8 практичних Виндовс 10 и 11 командних пречица које можете подесити помоћу НирЦмд-а

Софтвер НирЦмд је алатка командне линије коју можете да користите у оквиру командне линије на било којој Виндовс платформи. Тај софтвер вам омогућава да извршите многе команде које обављају Виндовс задатке. Неке од НирЦмд команди које можете да извршите су веома корисне.

Међутим, није идеално ручно уносити НирЦмд команде за извршавање Виндовс задатака. Много је боље креирати Виндовс 11/10 пречице на радној површини и пречице за активирање НирЦмд задатака кад год је то потребно. Овако можете да подесите неколико практичних Виндовс командних пречица помоћу НирЦмд-а.

Како да подесите НирЦмд командне пречице на радној површини

НирЦмд командне пречице можете подесити тако што ћете за њих креирати пречице на Виндовс радној површини. Затим можете доделити пречице за активирање НирЦмд команди њиховим пречицама на Виндовс радној површини. Међутим, прво морате да преузмете и издвојите НирЦмд услужни програм командне линије на следећи начин:

 • Отвори ово НирЦмд веб страница за преузимање у софтверу претраживача.
 • Затим померите десно до дна те странице и кликните на везу Довнлоад_НирЦмд_64-бит.
 • Затим отворите Филе Екплорер и идите у директоријум где је преузета НирЦмд ЗИП архива.
 • Пратите упутства у нашем водичу како да распакујете датотеке да бисте издвојили нирцмд.зип архиву. Извуците фасциклу НирЦмд у ову путању корисничког директоријума:
   C:\Users\nircmd-x64 
 • Сада када сте преузели и извукли услужни програм НирЦмд, можете подесити пречице на радној површини за извршавање наредби испод. Ово су кораци за креирање Виндовс пречице на радној површини за команду НирЦмд:

    Поправите Дисцорд непознату мрежну грешку у оперативном систему Виндовс 10
 • Кликните на било коју област ваше Виндовс радне површине десним дугметом миша и изаберите опције Ново и Пречица.
 • Затим унесите (или копирајте и налепите) једну од НирЦмд команди у наставку у пољу за локацију ставке на следећи начин:
   C:\Users\nircmd-x64\nircmd.exe NirCmd command 

 • Кликните на Даље да бисте наставили до последњег корака у чаробњаку за пречице.
 • Унесите одговарајуће име за вашу НирЦмд командну пречицу и изаберите ОК.
 • Оквир локације ставке мора да садржи пуну путању екстраховане нирцмд.еке датотеке и једну од НирЦмд команди наведених у наставку. Мораћете да измените локацију наведену изнад заменом НирЦмд команде стварном командом. На пример, требало би да унесете следеће да бисте креирали пречицу на радној површини за прву НирЦмд команду наведену у наставку:

   C:\Users\nircmd-x64\nircmd.exe nircmd.exe emptybin 

  Наравно, та пречица на радној површини ће радити само ако издвојите НирЦмд у фолдер Усерс као што је горе наведено. НирЦмд можете да издвојите где год желите, али пуна путања екстраховане датотеке тог софтвера мора бити укључена у поље локације ставке пре команде. Можете видети пуну путању до датотеке нирцмд.еке тако што ћете кликнути десним тастером миша на њу и изабрати Својства.

  Када креирате пречице на радној површини за доленаведене команде, наставите и испробајте их. Двоструким кликом на пречице на радној површини извршиће се НирЦмд команде на којима су засноване.

  Како подесити НирЦмд командне пречице на тастатури

  Погодније је имати пречице за извршавање команди НирЦмд. Можете креирати НирЦмд командне пречице за пречице на радној површини овако:

 • Кликните десним тастером миша на НирЦмд пречицу на радној површини да бисте изабрали Својства.
 • Кликните на оквир за пречицу и притисните комбинацију тастера да бисте подесили интервентни тастер Цтрл + Алт или Цтрл + Схифт.
 • Затим изаберите Примени да бисте сачували интервентни тастер.
 • Кликните на ОК да бисте изашли из прозора својстава пречице.
 •   Комплетан водич за лепљиве тастере у оперативном систему Виндовс 10/11 [2022]

  Сада притисните пречицу на тастатури да бисте активирали НирЦмд командну пречицу на радној површини. Међутим, немојте брисати НирЦмд пречице на радној површини за које сте креирали интервентне тастере. Пречице неће радити без њих.

  Ако не желите да претрпате радну површину пречицама, можете да их преместите у поддиректоријум. Да бисте то урадили, кликните десним тастером миша на радну површину да бисте изабрали Ново > Фолдер и унесите наслов директоријума. Превуците и отпустите пречице у фасциклу на радној површини.

  Примери практичних команди које можете креирати помоћу НирЦмд-а

  Сада можете да подесите НирЦмд пречице на радној површини и тастатури које раде све врсте ствари. Ево осам практичних НирЦмд команди за креирање пречица.

  1. Испразните корпу за отпатке

  Пречица на тастатури за пражњење корпе за отпатке би несумњиво била згодна, али Виндовс је нема. Можете креирати пречицу на радној површини или интервентни тастер за пражњење корпе за отпатке помоћу ове команде НирЦмд:

   nircmd.exe emptybin 

  2. Централно поравнајте све прозоре

  Ова команда НирЦмд ће централно поравнати све обновљене прозоре. То је корисна команда за организовање прозора на радној површини. Команда за централно поравнање прозора је:

   nircmd.exe win center alltop 

  3. Одјавите се из Виндовс-а

  Пречица за одјављивање са вашег Виндовс корисничког налога би била корисна. Можете креирати такву пречицу на тастатури са овом командом НирЦмд:

   nircmd.exe exitwin logoff 

  4. Прочитајте копирану ставку међуспремника

  Ова команда НирЦмд ће прочитати последњу копирану текстуалну ставку у Виндовс међуспремнику. Креирање интервентног тастера за њега ће вам дати згодан начин да проверите који сте текст копирали у међуспремник. Команда НирЦмд за читање копиране ставке међуспремника наглас је:

   nircmd.exe speak text ~$clipboard$ 

  5. Активирајте свој Виндовс 11/10 сцреенсавер

  Да ли имате сет чувара екрана који волите да гледате? Ако је тако, подесите пречицу за команду НирЦмд која вам омогућава да одмах активирате тај скринсејвер. Можете креирати пречицу на радној површини и тастатури за активирање чувара екрана помоћу ове НирЦмд команде:

   nircmd.exe screensaver 

  6. Затворите све Опен Екплорер Виндовс Виндовс

  Ова командна пречица НирЦмд затвара све отворене прозоре Филе Екплорер-а. Биће од користи када треба да затворите много прозора фасцикли Екплорер. Команда НирЦмд за затварање свих отворених прозора Филе Екплорер-а је:

   nircmd.exe win close class CabinetWClass 

  7. Нека калкулатор буде на врху свих Виндовс

  Унапред инсталирана апликација Калкулатор је она која је многим корисницима без сумње потребна када претражују веб или користе друге софтверске пакете. Можете креирати НирЦмд командну пречицу која увек држи Калкулатор изнад других прозора када користите ту апликацију. Да бисте то урадили, мораћете да унесете ову команду у оквир локације ставке на радној површини:

   nircmd.exe win settopmost title "Calculator" 1 

  8. Подесите ниво осветљености

  Ова командна пречица НирЦмд ће вам омогућити да подесите ниво осветљености екрана притиском на интервентни тастер. Активирањем ове команде мења се ниво осветљености постављен у оквиру подешавања. Команда треба да укључи вредност осветљености коју треба подесити. На пример, команда НирЦмд за подешавање нивоа осветљености на 60 процената изгледа овако:

   nircmd.exe setbrightness 60 3 

  Направите згодне пречице за Виндовс задатке помоћу НирЦмд-а

  Ово је само неколико практичних Виндовс задатака за које можете креирати пречице на радној површини и тастатури помоћу НирЦмд команди. Ово Референтна страница за НирЦмд команду показује да је доступно 105 НирЦмд команди за креирање пречица за Виндовс задатке. Дакле, такође можете креирати пречице за Виндовс задатке за подешавање јачине звука, подешавање резолуције екрана, поновно покретање Филе Екплорер-а, чување снимака екрана, претварање слика и још много тога!

    Како закључати иконе на радној површини на Виндовс-у