8 клијената удаљене радне површине (РДП) за Виндовс, мацОС и Линук

Удаљеност никада није проблем ако са собом имате клијентски софтвер за удаљену радну површину јер вам помаже да приступите повезаној радној површини и контролишете је са било ког места у свету.

Замислите да сте заборавили да понесете лаптоп у канцеларију у којој се налазе датотеке које су вам потребне за презентацију. А састанак ускоро почиње. Да ли бисте желели да се вратите чак до своје куће да понесете лаптоп? Шта бисте урадили да вам је дом далеко?

Уместо да се мучите са свим овим, можете да повежете свој лаптоп помоћу софтвера клијента за удаљену радну површину и започнете своју презентацију коју сте припремили уз много труда.

Овако овај алат може радити за вас. Можете да приступите било ком уређају било где, било да желите да помогнете родитељима са њиховим уређајем или да помогнете клијентима око техничких проблема, а да заправо не одете код њих.

Зар ова технологија није невероватна?

Да, и веома корисно. Такође, у овом пост-ковид свету, већина људи ради од куће, и ако наиђу на било који проблем, администратори могу да преузму њихове уређаје да реше проблем тако да ништа не може да омета њихов рад.

Дакле, хајде да разумемо шта је овај клијентски софтвер за удаљену радну површину и како функционише.

Шта је софтвер Ремоте Десктоп Цлиент?

Клијентски софтвер за удаљену радну површину је алатка која вам омогућава да се повежете и комуницирате са другим рачунаром који се налази било где у свету путем интернета или интерне мреже. Омогућава вам да видите и контролишете повезани рачунар, преузимајући контролу над мишем и тастатуром као да сте физички присутни на тој локацији.

Користи се у различите сврхе, укључујући:

  • Пренос датотека између рачунара без коришћења услуге за дељење датотека или е-поште
  • Дељење екрана
  • Решавање техничких проблема на даљину
  • Мрежни надзор повезаних система
  • Управљање уређајем, мрежним ресурсима и складиштем
  • Штампање датотека сачуваних на другом рачунару помоћу штампача повезаног са вашим рачунаром
  • Сарадња у реалном времену на пројектима

Немојте бркати клијенте удаљене радне површине са серверским софтвером за удаљену радну површину.

Како то функционише?

Даљински приступ захтева инсталиран софтвер на рачунару са којим желите да се повежете и којем желите да приступите. Зове се домаћин који се налази било где у свету. Други рачунар са одговарајућом ауторизацијом и акредитивима који повезује и контролише хост назива се клијент.

Рачунар домаћин покреће клијентски софтвер удаљене радне површине и оперативни систем за приказ екрана на клијентском рачунару. Софтвер хвата уносе са тастатуре и миша са клијента и шаље их домаћину.

Предности софтвера Ремоте Десктоп Цлиент

Клијентски софтвер за удаљену радну површину постаје све важнији у свету после пандемије у коме предузећа раде на даљину. И биће ту, јер ће се многа предузећа вероватно прилагодити овој култури рада чак и када пандемија пређе. Ево неких од предности овог софтвера:

Ради на даљину

Као што име сугерише, најзначајнија предност клијентског софтвера за удаљену радну површину је то што ради на даљину на било ком уређају који се налази било где. Није вам потребан никакав додатни хардвер да бисте успоставили везу; довољна је само интернет веза.

Једноставност

Софтвер за удаљену радну површину нуди једноставан начин покретања ажурирања, закрпа, дијагностике, решавања проблема итд. за ИТ тимове. На овај начин не морају да путују све до канцеларија или домова корисника.

  Да ли је Стеам компатибилан са ажурирањем Виндовс 10 Цреаторс?

Смањење трошкова капитала

Софтвер помаже у смањењу капиталних трошкова компаније за хардвер или режијске трошкове према ИТ одељењима. За ажурирање софтвера, безбедност, перформансе итд. брине компанија која обезбеђује софтвер за удаљену радну површину. Осим тога, увек можете да уштедите на путовању јер је све онлајн.

Перформансе и сигурност

Одабир доброг клијентског софтвера за удаљену радну површину омогућава вам да побољшате своју сигурност и ИТ перформансе. Можете брзо да решите проблеме пре него што могу да изазову штету и оптимизујете здравље вашег уређаја како би могао да ради оптимално. Поред тога, помаже у повећању продуктивности запослених како би им се омогућило да раде несметано без честих сметњи.

Сада, хајде да сазнамо неке од најбољих клијентских софтвера за удаљену радну површину на тржишту за Виндовс, Линук и мацОС уређаје.

мРемотеНГ

мРемотеНГ је опен-соурце, мулти-ремоте, мулти-протоцол, следећа генерација, картица и даљински менаџер веза за Виндовс. Омогућава вам да визуализујете све удаљене везе у моћном, али једноставном интерфејсу са картицама.

мРемотеНГ је додао нове функције и исправке грешака у мРемоте. Такође подржава многе протоколе као што су РДП, ВНЦ, ИЦА, ССХ, Телнет, ХТТП/ХТТПС, рлогин и Рав Соцкет Цоннецтионс. Поред тога, подржава пречице на тастатури и теме како би вам пружио боље искуство.

мРемотеНГ користи панеле и картице како би вам омогућио да останете организовани и креирате савршен приказ задатака који се обављају унутар апликације. Пронаћи ћете опцију повезивања која вам помаже да се брзо повежете са удаљеним хостом користећи различите мрежне протоколе.

Друга опција је скенирање портова које је слично скенирању Нмап портова. Помаже вам у скенирању опсега ИП адреса и утврђивању да ли су подржани протоколи активни. Можете да користите таблу са обавештењима да видите грешке које се јављају током повезивања, да добијете информације о изгубљеној вези и још много тога.

Штавише, извозите или увозите своје везе на различите начине у мРемотеНГ. Пренесите датотеке на удаљени хост безбедно преко шифрованог тунела користећи СЦП или СФТП уз помоћ ССХ функције преноса датотека. Такође можете покренути неке спољне алате да бисте ефикасније обављали ствари.

СупРемо

СупРемо је моћно решење за даљинско управљање рачунарима и серверима које је лакше и јефтиније од многих његових конкурената. Може се користити на Виндовс, мацОС и Линук (преко Вине-а), али и на Андроид и иОС мобилним уређајима.

Тхе софтвер је бесплатан за непрофесионалну употребу, веома лаган за покретање и не захтева инсталацију или конфигурацију: само је преузмите са сајта и покрените датотеку.

Коришћење овог софтвера је заиста свима на дохват руке, што га чини савршеним решењем и за помоћ на даљину и за рад код куће. За успостављање везе потребно је да покренете СупРемо на свом уређају и на уређају који се контролише и да на свом софтверском интерфејсу унесете идентификациони код и лозинку видљиве на контролном уређају.

Посебно је занимљива могућност покретања СупРемо-а као услуге, која вам омогућава да се повежете са удаљеним рачунарима чак и ако нико физички није испред њих.

Други важан аспект је безбедност: корисник неће морати да се плаши да су подаци у опасности или да неко други може да приступи његовој/њеној радној станици јер апликација ради преко шифрованог тока података са ТЛС 1.2 протоколом везе.

СупРемо такође нуди низ функција намењених углавном, али не искључиво, компанијама и професионалцима, као што је могућност прилагођавања софтверског интерфејса сопственим логотипом или могућност снимања контаката у бесплатни неограничени адресар, као и извештај о успостављене везе.

Тхе претплатнички планови су веома јефтине и скалабилне на основу максималног броја истовремених веза за које мислите да ћете морати да успоставите. За разлику од другог софтвера, свака лиценца се може користити на неограниченом броју рачунара и може се купити на кварталној или годишњем нивоу.

  Како се пребацити на брзи звоно у програму Виндовс Инсидер

Да бисте добили више информација или испробали одмах, можете директно посетити СупРемо веб локацију и преузети је бесплатно – није потребна е-пошта или кредитна картица.

РустДеск

Набавите сигуран, прилагодљив и брз софтвер за удаљену радну површину – РустДеск написан у Русту и користити га без икакве конфигурације. Омогућава вам да имате потпуну контролу над својим подацима без бриге о безбедности.

РустДеск вам омогућава да користите њихов релејни/рендезвоус сервер, да напишете свој релејни/рендезвоус сервер или да све сами подесите. Добићете најновију ТЛС 1.3 технологију енд-то-енд енкрипције која штити вашу радну површину од неовлашћеног приступа.

Поред тога, можете преузети потпуну контролу података тако што ћете са лакоћом поставити своју мрежу предузећа. Можете брзо да подесите квалитет слике подешавањем квантизера и брзине преноса. Користите уграђени менаџер датотека за пренос датотека између десктопа. Такође, подесите ТЦП тунелирање и користите РДП везу једним кликом.

РустДеск обезбеђује програме за релеј и ИД сервер на страни сервера које можете лако инсталирати без сложене конфигурације. Релаи/ИД адресе сервера се такође могу лако подесити на страни клијента.

ФрееРДП

ФрееРДП је Ремоте Десктоп Протоцол клијент и библиотека доступни бесплатно. Издаје се под Апацхе лиценцом и даје вам слободу да користите софтвер било где и на било који начин.

На овај начин, ФрееРДП вам омогућава да тежите у свету интероперабилности и осетите ослобађајуће рачунарско искуство.

Куасар

Ако сте корисник Виндовс-а, овај алат за удаљену администрацију – Куасар – је за тебе. То је бесплатни алат отвореног кода који је лаган и брз. Куасар је написан на Ц# и има МИТ лиценцу, а 4,5к почиње на ГитХуб-у. Можете га користити за корисничку подршку за свакодневну администрацију и праћење запослених.

Куасар долази са интерфејсом лаким за коришћење и високом стабилношћу да вам помогне кад год вам затреба. Има много корисних функција, као што је ТЦП мрежни ток са подршком за ИПв4 и ИПв6, ТЛС шифрована и компримована комуникација и брза серијализација мреже.

Добијате менаџер датотека, менаџер задатака, подршку за УПнП, менаџер за покретање, удаљену шкољку, удаљену радну површину и даљинско извршавање. Поред тога, Куасар обезбеђује уређивач регистра, кеилоггер, команде за напајање система као што су искључивање, поновно покретање и стање приправности; обрнути прокси, опоравак лозинке и још много тога.

Куасар подржава .НЕТ фрамеворк (4.5.2 или новији) и оперативне системе као што су Виндовс 10, 8, 8.1, 7, Виста, Сервер 2008, 2012, 2016 и 2019.

Роиал ТС

Набавите комплетно решење за даљинско управљање са Роиал ТС. Компатибилан је са различитим типовима веза као што су РДП, ССХ, ВНЦ, С/ФТП, итд., И можете да делите њихову листу без бриге о дељењу личних акредитива.

Добијте безбедне функције дељења тима и уграђено управљање акредитивима. Задатак секвенце кључа и задатак команде олакшавају посао аутоматизацији задатака који се понављају. Роиал ТС се интегрише са тунелирањем заснованим на ССХ-у, што је сигуран пролаз.

Можете да увезете податке динамички у динамичке фасцикле из спољних извора. Добићете везе као што су удаљена радна површина заснована на Мицрософт РДП АцтивеКс контроли, терминали као што су Ребек.нет и телнет засновани на ПуТТИ и ССХ, ВНЦ засновани на УлтраВНЦ и ТигхтВНЦ, и веб засновани на Цхроме-у и Интернет Екплорер-у.

Поред тога, можете да преносите своје датотеке користећи СФТП, СЦП и ФТП и користите ТеамВиевер за повезивање и управљање сесијама. Роиал ТС вам омогућава да надгледате перформансе у реалном времену, повезујете и управљате ВМваре и Хипер-В инстанцама и анализирате Виндовс догађаје.

  Како инсталирати нове верзије Линук кернела на ОпенСУСЕ Леап

Имаћете приступ за покретање, поновно покретање, заустављање Виндовс услуга, управљање и надгледање покренутих процеса, управљање сесијама терминалских услуга и извршавање скрипти за приказ резултата. Можете да се интегришете са другим спољним апликацијама и алатима да бисте олакшали свој рад.

Роиал ТС вам омогућава да чувате своје личне акредитиве у приватном документу заштићеном лозинком и делите друге детаље потребне унутар тима. Радите на свој начин помоћу прилагодљивог радног простора, укључујући команде траке, картице за повезивање и прикључне панеле.

МобаКстерм

МобаКстерм је побољшани терминал за Виндовс са ССХ клијентом са картицама, мрежним алатима, Кс11 сервером и још много тога. Пружа многе функције посебно скројене за вебмастере, ИТ администраторе, програмере и друге који желе да обављају своје послове на даљину на једноставнији начин.

Нуди кључне мрежне алате као што су Кс11, ССХ, МОСХ, ВНЦ, ФТП, РДП и Уник команде као што су цат, Ис, басх, греп, рсинц, сед, итд. МобаКстерм је развио интуитиван кориснички интерфејс за приступ удаљеним серверима преко разне системе или мреже ефикасно.

Добићете конфигурисани Кссервер који омогућава вашим удаљеним апликацијама да се приказују на Виндовс радној површини. Можете експортовати ДИСПЛАИ из Уник-а у локалне прозоре и проширити могућности МобаКстерм-а путем разних додатака и додатака.

То је лагана и преносива апликација јер не захтева никаква администраторска права и може се покренути са УСБ стицка. Виша издања су дизајнирана за већу стабилност и сигурност током рада на даљину.

Добићете функције као што су графички СФТП претраживач, вишеструко извршавање, уграђени сервери и алати, ССХ гатеваи, ССХ тунели, менаџер пакета, уређивач текста, подршка за макрое, управљање лозинкама, истицање синтаксе у терминалу и професионални прилагођавач.

Реммина

Реммина помаже вам да радите на даљину са било ког места и да приступите екрану, дељењу датотека итд. на вашој радној површини. Омогућава вам да запамтите последњи режим приказа и да одржите квалитет и конфигуришете апликацију само једним двоструким кликом.

Такође ћете добити тастере, фасциклу са снимком екрана, назив датотеке, видљивост траке са алаткама, подразумевани режим приказа, конфигурацију картица, конфигурацију понашања преко целог екрана, итд. Поред тога, можете спречити снимке екрана и послати статистику коришћења програмерима.

Реммина обезбеђује конфигурацију кључа домаћина као што је прозор за аутоматско прилагођавање, мењање страница на картицама, зграбите тастатуру, укључите режим преко целог екрана, промените скалиран режим, да споменемо само неке. Можете користити различите додатке као што су РДП, ВНЦ, ССХ, СФТП, СПИЦЕ, ЕКСЕЦ, НКС, Симпле Терминал, КСДМЦП да додате додатне пакете у апликацију.

Ови додаци пружају више функција које додају многе предности, као што су постављање корисничког имена и лозинке, одржавање квалитета, безбедности, звука и домена. Такође можете подесити сервер мрежног пролаза удаљене радне површине, корисничко име, лозинку и домен. Поред тога, добићете путању за покретање, име клијента, програм за покретање, информације о балансу оптерећења и још много тога.

Штавише, можете приступити фасцикли дневника ССХ сесије, имену датотеке и прокси команди. Реммина уводи режим киоска и друге функције које вам омогућавају да радите са лакоћом. Инсталирајте апликацију која вам пружа цео пакет функција, почевши од приступа до безбедности и перформанси.

Закључак

Култура рада на даљину ових дана цвета, а технологије повезане са њом цветају, као што је клијентски софтвер за удаљену радну површину. Стога, изаберите било који од горе наведених софтвера на основу ваших потреба да извршите брзе поправке и искористите друге погодности са високим перформансама и безбедношћу, без обзира на то ком уређају желите да приступите са које локације.