Како да прилагодите свој текст користећи ТипеЦрафт у Цанва

Цанва има обиље опција када је у питању прилагођавање текста. Можете почети од нуле на картици Текст и пронаћи фонт који допуњује ваше уметничко дело. Такође можете да прегледате комбинације фонтова које је Цанва припремила за вас.

Штавише, у Цанвином избору апликација постоји ТипеЦрафт—опција која вам омогућава да заиста персонализујете свој текст на било који начин који желите. Испод је водич за проналажење и коришћење апликације ТипеЦрафт у Цанви.

Шта је ТипеЦрафт у Цанви?

Постоји неколико ствари које можете да креирате у Цанви без напора, а додавање ТипеЦрафта свом дизајну је једна од њих.

ТипеЦрафт је текстуална апликација треће стране коју је креирала Зеппелин Лабс која се може наћи на Цанва-у. Његова једина сврха је да креаторима пружи прилику да обликују свој текст на било који начин који сматрају прикладним за своје дизајне. Своје речи можете обликовати у било који облик који желите, а да притом сачувате интегритет текста.

На пример, да ли имате отворен простор на свом дизајну где желите да поставите наслов? Можете додати свој текст, одабрати фонт, а затим га без напора искривити тако да одговара отвореном простору.

Где пронаћи ТипеЦрафт

Постоје два начина на која можете пронаћи апликацију ТипеЦрафт на Цанва-у — како ћете је отворити зависи само од тога где се налазите у свом пројекту.

Ако почињете од нуле, што значи да још нисте отворили страницу Цанва Едитор-а, почећете на главној страници Цанва. На левој страни странице кликните на Апликације у главном менију. Ако нема доступних опција за избор, кликните на икону са три реда и главни мени би требало да се појави.

  Како прилагодити дугмад миша на иПад-у

У траци за претрагу апликација откуцајте ТипеЦрафт и притисните Ентер. Кликните на апликацију ТипеЦрафт, а затим изаберите Користи у новом дизајну. Одавде можете да изаберете тип дизајна који желите да отворите или да додате прилагођене димензије.

Ако већ имате отворен дизајн на којем желите да користите ТипеЦрафт, можете изабрати Користи у постојећем дизајну.

Апликацију можете пронаћи и на страници Едитор. Претпоставимо да сте усред прављења флајера од Цанва шаблона; једноставно отворите картицу Апликације на левој страни екрана и унесите ТипеЦрафт у траку за претрагу. Кликните на апликацију да бисте је отворили и сада сте спремни да кренете.

Како користити ТипеЦрафт у Цанва

Коришћење ТипеЦрафт-а је невероватно једноставно. Пре него што примените прилагођени текст на свој дизајн, прво ћете морати да га креирате.

Када је апликација ТипеЦрафт отворена, видећете неколико категорија које треба довршити. Прво откуцајте текст који желите да додате свом дизајну. Имајте на уму да ће за сваки ред текста бити потребна сопствена апликација ТипеЦрафт.

Након што унесете текст, изаберите фонт и стил. Постоји неколико фонтова које можете изабрати и сваки ће изгледати другачије ако му додате стил, па одвојите време прегледавајући. Када то завршите, изаберите боју фонта.

Уређивање облика текста је процес коришћења ТипеЦрафт-а који највише одузима време. Да бисте почели да прилагођавате текст, ухватите белу тачку курсором и померите је.

Свака бела тачка коју видите ће променити текст на основу вашег покрета, тако да је полако кретање најбољи начин деловања – посебно ако имате специфичан облик који вам је потребан за ваш дизајн. Ако вам се не свиђа како се текст обликује, увек можете поново да покренете кликом на Ресетуј облик.

  Поправите Мицрософт Сетуп Боотстраппер је престао да ради

Када сте задовољни резултатима, кликните на Додај елемент дизајну и прилагодите га у складу са тим.

Користите ТипеЦрафт да персонализујете свој следећи креативни пројекат

Цанва је укључила многе апликације у своју огромну платформу које вам могу помоћи да персонализујете своје дизајне. Следећи пут када будете радили на креативном пројекту, испробајте ТипеЦрафт да видите како искривљени текст може дати вашем уметничком делу јединствен утисак.