8 једноставних корака за побољшање препорука за ИоуТубе музику

Да ли сте корисник ИоуТубе музике који жели боље музичке препоруке? Ови једноставни савети и трикови могу да подесе алгоритам ИоуТубе Мусиц-а да би предложили музику која боље одговара вашим специфичним укусима.

1. Управљајте историјом ИоуТубе музике

Ваши музички укуси се могу променити током времена, па је важно да редовно прегледате и бришете музику из историје. Ово даје до знања ИоуТубе Мусиц-у да не желите да стално добијате препоруке на основу одређених песама.

Да бисте то урадили, идите на свој ИоуТубе Мусиц профил, изаберите Историја и избришите песме тако што ћете кликнути на три вертикалне тачке и померити надоле до Уклони из историје.

2. Управљајте својом ИоуТубе историјом

Музика коју слушате на ИоуТубе налогу такође утиче на вашу историју ИоуТубе музике. Да бисте управљали својом ИоуТубе историјом, отворите ИоуТубе, кликните на Историја на картици са леве стране и изаберите Управљај свом историјом. Одавде избришите музику за коју не желите да утиче на ваше препоруке.

3. Паузирајте историју гледања

Да ли је ваша мама користила ваш налог да слуша сате Бон Јовија? Увек је најбоље да паузирате историју ИоуТубе музике када ви или неко други слушате нешто што не желите да утиче на ваше препоруке.

  Како видети скривене Аирбнб накнаде

Идите на свој ИоуТубе Мусиц профил, притисните Подешавања, затим Приватност и укључите Паузирај историју гледања.

4. Сачувајте песме у библиотеци и креирајте листе песама

Ако желите да ИоуТубе Мусиц предлаже боље препоруке, алгоритам треба да види које конкретне песме, извођаче и албуме волите. Да бисте то урадили, потребно је да сачувате музички садржај који вам се допада у библиотеку или да направите различите листе песама.

Ако слушате одређени албум или песму која вам се свиђа, притисните три вертикалне тачке поред њих и изаберите Сачувај у библиотеку или Сачувај на листу песама. Можете да управљате својим плејлистама на левој страни ИоуТубе Мусиц-а, као и да видите своју библиотеку, која укључује сву музику коју волите, извођаче и сачуване песме.

5. Увек палац горе или палац доле песме

Једна од најбољих карактеристика ИоуТубе Мусиц-а је то што можете да оцените све што слушате. Да бисте побољшали музичке препоруке, када пуштате песму, кликните на икону палац горе или доле поред наслова.

Штавише, ако одете у историју ИоуТубе музике, можете да погледате горе или доле све оно што сте претходно слушали одатле.

6. Обратите пажњу на то кога слушате и на кога се претплатите на ИоуТубе-у

Пошто су ИоуТубе Мусиц и ИоуТубе налози у суштини повезани, треба да водите рачуна о томе шта слушате и на шта се претплатите на ИоуТубе-у — посебно ако желите боље препоруке.

Дакле, ако сте обожаватељ одређеног извођача, бенда или групе, обавезно идите на њихову ИоуТубе страницу и претплатите се на њихов канал. Поред тога, можете да означите сваку песму која вам се свиђа.

  Да ли више волите да купујете на мрежи или у продавницама? [Poll]

7. Изаберите додатне извођаче који вам се допадају

Када се први пут региструјете за ИоуТубе Мусиц, од вас ће бити затражено да изаберете пет извођача који вам се допадају. Али да ли сте знали да касније можете да додате друге уметнике који вам се допадају?

Да бисте то урадили, кликните на свој ИоуТубе Мусиц профил, а затим на Подешавања. Затим кликните на Препоруке, а затим изаберите Изаберите неке уметнике који вам се свиђају. Овде можете изабрати што мање или толико додатних уметника са листе опција.

8. Проведите више времена на ИоуТубе Мусиц-у

Побољшање музичких препорука на ИоуТубе Мусиц-у је једноставно као да користите музичку услугу што је више могуће. Мало је вероватно да ћете добити добре предлоге ако се не трудите да редовно користите услугу.

Ако слушате и Спотифи и ИоуТубе Мусиц, на пример, дајте Спотифи паузу и фокусирајте се на коришћење само ИоуТубе музике неко време. Можете чак и да пренесете све своје плејлисте са Спотифи-а на ИоуТубе Мусиц.