9 најбољих БЕСПЛАТНИХ контролних табли Лоокер Студио за СЕО

Прављење контролне табле Лоокер Студио СЕО од нуле може бити компликовано, посебно ако нисте превише практични са кодом. Да ли то значи да не можете да искористите Лоокер Студио за дубински преглед ваших кључних метрика? Наравно да не! Постоје бројни шаблони за креирање смислених Лоокер Студио СЕО контролних табли који вам могу помоћи да прикупите корисне увиде и донесете одлуке засноване на подацима.

Најбољи део је што су бесплатни и можете почети да их користите за неколико минута. Све што треба да урадите је да прилагодите филтере и отпремите сопствене изворе података да бисте генерисали извештаје, графиконе и графиконе који ће вам помоћи да визуелизујете свој СЕО учинак. Осим ако не визуализујете свој СЕО учинак, додирујући важне метрике као што су кликови, позиција и ЦТР, никада нећете моћи да знате да ли ваши СЕО напори раде или не.

Штавише, како знати да ли ваши конкуренти раде боље од вас? По којим упитима се рангирате? На којим упитима можете даље да искористите? Пронађите одговоре на ово и више тако што ћете визуализовати своје податке помоћу контролних табли Лоокер Студио-а. Искористите помоћ бесплатних шаблона да бисте започели.

Показатељи добре СЕО контролне табле

Требало би да пратите неколико кључних индикатора учинка (КПИ) на свом ГСЦ-у да бисте утврдили да ли се ваши напори за СЕО исплате. Осим ако не надгледате и мерите ове КПИ, никада не можете уложити консолидоване напоре да напредујете:

Пословна жена ради на лаптопу

 • Органски саобраћај мерен приказима и кликовима
 • Стопа учесталости кликова (ЦТР) за мерење успеха
 • Води, просечна позиција/ранг

А праћење напретка је саставни део сваке здраве СЕО стратегије.

Како користити Лоокер Студио шаблоне на ГСЦ/ГА4

Да бисте користили већину шаблона контролне табле Лоокер Студио, ево корака које морате да пратите:

 • Идите на веб локацију шаблона и на везу са шаблоном
 • Када кликнете на извештај, бићете пријављени у свој Лоокер Студио; ако сте пријављени

 • Затим, већина шаблона ће од вас затражити да додате извор података. Ово можете видети као Користи моје сопствене податке или конектор за ауторизацију
 • Биће вам приказани сви скупови података које сте отпремили тако да изаберете одговарајући
 • Можете да користите падајућа дугмад да промените филтере, сегментације и категорије

Мање или више, процес остаје сличан, али може да варира у зависности од шаблона које користите. Сада, хајде да погледамо најбоље бесплатне шаблоне доступне за контролне табле Лоокер Студио-а које можете да искористите да побољшате те СЕО оцене!

Алеида Солис

Алеида Солис‘с ГСЦ контролна табла за Лоокер Студио шаблон је кратак и јасан. Можете пратити најважније СЕО КПИ-је за своју веб локацију, као што су прикази, кликови и позиција.

Осим тога, можете подесити прилагођене датуме почетка и завршетка и мерити податке за било које изабрано време. У ствари, такође можете добити брзи преглед приказа, кликова и позиција у последњих 30 дана на врху контролне табле.

Можете претраживати било који упит, мапирати одредишне странице које желите да пратите и бирате категорију уређаја између мобилног, таблета, рачунара или свих за свеобухватнији преглед. Поред позиције и кликова, можете пратити стопу учесталости кликова (ЦТР) сајта. Стопа учесталости кликова је број кликова које ваш пост/оглас добије, подељен бројем пута када је приказан.

Дакле, постотак кликова = кликови поста ÷ прикази поста. Поред тога, такође можете да проверите одредишне странице са најбољим учинком померањем надоле. Сада, док вам мерење успеха одредишне странице омогућава да разумете да ли позиционирање ваше кључне речи, пласман и делови садржаја функционишу, такође вам омогућава да видите који делови садржаја се рангирају за релевантне упите за претрагу.

  8 најбољих алата за предвиђање података и предвиђања заснованих на вештачкој интелигенцији за предузећа

Можете да центрирате претрагу кључних речи и генерисање садржаја око најпопуларнијих упита за претрагу да бисте повећали гледаност и стопу конверзије. Овде је лако визуализовати перформансе у поређењу са претходним месецима.

Пипед Оут

ГА4 од стране Пипед Оут је контролна табла Лоокер Студио за мерење перформанси СЕО-а, посебно органских, циљних и приходовних сесија. Дакле, једноставним речима, можете пронаћи одговоре на питање зашто се ваш органски саобраћај повећао или смањио, одакле долази, које странице раде и који сегменти захтевају побољшање.

Извор: ГА4 Блог пост, Пипед Оут

Да бисте користили ову СЕО контролну таблу, почните тако што ћете направити копију Табела Гоогле ажурирања и извештај. Затим можете да прилагодите одељке као што су категорије страница и филтери према вашим СЕО потребама и подацима које ћете пратити.

Затим погледајте одакле долази ваш органски саобраћај. Зароните дубље у сегменте и видите какав је ваш учинак у различитим димензијама, као што су различите земље и категорије страница. Можете пратити стопу посете само једне странице, ангажовање и сесије куповине/прихода које су лако конвертоване.

Такође ћете моћи да проверите метрику током времена, као што је проценат промене укупног броја сесија и следећи проценат промене укупног прихода. Међутим, овај бесплатни извештај вам неће пружити приступ узорковању или кардиналности. Не можете да прилагодите метрику извештаја или да радите ствари брзо. То није супер брза контролна табла, али ради посао да вам покаже како се промет променио и које одредишне странице захтевају вашу пажњу.

Анди Симпсон

Анди Симпсон‘с Лоокер Студио Куери Дасхбоард је кратак и једноставан ГСЦ филтер упита који ће вам помоћи да разумете тип упита за претрагу за које се појављујете.

Упити се могу поделити у 4 категорије:

 • Какви упити, на пример: Шта је светлосни мач? Која је величина светлосног мача?
 • Где су упити попут: Где је мој светлосни мач? Где је моја игра?
 • Када су упити попут: Када су светлосни мачеви постали популарни? Када ће нови светлосни мачеви бити додати у Ратове звезда?
 • Зашто упити, попут: Зашто је светлосни мач популаран? Зашто су Ратови звезда популарни? Или зашто је светлосни мач плав?

Такође можете проверити упите који у себи садрже како, јесу, близу, може, ко јесте, хоће и уради. Када овластите контролну таблу Лоокер Студио, можете да видите своје податке тако што ћете поставити филтере који раде у контексту ваших података.

Јордан дигитални маркетинг

Праћење СЕО саобраћаја и СЕО аквизиције су две кључне компоненте мерења СЕО напора компаније. Тхе СЕО контролна табла шаблон – ЈДМ од стране Јордан дигитални маркетинг брине о оба.

Мапирајте свој СЕО саобраћај током дужег временског периода и проверите учинак кључних речи које нису брендиране из године у годину, као и из месеца у месец, да бисте добили свеобухватну слику.

Затим идите на картицу СЕО аквизиције и проверите ток регистрације, регистрације по каналу, регистрације током времена и одредишне странице које су подстакле те пријаве.

Такође можете да изаберете подразумевано груписање канала за сесију као што су органске, директне, органске друштвене мреже, препоруке, е-пошта или плаћене друштвене мреже.

Портер

Не би требало да се превише ослањате на програмере да бисте саставили своје маркетиншке КПИ за невероватан СЕО успех. Портер‘с Шаблон извештаја за Гоогле Дата Студио може вам помоћи да добијете детаљан увид у сегменте аквизиције, ангажовања, публике и е-трговине са прегледом учинка.

Можете да поставите метрику аквизиције и добијете резиме за праћење учинка. За ангажовање, можете да завирите у шпиц, врхунске догађаје и странице са најбољим учинком током времена. Што се тиче публике, можете проверити зависности од дистрибуције, уређаја, земље, града, језика и технологије које могу да утичу на ваше СЕО КПИ.

  Како да делите статички снимак вашег Гоогле календара

Такође можете да проверите метрику прихода од е-трговине са процентом задржавања и анализом кохорте. Портеров шаблон је толико свеобухватан и добро повезан да има за циљ да вам пружи преглед од 360 степени ваше СЕО аналитике користећи податке компаније. Међутим, морате да овластите Портер и повежете га са вашим ГСЦ пре него што можете да погледате или проверите шаблон.

Дата Блоо

Желите годишњи преглед СЕО метрика према анализи кључних речи према бренду у односу на опште и рангирање страница? Добијте све то и органски преглед са овим све-у-једном шаблон Сеарцх Цонсоле од стране Дата Блоо.

Органски преглед ће вам помоћи да приступите индексираним страницама на Гоогле-у и индексираним упитима сортирањем процентуалне промене и апсолутне промене у јединственим страницама и јединственим кључним речима. Такође можете да видите бројке за сваку категорију уређаја, као што су мобилни, десктоп и таблет. И не само то, такође ћете моћи да пратите КПИ органске претраге као што су кликови, прикази, стопа учесталости кликова на сајту и просечна позиција кроз % повећања или смањења тортних графикона и графичких презентација.

Штавише, КПИ се такође могу видети по земљама, а ово је посебно релевантно ако је ваша глобална веб локација која тежи широкој публици. Можете да видите упите, кликове и позиције и пораст или пад ових показатеља за генеричке кључне речи и брендиране кључне речи.

Такође можете да урадите анализу кључних речи користећи овај шаблон Лоокер Студио за СЕО између кратког и дугог репа. Поред тога, урадите анализу страница тако што ћете прегледати упите за претрагу, кључне речи и СЕРП везе, са кликовима и стопом учесталости кликова за најбоље рангиране странице на Гоогле-у.

Виндсор.аи

Осим ако нисте у могућности да визуализујете податке, не можете да разумете да ли напори СЕО-а доносе жељени РОИ. Ту је Контролна табла за СЕО извештавање од стране Виндсор.аи долази у.

Кроз графиконе, графиконе и веома живу визуелну естетику, Виндсор,аи-ов ГСЦ шаблон контролне табле вам омогућава да видите најбоље перформансе одредишне странице са одговарајућим упитима и важним показатељима.

Можете да проверите какав је учинак током одређеног прилагођеног временског периода, на различитим уређајима и да ли је дошло до повећања или смањења стопе учесталости кликова, приказа или просечних позиција.

Да бисте користили шаблон, можете само да копирате контролну таблу, изаберете нови извор података и изаберете Гоогле конекторе у оквиру Гоогле Сеарцх Цонсоле. Ово чини ваш процес СЕО ревизије још лакшим.

Лазарина Стои

Праћење метрика вашег конкурента је једнако важно као и праћење ваших сопствених. Желите да знате какав је њихов учинак за праћене кључне речи или колики је њихов удео који би потенцијално могао да буде ваш! Да бисмо вам помогли да мапирате СЕО пејзаж конкурента, Лазарина Стои‘с Контролна табла за СЕРП анализу са МЛ-ом је драгуљ.

Можеш много тога да урадиш. Можете да проверите удео претраге на основу домена, категорије сајта, категорије намере и корелације које оне имају са кликовима, приказима и позицијама кључних речи које користите.

То није све! Такође можете да урадите масовну анализу конкурената на основу домена и УРЛ адреса које су највише рангиране за ваше изабране кључне речи. Ово значи да можете имати холистички поглед на све конкуренте и њихове важне КПИ на први поглед.

Такође можете да урадите АПИ и анализу ентитета сентимента. Проверите који су ентитети најчешће коришћени у вашим УРЛ-овима, мета описима, броју спомињања и оцени сентименталности. Такође можете да урадите фокусирану анализу сентимента са мехурићима, обојеним ознакама осећања и величином или снагом осећања.

Цроник Дигитал

Цроник Дигитал‘с ГА4 шаблон за бесплатну претрагу може вам помоћи да задржите важне СЕО метрике према приказима, кликовима, корисницима, стопи учесталости кликова на сајту, позицији, сесијама, стопи ангажовања и просечном времену ангажовања.

  9 алата за креирање личног или пословног бот за ћаскање 🤖

Почиње једноставним прегледом ових метрика на први поглед, а затим се прелази на графичке графиконе који мере метрике једни према другима. На пример, кликови у односу на приказе или стопа ангажовања у односу на сесије. Ова поређења вам омогућавају да разумете колико се ваших СЕО напора претвара у потенцијалне клијенте.

Такође ћете моћи да пратите најбоље органске кључне речи и да разликујете кориснике према типовима корисника, земљама и категоријама уређаја да бисте добили свеобухватан увид у реакцију публике и стопу успеха.

Најважније препоруке за напредно извештавање

Бесплатне контролне табле су добри сликовни прикази за почетак анализе ваших података. Али они нису довољни! Да бисте добили потпуну слику и доносили одлуке засноване на подацима, можда ћете морати да се ослоните на напредне стратегије извештавања:

#1. Суперметрика

Радите са СЕО подацима на више канала као што су Гоогле, Фацебоок и алатке за кључне речи независних произвођача као што су СЕМрусх и Ахрефс? Спојите их све у једну платформу за интегрисано искуство Суперметрика. Поправите покварене везе, побољшајте индексирање и идентификујте могућности за органски раст на централизованој платформи.

Такође можете да користите Суперметрицс да аутоматизујете истраживање кључних речи тако да не трошите ручне сате радећи досадне задатке. У ствари, са њиховим интеграцијама независних произвођача и 14-дневном пробном верзијом, Суперметрицс можете да испробате да бисте видели како напредно извештавање може да направи разлику.

#2. Повер Ми Аналитицс

Ако не желите да истражујете СЕО решења и да се држите шаблона за Лоокер Студио, користите ово напредно Шаблон СЕО извештаја од Повер Ми Аналитицс. Можете да комбинујете податке који се уносе у ваше ГСЦ и ГА4 токове и преузмете контролу над сесијама, ангажовањем, кликовима, стопом учесталости кликова, позицијом и још много тога!

Останите испред криве тако што ћете пратити КПИ органске претраге током времена и проверавати учинак претраге на основу упита. Која одредишна страница се приказује за који упит? Како се може побољшати? Колико је просечно време проведено на одредишној страници? Пронађите одговоре и искористите своје изворе података да појачате своје СЕО напоре у правом смеру.

#3. Датаддо

Шта ако кажемо да сада можете директно слати податке из својих онлајн извора у апликације за контролну таблу? Верујте нам јер Датаддо има све конекторе којих се можете сетити!

У ствари, њихов асортиман је толико широк да ако постоји конектор који вам је потребан, а они немају, они ће га направити за вас. Колико год то невероватно звучало, ево шта је још изузетније у вези са Датаддо-ом: помаже вам да брзо добијете увид.

Добијање брзих увида је проблем са бесплатним шаблонима контролне табле Лоокер Студио, али више не! То није све. Такође можете да складиштите историјске податке без складишта, повећате своје напоре у будућности и будете сигурни у техничку подршку.

Штавише, можете испробати њихов бесплатни план за три тока података док не будете спремни да испробате њихове премиум планове.

Нека контролне табле буду пут напред

Доношење одлука заснованих на подацима постало је кључно, а ако још увек нисте у могућности да пратите своје СЕО метрике на ГСЦ или ГА4, време је да почнете са бесплатним контролним таблама које смо споменули!

Они вам омогућавају да преузмете контролу над свим важним метрикама као што су ЦТР, проценат повећања или смањења, упити и просечно време да видите да ли ваша СЕО стратегија функционише.

Ако сте већ исцрпили бесплатне ресурсе и морате да подигнете своје СЕО податке на виши ниво, испробајте напредна решења као што су Датадоо или Суперметрицс. Моћи ћете да откључате најсавременије функције као што су без складиштења, моћне интеграције и аутоматско истраживање кључних речи. Ако само желите да напредујете до напредне контролне табле Лоокер Студио за СЕО и извештавање, можете узети предложак СЕО извештаја од стране Повер Ми Аналитицс и дозволити да ваши подаци говоре уместо вас.

Следеће, сада када је ваша продаја покренута, погледајте ове алате да бисте направили контролну таблу за продају.