7 сјајних ресурса за Веб3 образовање које вам је потребно

Један од најважнијих догађаја последњих година је појава Веб3, термина који је порастао у дискусијама о будућности интернета. Иако многи ентузијасти можда знају за Веб3, потребно је дубље разумевање да бисте остали испред кривуље.

Зато би требало да трошите своје време и енергију на учење о Веб3. Дакле, ево неких од најбољих ресурса доступних за Веб3 образовање.

Шта је Веб3?

Веб3 је термин који се користи да опише следећу генерацију Интернета, који је децентрализован, усмерен на корисника и заснован на блокчејн технологији. За разлику од тренутног веба, који се често назива Веб2, где је моћ у рукама неколико технолошких гиганата, Веб3 предвиђа демократскији и отворенији интернет.

У Веб3, посредници као што су платформе друштвених медија, претраживачи и интернетска тржишта су замењени децентрализованим апликацијама (дАппс) које раде на блокчејн мрежама. Ове мреже уводе концепт дигиталног власништва кроз Битцоин, Етхереум и друге криптовалуте.

Кредит за слику: Мороцко/Схуттерстоцк

Веб3 обећава да ће уздрмати ствари, од преобликовања начина на који комуницирамо са интернетом до стварања нових економских могућности. Али са великом снагом долази и велика одговорност, а искориштавање његових предности и превазилажење његових изазова захтева разумевање Веб3.

Зашто би требало да учите о Веб3?

Можда се запитате да ли вам је учење о Веб3 релевантно. Да ли је заиста вредно трошити време и труд да научите о томе? Па, с обзиром на значај који има, одговор је да. Дакле, ево неколико убедљивих разлога зашто учите о Веб3:

 • Провера будућности: Баш као што је интернет трансформисао друштво и привреду у протеклих неколико деценија, Веб3 има потенцијал да донесе дубоке промене. Учећи о томе сада, можете да потврдите своје вештине у будућности, да будете компетентни за релевантне прилике за посао и да се прилагодите дигиталном пејзажу који се брзо развија.
 • Економске могућности: Веб3 технологије, као што су блокчејн и криптовалуте, стварају нове економске могућности. Без обзира да ли сте заинтересовани за улагање, развој дАппс-а или истраживање света НФТ-а, Веб3 нуди широк спектар потенцијалних каријера и токова прихода.
 • Дигитално власништво: Веб3 уводи концепт правог дигиталног власништва. Разумевање начина на који НФТ и криптовалуте функционишу може вам омогућити да преузмете контролу над својим дигиталним средствима и учествујете у новој дигиталној економији.
 • Лична слобода: Веб3 је дизајниран да буде више оријентисан на корисника и отпоран на цензуру. Учењем о Веб3, можете да повратите контролу над својим онлајн идентитетом и подацима, обезбеђујући већу личну слободу у дигиталном свету.
 • Иновације: Веб3 је легло иновација, са безброј стартапова и пројеката који истражују нове могућности. Учење о Веб3 може да вас инспирише да учествујете у овом узбудљивом екосистему и допринесете његовом расту.
  8 услуга оснивања компаније које ће вам помоћи да започнете посао у Великој Британији

Како одабрати праве платформе

Одабир најбољих Веб3 платформи је кључан за ваше путовање у децентрализовани дигитални пејзаж. Да бисте то урадили, ево четири најважније тачке које треба узети у обзир:

 • Релевантност за ваше циљеве: Изаберите платформе које су усклађене са вашим специфичним интересима за Веб3, било да се ради о трговању криптовалутама, децентрализованим финансијама (ДеФи), НФТ или развоју блокчејна.
 • Стручност инструктора: Уверите се да су инструктори признати стручњаци у Веб3, са релевантним индустријским искуством, јер њихово знање у великој мери утиче на квалитет вашег учења.
 • Погодност наставног плана и програма: Проверите да ли понуде платформе покривају Веб3 теме које желите да научите, пружајући добро структуиран програм који одговара вашим образовним потребама.
 • Цена и приступачност: Размотрите свој буџет и преферирани стил учења, било да се ради самостално или под водством инструктора. Процените могућности приступачности и приступачности платформе, укључујући финансијску помоћ или стипендије.
 • Сада, да бисмо вам помогли да добијете добар почетак, у наставку су неке од реномираних платформи које бисте требали истражити.

  Најбољи ресурси за Веб3 образовање које су вам потребне

  Ево листе главних платформи које олакшавају детаљне ресурсе у вези са Веб3:

  1. Банклесс

  Банклесс је популарна платформа која нуди обиље образовног садржаја о криптовалутама, ДеФи (децентрализоване финансије) и НФТ. Они пружају чланке, подкастове, билтене и водиче који ће вам помоћи да разумете и да се крећете кроз свет Веб3.

  Банклесс, једну од водећих образовних платформи основали су Дејвид Хофман и Рајан Шон Адамс, која се појавила као водећи ресурс у Веб3 простору 2020.

    Како играти Геометри Дасх на Линуку

  Овде можете приступити чланцима, подкастовима, билтенима и водичима платформе који поједностављују сложене Веб3 концепте. Омогућава корисницима да разумеју свет Веб3 и да се ангажују са њим, чинећи га доступним и новајлијама и искусним ентузијастима.

  2. Етхерсцан

  Етхерсцан је истраживач блокова за Етхереум мрежу коју је креирао Метју Тан 2015. То је непроцењив алат за учење о Етхереум трансакцијама, паметним уговорима и адресама новчаника.

  Можете користити Етхерсцан као практичан алат за стицање практичног искуства са блоцкцхаин технологијом. Омогућиће вам да пратите и верификујете Етхереум трансакције, нудећи транспарентан поглед на то како функционише блоцкцхаин.

  3. ЦриптоМондас

  ЦриптоМондаис је глобална заједница крипто ентузијаста, коју је основао Лу Кернер, која организује догађаје, вебинаре и састанке. Учешће у ЦриптоМондаис догађајима може да вас повеже са појединцима који исто мисле и стручњацима из индустрије. Тиме се негује подстицајно окружење за учење.

  Стога, придруживањем ЦриптоМондаис-у можете се повезати са појединцима који исто мисле и пружити приступ вредним увидима. Платформа негује подстицајно окружење за учење где можете да проширите своје Веб3 знање кроз умрежавање и дискусије.

  4. Цоурсера

  Цоурсера је платформа за онлајн учење која сарађује са врхунским универзитетима и институцијама како би понудила акредитоване курсеве. Платформа пружа широк спектар курсева везаних за Веб3 са врхунских универзитета и институција.

  Цоурсера пружа структурирана и акредитована искуства учења, што га чини идеалним за појединце попут вас који траже дубинско знање у Веб3. Можете зарадити сертификате од реномираних институција, чиме ћете повећати свој кредибилитет у овој области.

  5. ГитХуб

  ГитХуб је платформа на којој програмери сарађују на пројектима отвореног кода, укључујући многе иницијативе везане за Веб3. Истраживање репозиторија кодова на ГитХуб-у може пружити увид у техничке аспекте Веб3.

    Можете ли видети ко је прегледао ваш Твиттер профил? Јок!

  Омогућава вам да учите и доприносите пројектима који су усклађени са вашим интересовањима, подстичући ваш раст као Веб3 ентузијасте или програмера.

  6. ЦоинГецко

  Још једна важна платформа је ЦоинГецко која је платформа података о криптовалутама која нуди тржишне податке у реалном времену, графиконе и информације о хиљадама криптовалута. То је одличан ресурс за праћење цена криптовалута и праћење трендова на тржишту.

  Цоингецко вам може помоћи да поједноставите сложен свет криптовалута нудећи лако доступне тржишне податке. Било да сте инвеститор или једноставно радознали, помаже вам да пратите цене криптовалута и да будете информисани о тржишним трендовима.

  7. Икс

  На крају, и такође важан додатак је Кс (раније познат као Твитер) — центар за дискусије о Веб3 и криптовалутама. Пратите утицајне личности, блокчејн пројекте и стручњаке из индустрије да бисте остали информисани о најновијим вестима и развоју.

  Платформа друштвених медија вас обавештава о најновијим вестима, трендовима и пројектима у настајању. То је једноставан, али ефикасан начин да останете информисани и да се укључите у разговоре са заједницом Веб3.

  Веб3 образовање је кључно за прилагођавање и преживљавање

  У закључку, ових седам извора покривају широк спектар Веб3 образовања, задовољавајући различите преференције и циљеве учења. Било да сте новајлија или искусан истраживач Веб3, ове платформе нуде драгоцено знање и алате који ће вам помоћи да се крећете кроз узбудљив свет Веб3 на једноставан начин.