9 начина да вратите изгубљену историју ћаскања ГПТ

ЦхатГПТ је најбрже растућа апликација на свету која је забележила 100 милиона корисника у року од само два месеца од лансирања. Само у фебруару је достигао невероватних милијарду посета. Платформа има око 25 милиона посета дневно.

То је зато што платформа има неколико случајева коришћења који задовољавају потребе различитих корисника, укључујући писце, трговце, студенте, програмере и техничке стручњаке. Ова флексибилност вам омогућава да користите ЦхатГПТ на више занимљивих начина како бисте свој живот учинили забавним и лаким.

Дакле, није изненађење да када милиони корисника препуне платформу, повећавајући њен саобраћај, она ће сигурно искусити неколико грешака и пропуста, укључујући нетачност у садржају и пристрасност.

А једна таква уобичајена грешка или проблем је губитак ваше историје ЦхатГПТ-а или упита које сте претходно унели на платформу.

Једна од најбољих карактеристика ОпенАИ-овог ЦхатГПТ-а је да снима брзе разговоре и уредно их приказује у пољу историје лево од екрана.

Међутим, многи корисници су недавно наишли на проблем где нису могли да приступе својој историји ЦхатГПТ-а и претходним разговорима.

Ако наиђете на исти проблем, нема потребе за паником!

У овом чланку ћемо видети разлоге за губљење ваше ЦхатГПТ историје, како то можете да поправите и начине да спречите губитак историје ЦхатГПТ-а.

Зашто се ваша ЦхатГПТ историја не приказује?

У марту 2023. ОпенАИ је привремено онемогућио функцију историје у ЦхатГПТ-у због грешке у библиотеци отвореног кода ЦхатГПТ-а која је омогућила неколицини корисника да прегледају наслове из историје ћаскања ЦхатГПТ других корисника.

Међутим, то не значи да је ЦхатГПТ избрисао ваше претходне упите за ћаскање или разговоре, јер су били недоступни док је развојни тим ОпенАИ поправљао отворене грешке и друге проблеме.

Интерна истрага ОпенАИ-а сугерише да је скоро 1,2% корисника ЦхатГПТ Плус-а можда искусило откриће својих личних података. Међутим, ово је био мали проценат корисника, а компанија је контактирала све лично како би решила проблем.

Извор: Твитер

Ипак, проблем је сада решен и требало би да можете да видите своју ЦхатГПТ историју.

Међутим, ако и даље не можете да видите своју ЦхатГПТ историју, ево могућих разлога:

 • Техничке грешке: Технички проблеми или грешке могу бити могући разлог нестанка историје ЦхатГПТ-а. Техничке грешке могу настати због ажурирања софтвера, одржавања сервера или проблема са повезивањем. У таквим случајевима, историја ЦхатГПТ-а може се аутоматски опоравити када се техничка грешка реши.
 • Проблеми са налогом: Проблеми са ЦхатГПТ налогом одређеног корисника, попут његовог брисања или суспензије, су још један уобичајени разлог за губитак историје ЦхатГПТ разговора. Кориснику се препоручује да контактира тим за подршку за ЦхатГПТ да би решио овај проблем.
 • Брисање података прегледања: Ако избришете податке прегледања, попут колачића и кеш меморије, то може довести до губитка историје ЦхатГПТ налога. Ово се првенствено дешава зато што претраживач губи и више нема сачувани разговор или податке за преузимање историје.
 • Подешавања приватности: Такође вам може бити тешко да видите историју разговора у ЦхатГПТ-у због подешавања приватности. Морате да проверите да ли сте омогућили режим приватног прегледања у свом веб претраживачу и проверите подешавања која не дозвољавају веб претраживачу да сачува историју прегледања.
  Пронађите свој телефон викањем Марко и одговориће Поло [Paid]

Због тога може постојати неколико разлога за вашу немогућност да видите или изгубите историју разговора у ЦхатГПТ-у. Међутим, можете брзо да вратите своју ЦхатГПТ историју и приступите претходним разговорима, без обзира на разлог.

Ево неколико исправки које можете покушати да преузмете своју ЦхатГПТ историју.

Проверите мрежну или Ви-Фи везу

Потребна вам је активна и стабилна интернет веза да бисте користили ЦхатГПТ. Стога, највероватније нећете моћи да видите своја претходна ћаскања или историју разговора ако изгубите интернет везу током сесије ћаскања.

Стога, ако сумњате да је ваша интернетска веза проблем иза губитка ваше историје ћаскања, морате да проверите подешавања мреже и да се уверите да је ваш уређај повезан са активном Ви-Фи или мобилном везом за пренос података.

Такође можете поново покренути рутер или модем да бисте проверили да ли то решава ваш проблем.

У исто време, онемогућавање свих проксија или ВПН-ова које бисте могли да користите је веома препоручљиво. То је зато што ВПН може да омета функционалност ЦхатГПТ-а, јер су све ОпенАИ услуге гео-ограничене.

Као резултат тога, постоје шансе да ЦхатГПТ блокира вашег добављача ВПН услуга или сам ВПН, додајући непотребна кашњења и кашњења и проузрокујући прекид функционалности сајта.

Дакле, провера ваше интернет везе, поновно укључивање и искључивање рутера и онемогућавање ВПН-а су брза решења за решавање изгубљене грешке у историји ЦхатГПТ-а.

Покушајте да се одјавите и пријавите

ЦхатГПТ често престаје да функционише ефикасно због техничких грешака и грешака или одржавања и ажурирања сервера.

Ажурирање за решавање проблема са ЦхатГПТ-ом би вероватно могло да поквари сачувану сесију веб прегледача који покреће ЦхатГПТ. Међутим, једноставно одјављивање са свог ОпенАИ налога и поновно пријављивање може да реши проблем.

Кликните на дугме Одјава у крајњем доњем левом углу прозора вашег ЦхатГПТ налога да бисте се одјавили са налога.

Када се одјавите, можете поново да видите опцију Лог Ин на екрану.

Кликните на дугме Пријави се и унесите своје ОпенАИ акредитиве за пријаву да бисте се поново пријавили на свој налог.

Када се поново пријавите, проверите да ли можете да приступите изгубљеним ЦхатГПТ разговорима или да ли се проблем и даље јавља.

Обришите кеш веб претраживача и колачиће

Кеш меморија вашег веб претраживача састоји се од података и информација које се често користе приликом посете веб-страници. Ови подаци могу укључивати сачуване акредитиве за пријаву, мале датотеке, колачиће и све друге информације које могу олакшати ваш процес сталног посећивања сајта.

Ако се ови подаци из кеша оштете, то омета функционалност веб локације, укључујући ЦхатГПТ. Ево како можете да обришете кеш Цхроме прегледача:

 • Кликните на три тачке у горњем десном углу екрана.
 • Кликните на опцију Још алата и Обриши податке прегледања.
  Шта значи „НВМ“ и како га користите?

 • Алтернативно, можете користити пречицу на тастатури „Цтрл + Схифт + Дел“ за горе наведене кораке.
 • На екрану ће се појавити прозор за дијалог. Изаберите податке које желите да избришете и изаберите Временски опсег као Све време из падајућег менија.
 • Кликните на дугме Обриши податке.

Брисање кеш меморије претраживача би требало да реши проблем изгубљене историје ЦхатГПТ-а.

Напомена: Након што обришете кеш меморију, морате се пријавити на све друге веб локације, укључујући ЦхатГПТ.

Покушајте да користите други веб прегледач

Чак и након што следите горе наведене кораке, можете покушати да користите ЦхатГПТ у другом веб прегледачу ако се проблем настави.

Постоје шансе да нећете моћи да видите историју ЦхатГПТ-а због проблема са прегледачем. Дакле, ако користите ЦхатГПТ у Гоогле Цхроме-у, можете да се пребаците на други прегледач, као што је Фирефок, Мицрософт Едге или Сафари, да видите да ли можете да видите историју разговора.

Прелазак на други веб прегледач помаже да се брзо идентификује да ли је проблем везан за прегледач или проблем са позадинским системом ЦхатГПТ.

Онемогућите режим приватног прегледања

Режим приватног прегледања или сесија у режиму без архивирања омогућава вам да приватно претражујете интернет без снимања сесије или чувања историје прегледања или веб локација које посећујете.

Ако је проблем изгубљене историје ЦхатГПТ-а последица режима приватног прегледања, препоручује се да онемогућите ову функцију и освежите своју веб страницу.

Да бисте омогућили режим без архивирања у свом претраживачу, кликните на три тачке у горњем десном углу прозора и кликните на Нови прозор без архивирања.

Ово ће отворити ваш прозор без архивирања и омогућити вам да приватно прегледате.

Да бисте онемогућили режим приватног прегледања, кликните на дугме Без архивирања на врху прозора и кликните на дугме Затвори без архивирања.

Онемогућавање опције режима приватног прегледа ће омогућити претраживачу да сачува ваше детаље прегледања и врати историју ЦхатГПТ-а.

Проверите статус ЦхатГПТ сервера

ЦхатГПТ платформа се често суочава са многим проблемима због преоптерећења саобраћаја.

Овај статус можете проверити тако што ћете отићи на страницу са статусом ЦхатГПТ сервера. Ова страница са статусом прати и бележи ЦхатГПТ лабораторије, АПИ-је и време рада сајта за играње у последњих 90 дана.

Ако се ЦхатГПТ сервер суочава са специфичним проблемима, као што је застој сервера, нећете моћи да користите функционалност сајта или чак да се пријавите на ЦхатГПТ платформу. Штавише, ажурирања или одржавање сервера такође могу изазвати овај проблем.

У таквим случајевима, све што можете да урадите је да ОпенАИ тим реши проблем, тако да можете поново да користите ЦхатГПТ и приступите својој историји разговора.

Ако горња решења не функционишу, потребно је да контактирате тим за подршку за ЦхатГПТ за помоћ.

Можете да објасните проблем тиму за подршку, који ће вам помоћи да приступите изгубљеној историји ЦхатГПТ-а.

Набавите ЦхатГПТ Плус

Улагање у ЦхатГПТ Плус може бити достојна одлука ако ниједно од горе наведених решења не функционише.

ЦхатГПТ Плус кошта само 20 УСД месечно, чинећи да бот одговара на ваша питања много брже од бесплатне верзије, штедећи вам драгоцено време.

  Како покренути Цхроме у анонимном режиму са пречице на радној површини

Штавише, такође можете да вратите историју разговора и искористите додатне премијум функције, као што је ГПТ-4.

Цхроме екстензије за заштиту ЦхатГПТ историје

Коришћење поузданих екстензија независних произвођача је најбоље решење ако желите да предузмете превентивне мере да заштитите своју ЦхатГПТ историју од губитка услед честих техничких грешака.

Екстензија за прегледач треће стране за овај проблем ће пратити и сачувати вашу ЦхатГПТ историју, омогућавајући вам да јој приступите кад год вам затреба.

Најпоузданији додаци независних произвођача који помажу у чувању историје ЦхатГПТ-а су:

 • СавеГПТ
 • ЦхатГПТ Промпт Гениус
 • Суперповер ЦхатГПТ

Погледајмо их детаљније.

#1. СавеГПТ

СавеГПТ је једно од најчешће коришћених проширења за Цхроме и Фирефок за аутоматско чување ваше историје упита ЦхатГПТ-а. Аутоматски чува ваше ЦхатГПТ разговоре и омогућава вам да прегледате сачуване нити уз помоћ дугмета „Историја ћаскања“ које додаје на веб локацију ЦхатГПТ.

Поставља дугме Историја ћаскања у горњи десни угао веб локације ЦхатГПТ и користи складиште вашег претраживача за чување нити.

#2. ЦхатГПТ Промпт Гениус

Још једно одлично проширење је ЦхатГПТ Промпт Гениус, бесплатно проширење отвореног кода за чување ваше историје ћаскања ЦхатГПТ локално на вашем уређају.

Локално чување ваше историје ЦхатГПТ-а омогућава овом проширењу да лако претражи и приступи вашим упитима на вашем уређају. Такође обезбеђује приватност података и не захтева власништво над вашим подацима.

Штавише, омогућава вам да сачувате своје разговоре као ПДФ, ПНГ, маркдовн и ХТМЛ и да прилагодите свој ЦхатГПТ атрактивним темама као што су СМС, хакери и удобан камин.

Ово проширење је доступно на шест различитих језика, укључујући енглески, француски и кинески.

#3. Суперповер ЦхатГПТ

Суперповер ЦхатГПТ је једно од најбоље оцењених проширења за Цхроме које вам омогућавају да синхронизујете или претражујете своју ЦхатГПТ историју локално.

Олакшава управљање ћаскањем у ЦхатГПТ-у, омогућавајући вам да креирате и сачувате своје разговоре у организованим фасциклама и сваком фолдеру доделите другу боју како бисте их разликовали. Можете лако да промените редослед или уклоните ове фасцикле користећи интуитивни интерфејс за превлачење и испуштање.

Он аутоматски синхронизује ваша ћаскања, тако да их никада не изгубите, синхронизујући вашу ЦхатГПТ копију ћаскања са вашим локалним рачунаром. Проширење долази са неколико других узбудљивих функција, укључујући:

 • Закачите критичне поруке за брзи приступ,
 • брисање групног ћаскања,
 • Извезите било који број ћаскања у формате као што су .јсон, .ткт и .мд,
 • Временске ознаке у ћаскањима, попут „последње креирано“ или „последње ажурирано“,
 • Брзо дељење и још много тога

Штавише, Суперповер ЦхатГПТ подржава преко 190 језика, истински држећи своје име са свим робусним функцијама.

Окончање

Губитак ваше основне ЦхатГПТ историје ћаскања може бити фрустрирајуће искуство, првенствено ако се у великој мери ослањате на платформу за свој лични и професионални рад.

Можете да изгубите историју разговора из неколико разлога, као што је одржавање ОпенАИ сервера, преоптерећење саобраћаја, техничке грешке или проблем са вашим веб прегледачем.

Без обзира на разлог, можете лако да преузмете своју ЦхатГПТ историју користећи начине које смо поменули горе у овом чланку.

У исто време, претходно чување ваше историје ЦхатГПТ-а као превентивне мере коришћењем сигурних екстензија трећих страна може бити од користи на дужи рок. Дакле, истражите и испробајте ове екстензије да бисте се спасили од стреса пре него што заувек изгубите своју ЦхатГПТ историју.

Такође можете да проверите ова проширења за Цхроме да бисте добили најбоље ЦхатГПТ искуство.