8 модерних картица трошкова за запослене по уговору

Да ли сте предузеће које запошљава запослене по уговору, слободњаке или раднике на свиркама? Ако јесте, бићете свесни колико изазовно може бити управљање финансијама и трошковима. Али не брини!

Модерне картице трошкова за запослене су ту да понуде револуционарно решење и олакшају вам живот!

Картице трошкова су унапред плаћене картице изричито скројене за запослене по уговору и нуде практичност, транспарентност и контролу као никада раније. Ови иновативни алати су унапред напуњени одређеном количином која помаже запосленима да користе да без напора управљају својим финансијским обавезама.

А пошто запослени не могу да потроше ни један новчић преко постављеног ограничења, ви као предузеће можете да се фокусирате на оно што је најпотребније: да извршите изузетан посао.

Прилагођавање свету који се мења је од виталног значаја на данашњем тржишту рада који се брзо развија. Па зашто не искористити изванредне карактеристике и погодности које нуде ове картице трошкова запослених? Али прво, хајде да разумемо шта су картице трошкова запослених и како се оне могу показати корисним за вас.

Шта је картица трошкова запослених?

Од сада, картице за управљање трошковима запослених су најефикаснији алат за управљање трошковима за предузећа.

То су унапред плаћене дебитне картице које се издају запосленима који често имају пословне трошкове, као што су продајни представници, техничари на терену или путно особље.

Са овим картицама, запослени више не морају да користе свој новац или да чекају надокнаду одобрених пословних трошкова да би потрошили новац на послове везане за посао као што су путовања, смештај, оброци, канцеларијски материјал и други.

Картице трошкова запослених обезбеђују да запослени могу да купују робу и услуге у складу са политиком трошкова запослених у компанији и обезбеђују већу транспарентност пословања о потрошњи запослених.

Како се картица трошкова запослених разликује од корпоративне кредитне картице?

Картице трошкова запослених и корпоративне кредитне картице могу изгледати сличне, али ове две имају значајне разлике.

Власништво и одговорност

Компаније издају картице трошкова запослених директно појединачним запосленима, који су одговорни за трансакције извршене помоћу картице. Послодавац утврђује лимите трошкова и прати трансакције, али је запослени одговоран за отплату.

С друге стране, корпоративне кредитне картице издају банке компанији или организацији, а компанија преузима одговорност за све трошкове настале на картици.

Врста плаћања

Као што је раније поменуто, картице трошкова запослених су унапред напуњене одређеним износом новца и раде као дебитне картице. С друге стране, корпоративне кредитне картице сабирају дуг организације, који послодавац мора надокнадити банци.

Праћење трошкова и извештавање

Кредитне картице запослених и предузећа омогућавају праћење и извештавање о трошковима. Картице трошкова запослених обично су повезане са системима управљања трошковима, омогућавајући послодавцима да прате трошкове направљене у реалном времену.

  Когнитивно рачунарство објашњено за 5 минута или мање

Ово такође елиминише потребу за подношењем извештаја о трошковима у будућности. Насупрот томе, корпоративне кредитне картице захтевају од запослених да поднесу признанице и извештаје о трошковима одвојено пошто оне обично нису интегрисане са системима управљања трошковима.

Одобрење и издавање

Картице трошкова запослених издају се одређеним запосленима који врше периодичне пословне трошкове. Генерално, одобрења су уграђена, што штеди време утрошено на тражење једног за сваку обављену куповину.

Корпоративне кредитне картице, међутим, банке обично издају организацији као целини. Запослени који користи корпоративну картицу треба да тражи одобрење за сваку трансакцију извршену преко картице.

Ограничење трошкова

Картице трошкова запослених дају право организацијама да одреде појединачна ограничења на основу предвиђене потрошње коју треба да изврше. Насупрот томе, кредитне картице компаније имају ограничење укупног трошка и увек постоји ризик од прекомерне потрошње.

Које су предности картице трошкова у односу на надокнаду трошкова?

Картице трошкова нуде неколико предности у односу на процесе надокнаде трошкова. Ево неких предности коришћења картица трошкова:

Праћење у реалном времену: Запослени могу лако и ефикасно да купују користећи картицу трошкова. Картица омогућава праћење трошкова у реалном времену, штедећи време при тражењу одобрења и смањујући вероватноћу прекомерне потрошње. Ово такође значи да нема више досадног ручног вођења евиденције.

Поједностављен процес: Картице трошкова могу бити спас при управљању трошковима! Они не само да поједностављују процес, већ и аутоматизују многе задатке. Уместо да брину о прикупљању рачуна и подношењу захтева за надокнаду, запослени могу лако да користе картицу за све одобрене трошкове.

Бржи приступ средствима: За разлику од традиционалне надокнаде трошкова, ове картице вам омогућавају тренутни приступ средствима која је ваш послодавац доделио вашој картици. Нема више бриге о плаћању из џепа и чекању на повраћај новца.

Флексибилност: омогућавајући запосленима да додају индивидуална ограничења потрошње за сваког запосленог, картице трошкова нуде велику флексибилност организацији за управљање трошковима.

Картице трошкова су фантастичан начин да управљате својим пословним трошковима на згодан, ефикасан и ефикасан начин. Није ни чудо зашто толико организација преферира ову опцију!

Наш водич се фокусира на добављаче картица трошкова који пружају прилагођена решења за запослене по уговору која помажу у испуњавању специфичних потреба ове растуће радне снаге.

Валлестер

Тражите поуздано решење да одржите своје корпоративне трошкове у реду? Гледати на будућност! Валлестер је најбољи избор за предузећа која траже бескомпромисну ​​сигурност.

Уз муњевито креирање картица, њихове картице трошкова могу брзо бити у вашим рукама. А са међународним бројем банковног рачуна (ИБАН), праћење ваших трошкова никада није било лакше – седите и препустите Волестеру да води рачуноводство уместо вас.

Њихове картице трошкова запослених нуде многе предности осим једноставног управљања трошковима и могу се лако интегрисати са различитим финансијским алатима.

Кључне карактеристике:

 • Тренутно креирање картица
 • Брзо отпремање фактура помоћу наменског софтвера.
 • Интегрисани рачуноводствени сервис који вам омогућава да ефикасно управљате буџетом ваше компаније.
 • Детаљни извештаји о трошковима
 • Праћење трансакција у реалном времену и регулација лимита
  Где набавити шаблоне брошура за ваше пословање?

ПЕКС

Желите да привучете више препорука и подстакнете своје запослене? ПЕКС је ту да вам помогне са својим физичким, дигиталним и виртуелним картицама трошкова запослених. Штавише, чини управљање дистрибуцијом и прикупљање вредних увида невероватно лаким.

Ове картице су популаран избор за предузећа која желе да поједноставе процес додељивања средстава својим запосленима за трошкове везане за пословање уз задржавање контроле над потрошњом.

Карактеристике:

 • Алати за управљање трошковима обезбеђени за послодавце
 • Приступ детаљним информацијама о трансакцијама и обрасцима потрошње
 • Могућност генерисања извештаја о трошковима
 • Укључује функцију заштите ПИН-а
 • Могућност тренутног деактивирања или суспендовања картица у случају губитка или сумње на превару

Висе

Висе Екпенсе Цард је одличан избор за предузећа са међународним пословањем или запослене који често путују на посао. За оне који желе да избегну непријатности ношења готовине или коришћења личних кредитних картица за трошкове посла, Висе је идеално решење.

Ова платформа је добро позната по конкурентним девизним курсевима и ниским накнадама, што је чини поузданом опцијом за предузећа свих величина.

Са својом картицом трошкова, запослени могу да обављају трансакције у више валута без великих трошкова конверзије.

Карактеристике:

 • Мобилно снимање и отпремање рачуна за запослене.
 • Интеграција са рачуноводственим софтвером као што су Ксеро, КуицкБоокс и ФрееАгент.
 • Додатне погодности укључују поврат новца, путно осигурање и заштиту продужене гаранције.
 • Пратите потрошњу у реалном времену у више валута са било које локације.

Коначно

Финли картице о трошковима запослених пружају потпуну транспарентност о томе ко шта троши и где. Његова детаљна аналитичка контролна табла вам омогућава да пратите своје трошкове у реалном времену.

Са само једним треном рачуна помоћу њихове мобилне апликације, можете одмах пријавити своје трошкове и имати потпуну дигиталну евиденцију своје потрошње. Нема више досадних процеса надокнаде! Држите своје финансије под контролом уз Финли!

Карактеристике:

 • Побољшана контрола потрошње омогућава контролу пре него што дође до потрошње
 • Запослени могу лако да схвате признанице и категоризују трошкове
 • Аутоматски извештаји о трошковима елиминишу потребу за ручним уносом података
 • Партнерства са продавцима омогућавају приступ попустима и програмима награђивања
 • Прилагодљиви АПИ-ји за поједностављење и поједностављење управљања операцијама.

Алткуид

Да ли сте уморни од муке да водите рачуна о својим трошковима као запослени на даљину или по уговору? Па, Алткуидова картица трошкова је ту да вам олакша живот! Ова фантастична платформа је прилагођена потребама појединаца и помаже вам да лако прегледате и модификујете ваше трошкове, додате белешке, па чак и означите их са одређеним пројектима или клијентима.

Нема више борбе са праћењем трошкова – Алткуидова картица трошкова поједностављује процес, чинећи ваш живот лакшим и ефикаснијим.

Карактеристике:

 • Финансијски алати доступни за уговараче и удаљене раднике
 • Ограничена потрошња и контрола приступа чланова тима
 • Брзо генерисање детаљних извештаја са лакоћом
 • Аутоматски пратите и категоризујте своје трошкове у реалном времену.
 • Интегрисане функције буџетирања, финансијски увиди и алати за процену пореза
  Како направити књигу у Мицрософт Ворд-у

Плео

Плео нуди поуздано решење трошкова у облику картице трошкова запослених за коју се испоставило да потпуно мења игру, посебно за оне запослене по уговору. Тако је једноставан за коришћење и нуди беспрекорну интеграцију са било којим рачуноводственим софтвером који ваша компанија можда користи.

Уз могућност постављања ограничења потрошње и примања обавештења у реалном времену, увек ћете бити на врху својих трошкова. А аутоматска категоризација трошкова чини подношење извештаја о трошковима лаким.

Карактеристике:

 • Повежите картицу трошкова запослених са својим Аппле или Гоогле уређајем за лака плаћања
 • Сертификован од стране ПЦИ ДСС-а за безбедно руковање новцем и подацима
 • Креирајте тимове и доделите рецензенте за децентрализовану контролу потрошње
 • Поставите појединачна ограничења потрошње за сваког запосленог или сваку куповину
 • Сертификован са стандардом безбедности података индустрије платних картица (ПЦИ ДСС), тако да су ваш новац и подаци безбедни.

Спендеск

Ако сте у потрази за флексибилним начином за руковање трошковима запослених, онда је ваша потрага готова! Спендеск ће се показати као крајњи избор. Спендеск вам омогућава да генеришете виртуелне картице трошкова прилагођене вашим уговорним потребама и, у исто време, даје вам потпуну контролу над вашом потрошњом и минимизира ваш интерни и екстерни ризик од преваре.

Осим тога, са функцијама поједностављеног тока рада за одобравање, можете осигурати да је свака куповина у потпуности ауторизована. Па зашто чекати? Пријавите се за Спендеск данас и подигните управљање трошковима на виши ниво!

Карактеристике:

 • Помаже у управљању новчаним токовима и предвиђању плаћања добављачима
 • Преглед свих тимских трансакција у реалном времену
 • Поставите ограничења за тимове и појединце са дефинисаним праговима
 • Плаћање картицама и мобилном апликацијом за поједностављење офлајн потрошње.
 • Поставите унапред дефинисане прилагодљиве буџете.

Рампа

Изузетни алати и приступ које је увео Рамп заиста су трансформисали индустрију финансијских услуга. Није ни чудо што је Рамп постала најбрже растућа картица трошкова запослених у Америци. Ово импресивно достигнуће им је донело заслужено место на ЛинкедИн-овим најбољим стартапима у САД за 2022.

Да ли сте уморни од попуњавања тих досадних извештаја о трошковима? Или сте директор финансија коме су потребни бољи увиди у доношењу стратешких одлука? Рампе су савршено решење за обе ове ситуације!

Карактеристике:

 • Управљање трошковима је једноставно без муке са извештајима о трошковима
 • Уштедите новац на куповинама, уговорима, претплатама и наградама партнера
 • Набавите картицу са вишим кредитним лимитима и тренутне виртуелне картице
 • Нема захтева за личне провере кредита или гаранцију оснивача.
 • Одмах блокирајте или ограничите потрошњу за одређену картицу за своју компанију.

Закључак

За запослене по уговору, праћење трошкова може бити права главобоља. Али захваљујући модерним картицама трошкова, ти дани су прошли! Ове картице су дизајниране да задовоље јединствене потребе уговорних радника, омогућавајући им да лако управљају својим трошковима.

Са функцијама као што су ограничења потрошње, детаљни подаци о трансакцијама и награде за повраћај новца, ове картице мењају игру за свакога ко жели да остане организован и доноси паметне финансијске одлуке. Веруј нам; ови алати су поуздани, практични и вредни провере!

Такође можете истражити неке од најбољих апликација за изградњу кредита.