8 најбољих алата за миграцију базе података за несметан пренос података

Миграција базе података је процес премештања ваших података из једног система складиштења у други систем складиштења.

Миграција базе података се врши коришћењем алата за миграцију базе података. Своје податке можете премештати хомогено, односно премештати се из једне базе података у другу базу података истог типа. Или, можете га премештати хетерогено, то јест, прелазак са једног типа базе података на други тип базе података.

Такође можете да пређете са једног извора на један циљ, један извор на више циљева, више извора на један циљ или више извора на више циљева. Али зашто бисте уопште морали да мигрирате своје податке?

Без обзира да ли је ваше предузеће велико или мало, беспрекоран пренос података је кључан за одржавање оперативне ефикасности, скалабилности и прилагодљивости променљивим пословним потребама.

Ево кратког резимеа најбољих алата за миграцију базе података о којима ћу говорити у наставку.

Оруђе

Значајне карактеристике

Сазнајте више

Фиветран

300+ конектора, репликација података у реалном времену, аутоматизација


Истражите

Клик Реплицате

Интуитиван интерфејс за превлачење и испуштање, 14-дневна бесплатна пробна верзија


Истражите

Арцион

Миграција без застоја, двосмерни пренос података,


Истражите

Ривери

ЦДЦ и СКЛ екстракција података, фино подешена миграција


Истражите

Алибаба Цлоуд Дата Миграција

Потпуно вођена услуга, хетерогене миграције


Истражите

Испирер миграција базе података

Свеобухватна подршка, процена пре миграције


Истражите

ИРИ НектФорм

Миграција и преформатирање података, једноставан ГУИ


Истражите

иби Дата Мигратор

Екстракција података, интеграција, пословна логика


Истражите

Алати за миграцију базе података могу убрзати ваш процес миграције. Навели смо најбоље алате за миграцију базе података за ваше различите потребе.

Шта су алати за миграцију базе података?

Алати за миграцију базе података су специјализовани софтвер који је направљен у сврху премештања података из једног извора података у други. Коришћењем алата за миграцију базе података, можете лако да преместите своје податке и аутоматизујете процес миграције.

Могу постојати различити сценарији у којима миграција података постаје неопходна. Погледајмо најчешће:

 • Надоградња са старе технологије на новију технологију
 • Промена системске платформе – ово укључује прелазак са он-прем на решења у облаку или обрнуто
 • Консолидовање системских података из више извора у једну продавницу за аналитику
 • Направите резервну копију ваших тренутних база података
 • Архивирање старих података из ваших база података у друго складиште података
 • Спајања између компанија, где различити извори података сада морају да буду синхронизовани

Поврх тога, добијате додатне погодности као што су поузданост, аналитичност и евидентирање. Ево предности коришћења алата за миграцију базе података за ваше потребе података:

 • Добијате интегритет података и не морате да бринете о нетачним подацима
 • Алати аутоматизују већину процеса и не морате ручно да креирате шеме и трансформације
 • Време застоја у бази података је сведено на минимум, што доводи до тога да ваше пословање функционише као и обично
 • Они подржавају различите типове система база података и обезбеђују мапирања између њих
 • Добијате прилагођене графичке корисничке интерфејсе са функцијама превлачења и испуштања за креирање цевовода за миграцију
 • Алати за миграцију базе података су дизајнирани за обим и могу смањити ваше трошкове миграције
  Како преполовити СЕО задатке помоћу Семрусх аутоматизације

Сада, хајде да погледамо најбоље алате за миграцију базе података како бисте имали несметан пренос података.

Фиветран

Фиветран Алат за миграцију Дата Мовемент коме верују многе компаније које се баве подацима као што су Зоом, ДоцуСигн и Тхе Гуардиан. Са 300+ конектора, добијате ефикасну репликацију података у реалном времену.

Фиветран је једноставан за употребу, чак и за нетехничке кориснике. Имајући аутоматизацију као важан део, не морате да бринете о креирању шема и мапирања. Можете аутоматски да покренете свој ЕЛТ цевовод (Трансформација извлачења оптерећења).

Додавање конектора података за миграције базе података је поједностављено. Можете да подесите фреквенције синхронизације између 5 минута и 24 сата помоћу једноставног клизача у корисничком интерфејсу конектора. Приликом миграције пословних података, важно је осигурати да нема дупликата.

Фиветран осигурава да се следеће уписивање у базу података догоди тек након што је тренутна успешна. Можете поново покренути цевовод у случају било каквог проблема.

За и против

Предности 👍Против 👎Подршка за 300+ конектора и све типове ЦДЦ-а из кутије Можда нема подршку за миграцију засновану на приказима у релационим базама података Има пуно аутоматизације која смањује ручно оптерећење Недостаје детаљна контрола за маскирање и искључивање осетљивих података Подршка за 300+ конектора и све врсте ЦДЦ-а ван кутије

Шта још добијаш? Фиветранова платформа за кретање података нуди проширивост, омогућавајући вам да развијете нове случајеве употребе. Добијате свеобухватну сигурност података од краја до краја. Поред тога, постоји управљање подацима за ваше податке у лету.

Клик Реплицате

Са више од две деценије искуства у изградњи алата за репликацију базе података предузећа, Клик нуди Клик Реплицате за ваше потребе миграције базе података. Са интуитивним графичким корисничким интерфејсом са функцијама превлачења и испуштања, Клик Реплицате је иновативна платформа за унос и репликацију података.

За и против

Предности 👍Против 👎Има интуитиван интерфејс за превлачење и испуштање Недостатак или ограничена подршка за писање сопственог прилагођеног кода Обезбеђује високу пропусност и ниско кашњење чак и за велике размере Најбоље функционише ако имате друге Клик производе у свом екосистему Подржава кретање података за окружења која су изворна у облаку. Кодови грешака могу није јасно јер документација није обимна. Има 14-дневну бесплатну пробну верзију

Било да се ради о великим релационим базама података, складиштима података или Хадооп системима, можете са лакоћом да извршите миграцију података. Такође, не морате да бринете о хомогеним или хетерогеним подацима јер подржавају оба. У случају да се ваше изворне и одредишне базе података разликују, аутоматски ће конвертовати вашу шему.

Арцион

Ако желите да унесете дигиталну трансформацију у своје пословање и тражите алат за миграцију базе података за прелазак са застарелих он-прем система на модерне архитектуре засноване на облаку, онда Арцион може бити ваш одговор.

Имајући подршку за 20+ конектора, добијате аутоматске конверзије шеме и еволуцију шеме. Штавише, Арцион обећава нула застоја када се ваши подаци мигрирају. Поред тога, добијате подршку за двосмерни пренос података.

Са својом високо паралелном архитектуром, Арцион може да изврши учитавање ваших почетних података веома брзо. Можете покрити сва четири случаја миграције базе података – један извор на један циљ, један извор на више циљева, много извора на један циљ и много извора на многе циљеве.

Арцион има партнерства са неким од водећих играча у индустрији када су у питању велике количине података – Датабрицкс, Цонфлуент, Сновфлаке, ИугабитеДБ, СинглеСторе и Гоогле Цлоуд.

За и против

Предности 👍Против 👎Има двосмерну репликацију података Ограничен број подржаних конектора Има партнерство са главним лидерима у индустрији Недостатак онлајн транспарентности у ценама Добијате 14-дневну бесплатну пробну верзију

  9 најбољих АПИ-ја за трговце за интеграцију у финансијске производе

Арцион нуди две варијације – Арцион Селф-Хостед и Арцион Цлоуд. Тренутно је Арцион Цлоуд доступан у четири АВС региона у САД. Добијате пет конектора, односно Орацле, МиСКЛ, Датабрицкс, Сновфлаке и СинглеСторе. Они пружају 14-дневну бесплатну пробну верзију.

Ривери

Тражите сигуран и флексибилан алат за миграцију базе података за миграције у облаку? Онда Ривери може бити савршен избор за вас. Без обзира да ли планирате да преместите своје локалне релационе базе података у облак или репликацију базе података из облака у облак, ваш случај употребе је покривен.

Ривери вам пружа две опције за издвајање ваших података. Можете бирати између хватања података (ЦДЦ) и писања стандардних СКЛ упита. Док вам ЦДЦ нуди репликацију података скоро у реалном времену и аутоматску идентификацију и руковање променама шеме, немате потпуну контролу.

Једна од главних предности за Ривери је то што можете фино подесити миграцију базе података користећи прилагођене упите. Можете постављати упите и бирати појединачне редове и колоне, а само они ће бити мигрирани.

За и против

Предности 👍Против 👎Пружа избор између ЦДЦ-а и Стандардног СКЛ-а за екстракцију података. Модел цена може бити збуњујући и скуп јер је заснован на кредитима. Подржава широк спектар конектора из кутије. Модел цена може бити збуњујући и скуп јер се заснива на кредитима. има почетне комплете спремне за употребу за уобичајене токове посла од извора до одредишта Постоје ограничене опције прилагођавања. Добијате добру документацију и подршку

Добијате 14-дневну бесплатну пробну верзију са бесплатним кредитима од 1200 УСД.

Алибаба Цлоуд Дата Миграција

Алибаба Цлоуд је четврти највећи добављач облака након Амазон Веб Сервицес, Гоогле Цлоуд и Мицрософт Азуре. Они нуде богат скуп услужних алата за миграцију базе података ваших тренутних радних оптерећења базе података на Алибаба Цлоуд.

Добијате подршку за хомогене миграције, као што је миграција вашег локалног МиСКЛ-а на управљани МиСКЛ на Алибаба Цлоуд-у. Алтернативно, добијате и хетерогене миграције, као што је прелазак са Орацле-а на ПоларДБ.

Алибаба Цлоуд нуди потпуно управљано решење под називом Дата Трансмиссион Сервице (ДТС) које помаже при миграцији података. Веома је ефикасан, једноставан за коришћење и подржава репликацију података у реалном времену. Уз нула застоја и подршку за најчешће коришћене базе података, добијате поуздану миграцију.

За већину случајева коришћења миграције базе података, Алибаба Цлоуд следи план миграције у четири корака. Прво ћете купити ДТС инстанцу и потребну инстанцу базе података у облаку.

За и против

Предности 👍Против 👎 Нуди услугу којом се у потпуности управља. Можете да пређете само на Алибаба Цлоуд. Добијате подршку за хомогене и хетерогене миграције.

Затим, пуна миграција података ДТС-а се бесплатно брине о пуној структури и миграцији података. Након тога, инкрементална миграција података ДТС-а ће извршити ажурирања у реалном времену. Коначно, на основу ваших захтева, можете да пређете на нову инстанцу базе података.

Испирер миграција базе података

Испирер нуди више прилагођених алата за миграцију базе података за подршку различитим радним оптерећењима. Почињете са Испирер Тоолкит-ом, алатом за преузимање који нуди свеобухватна решења за миграцију која ће вам помоћи да аутоматизујете процес миграције.

Не само да добијате алатку за миграцију базе података, већ добијате и алатку за конвертовање вашег кода тако да може да подржи вашу нову базу података.

СКЛВаис Визард је алатка из Испирера за миграције базе података. Нуди аутоматизовану хетерогену миграцију – можете мигрирати из једне базе података у другу врсту базе података. Можете мигрирати све, укључујући шему, податке, табеле, ускладиштене процедуре, функције, приказе и покретаче.

  Можете ли се вратити на стари изглед Инстаграма?

За и против

Предности 👍Против 👎Ово је свеобухватно и пружа готову подршку за уобичајене случајеве коришћења Морате да добијете лиценцу за своје радно оптерећење. Можете је веома прилагодити на основу вашег специфичног случаја коришћења. Цене нису транспарентне и зависе од обима миграције које пружа Испирер одлична услуга за кориснике и техничка подршка

Да бисте довршили процену базе података пре миграције, Испирер нуди бесплатан чаробњак за процену. Анализира и генерише извештај на основу изворне базе података. На основу овог извештаја можете добити стручне савете и процене трошкова.

ИРИ НектФорм

Да би подржао алате за миграцију базе података, ИРИ има платформу ИРИ Ворацити и ИРИ Дата Манагер Суите, заједно са њиховим ИРИ НектФорм софтвер. НектФорм је софтвер за миграцију и преформатирање података који је савршен за мала оптерећења и за миграцију са застарелог софтвера.

Покренут ЦоСорт-овом технологијом трансформације података великог обима и дефиниције података, НектФорм долази са познавањем Ецлипсе-а. За обраду података није потребан Хадооп, базе података у меморији или било који скупи хардвер.

За и против

Предности 👍Против 👎Направљен је на Ецлипсе-у и нуди једноставан графички кориснички интерфејс. Не подржава одређене типове података или формате који се не користе широко. Доступне су различите опције цена, укључујући бесплатни ниво. Можда ћете имати проблема са руковањем сложеним сценаријима миграције података. Ради на Виндовс, Уник и Линук командне линије Укључена је нека крива учења

Поред тога, не постоје ограничења у погледу броја извора података и циљева које можете да повежете или величине података.

иби Дата Мигратор

Тхе иби Дата Мигратор је алат за миграцију базе података који може да поједностави и аутоматизује екстракцију као и интеграцију података из различитих извора.

Поред тога, своју пословну логику можете применити у различитим фазама цевовода података. Ако треба да преместите све своје податке на једну локацију, као што је складиште података, онда иби Дата Мигратор може савршено да уради посао.

Добијате специјализоване учитаваче података великог обима дизајниране за складишта података. Поврх тога, можете заказати синхронизацију података у одговарајућим временским интервалима. Оне могу бити покренуте догађајима или условним зависностима.

За и против

Предности 👍Против 👎Има конзолу за управљање подацима као графички кориснички интерфејс. Углавном подржава складишта података. Добијате засебну једноставну серверску веб конзолу за административне задатке. Нема обимну документацију. Функцијама миграције можете приступити из било које апликације преко РЕСТ АПИ-ја. Можда нећете наћи превише вешти људи који познају алат

Креирање и управљање вашим складиштима података или базама података може бити аутоматизовано. Поред повезивања више извора података са једним циљем или више извора података са више циљева, такође имате флексибилност да приступите изворним подацима у различитим форматима.

Изаберите најбољи алат за миграцију базе података

Сада када смо покрили шта је миграција базе података и навели најбоље доступне алате за миграцију базе података, боље разумете шта постоји.

Као виши софтверски инжењер, могу да разумем да избор најбоље алатке за миграцију базе података за ваш задатак може променити игру. Без обзира да ли дајете предност минималном времену застоја, исплативости или високој скалабилности, постоји алатка за све ваше потребе.

На крају, све се своди на ваше захтеве за миграцијом. Пре него што изаберете било који алат за миграцију базе података и започнете процес миграције, важно је да проведете време анализирајући свој постојећи систем.

Разумевање ваших потреба за миграцијом података помоћи ће вам да разумете који алат са листе одговара вашим специфичним захтевима. Од избора које нуди Ривери до прилагођених решења из Испирер-а, можете пронаћи решење које вам савршено одговара.

Ако желите да преместите своје податке са старе Виндовс машине на новију, можете да погледате најбољи софтвер за миграцију рачунарских података за Виндовс.

Да ли је овај чланак био од помоћи?

Хвала на повратним информацијама!