је такође глобална мрежа технологије, пословања и дизајна.

Топтал има слободне програмере светске класе са великим корпоративним искуством. То даје ригорозну обуку њиховим слободним кодерима за ове тражене вештине. У 2022. години, Топта је опслуживала 21.000+ клијената у 140+ земаља. Регрутери за ову компанију настоје да пронађу најбоље таленте широм света.

Врхунске корпорације се ослањају на Топтал у својим кључним напорима због њихове темељне 2-5-недељне процедуре скрининга талената и начина размишљања о решавању проблема.

#2. Ревело

Ревело је платформа за регрутовање која повезује предузећа свих величина са врхунским удаљеним програмерима. Ова платформа даје приоритет латиноамеричким талентима са детаљним техничким знањем и ради у америчким временским зонама.

Предузећа такође могу да ангажују цео развојни тим како би повећали своје потребе са Ревелом. Обезбеђује високо квалификоване, добро проверене, комплетне инжењере широм света.

Сваки кандидат за ову фирму пролази кроз ригорозну процедуру скрининга која гледа на њихове техничке и меке вештине и течно познавање енглеског језика. Када организација открије захтеве кандидата, Ревело одмах почиње да тражи претходно прегледане кандидате.

Закључак

Ангажовање удаљеног софтверског инжењера може понудити многе предности, али управљање удаљеним тимом може бити изазов. Свака организација која ангажује удаљеног програмера мора узети у обзир предности и недостатке рада на даљину. Да би интегрисао рад на даљину, такође мора да испита захтеве пројекта, да има јасна очекивања, одговарајуће комуникационе алате и политике за даљински рад.

Такође можете истражити нека најбоља места за ангажовање талената на даљину.