8 начина да се побољшају друштвени сигнали и њихов утицај на СЕО

Да ли се борите да растете на платформама друштвених медија, али нема резултата? Покрили смо вас и изнели смо најбоље начине да убрзате свој раст.

У данашњој ери информација и технологије, цео свет ради на платформама друштвених медија. Све се појавило на интернету, од читања новина до похађања предавања у учионици, од медицинских консултација до резервације карата.

Платформе друштвених медија попут Фацебоока, Инстаграма и Твитера помогле су да се пронађу нови путеви и могућности за људе да расту у својим каријерама и пословима. Чак је омогућио људима да покажу своје таленте, представе своје ставове, деле идеје и зараде новац. Али ово није довољно ако неко жели да одржи своју каријеру кроз такве платформе друштвених медија.

Интернет ради на одређеним алгоритмима где неко мора да буде редовно видљив на мрежи са својим садржајем да би се искористиле предности друштвених медија. Људи чак похађају курсеве управљања друштвеним медијима да би постали бољи у томе.

Постоје огромни фактори који директно или индиректно утичу на рангирање у Гоогле-у. Међутим, видљивост друштвених медија може се повећати са повећањем друштвених сигнала. Пре него што почнемо са темом како да га побољшамо, хајде да сазнамо шта су ови друштвени сигнали, како могу утицати на раст појединца и зашто се то сматра фактором рангирања.

Касније, након што прођемо кроз све ове теме, даље ћемо заронити у начине на које можемо импровизовати друштвене сигнале за СЕО.

Како лајкови, дељења и прегледи помажу расту садржаја?

Желите да повећате своје фанове на друштвеним мрежама правим пратиоцима? Питате се како да привучете заинтересоване гледаоце? Дакле, ево одговора. Број лајкова, дељења и прегледа може утицати на ваш раст на платформама друштвених медија. Да видимо како.

Морате да прикупите више публике да бисте били успешнији са својим маркетингом. Што више људи досегнете својим садржајем, то ће ваш садржај бити популарнији. Међутим, постоји неколико начина на које можете повећати своју популарност. Новији медији могу значајно повећати стопу успеха. Међутим, ако проведете неколико сати са својим садржајем и останете ангажовани, можете повећати ваш досег.

Штавише, повећање броја гледалаца, лајкова и дељења може да одведе ваш садржај до велике публике. Већи досег је увек бољи за раст вашег садржаја на друштвеним мрежама.

На пример, ако се кориснику често свиђа ваш садржај, већа је вероватноћа да ће кориснику бити предложен ваш садржај на свом фиду. Слично томе, више дељења и прегледа такође утиче на велику публику.

  Како да слушате подкасте на свом Мац-у

Шта су заправо друштвени сигнали?

Друштвени сигнали су једноставно одговори људи на онлајн садржај који плута на платформама друштвених медија. То су свиђања, несвиђања, прегледи, дељења, коментари, твитови и ретвитови. Што је више таквих снимљених одговора, то је популарнији и мејнстрим садржај. Дакле, човек мора да остане видљив на интернету да би добио више оваквих реакција.

Штавише, из перспективе СЕО-а, друштвени сигнали су сигнали који импровизују претраживаче и чине појединца упознатим са идентитетом, популарношћу и поузданошћу њиховог профила или објаве. Међутим, за различите платформе постоје различите метрике које се могу назвати друштвеним сигналима.

Како друштвени сигнали утичу на СЕО?

Друштвени сигнали указују на степен до којег је одређени садржај који плута на мрежи достигао циљану публику. На пример, особа преноси видео на Инстаграму у којем дели виталне информације о болести Цовид-19.

Број лајкова и прегледа које добије на видео снимку ће указивати на релевантност и важност садржаја. Што је већи број мишљења и преференција, то ће садржај бити видљивији у врхунским интернет претрагама јер указује на квалитетан садржај.

На крају крајева, претраживачи дају све од себе да својим корисницима пруже квалитетан садржај, што је у складу са реакцијама корисника. Зато су друштвени сигнали неопходни за СЕО. Они помажу у генерисању саобраћаја на одређеном садржају, сигнализирајући веб алгоритму да створи резултате.

Дакле, друштвени сигнали имају индиректан утицај на перформансе СЕО-а. Иако студије и експерименти још увек трају како би се открио тачан утицај, они још увек нису откривени.

Фактори рангирања друштвених сигнала за Гоогле

Кад год нам неко питање падне на памет или желимо да добијемо информације о нечему, одмах га прогугламо. Гоогле покушава да својим корисницима пружи најрелевантније и највредније одговоре путем различитих линкова и веб локација. Такви сајтови су распоређени према најпосећенијим.

Према Гуглу, ове веб странице корисницима нуде квалитетне информације. Ове веб странице су генерисале добар саобраћај кроз претходне снимљене одговоре гледалаца које називамо друштвеним сигналима. Друштвени сигнали, стога, играју кључну улогу у Гоогле рангирању и СЕО-у.

Штавише, за Гоогле је сваки део садржаја на мрежи вредан, али оно што највише цени је садржај који је добио највећи број одговора. Међутим, Гоогле званично не декларише друштвене сигнале као фактор рангирања, јер много фактора директно утиче на Гоогле рангирање.

То укључује повратне везе, намеру претраге, квалитет садржаја, свежину и још много тога. Али не можемо одбити чињеницу да више друштвеног ангажмана резултира већом видљивошћу друштвених постова.

Давање мало времена може позитивно утицати на ваш СЕО и рангирање на Гоогле-у. Не заборавите да се фокусирате на видљивост и свест о бренду током објављивања. Ово вам може помоћи током вашег путовања на друштвеним мрежама.

  32 најбоље веб апликације године 2014

Пошто сада боље разумемо друштвене сигнале и њихов значај за СЕО, хајде да разговарамо о томе како можемо да побољшамо друштвене сигнале за СЕО. Осим ангажовања на друштвеним медијима, ово су ствари које можете да урадите сваки пут када објавите.

Повежите веб локацију са профилима друштвених медија

Повезивање веб локације са вашим профилима на друштвеним мрежама је једноставан, али суштински начин да повећате веб саобраћај и побољшате СЕО. Ваш профил добија више шанси да буде прегледан када повежете веб локацију у свом профилу. Не само ово, прилагање линкова на профилу побољшава и корисничко искуство. Повезивање сајтова у вашим профилима друштвених медија директно уводи гледаоце на вашу веб страницу.

Штавише, Гоогле такође настоји да повеже веб локације са налозима друштвених медија. Повезивање веб локација може побољшати ваше корисничко искуство. Међутим, замена веб локација за вашу платформу друштвених медија може повећати досег вашег садржаја. Штавише, то ће људима олакшати читање вашег другог садржаја. Дакле, повезивање чини процес дељења лакшим и практичнијим.

Оптимизујте профиле друштвених медија

Ваш профил на друштвеним мрежама треба да буде такав да испуњава брзе захтеве претраживача. То је оно што је оптимизација. На пример, ако имате веб страницу или пост на блогу, коришћење одговарајућих кључних речи може учинити ваш пост видљивијим на претраживачу за особу која га тражи.

Слично томе, профили друштвених медија би требали бити довољни да пруже све повезане информације које корисници желе.

Штавише, тачне кључне речи могу помоћи Гоогле-у да лако разуме однос између ваше веб локације и кључних речи. Оптимизован профил на друштвеним мрежама ће позитивно утицати на промет, повећати претплатнике на е-пошту и повећати продају, док неоптимизовани профил на друштвеним мрежама не може.

Међутим, морате привући више публике да не бисте ометали раст вашег пословања. Ова циљана публика ће на крају постати истински заинтересовани купци.

Ево неколико наведених начина на које можете да оптимизујете свој профил на друштвеним мрежама:

  • Појасните назив бренда – Ово ће вам помоћи да привучете пажњу корисника и одржите их ангажованим на вашем садржају.
  • Отпремите слику профила доброг квалитета – Запамтите да ваш профил треба да представља име вашег бренда. Не остављајте своју слику празну да би вам људи лакше веровали.
  • Користите одговарајуће хасхтагове – они ће омогућити корисницима да вас лакше траже. Ови хасхтагови повезани са брендом сортирају ваш садржај по категорији.

Редовно објављујте на друштвеним мрежама

Друштвени медији су све о садржају. Што чешће додајете садржај, корисници интернета ће га више препознати. Али објављивање било чега не функционише. Већа је вероватноћа да ће ваш садржај добити лајкове и коментаре ако је привлачан за кориснике интернета, а ваш профил постаје видљивији ако редовно објављујете садржај.

Објавите релевантан садржај

Иако је интернет пун садржаја, да бисте имали добар СЕО ранг за свој садржај, морате имати чињенични садржај. Требало би да буде подједнако занимљиво и требало би да пружи релевантне информације корисницима. Објављивање смећа и садржаја који не занимају корисници биће занемарени.

  Зашто волим свој Аппле сат

Ваш садржај треба да буде довољно привлачан да привуче велики број гледалаца. Релевантан садржај повећава његову аутентичност, што признају и претраживачи.

Додајте дугмад за друштвено дељење

Ако желите да се ваш садржај види и да га многи људи деле и на интернету, учините то погодним за кориснике. То можете учинити једноставним додавањем дугмади за дељење на друштвеним мрежама за свој садржај. Ваш садржај ће имати више шанси за дељење ако дате опцију да то учините.

На пример, већина платформи друштвених медија као што су Фацебоок, Инстаграм и Иоутубе нуде опције за креаторе садржаја да деле своје објаве, а и други гледаоци могу да их даље деле.

Коришћење ознака шеме

За добар СЕО ранг за свој садржај, користите отворене графиконе и ознаке шеме да бисте га учинили видљивијим. Ово је потребније ако свој садржај објављујете на платформама као што су Инстаграм, Фацебоок и Твиттер.

Додавање ознака помаже вашем садржају да добије више гледалаца, што на крају побољшава СЕО рангирање. Одсуство ознака и отворених графикона смањује вероватноћу кликања на ваш садржај и привлачи мање пажње корисника.

Будите активни на друштвеним мрежама

Објављивање свог садржаја с времена на време, а затим да то не радите данима није добро за СЕО. Морате често објављивати свој садржај на платформама друштвених медија, рецимо једном у два дана, да бисте били видљиви на мрежи. Осим тога, требало би да активно одговарате на оно што други објављују на мрежи. Можете и да одговарате на постове других људи.

Укључите одговарајућу биографију аутора

Ако пишете пост на блогу за аутора, биће одлична идеја да наведете и важне детаље о аутору, или чак да означите његов профил касније у посту на блогу. Ово подиже вредност вашег блог поста и повећава његову поузданост. Радећи ово, људи не само да сазнају о аутору, већ ио аутору поста. Претраживачи узимају такве постове као аутентични садржај, чиме се побољшава СЕО.

Закључак

Укратко, добар садржај је оно што сви траже. Одговорност сваког креатора садржаја је да људима пружи вредне информације. Што су подаци вреднији, то ће више бити пожељнији. Тачни подаци ће помоћи вашем садржају да одржи добар ранг на интернету. Интернет је океан садржаја.

Запамтите горе наведене тачке ако желите да ваш профил или пост на блогу буду видљиви. Ове горе наведене тачке ће помоћи вашем садржају да одржи добар ранг у резултатима претраживача, чиме ће побољшати СЕО. Добро дизајнирана објава на блогу доноси добар број гледалаца и њихових одговора.

Можете истражити неке најбоље алате и шаблоне календара друштвених медија.