Стратегије, алати и најбоље праксе за маркетиншке стручњаке

Софтвер и стратегије за генерисање потенцијалних клијената који ће вам помоћи да те потенцијалне клијенте претворите у купце!

Генерисање потенцијалних клијената или потенцијални клијенти се односе на маркетиншке активности које користимо да бисмо привукли купце. Многи производи и услуге су доступни на тржишту, што нам може помоћи да повећамо продају. Али више од тога, главни циљ сваког пословања треба да буде решавање упита купаца ако се суоче са проблемима са производима. На овај начин, предузеће може да генерише квалитетне потенцијалне клијенте и претвори их у купце.

Људе привлаче предузећа која се баве њиховим клијентима, тако да изградња односа са њима игра важну улогу у процесу ангажовања.

Ево кратког увида у неке алате за генерисање потенцијалних клијената који би требало да помогну у процесу!

Наслов

Опис

Истражите

Зохо ЦРМ

Прилагођени софтвер за продају, маркетинг и подршку.

Истражите

Салесфорце

ЦРМ заснован на облаку са интегрисаним решењима за маркетинг.

Истражите

Унбоунце

Почетне странице вођене платформом за повећање продаје и конверзија.

Истражите

Цалендли

Платформа за аутоматизацију планирања за ефикасну продају и задатке.

Истражите

Аирцалл

Управљање телефонским позивима засновано на облаку са интегрисаним продајним функцијама.

Истражите

Води и њихови типови

Пословни потенцијални клијенти се односе на потенцијалне купце заинтересоване за ваше производе или услуге. На тржишту су доступни различити извори да бисте добили потенцијалне клијенте, али морате пратити само оне који су погодни за ваше пословање са свих аспеката.

Генерисање потенцијалних клијената је суштински фактор у пословању јер је повећање продајних активности за генерисање прихода све што желимо као предузеће. Да би се олакшао овај процес, спроводе се активности попут сегментације купаца како би се крајњем купцу обезбедио производ који одговара њиховим захтевима.

 • Хладни потенцијални клијенти: – Хладни потенцијални клијенти се односе на ваше циљане људе који нису показали интересовање за ваше производе, али се и даље могу сматрати покровитељима. Није важно како ће доћи на вашу циљну листу људи; све што је потребно је да се уклопите у ваш пар да бисте постали купац.
 • Топли потенцијални клијенти: – Топли потенцијални клијенти су људи упознати са вашим послом који вас прате преко вашег блога, постова на друштвеним мрежама или маркетиншких кампања. Пошто су у потпуности свесни ваших услуга, већа је вероватноћа да ће постати потенцијални купци.
 • Врући контакти: – Врући контакти се односе на људе који вас директно контактирају. Можда сте користили своје демо производе или траг, али они желе тренутну пажњу да постану купци.
 • Квалификовани потенцијални клијенти: – ИКЛ гледаоци постају водећи путем неког информативног садржаја о вашем пословању, али ипак нису показали интересовање за ову услугу. Људи у овој категорији контактирају вас тако што попуне неке формуларе које сте ви обезбедили или су можда преузели ваш е-ресурс.
 • Маркетинг квалификовани потенцијални клијенти: – МКЛ је корак у односу на ИКЛ који захтева процес идентификације и анализе вашег маркетиншког одељења. Морате пазити на публику, која се стално креће око вас и придружила се седмој седници ваше организације.
 • Потенцијални клијенти спремни за продају: – СРЛ је доњи ниво вашег процеса потенцијалног клијента који захтева неке информације или процес да бисте постали купац. Након што завршите процес, можете послати ове потенцијалне клијенте својим продајним тимовима, јер су они већ показали пуно интересовање за ваше производе.
 • Квалификовани потенцијални клијенти: – СКЛ је крајњи вођа свих ваших активности у вези са потенцијалним клијентима који је завршио све процесе куповине ваших услуга или производа. Међутим, они и даље могу да направе компромис са вашим конкурентима, али морате да се уверите да је ваш посао најбољи за њих.

Шта је Леад Генератион

Генерисање потенцијалних купаца је процес који се фокусира на генерисање потенцијалних купаца заинтересованих за наше услуге и производе. Наш циљ од генерисања потенцијалних купаца завршава се претварањем њих у купце. Обично користимо онлајн маркетинг за стварање потенцијалних клијената; у ту сврху прикупљамо контакт информације посетилаца из веб образаца.

Генерисање потенцијалних клијената је кључ за раст и експанзију предузећа и од виталног је значаја за повећање обима продаје. Предузеће треба да уложи своје време, новац и ресурсе у изградњу профитабилне и практичне стратегије генерисања потенцијалних купаца. Постоје различите врсте и методе генерисања потенцијалних клијената и вишеструки софтвер доступан на тржишту који ће вам помоћи да поједноставите процес и све пратите.

Методе

Постоји много начина да привучете потенцијалне клијенте на производе и услуге компаније. Улазни и одлазни су популарни методи генерисања потенцијалних клијената које користе предузећа. Поделили смо ово двоје на основу пословних потреба јер што више потенцијалних клијената генеришете из различитих извора, више прихода можете да остварите.

Инбоунд

Усвајањем методе генерисања улазног потенцијалног клијента, ваш приступ би требало да се фокусира на циљање потенцијалних купаца према пословним потребама. Ова метода вас може успоставити као лидера у размишљању међу вашим купцима, јер ће ваши купци добити све информације и одлуке о куповини током процеса.

  Како променити домаћина састанка у Зоом-у

По мојим речима, метод генерисања улазних потенцијалних клијената повећава видљивост вашег пословања на отвореном тржишту. Дистрибуција вредног садржаја ради промоције производа ће вам помоћи да изградите поверење и аутентичност, јер информативни садржај може привући пажњу.

Погледајмо из перспективе купца, која је много даље од пуке спремности да плати. Наше нормално људско понашање је да доносимо одлуке засноване на истраживању пре куповине било ког производа, тако да нам долазно генерисање потенцијалних клијената даје идеју да ли то треба да урадимо.

Оутбоунд

Ваше интервентно понашање или стратегија за промовисање производа сматра се генерисањем потенцијалних потенцијалних клијената. Усвајањем ове методе, циљ је да допремо до што већег броја људи, али као одговор добијамо само део њих у виду купаца.

У овој методи, ми смо стално активни и улажемо активне напоре да генеришемо потенцијалне клијенте испоруком порука циљаним купцима. Није нас било брига где и да ли траже информације или исказују интересовање за производе; само је наша стратегија изабрала место и време за интеракцију.

Предности

Након оснивања предузећа, наш први корак ка расту је откривање како да генеришемо потенцијалне клијенте. Када тражимо новац од инвеститора или покушавамо да продамо нашу услугу или производ, основна сврха нашег пословања почиње од добијања потенцијалних клијената, јер нам помаже да одржимо његову стабилност.

Ако комбинујемо све индустрије, улога и циљеви генерисања потенцијалних купаца ће изгледати слично. Јер, без обзира у којој се индустрији налазите или шта продајете, морате остати повезани са својим потрошачима и потенцијалним купцима да бисте опстали на тржишту.

 • Проширите тржиште: – Када започињемо посао, фокусирамо се на одређену групу људи или производе који су са њима повезани. Али временом се поставља питање да ли је то једина област којој можемо да служимо. Генерисање потенцијалних клијената нам омогућава да проширимо тржиште на нове области како бисмо досегли ширу публику. На крају крајева, наше присуство на тржишту обезбеђује раст нашег пословања. Наша активност генерисања потенцијалних клијената утиче на циљну публику јер ће доћи до ваших предузећа кад год им затребају производи које пружате.
 • Повећајте следеће: – Можемо стећи следбенике за наш бренд и пословање активном комуникацијом у процесу генерисања потенцијалних купаца. Наш приступ је да створимо ефикасан ангажман са публиком. Тако ће они доћи до вашег бренда да задовоље своје потребе. Ако истакнемо било који велики бренд, први аспект који можемо уочити су њихови стални напори да добију потенцијалне клијенте од њих на друштвеним медијима. За нас је то најбољи начин да промовишемо било који производ на тржишту; иако може потрајати да се придобију следбеници, то може бити користан фактор у добијању потенцијалних клијената за продају.
 • Рецензије купаца: – Рецензије купаца нисмо разматрали као део маркетинга; уместо тога, они одређују потенцијал раста нашег пословања. Када покушавате да привучете нове потенцијалне клијенте за продају, једна од првих ствари које можете да урадите је да добијете рецензије својих претходних клијената. Они могу дати најбољу могућу повратну информацију о томе где су се суочили са проблемима са вашим услугама или шта још можете да побољшате. Када сазнате за своја позитивна сведочења о стварању потенцијалних купаца од претходних потрошача, добијате идеју о препорученој области побољшања.
 • Повећати приход: – Сврха нашег генерисања потенцијалних купаца је повећање прихода, јер се подаци које прикупљамо у овом процесу користе за повећање обима продаје. Стално покушавамо да прихватимо најбољу прилику да добијемо више купаца, што може стабилизовати пословање. Када привлачимо пажњу купаца долазним и одлазним активностима генерисања потенцијалних клијената, постаје нам лакше да их претворимо у продају.
 • Повећајте пословне прилике: – Ако сте икада радили процес генерисања потенцијалних клијената у послу, наишли сте на различиту публику. Отвара идеју увођења нових активности или производа у посао. Генерисање потенцијалних клијената такође допуњује програм препорука, што значи да особа коју контактирате може да упути своје познанике као некога коме су можда потребне ваше услуге.

Постепени водич за процес генерисања потенцијалних купаца

Процес генерисања потенцијалних клијената зависи од врсте посла којим се бавимо, јер варира и разноликост публике:

 • Истражите тржиште: – У почетној фази, морамо анализирати циљну публику и тржиште, укључујући и тип људи који ваше услуге имају користи. Користећи улазну методу, можете проћи кроз аналитички процес где вам подаци могу помоћи да добијете информације о људима који вас посећују. На излазном методу повратне информације од људи могу вам дати информације о онима којима је ваша услуга корисна.
 • Створите ангажман: – Најпрофитабилнији начин да привучете публику у свој посао је креирање и промоција садржаја путем друштвених медија или дигиталних медија. Људи изван ваше циљне публике такође примећују вашу намеру да сазнате више о вашим производима и услугама, а чешће него не могу чак и повећати вашу продају. С друге стране, ваша циљна публика може пронаћи решења за постојеће проблеме из вашег дигиталног садржаја, што такође може повећати ниво њиховог задовољства. Можемо да објавимо наш садржај са блог постовима, друштвеним медијима, фотографијама, инфографикама, дијаграмима тока или е-књигама.
 • Негујте постојеће лидерство: – Знамо да је задржавање клијента сложеније од привлачења. Неговање постојећих купаца је подједнако битно за наше пословање као и продаја услуга новим купцима. У процесу генерисања потенцијалних купаца, можемо се бавити проблемима постојећих купаца тако што ћемо их лично назвати и комуницирати са њима; ово ће их мотивисати да вас посете следећи пут. Након што добијемо потенцијалне клијенте од нових људи, можемо им понудити бесплатне узорке и преузети пробне верзије производа како бисмо их подстакли да купују. Сви ови процеси су од суштинског значаја за изградњу дугорочних односа са вашим клијентима.
 • Оцените потенцијалне клијенте: – Ефикасност и доследност ваше продаје зависе од тога колико добро ваш тим анализира све потенцијалне клијенте. При томе се процењује које ће вам олово користити. Једноставно речено, желите публику која ће вам помоћи сада или у будућности; непотребно је губити време тражећи људе за које сте уверени да вас неће пронаћи. Морамо да обратимо пажњу на то која публика долази код вас да добије информације о нама како бисте се могли фокусирати на њу да бисте је претворили у продају.
 • Проследите потенцијалне клијенте продајном тиму: – Као тим за генерисање потенцијалних купаца, ваша одговорност је ограничена на привлачење посетилаца сада; Улога продајног тима је да их претвори у потенцијалне клијенте. Као маркетиншки стручњак који претплатнике претвара у потенцијалне клијенте, морате да доставите податке о потенцијалном клијенту продавцу ваше организације како би он могао да покуша да преведе жељу потенцијалних клијената у акцију. Међутим, када постану стални купци ваше услуге, тим за генерисање потенцијалних купаца може уложити редовне напоре да их задржи у пословању дуго времена.
 • Оцените процес: – Наша ефикасност у свим фазама одражава завршетак процеса евалуације. Стално праћење процеса генерисања потенцијалних купаца од стране вас и вашег тима откриће у којој пропорцији или проценту претварате непознате људе у купце. Маркетинг аналитика за ваше пословање може да генерише извештај о томе да ли постижу све циљеве у одређеном периоду или им је потребна помоћ или време за постизање циљева.
  Шта је ново у Апацхе ХТТП серверу 2.4?

Само стварање потенцијалних клијената није довољно, морате их одржавати! Ево вашег водича за разумевање корисничке службе друштвених медија и зашто је то потребно вашем бренду!

Стратегије

Наш процес генерисања потенцијалних клијената треба да укључује различите стратегије, уз предност да се не ослањамо само на један метод за генерисање потенцијалних клијената. Они користе све изворе генерисања потенцијалних купаца да промовишу своје услуге; наш идеалан аспект је да допремо до публике где год је то могуће. Нека тестирања и иновативне технике процеса генерисања потенцијалних клијената могу вам помоћи да добијете потенцијалне клијенте:

 • Побољшајте одредишне странице: – На веб-сајт вашег предузећа морате да додате опцију где жељена публика може да се повеже са вама како би добила важне информације о вашим услугама. Дизајн ваше странице треба да буде јасан и директан и може укључивати друштвени доказ вашег пословања. Тако да непознати људи или групе могу да покажу своје поверење у ваше услуге. Међутим, удео мобилних корисника је већи него код рачунара, тако да морамо дизајнирати странице прилагођене мобилним уређајима којима корисници могу приступити без икаквих проблема. Поред тога, можете додати поруку захвалности на крају одредишних страница, тако да се корисник осећа да сте цењени и поштовани.
 • Креирајте квалитетан садржај: – Квалитет садржаја је идеалан стандард за привлачење релевантне публике. Доказана чињеница је да што вредније цене правите садржај, то ћете више бити ангажовани на својим услугама. Требало би да комбинујете своју стручност са корисним и узбудљивим садржајем како би публика могла да добије информације без досаде.
 • Функционалност ћаскања уживо: – Омогућавање људима да комуницирају уживо на вашој веб локацији или апликацији за претраживање помаже вам да сазнате више о својим производима. Постоји велика могућност да купци неће брзо напустити ваш производ, чак и ако у почетку не буду довољно задовољни. Усвајање приступа разговора уживо помаже нам да утешимо наше клијенте тако што делимо њихове идеје или повратне информације.
 • Огласи за генерисање потенцијалних клијената: – Дигитално оглашавање је вредан начин да добијете потенцијалне клијенте и можемо да промовишемо производе путем друштвених медија или претраживача. Постаје корисније када људи траже производе или услуге и виде наш оглас који показује да ви нудите исто. Потенцијална публика може доћи до вас да добије ту услугу.
 • Понудите бесплатне пробне верзије: – Ово је атрактиван начин за повећање продаје, јер скоро сви воле да испробају производе пре него што се трајно обавежу. Ако понудите бесплатну пробну или демо верзију, сврха да будете бесплатни ће их мотивисати да се ангажују са вама, а ваша продаја ће се вероватно повећати након пробног периода.

Сада, хајде да погледамо неке популарне алате за генерисање потенцијалних клијената!

Зохо ЦРМ

Зохо ЦРМ је прилагођени софтвер који може задовољити потребе предузећа сваке величине. Било да сте стартуп или велико предузеће, можете да користите услуге које пружа софтвер да бисте побољшали продају, маркетинг и напоре за подршку корисницима.

Можете да користите Зохо ЦРМ да бисте завршили процесе управљања и супротставили активности продајног особља. Може да креира комплетан пут вашег пословања помоћу аналитике и да вас обавести кад год неко ступи у интеракцију са вашим брендом из било ког извора. Суштински фактори који су вам потребни за постизање управљања учинком могу бити изведени помоћу софтвера који може аутоматизовати вашу маркетиншку активност.

Салесфорце

Салесфорце је софтвер за управљање односима са клијентима заснован на облаку који нам омогућава да креирамо и управљамо маркетиншким активностима. Може да обезбеди интегрисана решења за ваше пословање, као што су оглашавање, креирање садржаја, управљање садржајем и анализа података. Такође можете добити предиктивну анализу профитабилних канала маркетинга, што вам може помоћи у изградњи продајног пута.

Његов софтвер Јоурнеи Буилдер нам помаже да стекнемо потенцијалну публику кроз неколико маркетиншких стратегија и помаже у пружању маркетиншких кампања. Може да одговара обиму вашег пословања када требате да досегнете клијенте један-на-један или до 10 милиона истовремено са тест сегментима маркетинга путем е-поште.

Унбоунце

Унбоунце нам пружа понуду креирања страница за покретање засновану на платформи, која такође помаже у оптимизацији наших веб страница. То може повећати нашу продају и конверзије у онлајн маркетиншким кампањама и омогућити нам да креирамо кампање са већом конверзијом.

Можете искористити помоћ софтвера за велепродају кроз различите канале и он може да организује све поздраве ваше организације. Софтвер пружа решења за огласе на Гоогле претрази и побољшава маркетинг вашег предузећа на друштвеним мрежама.

Цалендли

Цалендли нуди платформу за аутоматизацију заказивања која елиминише све е-поруке напред-назад да би се пронашло право време. Повезује се са свим вашим пословним апликацијама и алатима за управљање маркетиншким активностима где можете заказати продајне задатке према својој рутини.

Цалендли такође омогућава дељење дељених веза са члановима вашег тима. Аутоматизује ваш процес комуникације да уштеди време на послу и брзо закаже састанке.

Аирцалл

Уз Аирцалл, сваки комуникациони позив ваше пословне активности постаје врхунско интегрисано решење за продајни тим. Систем за управљање телефонским позивима заснован на облаку помаже нам да управљамо и поједноставимо корисничку подршку и операције ангажовања у продаји.

Аирцалл може да обезбеди основне функције као што су говорна пошта, чекање у реду, снимање, дељено пријемно сандуче за позиве, управљање контактима, додељивање и додавање ознака и коментара. Софтвер нам омогућава да креирамо групе запослених на основу локације, одговорности, скупова вештина и других карактеристика које олакшавају тимски учинак.

Најбоље праксе

Кључна компонента нашег пословања која, ако се уради како треба, чини разлику између неуспеха и успеха у расту. Дакле, није важно који стандард користите да бисте добили потенцијалне клијенте; морате применити ове свеобухватне најбоље праксе за стварање потенцијалних клијената.

 • Дефинишите публику: – Наш процес генерисања потенцијалних клијената почиње дефинисањем публике, што значи коме желимо да служимо. Овај процес вам омогућава да смањите напоре на људе који никада не желе ваше производе; пркосећи овој пракси, можете креирати оптималну стратегију генерисања потенцијалних клијената.
 • Интерактивни садржај: – Креирање садржаја вам омогућава да привучете ангажовање бренда. Ако имате дигитално занимљив садржај, људи ће лајковати и делити повратне информације, повећавајући стопу кликова на вашим одредишним страницама. Садржај који је релевантан из перспективе ваше публике користи вашој доступности.
 • Подстакните рецензије на мрежи: – Рецензије на мрежи су такође ефикасан медиј за изградњу ваше репутације на тржишту. То значи да пружање могућности вашим клијентима да поделе своје ставове о вашим производима повећава ваше шансе за привлачење нових купаца. Али важно је да треба да будете искрени и вредни према производима, тако да ће посетиоци показати поверење у вас.
 • Промовишите брендове: – Промовисање производа на тржишту је несумњиво први део стицања потенцијалних клијената. Када све више људи зна за ваш производ, продаја вашег предузећа ће се повећати. Стога, морате осигурати да промовишете своје производе на свим каналима.

Штавише, када се ваши потенцијални клијенти претворе у купце, можете искористити потенцијал заступања бренда тако што ћете клијентима пружити квалитетну и постпродајну услугу која ће осигурати лојалност и задржавање купаца.

Како одабрати прави приступ генерисању потенцијалних купаца

Као што знамо, можемо прилагодити многе активности генерисања потенцијалних купаца за маркетиншке активности. Стога, идентификација и одабир праве активности за генерисање потенцијалних купаца може бити идеалан начин да добијете више потенцијалних купаца.

 • Прво, морате да одредите под коју врсту организације спада ваше предузеће. То може бити Б2Б и Б2Ц, јер ваш процес генерисања потенцијалних клијената зависи од величине и врсте пословања.
 • Две методе активности генерисања потенцијалних купаца су улазни и излазни. Или можете усвојити једног или обоје. Зависи од ваше пословне ситуације, што значи да се морате запитати пре него што примените било који метод процеса генерисања потенцијалних клијената.
 • Пре планирања процеса генерисања потенцијалних клијената, морате обликовати целокупно путовање корисника.
 • Пошто постоји много канала за промовисање продајних активности, али нису сви релевантни за нас. Због тога морамо да изаберемо одговарајући ток да бисмо повећали продајну активност.

И не брините ако ствари не успеју одједном, покушаји, грешке и стрпљење су део процеса!

Завршне речи

Као што смо расправљали у целом чланку, крајња улога алата за генерисање потенцијалних клијената је повећање продаје и задовољство купаца за ваше пословање.

Процес производње олова је од суштинског значаја за нас да бисмо задовољили ниво тржишта. Број конкурената на тржишту се свакодневно повећава. Ако се не фокусирамо на различите процесе производње олова, већа је шанса да се нећемо прилагодити окружењу генерисања олова.

Следеће, сазнајте шта је маркетинг генерисања потражње и стратегије за генерисање потенцијалних клијената који конвертују.

Да ли је овај чланак био од помоћи?

Хвала на повратним информацијама!