8 најпрецизнијих детектора АИ текста које можете испробати

Како језички модели као што је ГПТ настављају да се побољшавају, постаје све теже разликовати текст који је генерисала вештачка интелигенција и текст који је написао човек. Али, у неким случајевима, попут академика, потребно је осигурати да текст не напише АИ.

Овде на сцену ступају АИ детектори текста. Иако ниједан од тренутно доступних алата не детектује са потпуном сигурношћу (а ни они не тврде да то раде), неки од ових алата пружају прилично тачне резултате. Дакле, овде наводимо осам најтачнијих детектора АИ текста које можете испробати.

ГПТЗеро је направљен да помогне наставницима да схвате да ли је рад који су поднели њихови ученици генерисан помоћу вештачке интелигенције. Али пошто ГПТЗеро тачно детектује садржај генерисан у ЦхатГПТ-у, не морате нужно да будете наставник да бисте имали користи од тога.

ГПТЗеро анализира текст и говори да ли су текст написали људи или вештачка интелигенција, наглашавајући специфичне реченице за које верује да су генерисане вештачком интелигенцијом. Такође пружа оцену збуњености и распрскавања, што су мере за случајност и варијацију у насумичности. Уопштено говорећи, ови резултати су високи за текст који су написали људи и ниски за АИ.

Да бисмо тестирали алат, прво смо налепили одломак из Војничке куће Ернеста Хемингвеја. ГПТЗеро је с правом означио текст као „највероватније написан људима“. Исто тако, успео је да исправно идентификује текст који је генерисао ЦхатГПТ као „у потпуности написан од стране вештачке интелигенције“.

На крају, унели смо одломак из текста написаног вештачком интелигенцијом помешан са људским садржајем. Запањујуће, ГПТЗеро је идентификовао скоро све реченице које је АИ тачно написао. Али обележило је и неколико људи писаних.

Све у свему, ГПТЗеро је добар у откривању АИ текста, али такође даје лажно позитивне резултате. Такође има функцију скупног отпремања датотека која вам омогућава да скенирате више датотека једним кликом. Поред бесплатног плана, ГПТЗеро има два плаћена плана са додатним функцијама и вишим ограничењима.

  Како пронаћи контакте у новом Гмаил веб интерфејсу

Винстон АИ тврди да детектује садржај генерисан АИ са тачношћу од 99,6%. Иако не можемо да потврдимо ову тврдњу, Винстон АИ се добро показао на нашим тестовима.

Прво, детектовао је Хемингвејев војнички дом као 100% написан људима. Исто тако, означио је АИ текст као 0% написан људима. Још боље, означио је мешавину вештачке интелигенције и људског текста као 35% људског, готово тачно наглашавајући све реченице генерисане вештачком интелигенцијом.

Винстон АИ такође показује оцену читљивости и плагијат (ако надоградите на било који плаћени план). Нуди бесплатну пробну верзију од само 2000 речи, након чега ћете морати да пређете на плаћени налог.

Цонтент ат Сцале је сам по себи генератор АИ текста који се фокусира на производњу дугог садржаја са неколико кликова. Такође има импресиван алат за детекцију АИ.

Садржај на Сцале АИ Детецтор даје резултате за вероватноћу, образац и предвидљивост, заједно са укупним резултатом. Они су изражени у процентима. Што је већи проценат, већа је вероватноћа да је текст написао човек. Алат такође истиче реченице за које верује да су написане вештачком интелигенцијом.

У нашим тестовима, дао је 100% резултат за садржај који су написали људи, 16% за ЦхатГПТ текст и 64% за комбинацију оба. Говорећи о конкретним реченицама, скоро је идентификовао све реченице написане АИ. Али, као и ГПТЗеро, погрешно је означио неколико реченица које су написали људи као генерисане вештачком интелигенцијом.

Овај алат је такође бесплатан и дао је прилично сличне резултате као ГПТЗеро.

Оригиналити АИ је популаран АИ детектор текста који тврди да прецизно детектује текст који производе ГПТ 3, ГПТ 3.5 и ЦхатГПТ. Он даје проценат вероватноће да је текст генерисао људи или вештачка интелигенција и истиче реченице које је потенцијално генерисала вештачка интелигенција.

Оригиналити АИ 2.0 Детецтион модел (надограђена верзија оригиналног алата) означио је текст који је написао човек као 100% вероватно да ће га написати човек, што је прилично импресивно. Слично томе, Оригиналити АИ је тачно открио одговор ЦхатГПТ-а, означавајући га као 100% АИ. На питање да анализира мешавину људског и АИ текста, Оригиналити га је означио као 68% АИ и 32% људи.

  Како инсталирати и користити проширења у новом Мицрософт Едге-у

За разлику од већине других алата који нуде бесплатан план, Оригиналити АИ је плаћени детектор. Такође може да провери садржај на плагијат, али то кошта додатни кредит.

Вритефулл има за циљ да олакша академско писање. У том циљу, има низ АИ алата, укључујући ГПТ детектор. Алат је бесплатан за употребу и шифрира податке како би се осигурала приватност.

Вритефулл ГПТ детектор може да идентификује садржај који је написао ГПТ-3 као и ЦхатГПТ. Након анализе, даје оцену која указује на вероватноћу да је садржај написао АИ.

У нашим тестовима, Вритефулл је исправно открио текст који је написао човек, дајући му оцену од 1% (тј. шанса од 1% да је текст произведен АИ). Међутим, текст ЦхатГПТ-а је дао резултат од 39%. Исто тако, када смо комбиновали садржај генерисан од вештачке интелигенције са људским текстом, Вритефулл га је означио као „2% вероватно да ово долази од ГПТ-3 или ЦхатГПТ-а“.

Дакле, иако је у одређеној мери препознао људске и АИ текстове, Вритефулл је погрешио када смо помешали то двоје. Алат нуди интеграцију са Ворд-ом и Оверлеаф-ом и такође има АПИ за ГПТ детектор.

Хиве Модератион нема само алат за откривање АИ текста, већ и за уочавање слика генерисаних АИ.

Алат за откривање текста прецизно је анализирао текст који је написао човек као „вероватно да садржи 0% АИ текста“. Слично томе, текст генерисан од вештачке интелигенције идентификован је као такав. Али као и већина других, није било у стању да детектује комбинацију оба текста тако тачно.

На његовом сајту можете бесплатно користити демо алат без регистрације. Али мораћете да их контактирате за пун приступ. Слично томе, детектор слике вам може помоћи да уочите слике које генеришу АИ алати као што су ДАЛЛ-Е 2 или Мидјоурнеи.

  Шта је Азуре СКЛ складиште података?

Цроссплаг је још једна популарна провера плагијата са алатом за откривање АИ. Има једноставан интерфејс који вам омогућава да налепите текст и проверите да ли га генерише АИ.

Осим што говори о томе колико је вероватно да ће део текста бити генерисан АИ, Цроссплаг истиче одређене реченице за које верује да су генерисане вештачком интелигенцијом.

Када смо тестирали Цроссплаг, он је исправно идентификовао ЦхатГПТ и текстове писане људима. Међутим, када је затражено да скенира мешовити садржај, Цроссплаг га је погрешно означио као 100% човека.

Док његов детектор плагијата захтева надоградњу на плаћени план, Цроссплаг-ов алат за откривање АИ је бесплатан за коришћење.

Цопилеакс, један од најпопуларнијих алата за откривање плагијата, има још један алат за откривање ЦхатГПТ, ГПТ-3 и других сличних језичких модела. Оно што га чини изузетним је то што може да открије садржај написан на другим језицима, као што су шпански и француски.

Алат је био у стању да тачно идентификује Ернестову кратку причу као написану људима са око 98,8% вероватноће. Исто тако, детектовао је АИ текст са сигурношћу од 83,9%. Оно где је погрешила била је мешавина вештачке интелигенције и људског садржаја, јер је означила да је 67,2% вероватно људски текст.

АИ Цонтент Детецтор компаније Цопилеакс има проширење за Цхроме. Најбоље од свега, нуди АПИ и ЛМС интеграцију.

Уочите текст генерисан од вештачке интелигенције једним кликом

Захваљујући горе наведеним алатима, врло лако можете уочити текст написан АИ. Међутим, они су још далеко од тога да буду потпуно тачни. Само променом неколико реченица могуће је преварити ове детекторе. А озбиљнија брига за ове алате су лажни позитивни резултати.

Чак и ако не желите да се у потпуности ослоните на ове детекторе, АИ текст садржи неколико знакова које можете уочити ако обратите мало пажње.